رفتن به مطلب

Ruf ، خودرويي با ضريب ايمني بالا


ارسال های توصیه شده

در شهرهاي مدرن جهان سيستم هاي پيشرفته و مختلفي از حمل و نقل به كار گرفته مي شود و هدف ما معرفي اين سيستم هاي جديد است. عدم وجود فضاي كافي براي زندگي راحت و آسوده، شهروندان شهرهاي مدرن و پيشرفته را با مشكلات زيادي روبه رو كرده است. مردم زندگي در فضاي باز و هواي نسبتاً پاك حومه شهر و شهرك ها را به زندگي در برج ها و ساختمان هاي بلند تر ترجيح مي دهند. اين شيوه زندگي در اكثر شهرهاي بزرگ جهان ديده مي شود و افرادي كه در حومه شهر زندگي مي كنند، هر روز جهت كار روزانه به مركز شهر آمده و با انجام كار روزانه مجدداً به محل سكونت خود بازمي گردند اين افراد را اصطلاحاً Commute مي نامند.در دنياي امروز سيستم هاي حمل و نقل سنتي ديگر جذابيتي براي مردم ندارند و نمي توان از آنها به عنوان جايگزين مناسب خودروهاي شخصي نام برد. به همين دليل طراحان صنعت حمل ونقل سعي كرده اند سيستمي را به وجود بياورند كه همچون خودروهاي شخصي راحت و انعطاف پذير بوده و از ظرفيت بالايي برخوردار باشد ضمن اينكه مشكل آلايندگي و زيست محيطي نداشته باشد. از اين رو سيستم دوگانه يي را با نام RUF طراحي و اجرا كرده اند.

 

 

ruff1.jpg

روف يك سيستم دوگانه مبتني بر شبكه ريلي و سطح خيابان است. در واقع خودرويي است كه هم در خيابان حركت مي كند و هم توسط شبكه ريلي جابه جا مي شود. مالك خودرو پس از طي مسير كوتاهي به شبكه ريلي مي رسد. قبل از ورود به شبكه ريلي مسير را برنامه ريزي كرده و به محض ورود به شبكه، اطلاعات انتقال مي يابد. روف بدون هيچ معطلي و با سرعت 30 كيلومتر در ساعت وارد مي شود. از لحظه ورود به شبكه، روف توسط شبكه خودكار هدايت شده و كاربر مي تواند در آن استراحت كند و مجدداً با رسيدن به مقصد و خروج از شبكه كنترل خودرو را به عهده گيرد. اصلي ترين بخش سفر با اين خودرو به صورت خودكار انجام مي شود و براي سيستم مشخص است كه در چه زماني و در چه جهتي حركت كرده و كجا توقف كند. در اين حالت تمام مسائل ايمني و همچنين حداكثر صرفه جويي از انرژي اعمال مي شود. ميانگين سرعت در اين سيستم 120 كيلومتر در ساعت و زمان سفر كوتاه و قابل پيش بيني است. در هر تقاطع سرعت به 30 كيلومتر كاهش مي يابد. دليل اصلي كاهش سرعت هنگام انتخاب مسير بالابردن ضريب ايمني در سيستم خودكار است. امكان افزايش سرعت تا 200 كيلومتر در ساعت وجود دارد اما با توجه به اينكه فواصل به صورت هر پنج كيلومتر تعيين مي شود، سرعت از 120 كيلومتر تجاوز نمي كند. هر خودرو مي تواند به تنهايي وارد شبكه شده يا با خودروهاي ديگر تشكيل يك قطار دهد. طول قطار و تعداد خودروهاي به هم چسبيده بستگي به ميزان تقاضا از شبكه دارد. در ساعات پيك و شلوغي، ظرفيت پذيرش شبكه در هر ثانيه يك خودرو است. در اين صورت در عرض 10 ثانيه قطاري به طول 10 خودروي به هم چسبيده تشكيل مي شود. اتصال خودروها به يكديگر مي تواند قبل از ورود به شبكه اصلي صورت گيرد. با اين شيوه مي توان ظرفيت بالايي را ايجاد كرد ضمن اينكه مصرف انرژي با توجه به كاهش مقاومت هوا به ميزان چشمگيري پايين مي آيد و به يك سوم در 100 كيلومتر مي رسد. ميزان ظرفيت شبكه هاي حمل و نقل نبايد صرفاً يك عدد باشد بلكه كيفيت آن نيز بسيار مهم است و كيفيت نيز رابطه مستقيم با ظرفيت تقاضا دارد. پذيرش مسافر با بيش از 20هزار نفر در هر ساعت و در مسيرهاي متنوع خيلي بهتر از اين است كه همين مقدار مسافر را با تراكم زياد در قطارهاي بزرگ جا داد كه معمولاً باعث ايجاد نارضايتي مردم و ازدحام بيش از حد مي شود. شكل ريل ها در اين سيستم به صورت هرمي و سه گوش است و با ضريب ايمني بالايي حركت مي كند. به همين دليل هيچ گاه خودرو از ريل خارج نمي شود و باعث ايجاد حس امنيت بيشتري در مسافران مي شود زيرا ريل در شيار زير خودرو كاملاً فرو رفته و ثابت مي شود. در صورت نياز به سوار يا پياده شدن قبل از رسيدن به مقصد مي توان محل هايي را بين خطوط ايجاد كرد. (مانند ايستگاه هاي BRT)

 

ruff2.jpg

طراحي خودروهايي كه از اين شبكه استفاده مي كنند، همچون خودروهاي معمولي به لحاظ ظاهر و امكانات مي تواند متفاوت باشد اما همگي طبق استاندارد معين و يكسان توليد مي شوند. برخلاف خودروهاي برقي معمولي، روف داراي دامنه حركتي بيشتري است چون در زمان استفاده از شبكه ريلي باتري هاي آن مجدداً شارژ مي شود. با توجه به نبود پاركينگ به ميزان كافي در مركز شهر، دارنده اين خودرو به راحتي مي تواند آن را در ايستگاه رها كرده و خودرو به صورت خودكار در پاركينگ متوقف مي شود و بعد از انجام كار و در زمان نياز مي توان با استفاده از اينترنت و تلفن ارتباط برقرار كرد تا خودرو در زمان مشخص در محل ايستگاه آماده باشد. براي استفاده از سيستم هاي حمل و نقل عمومي يا قطارهاي شهري بايد به ايستگاه هاي مورد نظر مراجعه كرد. اين در حالي است كه معمولاً مردم براي رسيدن به ايستگاه ها تمايل ندارند بيش از 400 متر پياده روي كنند اما در سيستم روف پياده روي تا ايستگاه بسيار كم است و تنها چند قدم بايد پيمود تا به محل توقف خودرو رسيد. اما ممكن است عده يي توانايي يا تمايلي براي خريد خودرو به صورت شخصي نداشته باشند. اين افراد مي توانند با استفاده از كارت هاي اعتباري از خودروهاي موجود در مراكز عمومي استفاده كنند. در اين خودروها سيستمي وجود دارد كه براي جلوگيري از تخريب يا آسيب رساندن به خودرو تعبيه شده است. با ورود كارت اعتباري مشخصات كاربر در سيستم ذخيره شده و تا زمان استفاده نفر بعد باقي مي ماند. بعد از پياده شدن مسافر دستگاه قسمت هاي مختلف خودرو را كنترل كرده و در صورت سالم بودن آن، مشخصات مسافر حذف مي شود در غير اين صورت شناسايي فرد خطاكار بسيار راحت خواهد بود.

 

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...