رفتن به مطلب
sepehrioo

چطور بفهمیم زعفران اصل است

پست های پیشنهاد شده

افراد سودجو و متقلب، برای اینکه وزن زعفران را بالاتر ببرند، از روش های مختلفی استفاده می‌کنند. در زیر برخی از این روش ها را بررسی کرده‌ایم:

اضافه کردن نمک یا شکر به پودر زعفران
این روش برای فروش پودر زعفران بکار می رود و که در آن برای افزایش وزن زعفران ناخالصی های ریزی به زعفران اضافه می کنند و زعفران تقلبی پودری را بفروش می رسانند.
اضافه کردن گیاهانی دیگر به زعفران
گیاهان زیادی هستند که پرجم آنها شبیه به زعفران است. برای فروش زعفران تقلبی به این رشته ها رنگ اضافه می کنند و بعنوان زعفران اصل به فروش می رسانند.
اضافه کردن رنگ به قسمت های دیگر زعفران
زعفران قسمت های مختلفی دارد. اصلی ترین قسمت زعفران قسمت نگین یا سر نگین زعفران است. گاهی با جدا سازی ریشه و کنج زعفران و اضافه کردن رنگی شبیه به قسمت نگین، آن را بعنوان یک زعفران اصل به فروش می رسانند.
اضافه کردن چربی به زعفران
این تکنیک برای افزایش وزن استفاده می شود. فقط کافی است کمی اسپری روغن روی زعفران خشک شده بپاشند تا پس از خشک شدن زعفران، چربی روی آن باقی مانده و وزن زعفران افزایش یابد.
تشخیص زعفران تقلبی
همانطور که اشاره شد، با توجه به اینکه زعفران کالایی گرانبهاست، میزان تقلب در عرضه آن بالاست. بنابراین در ادامه روش های مختلف تشخیص زعفران اصل را مطرح می‌کنیم.

تشخیص زعفران اصل از روی ظاهر
یکی از روش های تشخیص زعفران اصل از زعفران تقلبی تشخیص از روی ظاهر زعفران است. گاهی پیش می اید که برای بالابردن حجم زعفران، سودجویان اقدام به مرطوب کردن زعفران می کنند. در این هنگام رشته های زعفران به دلیل سنگین شدن و رطوبت در آن، سنگین شده و فشرده می شوند. در این حالت زعفران کمی حالت تردی خود را از دست داده و نرم می شود.

ممکن است که در این حالت رنگ زعفران به ساقه یا حتی ظرف نگهدارنده هم کمی سرایت کرده باشد. به همین علت برای تشخیص زعفران تقلبی از اصل، ببیند که رشته های زعفران به هم چسبیده اند یا نه.

نوک شیپوری شاخه زعفران
دقت کنید که نوک شاخه زعفران باید شیپوری باشد. زعفران تقلبی نمی تواند چنین حالتی داشته باشد.

تشخیص زعفران تقلبی با بنزین
زعفران در بنزین حل نمی شود. بنابراین می توانید با حل کردن زعفران در بنزین تشخصی بدهید که زعفران شما زعفران اصل است یا زعفران تقلبی.

تشخیص با حرارت
وقتی به رشته زعفران حرارت بدهید، رنگ زعفران نباید به رنگ زد تبدیل شود. این یک روش ساده برای تشخیص زعفران اصل است.

تشخیص زعفران اصلی و خوب با آب
#مرحله اول؛

زعفران را در آب قرار دهید. در برخی مواقع خیلی سریع باعث تغییر رنگ آب خواهد شد؛ اما این تغییر رنگ ارزشی ندارد، زیرا این تغییر سریع رنگ نشان از تقلبی بودن زعفران است.

#مرحله دوم؛

ریشه را مدتی کوتاه در آب قرار دهید وقتی ریشه را از آب بردارید، زعفران اصلی، رنگ خود را از دست نمی‌دهد، در حالی که اگر تقلبی باشد، رنگ اضافه شده خود را کاملا از دست می‌دهد و به نظر نمی‌رسد یکسان باشد.

#مرحله سوم؛

اندکی زعفران را در آب جوش قرار دهید، 5 دقیقه صبر کنید. اگر پس از 5 دقیقه رنگ ریشه به سفید متمایل نشده باشد نشان از اصل بودن آن دارد. اگر این اتفاق زیر 5 دقیقه رخ دهد، یعنی زعفران تقلبی است. 

زعفران اصلی از تقلبی با کمک جوش شیرین

یک آزمایش بسیار جالب این است که کمی جوششیرین را در آب اضافه کرده و مخلوط کنید. سپس زعفران را به مخلوط اضافه کنید. نتیجهی ترکیب زعفران اصلی با مخلوط آب و جوششیرین مایع ای زردرنگ است و اگر زعفران تقلبی باشد، رنگ مخلوط، قرمز تیره خواهد شد.

شیرینی در بو و بدون طعم شیرینی
یکی از کلمات کاربردی برای شناسایی زعفران، استفاده صحیح از کلمه شیرین است. زعفران خوب همیشه باید بوی شیرین بدهد، اما هرگز طعم شیرینی نداشته باشد.

سنجش چربی زعفران
گاهی سودجویان برای اضافه شدن وزن زعفران به آن چربی می دهند. راه ساده ای که برای تشخیص زعفران تقلبی که روغن به آن اضافه شده است این است که مقداری از آن را روی کاغذ سفیدی بریزید و با یک انگشت چند ثانیه آن را روی کاغذ فشار دهید. اگر آثار چربی روی کاغذ مشاهده کردید، زعفران تقلبی در دستان شماست.

به اشتراک گذاری این ارسال


لینک به ارسال
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از ۷۵ اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به عنوان یک لینک به جای

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.


×
×
  • جدید...