رفتن به مطلب

گیاهان و خواص دارویی آنها


ارسال های توصیه شده

دارواش (Mistletoe) نام گونه اروپايي( Viscum album) است،چند سال سبزینه دار،دارای شاخه های چوبی تترد و شکننده تا حدودوی استوانه ای برگها به طول 5سانتی متر متقابل ،گوشتی ،چرمی با نوک گرد ،اما در قاعده باریک شده به صورت دمبرگ کوتاهی درآمده است.گلها با دمگلهای کوتاه2-4 تایی درهر گره سبز گلهای نر به طول 9میلی متر و گلهای ماده به طول 2میلی متر تپال فلسی میوه گرد قرمز به طول 6میلی متر گل دهی از اواسط بهمن تا اواسط مرداد ماه است. ولي اين نام به كليه گياهان نيمه انگل خشبي نسبت داده مي شود. دارواشها گياهان نيمه انگلي هستند كه بر روي درختان، بوته ها و ساير گياهان رشد مي كنند. آب و نمكهاي معدني را از ميزبان جذب نموده، با انجام عمل فتوسنتز كربوهيدراتهايي توليد مي كنند كه مملو از انرژي مي باشند .

رده بندی وتشخیص

از خانواده لورانتاسه رویسکاسه گاهی تحت یک خانواده لورانتاسه یاد می شود .لیکن تحت عنوان دو خانواده جداگانه قرار می گیرد.این دو خانواده از طریق رویان (جنین )تشخیص داده می شود.

لورانتاسه

گلهای دو جنسی (به ندرت دو پایه)بساک وپرچم به صورت چاک باز می شود.این خانواده بزرگتراز خانواده دیگر بوده

وگونه های آن بیشتر در مناطق گرمسیری می رویند شامل 74 جنس و100 گونه می باشد.

تقریباًکلیه گونه هاییکه قبلاً با جنس loranthus شناخته میشود به جنسهای دیگر منتقل شده اند. حداقل 3 جنس از خانواده لورانتاسه که انگل درختان می باشد .ازنظر اقتصادی مهم گزارش شده اند .

خانواده ویسکاسه

ویسکاسه گلهای تک پایه یا دو پایه بساک وپرچم پوشش گل کاسبرگ مانند بساک پرچم بدون میله توسط روزنه باز می شود. درمناطق گرمسیری فراوان یافت می شوند ولی به مناطق شمالی نیز رخنه کرده است .در اروپا v.albus ودر امریکای شمالی با گونه هایی از جنس Arceuthobiumکه بسیارخسارت زا نیز می باشد .به گزارشbarlouدر سال 1983 درحدود 400 گونه ازدارواشها داراي تيرامين آمين، بتا فنيل اتيل آمين، ويسكوتوكسين و لكتين هستند كه خصوصيات مولكولي و فارماكولوژيكي ويسكوتوكسينها شباهت بسيار زيادي به زهر مار دادارد ادارد

دارواش ریشه ندارد و با وجود داشتن کلروفیل و توانایی غذاسازی، با اندام مکنده خود، از گیاه میزبان هم استفاده می‌کند و آب زیادی احتیاج دارد.

اکولوژی

 

 

گياه نيمه انگل دارواش ‏(mistle tol)‎‏ يکي از عوامل مهم زيان آور درختان ميوه درجنوب خراسان مي باشد . و قطعاتي از شاخه هاي ميزبانهاي آلوده و همچنين دارواشها ( در شرايط برگ و ميوه ) روي ميزبانها ي مختلف براي تعيين جنس و گونه جمع آوري گرديد. دامداران برای علوفه دام از آن استفاده می‌کنند. کارشناسان می‌گویند: گیاهانی مانند موخور (چشم بلبلی) و دارواش، آب و بعضی مواد غذایی لازم را از میزبان خود به دست می‌آورند و رشد آن را کم می‌کنند. دارواش در قاره اروپا به درختان سیب و صنوبر و به خصوص تبریزی حمله می‌کند

این گیاه گل‌دار به درختان میوه و جنگلی حمله می‌کند و گاه روی یک درخت ‪ ۱۵۰ـ ‪ ۲۰۰عدد از آن دیده می‌شود

بر اثر رویش این گیاه، درختان ضعیف می‌شوند و میوه شان کاهش می‌یابد و پس از مدتی شاخه‌ها خشک می‌شود اغلب، در محل رویش دارواش روی درخت، برآمدگی بزرگی به وجود می‌آید.

لینک به دیدگاه
  • پاسخ 194
  • ایجاد شد
  • آخرین پاسخ

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

روغنی که عطر اکلیل کوهی را ایجاد می کند مربوط به ترکیب سینیول آن است که موثر بودن استنشاق .خوردن و مالیدن آن روی پوست نشان داده شده است.برای درمان غشی بسیار مفید بوده.به این ترتیب که یک یا دو قطره روغن اسانس اکلیل کوهی را روی دستمال گرفته و زیر دماغ بیمار قرار دهید.icon_gol.gif

لینک به دیدگاه

خرفه (فرفخ):

نحوه استفاده : مانند سایر سبزیجان خواص خوراک دارد اما سبزی حضرت فاطمه بوده است.

شیوه های درمانی هم دارد که در ذیل به آن اشاره خواهد شد :

خواص : قطع كننده خونريزي و چرك میباشد،

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
است يك ساله كه وحشي آنخزنده، با
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
هاي خوابيده كمي قرمز و با برگهاي دايره اي گوشتي كه دور
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
كوچك زرد رنگ آن ظاهر مي شوند. نوع پرورشي آن با برگهاي ضخيم گوشتيسرخ رنگ كه بلندي آن 40 ـ 10 سانتي متر است، برگهاي آن گوشتي كلفت باكركهاي كوتاه، تخم آن سياه كوچك. وحشي آن معمولا ًدر مناطق معتدلهدنيا همه جا و در نواحي سايه دار مرطوب در مزارع و بوستانها و حاشيهدرياچه ها مي رويد.

در

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
معمولاً
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
ه مي شود، ولي به طور وحشي نيز در مناطق شمالي
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
در اطراف رشت، لاهيجان، اطراف تهران، تفرش، اراك و ساير نواحي مي رويد.
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
آن از طريق
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
بذر آن صورت مي گيرد و بذر آن را به طور مستقيم درمزرعه اصلي در ماه هاي ارديبهشت تا تيرماه مي كارند. خاك مزرعه بايد غنيباشد و چون احتياج به
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
زياد دارد آبياري آن بايد مرتباً صورت گيرد.

خرفه از نظر طبيعت طبق نظر حكماي طب () سنتي خيلي سرد و تر و داراي نيروي قابضه است و مدر است ومعتقدند كه

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
و
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
آن مسكن صفرا () است و آن را قمع مي كند و حرارت خون () و كبد و معده () را تسكين مي دهد و براي تسكين حدت تبهاي
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
و صفراوي وتسكين عطش و كنترل ترشح ادرار در مورد بيماري ديابت و رفع سردرد هاي
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
مفيد است و خونريزي از هر عضوي را قطع مي كند و همچنين در مواردي كه چركاز سينه آيد قطع مي كند و براي خرد كردن سنگ مثانه و ازدياد ترشح بول مفيداست، يعني مدر است و براي سرفه و سوزش مجراي ادرار و مثانه و روده ها وبواسير و همچنين تسكين حرارت رحم و سوزش و درد آن مفيد است.

تخم آن ضد كرم كدو است و عصاره

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
و
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
آن براي بيماريهاي كبد وبيماريهاي كمي ويتامين c بسيار مفيد است، البته كمتر از شاهي. زيرا درخرفه تا حد 25
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
در 100
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
ويتامينc دارد و به عنوان رژيم غذايياشخاص مبتلا به اسكوروي تجويز مي شود.

مقدار خوراك از

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
آن 40
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
كه با 8
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
نبات يا شكر مخلوط كرده و خورده مي شود.

اگر آن را پخته و با كمي پياز و

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
سرخ كرده و بخورند براي قطع اسهالصفراوي و تقويت روده ها و تبهاي
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
بسيار نافع است به خصوص در فصل هاي
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
سال و براي اشخاص
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
مزاج.

اگر

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
و
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
آن را مانند سالاد و با سركه بخورند براي درد كليه بسيار نافع است.

جويدن

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
آن به مقدار كم، كندي دندان () را رفع مي كند(كه از خوردن
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
ترش و يا علت ديگريايجاد شده باشد)و زياد جويدن آن كندي دندان () ايجاد مي كند.

از عصاره آن براي التهابهاي

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
چشم با ماليدن در محل ملتهب استفاده مي شود.

ضماد

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
و
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
آن با
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
گل سرخ براي تسكين سردردهاي
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
و ورمهاي
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
نافع است و با آرد جو براي جرب نافع است.ضماد
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
و
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
آن به تنهاييبراي تسكين حرارت اعضا و سوختگي آتش مفيد است و اگر بر معده () وكبد گذارند براي تسكين حرارت آنها مفيد است و اگر با حنا تهيه شود و بر كفدست و پا گذارده شود براي حرارت و پيسي هاي دست و پا در صورت تكرار مفيدخواهد بود.

ضماد ريشه آن براي زگيل قوي تر از ضماد

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
است. اشتها را كاهش مي دهد واسراف در خوردن آن نور چشم را نقصان مي دهد. اين قبيل افراد سرد مزاج اگربخواهند بخورند بايد با نعناع و كرفس باشد، مقدار خوراك از آب آن تا 100
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
است.

خاصيت تخم خرفه مانند

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
خرفه است و گرد
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
و
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
خشك آن براي زخمهايدهان اطفال و زخمهاي نظاير آن نافع است و گرد آن براي طحال و معده () اشخاص سرد مزاج مضر است.

اگر بيست

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
خشك آن را كوبيده با شكر و جلپ بخورند براي تبها و سرفههاي
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
بسيار نافع است، مقدار خوراك گرد آن تا 20
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
است. مشابه آن دراكثر موارد فوق اسفرزه است.

در مورد خواص خرفه در مدارك فني منتشره در مغرب زمين چنين آمده است:

خرفه در چين و هندوچين مصارف دارويي وسيعي دارد. از خرفه به عنوان خنككننده، نرم كننده، جبران كننده كمي ويتامينC و نيروبخش، التيام دهنده زخمو محلل ورم استفاده مي شود.

در مدارك زيادي خرفه به عنوان مدر معرفي شده است، ولي بررسي هاي دقيق تر حكما نشان مي دهد كه:

1 ـ در مورد اشخاص سالم و اشخاصي كه كليه نرمال دارند، اثر مدر دارد.

2ـ در مورد اشخاص با كليه هاي ناراحت نيز در مواردي تا حدودي مدر است ازجمله در مورد نفري تيس (يا ورم كليه) و پي لي تيس (ورم كاليس كليه) تاحدودي مدر است.

لینک به دیدگاه
شنیدم خرفه همون پرپین هست. که توی خوزستان میگن پرپین و بعضی شهرها خرفه
پرپین نه فرفین// خرفه به این نامها هم می باشد:خولفا/خولفه/بوخله/رجله/پرک/پرپهن/فرهن/فرفخ/فرفین/فرفیر/پیچلو/تورک/لونک/میری/دندان تیزه/دندان نثار...
لینک به دیدگاه
پرپین نه فرفین// خرفه به این نامها هم می باشد:خولفا/خولفه/بوخله/رجله/پرک/پرپهن/فرهن/فرفخ/فرفین/فرفیر/پیچلو/تورک/لونک/میری/دندان تیزه/دندان نثار...

 

:w58: کم نیاره!!! چقدر اسم، نمیدونستم انقدر خاصیت داره،اصلا به قیافه اش نمیاد :icon_redface: مرسی

لینک به دیدگاه
:w58: کم نیاره!!! چقدر اسم، نمیدونستم انقدر خاصیت داره،اصلا به قیافه اش نمیاد :icon_redface: مرسی
اره دیگه.. بیشتر گیاهان اسامی خیلی زیادی دارن...... اره خرفه خیلی خاصیت داره جالبه اینو بدونید به جز اینکه گیاهان دارویی به حساب میاد.. یه علف هرز هم هست.. که خیلی ها شناخت ندارن و به عنوان علف میندازن بیرون... برای همین سینه درد/ خیلی خوبه برای سرفه.. مثل سبزی اش.. توا اش رشته میریزن.. و میخورن. خیلی لعاب خوبی هم میده... هم بذرش خاصیت داره هم .. برگاش.. و هم ساقش....خواهش میکنم گلم.
لینک به دیدگاه
  • 1 ماه بعد...

یک گیاه طبی کم نظیر که قدر و قیمت آن مجهول مانده است؛ مقوی مغز و اعصاب است؛ هوش را زیاد می کند؛ ذهن را تند و تیز و قوی می کند؛ مقوی قلب است؛ معده را قوی می کند و ضعف عضلات آن را به سرعت از بین می برد؛ ضد تشنج است و هرگونه اسپاسم و دردهای قولنجی روده و عسرالطمث را درمان می کند؛ عرق آور است؛ صفرا آور است؛ خواب آور است (مخصوصاً برای کودکان، پیران و ناقهین که خواب مطبوع و ملایم می آورد)؛ مفرح و نشاط آور است و غمگینی، افسردگی، وسواس، اضطراب و وحشت را در نوراستینک ها و مالیخولیایی ها از بین می برد؛ خواص آنتی بیوتیک و ضد عفونی کننده دارد و قرحه های چرکی ریه و روده ها را درمان می کند؛ ضد زهر است و برای درمان گزیدگی حشرات زهردار و سگ هار تجویز می شود؛ در التیام زخم های داخلی بدن که از ضربه پیدا می شود مؤثر است.درود بی پایان بر یزدان پاک که چنین گوهرهای گرانبهایی را با این همه خواص مختلف و متنوع در دامان طبیعت خلق کرده است و برای شفای آلام و اسقام دردمندان در دسترس آدمیان گذاشته است، آدمیانی که دیده خرد آنها کور است و از عقل و منطق سلیم مهجورند و مصداق ((صم بکم عمی فهم لایرجعون)) هستند.بادرنجبویه از زمان های قدیم شناخته شده بود و یونانیان نام ملیس را به آن داده بودند که به معنای زنبور است، زیرا زنبور عسل آن را دوست دارد و با کمال میل و اشتیاق روی آن می نشیند. ابن سینا آن را بادرنگبویه نامید، زیرا برگ آن را اگر بین دو انگشت بفشارند بوی بادرنگ (لیمو) می دهد و معرب آن بادرنجبویه است که بعدها به همین نام معروف شد. اروپاییان در قرون وسطی که کتاب های دانشمندان اسلامی را ترجمه و در دانشگاه ها تدریس و تحصیل می کردند به احترام ابن سینا بادرنجبویه را به نام سیترونل خواندند که از کلمه لیمو گرفته شده است.ابن سینا گفته بود که بادرنجبویه مقوی مغز و اعصاب است، نشاط می آورد و هوش را برمی انگیزاند و ذهن را تقویت می کند و برای درمان انواع مالیخولیا، وسواس و جنون مؤثر است.در قرون وسطی پزشکان اروپا بدون اینکه در این باره شخصاً به مطالعه و تحقیق بپردازند، عیناً این خواص را پذیرفتند و به آن عمل می کردند، تا اینکه در دوره رنسانس؛ یعنی تجدید حیات علم و ادب در اروپا که دانشمندان بزرگی در فرانسه، ایتالیا، آلمان و سایر کشورهای اروپا از قرن شانزدهم میلادی به بعد ظاهر شدند، در هر مورد به بحث و انتقاد و بررسی و تحقیقات علمی پرداختند و پزشکانی به نام رندوله، فورستوس، گراتارولوس، فرنل، ریویر، هوفمان و ... پس از مطالعات زیاد همان خواص را بی کم و کاست پذیرفتند و بادرنجبویه را در موارد ملانکولی، هیپوکندری و مانیا (انواع مالیخولیا و جنون) تجویز کردند و بسیاری از آنان معتقد شدند: ((بادرنجبویه هوش را تند و تیز می کند و حافظه را تقویت می نماید)).در قرن نوزدهم، ستاره درخشانی در افق پزشکی فرانسه به نام تروسو طلوع کرد که از اطراف و اکناف اروپا برای استماع سخنرانی های پزشکی و استفاده از معلومات و تجربیات این نابغه بزرگ به فرانسه می آمدند. هم اکنون نیز پس از صد سال مطالعه سه جلد کتاب او که با عنوان کلینیک مدیکال هتل دیو نوشته برای اهل علم بسیار قابل استفاده است.تروسو اکتشافاتی دارد که در کتاب های پزشکی امروز نیز به نامش معروف است. این دانشمند پس از یک عمر مطالعه و تجربه هر چه ابن سینا درباره خواص بادرنجبویه گفته بود تأیید کرد و به اتفاق پیدو کتاب درمان شناسی را تألیف کرد و در آن درباره بادرنجبویه می نویسد: ((گردش خون را در مغز منظم کرده و مراکز عصبی را تقویت نموده و نشاط آور است.)) آن را مخصوصاً در پیرهای چاق که قوای دماغی آن ها به تحلیل رفته و ضعیف شده است تجویز می کرد. هم چنین در سردردهای احتقانی و سردردهای عصبی دم کرده بادرنجبویه را به کار می برد و سردرد تسکین می یافته است.تروسو و پیدو نظریه ابن سینا را در مورد اثرات درمان بخش بادرنجبویه، چنین تفسیر می کردند که چون بروز افسردگی، غمگینی و وسواس مالیخولیایی غالباً به علت اختلالات دستگاه هاضمه، ضعف معده، اختلالات کبدی، اسپاسم نفخی معده و روده ها است، بادرنجبویه این اختلالات و عوارض را برطرف می سازد لذا در درمان مالیخولیایی های مؤثر است.از زمان تروسو تا امروز عده زیادی از پزشکان نامی اروپا (من جمله هانری لکرک، پروفسور پارتوریه، پروفسور شابرول و ...) خواص دارویی گیاهان طبی را به کمک علوم شیمی، فیزیولوژی، بیولوژی و آزمایش های متعدد در حیوانات سپس در افراد بیمار مورد مطالعه و تحقیق قرار دادند و روز به روز بر معلومات آن ها نسبت به خواص درمان بخش گیاهان طبی افزوده می شود.به طوری که امروزه در کتاب مفردات پزشکی تألیف سه تن از استادان دانشکده های پزشکی و داروسازی فرانسه که یک کتاب رسمی و کلاسیک است می نویسند:بادرنجبویه دارای یک اسانس فرار، یک صمغ تلخ، اسید سوکسینیک، کومارین و بعضی مواد دیگر است.

لینک به دیدگاه
  • 1 ماه بعد...

عرق بادرنجبویه ( طبیعت گرم )

بالا برنده فشار خون ، خون ساز ، آرام بخش ، مقوی مغز ، درمان تپش قلب ، خواب آور ، ضد تشنج

نحوه استفاده : یک فنجان در یک لیوان آب سرد

لینک به دیدگاه
  • 5 هفته بعد...

[h=1]خواص گیاهان[/h]

خانواده پیچک صحرایی (Convolvulaceae)

 

گیاه سقمونیا یا محموده در ایران نمی روید و دارای ساقه بالا رونده است. از ریشه این گیاه گم رزینی بنام رزین((اسکامونه)) می گیرند که از مسهل های قوی است .

 

 

خانواده گل گاو زبان(Boraginaceae)

 

اعضای گیاه گل گاو زبان(Borago officinalis)، دارای حدود 30 درصد موسیلاژ و اعضای سبز دارای نیترات پتاسیم است . گل گاو زبان دارای اثر ضد سرفه، مدر و تقویت قلب است. مصرف این گیاه بدلیل وجود پیرولیزیدین آلکالوئید ها که از سموم کبدی هستند امروزه کم شده است.

 

 

گیاه سپستان (Cordia myxa) ، درختی است که در نواحی جنوبی ایران ، مخصوصا سواحل خلیج فارس پراکندگی دارد، دارای برگهای بدون کرک و دارای دمبرگ دراز،گلهای آن دارای جام قیفی

شکل،میوه شفت به بزرگی یک گیلاس است.

از میوه اش همراه دانه های موسیلاژ دار بعنوان نرم کننده سینه استفاده می کنند. گونه های لیتوسپرموم ، فعالیت هورمونی داشته و همچنین دارای ((لیتو سپرمین)) می باشند که برای رنگ کردن مواد غذایی از آنها استفاده می کنند.

 

 

خانواده شاه پسند(Verbenaceae)

 

اندامهای آن حاوی گلیکوزید ((وربنالین)) و مهچنین تانن است که اثر قابض دارد.عصاره گیاه احتمالا موجب تقویت موی سر می شود. برگ به لیمو دارای اسانس مشابه با اسانس مرکبات است و بعنوان مقوی معده و رفع دردهای عصبی استفاده می شود و از اسانس آن در تهیه اودکلن استفاده می کنند.

 

 

تیمر یا حرا(َAvicennia officinalis)، سطح فوقانی برگ سبزولی سطح تحتانی سفید است.پوست این درختچه دارای تانن و ماده ای به رنگ زرد بنام ((لا پاکول)) است که دارای اثر مدر بوده و عقیده بر این است که این ماده برای درمان بیماری جذام موثر می باشد. گیاه پنج انگشت حاوی ((وی تکسین)) بوده و معتقدند تسکین دهنده قوای شهوانی است. (castus به معنای عفاف و پاکدامنی است) و روی میزان ترشح FSH و LH و پرولاکتین موثر است.

 

 

خانواده نعناع (Lamiaceae)

 

نعناع در ایران کاشته شده است. برگ تازه آن دارای تانن و اسانس است و عمده ترین ماده در اسانس آن ((مانتول)) می باشد که از آن بعنوان خوش طعم کننده و مقوی معده استفاده می کنند. ((مانتول)) اثر آرام کننده دردهای موضعی داشته و از ضد عفونی کننده های خوب به حساب می آید.

 

 

پونه(M.pulegium)، دارای اسانس (محتوی پوله ژون) و آزولن (ضد التهاب) است و از آن بعنوان ضد نفخ و صفرا آور استفاده می شود . اسطوقدوس دارای گلهایی به رنگ آبی و به وضع فراهم به تعداد سه تایی با فواصل نسبتا زیاد،که در قسمتهای انتهایی شاخه گلدار و در قاعده دارای براکته های پهنی

 

می باشد. قسمت اعظم اسانس آن حاوی ((لینالیل استات)) است و دارای اثر مقوی معده، ضد نفخ و آرام بخش است. گل های این گیاه بنفش است.اسانس این گیاه به اسانس ((آسیپیک)) معروف است و یکی از ترکیبات آن ((لینالول)) می باشد. یکی از اسانس گونه های Lavandula ، استفاده از آنها در صنعت عطر سازی است.همچنین از آنها در صابون سازی و تهیه فراورده های معطر جهت دفع حشرات نیز استفاده به عمل می آید. اسانس آن اسانس ((اسانس تم)) مرکب از دو نوع ایزومر است. آویشن دارای آثار درمانی تقویت دستگاه هاضمه، ضد نفخ، ضد عفونی کننده و آرام بخش است. تیمول دارای اثر ضد عفونی کننده و ضد کرم است . گیاه T.serpylum در ایران رویش دارد، ولی گونه ای از آویش که در ایران در منطقه وسیعی وجود دارد، Th.kotschyanus می باشد که در آذربایجان به(( کاکوتی)) معروف است. ضمنا ((آویشن شیرازی)) یا آویشن پهن دارای نام علمی (Zataria multiflora) است و آویشن باریک می باشد. مرزه دارای اثرات ضد نفخ و تقویت هاضمه است . اسانس ریحان حاوی 75-30 درصد استراگول است و جهت معطر ساختن اغذیه، مقوی معده، مدر و آرامبخش استفاده می شود. مرزنجوشفاسانس آن حاوی 40 درصد از ((ترپن ها)) است و بعنوان مقوی معده و معطر ساختن اغذیه استفاده می شود. دانه های ((بالنگو)) یا بالنگوی شیرازی بعلت دارا بودن ((موسیلاژ)) فراوان به عنوان نرم کننده مجاری تنفسی استفاده می شود. تخم ریحان یا تخم شربتی نیز به عنوان نرم کننده مجاری تنفس استفاده می گردد. اسانس مریم گلی دارای 50 درصد سالیول است و بعنوان مقوی معده،مدر، ضدعفونی کننده ، کم کننده قند خون و قاعده آور استفاده می شود.

 

 

گونه (S.sclarea) یکی از گونه هایی است که در ایران رویش دارد و در ردیف مهمترین نوع اسانس جهت معطر ساخنن فراورده های بهداشتی، عطرسازی و ادوکلن می باشد. گونه های دیگر سالویا نیز در ایران وجود دارند. از گل ارونه بعنوان ضد نفخ استفاده می شود. دانه های گونه دیگری از جنس سالویا (S.macrosiphon) بنام ((تخم مرو)) دارای اثر نرم کنندگی مجاری تنفسی است. روزماری به عنوان مدر ، مقوی معده و صفرا آور استفاده می شود. بادرنجبویه یا فرنجمشک (Melissa officinalis) اسانس آن دارای سیترال و ژرانیول است.بعنوان مقوی معده، آرامبخش ، ضدنفخ و از پماد آن بعنوان ضد تبخال استفاده می شود. عمده ترکیبات اسانس موخش را کامفر و لینالول تشکیل داده و از قسمتهای هوایی آن بعنوان ضد نفخ کودکان استفاده می شود. زوفا دارای گلیکوزیدی مشابه هسپریدین بنام هیسوپین است، همچنین اسانس آن بوی اسانس نعناع را می دهد و دارای اثر آرام کننده ،سرفه و خلط اور است.گل مورو بعنوان ضد عفونی کننده استفاده می شود. سر شاخه های مریم نخودی یا گلپوره بعنوان ضد نفخ استفاده می شود.از رزین گیاه بعنوان ضد درد و ضد التهاب استفاده می شود. این گیاه در تعدیل سیستم ایمنی نیز نقش دارد. برگ و میوه تاتوره حاوی هیوسیامین ،آتروپین و اسکوپولامین است که دارای خاصیت آنتی نرژیک بوده و مصارفی شبیه بلادون و اثر ضد تشنج و رفع آسم دارد. بذرالبنج، بنگ دانه یا ((ژورسیکام)) دارای آلکالوئیدهای همچون هیوسین و هیوسیامین بوده خاصیت ((آنتی کلی نرژیک)) دارند. این گیاه دارای اثر مخدر و خواب آور نیز می باشد. ریشه گیاه کپینک بنام ((بوزیدان)) بعنوان خواب آور و کشنده حشرات مصرف سنتی دارد. از گونه دیگری از این گیاه با نام ((پنیرباد)) بعنوان مایه پنیر استفاده می شود. آلکالوئید مهم برگ توتون ((نیکوتین)) است و محرک سیستمعصبی مرکزی است.

 

 

عروسک پشت پرده یا کاکنج ، میوه این گیاه دارای ماده رنگی ((فیزالئین)) و ویتامین ث بوده و برگ ان دارای ماده (( تلخ فیزالین)) می باشد. میوه آن دارای اثر مدر و قاعده آور است.

 

 

میوه فلفل رنگی دارای ماده کاپسایسین بوده که محرک اشتها و قرمز کننده پوست است.

 

 

تاجریزی ، حاوی آلکالوئید استروئیدی بنام بتا-سولامارین است که خاصیت مهار کنندگی تومور دارد. سیب زمینی برای تهیه نشاسته در داروسازی استفاده می شود.

 

 

خانواده گل میمون

 

اعضای مختلف(( گیاه سیزاب)) دارای تانن ، ساپونین و یک ماده تلخ است. گلهای گل ماهور یا خرگوشک دارای موسیلاژ فراوان بوده و داراتی اثر نرم کننده مجاری تنفسی است. از سرشاخه های مخلصه بعنوان مقوی معده استفاده می شود.از دانه های کنجد روغن کنجد می گیرند و به مصارف داروسازی و تغذیه می رسد.

 

 

راسته بارهنگ(Plantaginales)

 

 

دانه های اسفرزه دارای موسیلاژ فراوان است . ریشه، برگ و دانه بارهنگ دارای قابض و نرم کننده است.

 

 

خانواده شوند(Caprifoliaceae)

 

پوست ساقه، گل،میوه و حتی برگ دارای اثر معرق، مدر و ملین و قی آور است.استنشاق برگ خشک شده آن باعث بند آمدن خونزیری می شود.علف گربه دارای اسانس والرین بوده که حاوی والپوتر یاتها است.از ریشه علف گربه در رفع ناراحتی های با منشإ عصبی از جمله هیستری، ترس و شب ادرای استفاده می شود.

 

 

خانواده گل استکانی( Campanulaceae)

 

کلروهیدرات لوبین پادزهر مرفین و هروئین است.

 

بابا آدم (Arctium lappa)، ریشه آن دارای ((اینولین)) است . ریشه بابا آدم دارای اثرات صفرا آور ، مدر و معرق، دفع اسید اوریک و پایین آورنده قند خون است. غافث، دارای اینولین و ماده ای تلخ به نام اوپا تورین(قی آور) است. این گیاه اشتها آور، مدر و معرق است. زنجیل شامی ، ریشه آن 40 درصد اینولین دارد و مقوی ، مدر، اشتها آور و ضد عفونی کننده است .

 

 

افسنطین؛برگ آن دارای ماده ای تلخ به نام ابسیتین و قسمت هوایی آن دارای اسانس حاوی تویون است و اثرات مقوی ، قاعده آور، ضدکرم و ضد عفونی کننده دارد. گونه های دیگری از این جنس بنام درمنه دارای اثر ضدانگل هستند. ترخون از گیاهان دیگر این جنس اند که گیاه اخیر اثر ضد کرم دارد.

 

 

سرشاخه های بومادران دارای اسانس است ودارای اثرات ضدنفخ و جهت درمان هموروئید بکارمی رود.

 

 

گونه موجود در بازار با نام بومادران دارای نام علمی (A.santolina) است.

 

 

بابونه رومی، اسانس بابونه را از کاپیتولهای آن می گیرند و به عنوان مقوی تلخ ، بادشکن،ضد عفونی کننده بکار می برند.

 

 

بابونه آلمانی که بابونه اصلی دارویی می باشد که دارای ضد اسپاسم، ضد نفخ و ضد التهاب می باشد و در درمان استوماتیتیس مزمن حاصل از شیمی درمانی موثر بوده و تعداد نوتروفیلها را در نوتروپنی افزایش می دهد.

 

 

پا خری(Tussilago farfara) ممکن است حاوی یک ماده سرطانزا باشد.از این گیاه قبلا در فرآورده های ضد سرفه استفاده می شد.از گل همیشه بهار(Calendula officinalis) بعنوان معرق با اثر قوی ، برای رفع جوشهای صورت و ترک پوست بدن استفاده می شود. همیشه بهار و اکیناسه دارای خاصیت تعدیل سیستم ایمنی هستند.

 

 

گل مینا دارای ساپونین، موسیلاژفراوان و اینولین بوده و اثر مقوی و معرق دارد.پیرولیزیدین آلکالوئیدها در جنس Senecio فراوان بوده که باعث آسیب جدی به سلولهای کبدی

می شوند.

 

گل های بابونه گاوچشم دارای ((پیرترین)) و به عنوان ضد عفونی کننده و دور کننده حشرات استفاده می شود. از ریشه این گیاه بنام آقحوان به عنوان مقوی معده در طب سنتی استفاده می نمایند. از سرشاخه های شاهسپرم به عنوان آرام بخش استفاده می نمایند.

 

 

کاسنی؛کلیه قسمتهای آن مخصوصا ریشه آن بعنوان مقوی ، صفرا آور، اشتها آور و در نارسایی اعمال کبد و دفع رسوبات ادراری بکار می رود.

 

 

کاهو نیز به مصرف تغذیه می رسد.گیاه Hieracium pilosella دارای فعالیت آنتی بیوتیکی بوده و برای درمان تب مالت بکار رفته است.

 

 

گل قاصد؛ به عنوان مقوی ،ضد اسکوربوت،صفرا آور، کاهش قند خون ، رفع احتقانهای کبدی ، دفع سنگهای کلیوی و صفرا بکار می رود.

 

 

راسته آناناس(Bromeliales)

 

شیره میوه گیاه آناناس طعمی شیرین ، معطر و لذیذ دارد و حاوی آنزیمی بنام بروملین است که خاصیت پروتئولیتیک دارد و از آن برای هضم پروتئینها ، نرم کردن گوشت و در صنایع چرم سازی استفاده

 

می شود.

 

 

خانواده لاله(Liliaceae)

 

شیرابه گیاه صبر زرد یا چادروا (Aloe vera) حاوی آنترا کینون گلیکوزیدها بوده و از مسهل های رسمی در اکثر فارماکوپه ها به شمار می رود. همچنین پماد تهیه شده از شیرابه آن به عنوان ضد سوختگی بخصوص در اثر تشعشعات بکار می رود. پیاز عنصل یا سیل دارای گلیکوزیدهای قبلی همچون سیلارن A است که بعنوان مقوی قلب بکار می رود.همچنین ساپونین های گیاه دارای اثر خلط آور می باشند.

 

 

سیر دارای اسانس حاوی ترکیبات سولفوره می باشد و دارای اثر ضد عفونی کننده، کاهش فشار خون ، کاهش قند خون و احتمالا ضد سرطان است . بوی سیر از راه ریه دفع می گردد و با سیب رنده شونده و یا برگ جعفری برطرف می گردد. اسانس سیر روی کیست ژیاردیا موثر است. سورنجان حاوی آلکالوئید کلشی سین است که اثر ضد نقرس و ضد میتوز دارد و برای دو برابر کردن کروموزمها بکار می رود. ریشه آن دارای اثر کاهش فشار خون بوده ولی به علت سمیت مصرف آن باید کاملا با احتیاط باشد. از ریشه های سریش بعنوان چسب استفاده می کنند.

 

 

خانواده زنبق(Iridaceae)

 

زعفران بعلت دارا بودن مواد تلخ ، موجب هضم آسان غذا و به علت اسانمس آن محرک سیستم عصبی مرکزی است. همچنین عصاره گیاه دارای اثر قاعده آور است. ریزوم گونه های زنبق به مقادیر کم اثر مدر و خلط آور دارد ولی با مقادیر بیشتر ، مسهل قوی و قی آور است . از اسانس این گیاه در عطر سازی استفاده می شود.

 

 

راسته گندمیان یا غلات (Graminales)

 

از تمام قسمتهای گیاه پوتار ، اذخر یا گورگیا بویی شبیه بوی لیمو استشمام می گردد و از آن در عطرسازی استفاده می شود. ریزوم گیاه مرغ یا شین دان دارای املاح پتاسیم فراوان و دارای اثر مدر و معرق است و در آدنوم پروستات استفاده می شود . از دانه های ذرت (Zea mays) علاوه بر نشاسته ، روغن نیز علاوه بر نشاسته ، روغن نیز استخراج می گردد که در داروسازی استفاده می شود. همچنین کاکل ذرت حاوی املاح پتاسیم بوده و اثر مدر دارد.

 

 

خانواده نخل یا خرما (Arecaceae)

 

میوه درخت خرما دارای مواد قندی و مغذی است. یکی از آلکالوئیدهای معروف دانه این گیاه ، آره کولین می باشد که اثرات مشابه استیل کولین دارد. همچنین گرد تازه مغز میوه آن اثر ضد کرم قوی داشته و در دامپزشکی استفاده می شود. روغن نخل را نخل را از گیاه (Elaeis guineensis) می گیرند که در صابون سازی استفاده می شود. موم کارنوبا را از گیاه Copernicia cerifera می گیرند که در داروسازی جهت تهیه فراورده هایی همچون پماد استفاده می شود.

 

 

اسانس ریزوم گل شیپوری بعنوان ضدنفخ و مقوی معده استفاده می شود.

 

 

راسته آویار سلام(Cyperales)

 

قسمت متورم ریزوم گیاه Cyperus sp طعم کمی شیرین دارد و دارای اثر زیاد کننده شیر و قابض است و همچنین برای آن اثر محرک جنسی قائل اند. از مغز ساقه Cyperus papyrus در قدیم کاغذ تهیه

 

می نمودند . ریزوم زنجیل (Zingiber officinale) دارای اسانس با بوی کافور است . زنجبیل به عنوان مقوی معده، ضد نفخ و خوش طعم ساختن نان و اغذیه استفاده می شود و معتقدند باعث تحریک جنسی می شود.

 

 

ریزوم خولنجان مانند زنجبیل بعنوان ضد نفخ و مقوی معده استفاده می شود. زردچوبه بصورت گیاهی علفی و پایا ، دارای ریزوم متورم است . از مشخصات آن این است که در قاعده ساقه، برگ های بدون دمبرگ و با غلاف مشخص وجود دارد. ولی در قسمت فوقانی آن برگهای کامل ظاهر می شود. ریزوم زرد چوبه دارای اسانس و یک ماده تارنجی متمایل به زرد و قابل تبلور بنام کورکومین است . زردچوبه باعث کمک در هضم غذا، صفرا آور و ضد نفخ است . از هل دادن به عنوان معطر ساختن اغذیه ، ضد نفخ و مقوی معده استفاده می شود.

 

 

راسته میکرواسپرما(Microspermae)

 

وانیلین را از میوه گیاه (Vanilla planifolia) می گیرند که بومی مکزیک بوده ولی امروزه در بسیاری از نقاط جهان کاشته شده است. از وانیلین جهت معطر ساختن شیرینی ، شکلات و کرم ها استفاده می کنند. بعضی از گونه های ثعلب دارا بودن موسیلاژ فراوان به عنوان نرم کننده (امولینت) استفاده

می شوند.

لینک به دیدگاه

[h=1]اثرات مفید گیاهان دارویی[/h]بر اساس یك مقاله پژوهشی در ایران نشان داده شد كه بیشتر مواد مؤثر داروهایی كه در حال حاضر برای بیماران تجویز می‌شود، از گیاهان استخراج می‌شود و كارشناسان با وجود پیشرفت های علمی فراوان هنوز نتوانسته‌اند مواد مؤثر دیگری را جایگزین این مواد گیاهی كنند.

نویسنده این مقاله ، ناشناخته بودن داروهای شیمیایی برای بدن را ، عامل ایجاد عوارض جانبی در انسان دانسته و افزوده است: به علت شناختی كه بدن از صورت های گوناگون گیاهان غذایی و دارویی دارد، عوارض جانبی این قبیل داروها كمتر مشاهده شده است.

این كارشناس افزوده است: گیاهان دارویی به علت دارا بودن مواد مؤثر گوناگون می‌توانند در درمان بسیاری از بیماری ها كاربرد داشته باشند، بدون آن كه مجموعه ی مواد مؤثر آنها بر یكدیگر تاثیری گذاشته یا تدافعی ایجاد كنند و اگر بیمار همزمان دارای علایم مختلف چند بیماری باشد، می‌تواند فقط از یك داروی گیاهی با خواص گوناگون استفاده كند.

ما در اینجا اطلاعاتی راجع به برخی از گیاهان دارویی و نحوه مصرف آنها را بیان می كنیم كه امیدواریم مفید واقع شود.

2753102103201166130248176339315722210134254.jpg

نام:حشیشه الجرب (گل كبوتر)

نام لاتین :Scabiosa

این گیاه از روزگاران كهن مورد توجه بودهاست و از جمله داروهای شفابخش در بیماریهای جلوی نظیر جذب بوده است ؛ این گیاهقاعده آور است و در درمان سرفه؛ برونشیت؛ ناراحتی های حاد تنفسی موثر است خوردن آنموجب تسهیل خروج اخلاط از ریه می شود از ریشه تازه له شده آن برای ناراحتی هایپوستی مثل جرب استفاده می شود دم كرده یا جوشانده گیاه به صورت غرغره برای رفع التهابو زخم مخاط دهان موثر است

نحوه مصرف :10 گرم برگ گیاه را در 100 گرم آب جوش دمكرده صاف نموده مصرف كنید .

189917915489230217246111861522229831181.jpg

نام :خارشتر( اشتر خار)

نام لاتین:Blessed thistl

از دم كرده این گیاه در موارد سردردهای یكطرفه و تپش قلب مصرف می شود این گیاه طبیعت گرم و خشك دارد این گیاه برای یرقان؛ اسهال صفراوی و رفع بی اشتهایی موثر است مصرف این گیاه به عنوان داروی ضد سرطان مورد توجه است این گیاه ضد سم نیز میباشد . مالیدن كوبیدن شاخه و برگها و ریشه آن كه در سركه پرورده شده باشد برای تسكین دردها مفید است .

نحوه مصرف : دم كرده ؛ 50 گرم گیاه در 1000 گرم آب جوش ریخته دم كشیده روزانه 3 تا 4 لیوان میل شود تهیه سركه ؛ گیاه را در سركه انگور به مدت 40 روز در آفتاب خیسانده و سپس استفاده نمایید .

24917516911753207124135137161197104421655135.jpg

نام :دم اسب (علف هفت بند)

نام لاتین:Horse tail

این گیاه به واسطه دارا بودن تركیبات طلا در درمان آرتروز مورد استفاده قرار می گیرد این گیاه مدر بوده بنابراین در رفع جذب آب و اختلالات الكترولیتی كاربرد دارد مصرف این گیاه برای زمان بارداری باید با احتیاط مصرف شود این گیاه باید از دسترس كودكان دور بماند این گیاه در رده گیاهان با ع وارض نامشخص دسته بندی شده است ربرای كمك به درمان تجمع آب در بدن یادر درمان آرتروزهای روماتیسمی نیز می توان از دم كرده استفاده كرد .

نحوه مصرف : 1 تا 2 قاشق مرباخوری گیاه خشك را در یك پیمانه آب جوش ریخته 10 دقیقه خیس كنید و سپس آن را میل كنید مقدار مصرف در هر روز تا 2 پیمانه (220CC ) مجاز است .

1552011568911227812714183116221322398776.jpg

نام :زراوند (خربزه ابوجهل)

نام لاتین:Aristolochia

این گیاه و ریشه آن از نظر طبیعت ، گرم و خشك است بازكننده گرفتگی و انسداد مجاری عروق صدا و مدر است این گیاه قاعده آور است و كرم معده و كرم كدو را می كشد و برای پاك كردن رحم بسیار مفید است از جوشانده برگ گیاه برای فروكش كردن تاول و جوش كودكان استفاده می شود برای قطع تب های نوبهای و استسقا و بی اشتهایی تجویز می شود . برای صرع و كزاز و چرك لثه مفید است .

نحوه مصرف : تحت نظر پزشك باید مصرف گردد .

1321155132125190207164190762471225022214129.jpg

نام :سرخدار( زرنب/ رجل الجرار)

نام لاتین:Commun yew

ماده موثری در این گیاه موجود است كه خاصیت ضد سرطان دارد برگها و میوه بدون دانه آن مسكن آرام بخش قاعده آور و ضدعفونی كننده می باشد و از برگ های آن در موارد آسم برونشیت سكسكه صرع و سو هاضمه و نیز به عنوان تقویت كننده نیروی چشمی استفاده می كنند از نظر طبیعت برگهای این گیاه گرم و خشك است برگ های آن بسیار سوزاننده و زخم كننده است و در عین حال به مقدار كم مقوی معده و كبد و گرم كننده آن است برای صاف كردن صدا تسكین سرفه افزایش اشتها و در مورد نفخ و بند آوردن اسهال و سردی مثانه نیز مفید می باشد .

نحوه مصرف : مقدار خوراك از گرد برگ آن 3 تا 5 گرم می باشد .

لینک به دیدگاه
  • 2 ماه بعد...

زیتون

 

طریقه مصرف:

به عنوان سالاد و جانشین غذا استفاده میگردد و خواص بسیار زیادی دارد که در زیر به آن اشاره خواهد شد :

 

توضیحات:زیتون Olive

نام علمی Olea europaea

 

 

گیاه شناسی

 

زیتون درختچه ای است به ارتفاع تقریبا سه متر ولی هنگامیکه در شرایط مساعد پرورش می یابد ارتفاع آن حدود 12متر و قطر تنه اش به 3 متر میرسد .

چوب درخت زیتون بسیار سخت و مقاوم است . رنگ آن زرد است که خطوطی قهوه ای رنگ در آن وجود دارد . از چوب زیتون برای تهیه اشیاء چوبی ظریف استفاده می شود . برگهای آن سبز رنگ ، بیضوی و دراز و بوضع متقابل یکدیگر بر روی ساقه قرار گرفته اند .

 

منشاء درخت زیتون احتمالا منطقه مدیترانه بوده و از آنجا به نقاط دیگر دنیا راه یافته است .

 

زیتون معمولا در اوائل تابستان شروع به گل دادن می کند و میوه آن کم کم ظاهر می شود . در اواخر تابستان میوه آن به ثمر می رسد . در این هنگام زیتون سبز است و بتدریج تبدیل به بنفش و قهوه ای و سپس سیاه می شود بطوریکه در اواخر پائیز که موقع برداشت میوه است رنگ آن بکلی تیره است .

 

 

خواص داروئی:

 

زیتون رسیده از نظر طب قدیم ایران گرم و قابض است و میوه نارس زیتون سرد و خشک است و روغن زیتون گرم و خشک است . برگ درخت زیتون نیز گرم و خشک می باشد .

 

1)دم کرده برگ زیتون داروی خوبی برای پائین آوردن فشار خون می باشد . بدین منظور باید 20 عدد برگ زیتون را داخل 300 گرم آب ریخته و آنرا بمدت 15 دقیقه بجوشانید . سپس کمی قند بآن اضافه کرده و بمقدر یک فنجان دوبار در روز از آن بنوشید . بعد از دو هفته باید بمدت 8 روز نوشیدن این دم کرده را قطع کنید و سپس ادامه دهید .

 

2)روغن زیتون نرم کننده و صفرا بر است .

 

3)روغن زیتون دفع کننده سنگ کیسه صفرا است برای این منظور باید آنرا با آبلیمو مصرف کرد .

 

4)روغن زیتون کرم کش است .

 

5)روغن زیتون برای رفع سرفه های خشک مفید است .

 

6)برای رفع خارش گزیدگی حشرات ، روغن زیتون را به محل گزیدگی بمالید .

 

7)بدن بچه هایی را که مبتلا به نرمی استخوان و کم خونی هستند با روغن زیتون ماساژ دهید اثر مفیدی دارد

 

8)برای رفع خشکی لثه ، روغن زیتون را بر روی لثه بمالید .

 

9)برای برطرف کردن خراش و ترک پوست ، گلیسیرین و روغن زیتون را بمقدر مساوی با هم مخلوط کرده و روی پوست بمالید .

 

10)دم کرده برگ درخت زیتون تب بر است .

 

11)جوشانده برگ درخت زیتون برطرف کننده نقرس و روماتیسم است .

 

12)برای سرباز کردن جوشها و کورک ها زیتون را له کرده و روی جوش یا کورک بمالید .

 

13)دم کرده و جوشانده پوست درخت زیتون تب بر و درمان کننده مالاریا است .

 

14)پماد میوه نارس زیتون برای سوختگی مفید است

 

15)جویدن برگ زیتون برای از بین بردن زخم های دهان مفید است

 

16)برای رفع سستی فلج و لقوه و تقویت نیروی جنسی باید 80 گرم روغن زیتون را با 14 گرم کندر و 16 گرم سیاه دانه مخلوط کرده و بمدت سه روز از آن بخورید

 

17)مصرف روغن زیتون از امراض قلبی و سرطان جلوگیری می کند .

 

18)و بالاخره روغن زیتون بهترین روغن برای پخت و پز می باشد زیرا در اثر حرارات خراب نمی شود.

 

مرجع: کتب طب سنتی

لینک به دیدگاه

بومادران (برنجاسف، قیصوم) یا Achillea millefolium

 

طریقه مصرف:

خوراکی میباشد که به صورت جوشانده به مصرف میرسد و به طرق دیگر هم مصرف میشود که در ذیل به آن اشاره خواهد گردید :

 

توضیحات:

نام علمی این گیاه Achillea millefolium میباشد این گیاه را علف هزار برگ هم می نامند. این گیاه معطر دارای اسانس، اینولین و کمی تانن است و در کشورهای اروپایی به عنوان دارو برای قطع تب استفاده می شود.

 

این گیاه بطور خاص تب بُر است. ضماد آن جهت درد سینه مفید است. بُخور و جوشانده آن برای درمان زکام مفید است، پس در زمان سرماخوردگی بسیار مفید است.

ادرار را زیاد می کند، در نتیجه برای سنگ های کلیه مفید است.

 

باد شکن است.

 

ماساژ دادن محل درد با روغن بومادران یا گذاشتن سوخته آن بر روی محل زخم ، موجب تسکین درد و جلوگیری از خونریزی می شود.

 

در قدیم ضماد بومادران یعنی برگ های تازه آن را که با روغن ترمس ( باقلای مصری ) مخلوط بوده ، بر روی محل کچلی یا روی صورت مردان جوان برای رویش مو قرار می دادند.

 

جوشانده سرشاخه گلدار آن برای رفع دردهای قاعدگی مفید است.

 

ضماد بومادران برای درد سینه و انواع سردرد استفاده می شود.

 

خوردن آن باعسل انواع انگل های معده رابیرون میکند.

 

 

مرجع: کتب طب سنتی

لینک به دیدگاه

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
گیاهی است بومی اروپا و آسیا که بیشتر بشکل خشک شده به عنوان ادویه و دم کرده بکار می رود. همان طور که همه شما خوب می دانید این ادویه بسیار هم گران است. علت آن هم این است که حدود ۴۰۰ هزار کلاله ی گیاه زعفران، تنها یک کیلوگرم از این ادویه را در اختیار ما قرار می دهد. اگر چه زعفران اخیراً به دلیل گران بودن و آگاهی و شناخت مردم از دیگر گیاهان دارویی که علاوه بر این که خواص خوبی دارند و به اندازه ی زعفران هم گران نیستند، محبوبیت قبلی خود را از دست داده اما به هر حال این گیاه دارای خواص درمانی متعددی است که در ادامه برخی از آن ها را ذکر می کنم.

 

ترکیبات شیمیایی: زعفران دارای مواد چرب ، املاح معدنی ، موسیلاژ و اسانس های فراوان می‌باشد .رنگ زعفران مربوط به ماده‌ای بنام کروسین است که در آن وجود دارد پیاز زعفران سمی است و مصرف یبش از حد آن برای حیوانات کشنده است.زعفران دارای بویی قوی و طعمی تلخ می‌باشد.خوردن چای زعفران باعث هضم غذا می‌شود، اثر مسکن درد داردباعث تحریک اعصاب می‌شود، زعفران خون ساز است و گردش خون را آسان می‌سازد، مصرف زعفران خونریزی‌های بعد از زایمان را از بین می‌برد، کبد را تصفیه وقوی می‌سازد، سرفه را رفع و اثر مفید روی درمان برونشیت دارد و …

 

کاهش

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
:در سال های گذشته، زعفران به عنوان یک محرک برای تحرک قاعدگی در زنانی که عادت ماهیانه ی منظمی نداشتند، استفاده می شد. دم کرده ی گیاه زعفران هم چنین برای کاهش خون ریزی رحم، تسهیل خونریزی و کاهش درد ناشی از قاعدگی به کار برده می شود. البته این چای نباید توسط زنان باردار مصرف شود چرا که در تعدادی از تحقیقات دیده شده است که موجب سقط خود به خودی جنین می شود.

 

ضد

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
:چای زعفران برای درمان افسردگی نیز استفاده می شود. گزارش شده است که دریافت مقدار زیادی از دم کرده و یا ادویه ی زعفران موجب احساس شادی و خوشحالی می شود.

 

پیشگیری از

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
:زعفران حاوی کاروتنوئیدها است و بر طبق یافته های علمی، این کاروتنوئیدها ایجاد واکنش های مختلفی در برابر کارسینومای سرطانی، توده های بدخیم سرطانی (سارکوما) و لوکمی در انسان ها می کنند.

 

سلامت

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
:

 

بر طبق مطالعات انجام شده، گزارش شده است که چای زعفران از تجمع کلسترول در رگ ها جلوگیری می کند و به این ترتیب از بیماری های قلبی جلوگیری می کند.

 

تسکین دردهای شکمی:دم کرده ی زعفران برای دردهای متوسط تا شدید شکمی و قسمت فوقانی شکم موثر است. همچنین دردهای غشای روده ی بزرگ را نیز آرام می کند.

 

کاهش فشار خون:دم کرده ی زعفران حاوی موادی است که به آن کروستین می گویند که فشار خون را پایین می آورد. به همین دلیل زعفران به پیشگیری از افزایش فشار خون کمک می کند.

 

خلط آور:دم کرده ی زعفران موجب تحریک استفراغ و سرفه به منظور تسکین درد سینه، گلو و معده می شود.

 

فواید دیگر:چای زعفران برای درمان بسیاری از بیماری ها مانند آسم، سرفه، خشکی پوست، حمله عصبی، گاز معده، سوزش سردل، بی خوابی و انزال زود رس مفید است. از دیگر فواید زعفران این است که موجب رشد موهای پشت سر به صورت موضعی می شود.

 

مضرات : چون زعفران بر روی سیستم تولید مثل اثر دارد بنابراین زنان حامله باید از خوردن آن احتراز کنند زیرا ممکن است باعث

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
شود . خوردن زیاد زعفران برای کلیه ها مضر است . اشتها را کم می کند و ایجاد سردرد می کند و باعث اختلال حواس می شود

لینک به دیدگاه
  • 2 هفته بعد...

[h=1]مریم گلی[/h]

طریقه مصرف:

 

نحوه استفاده در متن آمده است.

 

توضیحات:

 

گیاه مریم گلی گیاهی با قدمت بسیار طولانی است و در حدود ۱٠٠٠ سال پیش به وجود این گیاه پی برده و از آن استفاده می کرده اند از جمله ابوعلی سینا در کتابهای خود به این گیاه اشاره کرده و خواص آن را برشمرده و تأکید بر مصرف آن کرده است.

 

 

این گیاه ضد درد، آرامش بخش و برای کاهش قند خون استفاده می شود. این گیاه در تمام مناطق معتدله رویش دارد. گلهای سفید زیبایی می دهد، بصورت خوشه ای است و جزء گیاهان معطر و خوشبو است که طعم بسیار تلخی دارد.

 

 

این گیاه آرام بخش و مقوی اعصاب است. همچنین یک داروی ضد عفونی کننده بسیار قوی است. اگر از جوشانده این گیاه بصورت قرقره استفاده شود، جوشهای داخل دهان و بعضاً آفت دهان را درمان می کند.

 

 

همچنین برای زخمهایی که بر اثر واریس به وجود می آید بسیار مؤثر است.

 

 

در آنژیم و انواع گلو درد نیز از این گیاه استفاده می شود. از جوشانده این گیاه برای ضماد و جوشهای بدن استفاده می شود. جوشانده غلیظ این گیاه اگر با آب مخلوط شود برای دردهای مفصلی، رماتیسم و حتی راشیتیسم کودکان بسیار مفید و مؤثر است.

 

 

مرجع: کتب طب سنتی

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.


×
×
  • اضافه کردن...