رفتن به مطلب

فواید و مضرات غذای تند


ارسال های توصیه شده

غذای تند

حس تندی یا از ماده غذایی تند مانند سیر، پیاز یا فلفل ساطع می‌گردد و یا ادویه‌جات تند مانند فلفل قرمز و کاری و یا انواع سس‌های تند مانند توباسکو یا سس خردل.

هر یک از این مواد غذایی و یا ادویه‌جات خواص خود را دارا می‌باشند؛ سیر و پیاز خاصیت ضدسرطان و میکروب‌کشی دارند، پودر کاری خاصیت ضدالتهاب و ضددرد دارا می‌باشد و دانه خردل با دارا بودن منیزیم و سلنیوم بالا محافظ قلب و ضدسرطان است و برای رفع درد مفاصل و آرتروز مفید بوده و به‌دلیل دارا بودن ویتامین b3 کاهنده کلسترول خون می‌باشد. اکثریت فواید غذای تند از ماده کاپسایسین است.

 

فوایـد:

* بازکننده سینوس

کاپسایسین سبب باز شدن عروق بینی و سینوس‌ها می‌گردد و جریان خون را در سینوس افزایش داده و سبب رفع التهاب آن می‌گردد.

 

* بهبود برونشیت

غذای تند تعریق را زیاد کرده و سبب سرفه و خروج موکوس بد از طریق سرفه می‌گردد، دمای بالای غذاهای دارای ادویه تند باعث باز شدن لوله‌های برونش گردیده و سبب بهبود سرماخوردگی می‌گردد.

خردل

 

* تقویت حافظه

تحقیقات اخیر در استرالیا نشان داده است افرادی که در هفته حداقل یک‌بار غذای ادویه‌دار و تند مخصوصاً دانه خردل استفاده می‌کنند از تحلیل سلول‌های مغزی جلوگیری کرده و سیستم اعصاب قوی‌تری دارا هستند و در میانسالی از ابتلا به آلزایمر در امان هستند (یکی از دلایل آن وجود ویتامین‌های گروه b مخصوصاً ویتامین b1 می‌باشد).

 

* افزایش متابولیسم و لاغری

تمامی ادویه‌جات تند اعم از کاری و فلفل قرمز سبب تحریک تیروئید و افزایش ضربان قلب شده و متابولیسم را بالا برده و سبب چربی‌سوزی و کاهش وزن می‌گردند.

 

* رفع التهاب

کاپسایسین در انواع فلفل با دارا بودن خاصیت ضدالتهابی سبب کاهش درد، مخصوصاً درد عضلات و مفاصل می‌گردد.

 

* باز شدن عروق

ادویه‌جات تند، سیر و پیاز سبب افزایش نیترات خون و باز شدن عروق می‌گردد، فشارخون را کاهش داده و رسوبات داخل عروق را از بین می‌برد و برای قلب و عروق بسیار مفید می‌باشد.

 

* ضدسرطان

غذاهای تند دارای آنتی‌اکسیدان هستند و با رادیکال‌های آزاد که سبب بروز سرطان می‌گردند مبارزه کرده و از پخش شدن سرطان جلوگیری می‌کنند. در تحقیقات اخیر ثابت شده است غذاهای تند رشد انواع تومور را کاهش می‌دهد.

مضرات:

غذاهای تند برای خواب آرام مناسب نمی‌باشد. مصرف این غذاها قبل از خواب

سبب افزایش دمای بدن و حتی تعریق در افراد می‌گردد و می‌تواند سیکل خواب

را در افراد به هم بزند.

بوی بد دهان

اغلب ادویه‌جات تند و یا سیر و پیاز دارای بوی تند و زننده هستند و می‌بایست بعد از مصرف آن‌ها دهان شسته شود.

 

* از بین بردن حس چشایی

ثابت شده است مصرف ادویه‌جات بسیار تند بیشتر از هفته‌ای 3-2 بار پرزهای چشایی را از بین برده و به مرور زمان مزه غذاها درست حس نمی‌شود.

 

* ایجاد مشکلات ادراری

مواد تند بعد از تصفیه وارد مثانه و کلیه می‌شود و به مقدار زیاد به بافت می‌تواند لطمه بزند.

 

* برای افراد حامله و شیرده خطرناک می‌باشد

مواد تند وارد مایع آمنیوتیک رحم و شیر مادر شده و سبب ایجاد تحریک عصبی در جنین و نوزاد می‌گردد.

 

* مشکلات اولسریک (معده)

غذاها و ادویه‌جات تند می‌توانند سبب تحریک بافت معده و التهاب آن گردند و دیواره معده را تخریب کرده و اسید معده را افزایش داده و سبب ایجاد زخم در طولانی مدت شوند.

جالوپینو

 

* اثر بر روی زبان

ادویه‌جات تند مخصوصاً جالوپینو و توباسکو می‌توانند آلرژی بر روی زبان ایجاد کنند و سبب کهیر بر روی زبان شوند و فرد تا یک ماه هیچ طعمی را حس نمی‌کند.

 

* بی‌خوابی

غذاهای تند برای خواب آرام مناسب نمی‌باشد. مصرف این غذاها قبل از خواب سبب افزایش دمای بدن و حتی تعریق در افراد می‌گردد و می‌تواند سیکل خواب را در افراد به هم بزند.

 

* رفلاکس معده

غذاها و ادویه‌جات تند با افزایش اسید معده می‌توانند سبب نفخ و ترش کردن در افراد شوند.

 

نکته

به طور کلی مصرف غذاهای تند و ادویه‌جات به صورت متعادل با مقدار کم به افرادی که دچار مشکلات گوارشی نیستند توصیه می‌گردد.

لینک به دیدگاه

[h=1]عشق به غذاهای تند چه چیزی درباره شما می گوید[/h] تندی معمولا یک طعم و مزه نیست، بلکه واکنش بدن به حس حضور مواد شیمیایی خاص است. مواد شیمیایی موجود در فلفل و دیگر غذاهای تند یک نوع عامل بازدارنده برای بعضی از حیوانات است و برای یک گیاه حکم سیستم دفاعی را دارد. اما برخی انسان ها به این حس وابستگی پیدا کرده اند و دوست دارند در غذاهایی که می خورند آن را تجربه کنند. برخی افراد احساس سوختن دهان را دوست دارند!

chili-foods.jpg

جالب اینجاست که به تازگی محققان دریافته اند که این علاقه به تندی به برخی خصوصیات فردی نیز مربوط می شود. اگر تندی این غذاها را دوست دارید ممکن است کسی باشید که به دنبال هیجان است. افرادی که غذاهای تند را دوست دارند به احساس سوزش یک ترکیب به نام کپسایسین تمایل دارند، که وقتی خورده می شود مقداری احساس درد را در فرد به وجود می آورد. فلفل ها معمولا با حس تندی همراه هستند چون حاوی کپسایسین بالایی هستند.

در یک تحقیق که توسط موسسه کیفیت و عملکرد غذاها انجام گرفت محققان گفتند شاخص های بسیاری وجود دارد که روی علاقه به غذاهای تند تاثیر می گذارد. اعم از تأثیرات اجتماعی و فرهنگی، تعداد دفعاتی که در معرض کپسایسین قرار گرفته اید، تفاوت های فیزیکی در احساس تندی و صفات شخصیتی یک فرد.

این تحقیق همچنان نشان داد افرادی که مکرر به دنبال استفاده از فلفل قرمز هستند هیجان خواهند، و یا به دنبال احساسی جدید و پیچیده هستند، این موارد نظریه محققان درباره تاثیر خلقیات فرد روی دوست داشتن یا نداشتن تندی را ثابت می کند. خوردن فلفل در کنار طعم ماجراجویانه ای که به غذا می دهد برای سلامت نیز مزایایی دارد.

در یک تحقیق که در سال 2014 انجام گرفت مشخص شد، ترکیبات سالمی در غذاهای تند وجود دارد، یعنی فلاونوئیدها، که مانند آنتی اکسیدان ها عمل می کنند و خطر بروز بیماری های مزمن را کاهش می دهند. کپسایسین به طور گسترده در ارتباط با کاهش خطر ابتلا به سرطان مورد مطالعه قرار گرفته است. این خاصیت حتی اگر سرطان در سطح پایین یا متوسط خود نیز باشد همچنان تاثیر دارد.

تحقیقات بسیاری از مزایای فلفل خبر داده اند، البته در صورتی که میزان استفاده بالا باشد. پس اگر می خواهید از این ویژگی ها برخوردار شوید بهتر است راهی پیدا کنید تا این نوع غذاها را وارد برنامه خود کنید. اگر از تندی پرهیز می کنید اما می خواهید سطح متوسطی از غذاهای حاوی کسپایسین را امتحان کنید، می توانید فلفل های شیرین تر مانند، آناهایم، آنچو، و فلفل دلمه ای را استفاده کنید. با استفاده از سس های تند نیز می توان سوزانندگی غذا را بالا برد. اگر این فلفل ها و سس های متوسط نیز برایتان خیلی تند بودند، کار خود را با مقدار اندکی شروع کنید و کم کم مقدار استفاده را افزایش دهید، تحقیقات نشان داده اگر به مرور مصرف غذاهای تند را افزایش دهیم میتوانیم به مرور به آنها عادت کنیم و بیشتر لذت ببریم.

به خاطر داشته باشید همیشه می توانید به غذا تندی اضافه کنید اما نمی توانید زیاده روی کنید. فلفل های بسیار تند مانند فلفل هندی یا فلفل تند تایلندی تنها مخصوص کسانی است که واقعا عاشق تندی هستند و با آن خو گرفته اند.

کپسایسین موجود در این فلفل ها از سطح عادی و متوسط بسیار بالا تر است. معمولا کسانی که به دنبال هیجان و تجربه ی احساسات شدید هستند به دنبال این نوع غذاهای فوق العاده سوزاننده می روند.

پس ابتدا میزان علاقه و عادت خود به غذاهای تند را در نظر بگیرید و سپس مقدار مناسب را انتخاب کنید تا هم از غذای خود لذت ببرید و هم بدن را میهمان فواید آن بکنید.

 

آیا شما نیز از غذاهای تند خوشتان می آید؟ معمولا به غذا ها سس یا فلفل های تند اضافه می کنید؟ تند ترین فلفلی که تا به حال خوردید چه بوده؟ نظرات خود را با ما و دیگران به اشتراک بگذارید.

کاری از گروه ترجمه به اندام

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

منابع:

Byrnes N, Hayes J. Personality Factors Predict Spicy Food Linking and Intake. Food Qual Prefer. 2013 Apr 1;28(1):213-221.

Félix Viana. Chemosensory Properties of the Trigeminal System. ACS Chem Neurosci. 2011 Jan 19; 2(1): 38–50. Aleksandra Kozłowska A, Szostak-Węgierek D. FLAVONOIDS – FOOD SOURCES AND HEALTH BENEFITS. Rocz Panstw Zakl Hig. 2014;65(2):79-85.

Opara E, Chohan M. Culinary Herbs and Spices: Their Bioactive Properties, the Contribution of Polyphenols and the Challenges in Deducing Their True Health Benefits. Int J Mol Sci. 2014 Oct; 15(10): 19183–19202.

Pabalan N, Jarjanazi H, Ozcelik H. The impact of capsaicin intake on risk of developing gastric cancers: a meta-analysis. J Gastrointest Cancer. 2014;45(3):334-41.

Rozin R, Ebert L, Schull J. Some like it hot: a temporal analysis of hedonic responses to chili pepper. Appetite. 1982 Mar;3(1):13-22.

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...