رفتن به مطلب

ارسال های توصیه شده

مقایسه پشم سنگ و پلی استایرن

 

عایق حرارتی پلی استایرن که به آن یونولیت نیز گفته می شود یک ماده شیمیایی می باشد که از پلیمر استایرول و یا استایرن تولید می شود و عایق صوتی حرارتی پشم سنگ از سنگ بازالت تولید می گردد. به دلیل همین تفاوت در مواد سازنده، این دو عایق حرارتی رفتارهای کاملا متفاوتی در برابر حریق دارند. عایق حرارتی پلی استایرن به سرعت آتش می گیرد و باعث انتشار حریق می شود، اما عایق صوتی حرارتی پشم سنگ یک عایق ضد حریق به حساب می آید و ایستایی بالا در برابر حریق دارد.

 

محصولات تولیدی از پلی استایرین در برابر حریق بسیار ناپایدار و ضعیف است. سرعت پیش روی آتش در بلوک های پلی استایرن بسیار زیاد است. پلی استایرن در برابر حرارت سریع بصورت سیال در می آید در حالی که مصالح ساختمان باید در برابر حرارت پایداری ابعادی داشته باشند.

یکی دیگر از مواردی که در انتخاب نوع مصالح ساختمانی باید به آن ها دقت شود، خطرناک نبودن آن ها در اثر سوختن است. از عایق حرارتی پلی استایرن در هنگام سوختن دود و گاز سمی متصاعد می شود، در مقایسه با آن عایق صوتی حرارتی پشم سنگ در هنگام سوختن هیچگونه گازی از خود منتشر نمی کند.

 

تحقیقات نشان داده اند که استفاده از مواد دیرگداز در فرایند تولید پلی استایرن باعث می شود که بلوک های این ماده به ماده ای کندسوز و خود خاموش شونده تبدیل شود. اما استفاده از پلی استایرن آغشته به مواد دیرگداز فقط در قسمت های دکوراسیون ساختمان مجاز است و استفاده از آن در سازه های ساختمانی مجاز نمی باشد.

 

از دیگر معایق عایق حرارتی پلی استایرن شکست مکانیکی ترد، ضعف آن در برابر حلال ها، برخی چسب ها و رنگ ها، پایداری کم آن در برابر شرایط محیطی خارجی است.

 

منبع:

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

لینک به دیدگاه
  • 1 سال بعد...

عایق های پلیمری

عایق های معدنی مانند پشم سنگ قدمت بیشتری نسبت به عایق های پلیمری دارند. یکی از مزیت های پشم سنگ نسبت به عایق های پلیمری این است که علاوه بر عایق حرارت بودنش، عایق صوتی با قابلیت جذب صوت بالا و عایق ضد حریق نیز هست. ضد حریق بودن پشم سنگ در ایمنی ساختمان و سازهای عایق کاری شده از اهمیت به سزایی برخوردار است.

 

ضریب انتقال حرارت پشم سنگ به میزان فشردگی آن بستگی دارد و معمولا بین 0.035 تا 0.050 می باشد. ضریب انتقال حرارت عایق های پلیمری در حدود ضریب انتقال حرارت پشم سنگ است، اما بعضی از عایق های پلیمری نیز وجود دارند که ضریب انتقال حرارت کمتر از 0.03 دارند و باعث می شوند که به عایق با ضخامت کمتری نیاز باشد.

 

از نظر نفوذ بخارات آب، عایق های پلیمری عملکرد بهتری دارند و نیازی به استفاده از بخاربند در شرایطی که امکان نفوذ بخارات آب وجود دارد، نیست. البته در این شرایط می توان از عایق های معدنی نیز استفاده کرد و فقط لازم است از بخاربند استفاده شود.

نقطه ضعف عایق های پلیمری تغییرات ضریب انتقال حرارت آن ها در زمان می باشد و همچنین اشتعال پذیر بودنشان است که ممکن است در صورت آتش سوزی جان افراد را به خطر بیندازد.

 

 

پشم سرباره

 

عایق ها پشم سنگ و پشم سرباره هر دو از گروه عایق ها معدنی می باشند. مواد خامی که در تولید این دو عایق حرارتی استفاده می شود و همچنین فرایند تولیدشان یکسان است، تنها تفاوتی که دارند نسبت مواد اولیه است که در تولید این دو نوع عایق صوتی حرارتی و ضد حریق استفاده می شود.

در ساخت عایق پشم سنگ از سنگ بازالت به اضافه سرباره کوره بلند و در بعضی از انواع آن از رزین نیز استفاده می شود، اما سهم بیشتر مواد اولیه استفاده شده سنگ بازالت (70-75%) می باشد.

عایق سرباره همانطور که از نامش مشخص است از سرباره کوره بلند و بعضی از سنگ ها معدنی تولید می شود، با این تفاوت که تقریبا 70% مواد اولیه استفاده شده سرباره می باشد.

عایق پشم سرباره اکثر ویژگی هایی که عایق پشم سنگ را دارا می باشد.

 

 

پشم شیشه

 

ماده اولیه عایق پشم شیشه، شیشه می باشد، این عایق حرارتی با ذوب کردن شیشه و تبدیل آن به الیاف تولید می شود.

مهم ترین اختلاف پشم سنگ و پشم شیشه، مقاومت آن ها در برابر حرارت است. پشم شیشه و پشم سنگ هر دو مقاومت خوبی در برابر حرارت دارند اما مقاومت پشم سنگ بسیار بیشتر است. به عنوان مثال اگر بخواهیم مکانی را عایق کاری کنیم که دمای عملیاتی آن 900 درجه سانتیگراد باشد باید حتما از عایق پشم سنگ استفاده کرد. پشم سنگ تا دمای 1000 درجه سانتیگراد دربرابر حرارت مقاوم می باشد در حالی که پشم شیشه در دمای حدود 590 درجه سانتیگراد ذوب می شود.

 

پشم سنگ و پشم شیشه هر دو از الیاف فیبری تولید می شوند، این دو عایق از طریق به دام انداختن هوا در بین الیاف سازندیشان، مانع از انتقال صدا می شوند. اما عایق پشم سنگ به دلیل داشتن وزن و دانسیته بالاتر عملکرد صوتی بهتری نسبت به پشم شیشه دارد و میزان جذب صوت بالاتری دارد. عایق کاری دیوار با پشم سنگ باعث می شود که شدت صدا عبوری از آن تا 10 دسیبل کاهش پیدا کند اما پشم شیشه شدت صدا را تا 4 دسیبل کاهش می دهد.

 

از معایب پشم شیشه مضر بودن آن برای سلامتی است، اگر الیاف پشم شیشه به ریه وارد شود خارج نمی شود و تنفس مدام این الیاف باعث بیماری های ریوی می شود. تماس الیاف پشم شیشه با پوست نیز باعث بیمارهای پوستی می شود.

 

 

یونولیت - عایق حرارتی پلی استایرن

 

عایق حرارتی پلی استایرن که به عنوان یونولیت شناخته می شود یک عایق پلیمری است و مقاومت خوبی در برابر نفوذ آب دارد اما به دلیل ماهیت ماده اولیه آن در برابر حریق مقاوم نمی باشد و به سرعت آتش می گیرد و همچنین باعث انتشار آتش می شود.

بلوک های عایق پلی استایرن در هنگام آتش گرفتن بصورت سیال در می آیند، این در صورتی است که مصالح ساختمان باید در برابر حرارت از نظر ابعادی پایدار باشند. در مقابل آن پشم سنگ ایستایی بالایی در برابر حریق دارد (تا 1000 درجه سانتیگراد).

یکی از پارامترهای دیگر که در انتخاب مصالح ساختمانی مهم می باشد، خطرناک نبودن آن ها در هنگام آتش سوزی است. عایق حرارتی پشم سنگ در هنگام آتش گرفتن هیچ دود سمی تولید نمی کند اما عایق پلی استایرن در هنگام سوخت گاز و دود سمی منتشر می کند که خطرناک می باشد.

 

به دلیل ویژگی هایی که عایق صوتی حرارتی پشم سنگ دارد از آن بطور گسترده در عایق کاری تجهیزات صنعتی استفاده می شود، پر مصرف ترین عایق در صنایع شیمیایی و صنعت ساختمان سازی در جهان می باشد. در بسیار از کشور های پیشرفته شرکت های بیمه به ساختمان هایی که با عایق پشم سنگ عایق کاری شده باشند، تخفیف ویژه می دهند.

 

منبع:

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

لینک به دیدگاه
  • 1 ماه بعد...

در زیر خصوصیات مهم که یک عایق حرارتی باید داشته باشد و در هنگام خرید باید به آن ها توجه شود بیان شده است:

 

مقاومت حرارتی: هر چقدر مقاومت حرارتی یک عایق بیشتر باشد، میزان اتلاف حرارتش کمتر می شود و عایقی بهتر با راندمان عملیاتی بیشتر می باشد.

 

 

ضد حریق بودن: مقاومت در برابر حریق و مانند سدی در برابر آتش سوزی عمل کردن یکی از ویژگی های مهم عایق حرارتی می باشد. در هنگام در نظر گرفتن خطرات ناشی از حریق، در نظر گرفتن این ویژگی بسیار مهم است.

 

سمیت: برخی از مواد که به عنوان عایق استفاده می شوند باعث رها شدن بخارات سمی در محیط می گردند. از این نوع مواد عایق نباید در محیط های سر بسته و عایق کاری منازل استفاده کرد.

 

چروک شدن عایق حرارتی: بعضی از عایق های حرارتی در دماهای بالا ممکن است چروک و جمع شوند. این پدیده باعث می شود که عایق از روی قسمتی از سطح کنار برود و اتلاف حرارت را افزایش دهد.

 

عایق صوتی بودن: یکی از ویژگی های مهم عایق های حرارتی، مخصوصا زمانی که در عایق کاری ساختمان ها از آن ها استفاده می شود، عایق صوتی بودن همزمان عایق می باشد. این ویژگی باعث می شود آسایش صوتی همزمان با آسایش حرارتی در ساختمان فراهم شود.

 

مقاومت در برابر اشعه ماورای بنفش: زمانی که از عایق حرارتی در محیط باز و سطوح آزاد استفاده می شود باید با سطح عایق پوشانده شود تا در معرض اشعه ماورای بنفش قرار نگیرد.

 

مقاومت در برابر قارچ و میکروب: از عایق های حرارتی استفاده کنید که امکان رشد قارچ و میکروب در آن ها وجود نداشته باشد. بخصوص زمانی که از عایق حرارتی برای عایق کاری در صنایع شیمیایی و غذایی استفاده می شود.

 

خنثی بودن از نظر شیمیایی: موادی که به منظور عایق کاری استفاده می شوند باید از نظر شیمیایی خنثی باشند و با مواد شیمیایی که در محیط اطراف وجود دارند واکنش ندهند. در صورت واکنش باعث تخریب فلزات و خوردگی آن ها می شود.

 

چگالی عایق حرارتی: بسیاری از خواص و ویژگی های عایق های حرارتی به ویژه خصوصیات حرارتی آن ها، به چگالی عایق حرارتی بستگی دارد. در هنگام انتخاب عایق حرارتی مناسب باید به این پارامتر توجه کرد تا عایق حرارتی با چگالی مناسب انتخاب شود.

 

دمای عملیاتی: شاید مهم ترین عاملی که در انتخاب نوع عایق حرارتی نقش ایفا می کند، دمای عملیاتی سیستم و مکانی است که عایق کاری می شود. از تمام عایق های حرارتی نمی توان در تمام محدوده های دمایی استفاده کرد. بعضی از عایق ها مناسب دمای عملیاتی معمولی، بعضی مناسب دماهای بالا و بعضی دماهای پایین می باشند و هر کدام در محدوده عملیاتی مناسب خودشان بهترین عملکرد را دارند.

محدوده عملیاتی که می توان از یک عایق حرارتی استفاده کرد در مشخصات فنی آن ذکر شده، لذا در هنگام خرید به این پارامتر توجه کنید.

 

عمر مفید عایق: عمر مفید انواع عایق ها معمولا در یک محدوده است اما عوامل و شرایط محیطی بر عمر مفید عایق تاثیر می گذارد. عایقی باید انتخاب شود که سازگار با شرایط محیطی باشد.

 

مقاومت فشاری: عایق حرارتی باید توانایی تحمل نیروها و فشارهای وارده شد را داشته باشند. مخصوصا زمانی که در کف و یا سقف ساختمان ها نصب می شوند.

 

ضریب انقباض و انبساط عایق حرارتی

 

منبع:

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

لینک به دیدگاه
  • 4 هفته بعد...

عایق کاری ساختمان با توجه به طراحی آن، آب و هوا، هزینه ی انرژی، میزان بودجه تعیین شده برای عایق کاری و سلیقه های شخصی مشخص می گردد. بیشتر ساختمان ها از نظر حرارتی عایق کاری می شوند، به منظور کاهش اتلاف انرژی گرمایی، اما ممکن است انواع دیگر عایق کاری مانند، عایق کاری صوتی، عایق کاری ضد حریق و ... نیز انجام شود. طراحان و معماران ساختمان ها معمولا از عایق هایی استفاده می کنند که چندین عملکرد را همزمان داشته باشند؛ این باعث صرفه جویی و کاهش هزینه ها می گردد.

یکی از موادی که به عنوان عایق حرارتی استفاده می شوند و همزمان چند کارایی دارد، عایق پشم سنگ می باشد. پشم سنگ همزمان عایق حرارت، عایق صوت و ضد حریق می باشد. این ویژگی باعث کاربرد گسترده این نوع عایق چه در صنعت و چه در ساختمان شده است.

 

عایق کاری ساختمان باید به دقت و حساب شده صورت گیرد. در زمان عایق کاری حرارتی باید مسیرها و حالت های انتقال انرژی و خروج آن از ساختمان در نظر گرفته شود. این عوامل ممکن است در طول یک روز کامل و یا در فصول مختلف سال متفاوت باشد. انتخاب نوع و ترکیب مناسب عایق حرارتی و مصالح ساختمان در بهینه سازی شرایط عایق کاری بسیار مهم است. قبل از عایق کاری باید مشخص شود که چه قسمتی از ساختمان و به چه میزان به عایق حرارتی نیاز است.

 

عایق مناسب شرایط آب و هوایی

مناطق سردسیر

 

در مناطق و اقلیم هایی با آب و هوای سرد، هدف از عایق کاری ساختمان کاهش اتلاف حرارت از درون ساختمان به بیرون است. در این ساختمان ها دیوارها، سقف ساختمان، درب و پنجره عوامل انتقال گرما به بیرون هستند. به منظور کاهش اتلاف حرارت دیوارها و سقف باید با عایق حرارتی که ضریب انتقال حرارت پایینی دارد، عایق کاری شوند.

مورد دیگر و البته اصلی که باعث اتلاف حرارت می شود پنجره ها هستند. پنجره ها سهم زیادی در اتلاف حرارت دارند. با استفاده از پنجره های دو و یا سه جداره (بسته به اقلیم آب و هوایی و بودجه در نظر گرفته شده) می توان اتلاف حرارت از پنجره ها را کاهش داد.

 

 

آب و هوای گرم

 

در شرایط آب و هوایی گرم، عایق کاری بیشتر برای جلوگیری از ورود هوای گرم و گرمای حاصل از نور خورشید به درون ساختمان صورت می گیرد. نور و گرمای خورشید مستقیما از طریق پنجره ها وارد ساختمان می شود و یا با تابیدن به بدنه ساختمان باعث گرم شدن ساختمان می گردد.

انتقال گرمای خورشید را می توان با سایه افکنی، پوشاندن بام خانه با نوارهای رنگی که نور خورشید را جذب نمی کنند، عایق های بازتابشی و انواع دیگر عایق ها، کاهش داد.

در آب و هوای گرم قرار دادن موانع تشعشع برای زیر شیروانی ها بسیار موثرتر هستند تا آب و هوای سرد.

 

به منظور کاهش اتلاف حرارت و ایجاد آسایش حرارتی در ساختمان، باید جریان هوا به درون ساختمان را کاهش داد و تهویه ساختمان از طریق سیستم تهویه صورت گرید.

 

منبع:

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...