رفتن به مطلب

عایق کاری دیوارهای ساختمان


ارسال های توصیه شده

سیستم عایق کاری خارجی به منظور کاهش اتلاف حرارت از طریق دیوارها ایجاد می شود، عایق حرارتی مانند پشم سنگ بر روی دیوار خارجی نصب می شود و بر روی آن با استفاده از لایه نازکی از سیمان، مواد معدنی و یا سینتیک پوشانده می شود.

ضخامت عایق حرارتی به نحوی انتخاب می شود که ضریب انتقال حرارت دیوار و سیستم عایق کاری به K2W/m U=0.25 تا K2W/m U=0.3 برسد. البته باید در زمان عایق کاری به استانداردهای و مقررات ساختمان نیز توجه کرد. همچنین باید به میزان در معرض بودن عایق حرارتی در برابر عوامل طبیعی و میزان تخریب آن نیز توجه کرد. (البته با استفاده از عایق های روکش دار می توان از تاثیر عوامل جوی را بر روی عایق حرارتی جلوگیری کرد.)

در ساختمان های قدیمی تیرهای بتنی و لینتل ها به عنوان پل حرارتی عمل می کنند و باعث کاهش راندمان عایق کاری حرارتی می شود.

 

سیستم عایق کاری حرارتی معمولا شامل یک لایه عایق حرارتی و یک لایه پایانی، نما، می باشد که این لایه می تواند یک لایه سیمان، تخته تزئینی و یا حتی آجر ورقه ای و کاشی باشد. این نما می تواند در بعضی از موارد یک موقعیت و یک مزیت باشد. نماهای خشک معمولا به کمک تسمه هایی از الوار که خودشان به طور مستقیم به زیر بستر متصل هستند، وصل می شوند.

هر سیستمی که برای عایق کاری انتخاب می شود باید توسط یک مرجع معتبر تایید شود.

 

انواع عایق کاری دیوارهای خارجی ساختمان

 

عایق کاری دیوارهای خارجی ساختمان می تواند به دو روش انجام شود: عایق کاری با سازه، عایق کاری بدون سازه.

 

عایق کاری با سازه

این روش عایق کاری دیوار، برای عایق های که انعطاف پذیری بیشتری دارند استفاده می شود. در این روش به دلیل سخت نبودن عایق حرارتی، لایه نمای پایانی نمی تواند مستقیما بر روی عایق حرارتی نصب شود، بنابراین از یک قاب بندی چوبی و یا فلزی استفاده می شود و عایق حرارتی در فضای خالی بین قاب ها قرار می گیرد و لایه نمای پایانی بر روی سازه نصب می شود.

 

عایق کاری بدون سازه

این روش عایق کاری برای عایق های حرارتی سخت که انعطاف پذیر نیستند مانند پشم سنگ تخته ای صلب استفاده می شود. چون این عایق های حرارتی منعطف نیستند می تواند نمای پایانی را مستقیما بر روی آن ها اجرا کرد و نیازی به سازه کمکی ندارند.

 

 

از محصولات پشم سنگ پارامیس مانند پشم سنگ تخته ای، پشم سنگ پتویی می توان برای عایق کاری دیوارهای خارجی ساختمان استفاده کرد. استفاده از این عایق پشم سنگ در عایق کاری دیوارهای خارجی مزایای دیگری علاوه بر جلوگیری از اتلاف حرارت دارد، مانند بهترین عایق ضد حریق بودن، عایق صوتی بودن و کاهش ورود صدا از خارج به درون ساختمان، پایداری ابعادی، حمل و نصب آسان و طول عمری برابر با طول عمر ساختمان.

 

منبع:

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

لینک به دیدگاه
  • 6 ماه بعد...

طراحی و ساخت ساختمان باید به نحوی باشد که علاوه بر داشتن دوام کافی، شرایط سخت آب و هوایی را تعدیل کند، میزان مصرف انرژی را کاهش دهد و آسایش صوتی لازم را برای ساکنان فراهم کند.

به منظور فراهم شدن آسایش حرارتی مناسب در محیط کار و زندگی، دمای محیط باید بین 20 تا 26 درجه تنظیم شود. البته بسته به شرایط آب و هوایی مختلف این عدد می تواند در شرایط سردسیر حداقل به 18 درجه و در مناطق گرمسیر حداکثر به 28 درجه سانتیگراد برسد.

 

رنج تغییرات دما در طول سال بسیار فراتر از این محدوده می باشد و دما به ندرت در این محدوده قرار می گیرد. برای ایجاد آسایش حرارتی مناسب باید از وسایل گرمایشی و سرمایشی استفاده کرد. تامین انرژی مورد نیاز این وسایل همواره هزینه بر بوده است و با توجه به افزایش روز افزون قیمت انرژی، هزینه های تحمیلی روز به روز بیشتر می شود. از اینرو نمی توان نقش جداره مناسب را در کاهش هزینه های و ایجاد آسایش حرارتی نایده گرفت. هر چقدر دما و شرایط آب و هوایی با محدوه آسایش تفاوت بیشتری داشته باشد اهمیت استفاده از مصالح مناسب در ساختمان بیشتر می شود و نقش جداره مناسب، حساس تر می گردد.

برای ایجاد جداره ای مناسب، کارآمد و تعدیل شرایط آب و هوایی، از عایق های حرارتی استفاده می شود.

 

بطور کلی سه نوع مختلف جداره برای ساختمان ها وجود دارد:

- جداره عایق کاری شده: که در این نوع جداره ها با استفاده از عایق حرارتی مانع از انتقال گرما می شوند و ارتباط محیط بیرون و درون ساختمان را قطع می کند. این نوع جداره ها باعث می شوند بتوان با استفاده از وسایل گرمایشی و سرمایشی دمای داخل را بطور کامل کنترل کرد و هزینه های مصرف انرژی را کاهش داد. این نوع جداره ها بیشتر در مناطق گرمسیر و یا سردسیر استفاده می شوند.

 

- جداره های خازن: ساختمان این نوع جداره ها به نحوی هستند که گرما درونشان ذخیره می شود و با تاخیر به سمت دیگر منتقل می گردد. این جداره ها برای مناطقی که اختلاف دما در طول شبانه روز زیاد است و در طول یک شبانه روز دما از حدود آسایش حرارتی فراتر می رود مناسب است.

 

- جداره های سبک: این جداره ها گرما را بدون تاخیر از خود عبور می دهد. از این نوع جدارها در مناطق آب و هوایی معتدل که رنج تغییرات دمایی در محدوده آسایش است، استفاده می شود.

 

در کنار آسایش حرارتی، فراهم شدن آسایش صوتی نیز از اهمیت به سزایی برخوردار است. اگر در عایق کاری جداره های ساختمان از عایقی استفاده شود که همزمان عایق صوتی نیز باشد، آسایش صوتی لازم نیز تامین می گردد.

یکی از عایق های که امروزه بطور گسترده در عایق کاری ساختمان در جهان استفاده می گردد. عایق صوتی حرارتی پشم سنگ می باشد که دارای راندمان حرارتی بسیار خوب با قابلیت جذب صدا می باشد.

 

منبع:

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...