رفتن به مطلب

فرهنگ اصطلاحات علوم گیاهی


amir.d

ارسال های توصیه شده

اسانس زوفا

zufa de Essance

 

از سرشاخه های گلدار گیاه Hoyssopus officinalis تهیه می شود و دارای بوئی شبیه Tanacetum vulgare , lomentha و معادل 50 درصد پینن، مقدار بسیار کم از نوعی الکل عطری و احتمالاً سزکوئی ترین است.

مایعی بیرنگ و به وزن مخصوص 925/. تا 960/. در گرمای 15 درجه می باشد. این اسانس در 2 تا 4 قسمت الکل 80 درجه، در اتر و کلرفرم حل می گردد. اسانس زوفا باید در ظروف در بسته و دور از نور نگهداری شود.

لینک به دیدگاه
  • پاسخ 148
  • ایجاد شد
  • آخرین پاسخ

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

اسانس کاسیا

Cassia oil

 

از برگ و جوانه های این درخت Cinnamomum cassia نیز مانند دارچین سیلان، بر اثر تقطیر با بخار آب، اسانسی به نام اسانس کاسیا تهیه می شود. که پس از تصفیه از طریق تقطیر مجدد، به صورت مایعی به رنگ مایل به زرد یا مایل به قهوه ای در می آید. بوی معطر و مخصوص و طعم پوست درخت را می دهد. اگر در مجاورت هوا قرار گیرد، رنگ تیره پیدا می کند و غلظت آن زیاد می شود.اسانس کاسیاه در اسیداستیک گلاسیال و الکل محلول است. وزن مخصوص آن بین 44./1 و 63./1 است از اسانس کاسیا برای معطر ساختن طعم بعضی از اغذیه استفاده به عمل می آید.

لینک به دیدگاه
  • 3 هفته بعد...

ژئوتروپیسم

Geotropisme

 

رشد اندام گیاه بر اثر نیروی ثقل است. اندامهای گیاهان می توانند به طرف بالا یعنی عکس جهت نیروی ثقل یا به طرف پائین در جهت نیروی ثقل با عمود بر نیروی ثقل یا زاویه های مختلف قائمه، تند یا باز نسبت به راستای نیروی ثقل رشد کنند.

لینک به دیدگاه

رئوتروپیسم

Rheotropisme

 

حساسیت اندامهای در حال رشد به جریان آب است. براساس این تروپیسم اندامهای گیاهان آبزی در خلاف جهت جریان آب رشد می کنند.

لینک به دیدگاه

اسید آبسیزیک

Abscisic acid

 

سقوط برگ چه به صورت خزان کردن وچه به علت پیری (برگهای پایا)، بستگی به تشکیل منطقه جداگر آن در قاعده دمبرگ دارد. تشکیل لایه جدا کننده برگ در دمبرگ ناشی از اثر اکسین است که در انتهای جوانه حاصل می شود و از آنجا به دمبرگ میرسد اگر اکسین را به طریقی از پهنک برگ به منطقه لایه جداگر برسانیم مانع از تشکیل لایه مزبور می شویم. مطالعات بیشتر در این زمینه نشان داده غیر از اکسین ترکیبات دیگری نیز سقوط برگ را تسریع می کنند.وقتی سن برگ بالا می رود اکسین قابل انتشار در آن ابتدا کاهش پیدا کرده سپس کاملاً از بین می رود، از این پس منطقه جدا کننده برگ از ساقه تحت تاثیر اکسین حاصل از جوانه قرار می گیرد. در جریان این تحولات در برگ، ماده جدید دیگری نیز در گیاه که موحب پیری و مرگ برگها میشود به وجود می آید. این ماده که همان اسید آبسیزیک است علاوه بر تحریک و تسریع سقوط برگها، تا حدودی نیز مانع از برخی اعمال حیاتی مانند رشد و نمو که تحت کنترل لاکسین ها و جیبرلین ها و ستیوکینین ها قرار دارد، می شود.

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.


×
×
  • اضافه کردن...