رفتن به مطلب

رفتار شناسی با مدل DiSC


ارسال های توصیه شده

مدل رفتاری DiSC استاندارد یا زبان مشترکی است برای شناخت و بازگشایی رموز رفتاری افراد و پیش بینی رفتارهایی که به طور معمول از آنها مشاهده می شود. این مدل برای اولین بار در سال 1928 میلادی توسط دکتر ویلیام مولتون مارستون معرفی شد. او اعتقاد داشت که همواره چهار سبک رفتاری وجود دارد که می توان افراد را بر اساس آن طبقه بندی نمود. بنابراین با شناخت سبک غالب رفتاری طرف مقابل و سازگاری رفتارمان با تمایلات او، می توانیم در اکثر ارتباطاتی که برقرار می کنیم موفق باشیم.

32ed8vqobp7gq7dwn9o.png

 

اکنون با بیش از 40 سال اعتبار و بیش از 40 میلیون استفاده کننده در سراسر دنیا، مدل DISC به عنوان یکی از معتبر ترین ابزارهای خودشناسی و دیگرشناسی شناخته شده است. اگر چه این مدل اولا برای تحلیل رفتارهای افراد در محیط های کاری طراحی شده است اما در حوزه هایی مانند روانشناسی، روان سنجی، روابط خانوادگی، ارتباطات اجتماعی و روابط معلمین و مربیان با شاگردان نیز قابل استفاده است. از کاربردهای این مدل در حوزه های سازمانی می توان به بهبود روابط درون سازمانی مانند روابط مدیر-کارمند یا کارمند-کارمند، روابط فروشنده - مشتری، روابط درون تیمی، مذاکرات، مدیریت و حل تعارضات بین فردی، مصاحبه های استخدامی، ارزیابی، بهبود و توسعه سرمایه های انسانی، جلسات بهبود عملکرد فردی، توسعه فرهنگ سازمانی، افزایش بهره وری کارکنان، توسعه مهارت های کلیدی مدیریت و رهبری سازمانی، آموزش مربی گری، طراحی و ایجاد تیم های کاری موفق، بهبود کیفیت محیط کار، کاهش استرس در محیط کار و بسیاری از مقاصد فردی و سازمانی دیگر اشاره نمود.

 

تعریف رفنار در مدل DiSC

"رفتار" عبارت است از کلیه عمل و عکس العمل های قابل مشاهده از یک فرد در موقعیت ها و شرایط متفاوت که در این مدل به چهار نوع مجزا تقسیم بندی می شود. همه ما به نسبت های متفاوت از همه این تمایلات رفتاری برخوردار هستیم اما همواره میزان یک یا دو تمایل رفتاری در ما بیشترین است که به آنها "سبک های غالب رفتاری" گفته می شود. پس از شرکت در آزمون DiSC و مشخص شدن دو سبک غالب رفتاری، کلیه خصوصیات و تمایلات رفتاری در قالب گزارش های متنوع و با جزئیات کامل در اختیار فرد قرار می گیرد.

 

[TABLE=class: grid, width: 800, align: right]

[TR]

[TD=colspan: 2, align: center] سبک های رفتاری چهارگانه

 

[/TD]

[TD=align: center]رفتارهایی که معمولا مشاهده می شود[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=align: center] 968erey8tp1gntyo71a0.png

 

[/TD]

[TD=align: right] تسلط (Dominance) این افراد تمایل دارند بر محیط و افراد تسلط و کنترل داشته باشند و بر دست یابی به نتایج تاکید دارند. معمولا با اعتماد به نفس هستند.

 

[/TD]

[TD=align: right]

  • تصویر کلان را می بینند
  • بی پرده و رک هستند
  • از چالش استقبال می کنند
  • به اصل مطلب می پردازند

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=align: center] 3mifvy7ajdwii42jhta.png

 

[/TD]

[TD=align: right] نفوذ (Influence) – این افراد تمایل دارند از طریق نفوذ و تاثیر گذاری بر دیگران یا متقاعد کردن آنها بر محیط اطراف خود تاثیر گذار باشند. معمولا افرادی اجتماعی هستند.

[/TD]

[TD=align: right]

  • شور و انرژی زیادی دارند
  • خوش بین هستند
  • مشارکت گرا هستند
  • از حذف شدن بیزارند

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=align: center] 6xztde4gfc7pzgty6hl.png

 

[/TD]

[TD=align: right] ثبات (Steadiness) این افراد تمایل دارند از طریق همکاری و مشارکت با دیگران کار خود را جلو ببرند. معمولا افرادی قابل اتکا و خدمت گزار هستند.

 

[/TD]

[TD=align: right]

  • از عجله و استرس بیزارند
  • آرام هستند
  • حمایت گر هستند
  • متواضع و فروتن هستند

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=align: center] y4ezsgxisl81bunerpm.png

 

[/TD]

[TD=align: right] مو شکافی (Conscientiousness) – این افراد تمایل دارند طبق استاندارد ها عمل کنند تا کیفیت و دقت کار تضمین شود. معمولا بر تخصص و شایستگی تاکید می کنند.

 

[/TD]

[TD=align: right]

  • از استقلال لذت می برند
  • مستدل و تحلیلگر هستند
  • به جزئیات علاقه دارند
  • از اینکه اشتباه کنند بیزارند

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

 

 

pxrseyxe0p2cojcf6dq4.jpg

 

منبع: ارزیابی و آموزش در حوزه منابع انسانی

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...