رفتن به مطلب

گیاهان و خواص دارویی آنها


ارسال های توصیه شده

خواص به

 

در احادیث آمده است که پنج میوه از بهشت آمده است: انار ، سیب ، به ، انگور و رطب.

خصوصیات کلی به

 

5925311625111151845916719513420969926216.jpg

سرزمین میوه به، بین دریای خزر و دریای سیاه است، جایی که رشته کوه های کاکاسس (Caucasus) ، شمال ترکیه را به ایران پیوند می دهد.

بیشتر از 4000 سال است که درخت به، در آسیا و مدیترانه می روید. درخت به، برای رویش به دمای کمتر از 7 درجه سانتیگراد احتیاج دارد. در بهار گل های درخت به درمی آیند که رنگ صورتی یا سفید هستند. به، جزو خانواده گلابی و سیب می باشد. ظاهر میوه به، شبیه سیب زرد یا گلابی است.

مزه و طعم میوه به، شبیه سیب است. میوه به کمی خشک، سفت، ترش و شیرین می باشد. مارمالاد، مربا و ژله به بسیار فراوان است.

میوه به همانند سیب، در حین پختن پکتین تولید می کند. پکتین باعث سفت شدن به می شود.

زمانی که چینی ها دارچین و ریواس را و هندی ها نارگیل را برای تجارت می بردند، ایرانی ها (به خصوص اصفهانی ها) به، سیب و زعفران را به کشورهای دیگر می بردند.

در کشورهای خاورمیانه میوه به، یک غذای معمول بود که هم به صورت خام و هم به صورت پخته خورده می شد.

اگر میوه به نرسیده باشد، آن را در دمای اتاق قرار می دهند تا تمام میوه به رنگ زرد درآید و بو دار شود.

حال اگر می خواهید میوه به رسیده را چند روز نگه دارید، آن را در یخچال قرار دهید، ولی به را کنار سیب یا گلابی نگذارید، زیرا ممکن است بوی خوش آن بر روی میوه های دیگر اثر بگذارد.

میوه به را به صورت آبپز و بخارپز تهیه کرده و به عنوان غذا یا دسر مصرف می کنند.

عقاید مردم در مورد میوه به

 

* در زمان قدیم، زنان دانه به را می کوبیدند و در مقداری آب خیس می کردند و از لعاب به دست آمده ی آن، برای لوله کردن مو و صاف نگه داشتن آن استفاده می نمودند.

123253128025419241215124281551101054744.jpg

* در یونان، افراد به عنوان تشریفات ازدواج از میوه به استفاده می کردند. آنها میوه به را به طرف ارابه عروس و داماد پرت می کردند. آنها بر این عقیده بودند که میوه به نشانه ای از باروری است و آن را به الهه عشق خود تقدیم می کردند.

* در روم یکی از طبیعی دان ها، میوه به را با نام های سیب طلایی، سیب گنجشکی و همینطور سیب مست خوانده بود.

* یک نظریه در مورد به این بود که اگر زنان باردار میوه به را زیاد بخورند، بچه آنها نابغه خواهد شد.

* به علت آنکه میوه به دارای خاصیت اسیدی است، در کشورهایی مثل آلمان و آفریقای جنوبی که غذاهای چرب بیشتر می خورند، شناخته شده است.

* اروپایی ها بر این باورند که میوه به، به هضم گوشت کمک می کند، به همین دلیل با گوشت های چرب، به سرو می شود.

مواد مغذی موجود در به

 

میوه به دارای مقدار زیادی فیبر غذایی، پتاسیم ، قند و ویتامین C می باشد. این میوه فاقد چربی است.

به طور کلی، یک عدد میوه به با وزن 92 گرم، دارای 52 کیلوکالری، 0/37 گرم پروتئین، 0/09 گرم چربی ، 14/08 گرم کربوهیدرات ، 1/7 گرم فیبر و 0 میلی گرم کلسترول می باشد. بیشترین املاح موجود در به، پتاسیم و فسفر و کمترین آنها روی است. بیشترین ویتامین ها در به، ویتامین C و بعد از آن ویتامین A می باشد.

فواید خوردن به:

 

اثرات مثبت بر فکر و ذهن

201748120949195206243971915251886171232.jpg

تجدید و احیای روحیه

خوشحال بودن

از بین برنده افسردگی ناشی از انواع سردردها

تقویت کننده قلب، کبد و معده

مفید برای زخم معده

تحریک کننده اشتها

نرم کننده سینه

ادرارآور

کمک به هضم غذا

جلوگیری از التهاب پلک و استراحت چشمان خسته ؛ به این طریق که چند قاچ به تازه را روی محل درد قرار دهید.

از بین برنده بوی بد دهان

خوشبوکردن اتاق

مفید برای کاهش وزن، به دلیل دارا بودن مقدار زیادی فیبر. اگر شما قصد افزایش وزن دارید، میوه به را مصرف نکنید.

ضد سرطان به علت آنکه این میوه دارای آنتی اکسیدان می باشد.

کمک به پایین آوردن کلسترول خون

کمک به پایین آوردن فشار خون، به خاطر دارا بودن پتاسیم

کاهش خطرات بیماری های قلبی، به خاطر دارا بودن ویتامین C

تحقیقات نشان داده است که میوه به ممکن است خاصیت ضد ویروسی نیز داشته باشند.

خواص آب به

 

جلوی خون ریزی را می گیرد.

جلوی تهوع و استفراغ غیر ارادی را می گیرد.

سردرد را برطرف می کند.

از بین برنده تشنگی می باشد.

3325217522324817822545158208843013423164190.jpg

خواص هسته میوه به (به دانه)

 

برای درمان ذات الریه، گلودرد، صدای گرفته و خشن مفید است.

ضد تب

مفید برای اسهال

لعاب به دانه برای ترمیم زخم ها و سوختگی پوست در اثر آتش بسیار مفید است.

جویدن به دانه برای رفع کندی دندان ها و برای تقویت نیروی جنسی در گرم مزاج ها مفید است.

روغن به را چگونه می توان به دست آورد و چه خواصی دارد؟

 

به را کاملا بپزید و آب آن را بگیرید و آن را با روغن زیتون بجوشانید، آن قدر که آب آن تبخیر شود و فقط روغن بماند. به این ترتیب روغن به بدست می آید.

1689714266968221574914811417324713457.jpg

روغن به، برای جلوگیری از عرق کردن، سرگیجه، وزوز گوش و تقویت معده و کبد و قلب بسیار مفید است.

خاصیت مربای به

 

مربای به با عسل برای سلامتی بسیار مفید است و برای تقویت سینه استفاده می گردد.

خدا را شکر که همه نعمت در اختیار ما گذاشته است. این ما هستیم که قدر این نعمات را باید بدانیم.

مریم سجادپور- کارشناس علوم تغذیه

لینک به دیدگاه
  • پاسخ 194
  • ایجاد شد
  • آخرین پاسخ

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

کلروفیل موجود در کلم بروکلی همان ماده شیمیایی عامل ایجاد رنگ سبز تیره این کلم است که اتفاقا در واقع واده ضد سرطان بسیار مهمی نیز هست. به علاوه کلم بروکلی شما را در برابر بیماریهای خونی حمایت کرده استخوانهایتان را قوی تر می سازد.

خطر سرطان را از بین می برد

بر اساس مطالعه وسیعی که در دانشگاه نیویورک انجام شده هر چه بیشتر کلم بروکلی (و حتی کلم بروکسل) خورده شود، خطر سرطان روده و رکتوم (انتهای روده ی بزرگ) در مردان کمتر می شود. بروکلی با کاهش شیوع سرطانهای حلق دهان معده پروستات معده مثانه مرتبط است. کلید ضد سرطان بودن کلم بروکلی مواد شیمیایی جنگنده علیه سرطانی است که در آن وجود دارند.

کلروفیل موجود در کلم بروکلی به سرکوب سلولهای جهش یافته ای که منجر به ایجاد سرطان می شود کمک می کند. همچنین کلم بروکلی حاوی مقادیر زیادی از بتاکاروتن و ویتامین ث می باشد که از سرکوب کننده های معروف سرطان می باشند.

ضد کم خونی

کلم بروکلی سرشار از مواد معدنی با ارزش می باشد. از این میان می توان از اسید فولیک که یک ماده ضد کم خونی است نام برد. همچنین اسید فولیک بر ضد بیماریهای خونی دیگر نیز عمل می کند.

در ساختن استخوانهای قوی مؤثر است

کلسیم فراوان موجود در کلم بروکلی استخوانها و دندانها را قوی می سازد. این مسأله به جلوگیری از استئوپروز (پوکی استخوان) کمک می کند.

چه مقدار؟

نصف فنجان کلم بروکلی برای هر وعده میزان مناسبی است. متخصصین تغذیه پیشنهاد می کنند که 3 تا 5 وعده سبزی در روز مصرف شود. بخارپز کردن سریع کلم بروکلی در حدی که تنها کمی نرم شود (رنگ سبز تیره خود را حفظ کند) میزان پخت مناسبی برای حفظ ویتامین های با ارزش، مواد معدنی و کلروفیل ضدسرطان این سبزی می باشد.

لینک به دیدگاه
  • 2 هفته بعد...

-خواص برگ انجیر

 

-برگ پخته درخت

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
ملین است .

-برای برطرف كردن ورم های بدن، برگ انجیر را روی این قسمت ها بگذارید .

-برگ درخت انجیر را در آب جوش ریخته و بگذارید كمی سرد شود. سپس آن را داخل یک لگن بریزید و داخل آن بنشینید که بواسیر دردناك و متورم را درمان می كند.

-جوشانده برگ درخت انجیر شكم درد را برطرف می كند.

-دم کرده برگ های درخت انجیر به مقدار 26 گرم تا30 گرم در یک لیتر آب، مُسکّن است و برای معالجه

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
تجویز می شود.

-برگ تازه انجیر برای التیام جراحات و

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
و جوش خوردن سریع زخم های سطحی موثر است. می توان برگ تازه را به مدت کمی روی زخم های سطحی گذارد.

-جوشانده ساقه های جوان درخت

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
، آب اضافی را از بدن خارج می كند.

-برای درمان اسهال های ساده و خون ریزی های مختلف از جوشانده پوست تازه درخت انجیر استفاده كنید.

-خواص شیره درخت انجیر

 

-شیره درخت انجیر طعم تلخ و سوزنده ای دارد:

-مسهل بسیار خوبی است .

-دارای دیاستازهای مختلفی است و برای نرم و ترد كردن گوشت به كار می رود.

-اگر شیره درخت انجیر ( شیرابه سفید انتهای دم میوه یا دم برگ ) را به مدت چند روز روی

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
یا میخچه پا بگذارید، آن را از بین می برد.

-اگر شیره درخت انجیر را با زرده

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
یا روغن مخلوط كنید و روی زخم ها بگذارید ، باعث التیام آنها خواهد شد .

-ضماد شیره درخت انجیر با شنبلیله برای رفع نقرس مفید است.

-برای معالجه جراحت های پوستی ، ضمادی از شیره درخت انجیر با آرد جو درست كرده و روی آنها بگذارید.

-مالیدن شیره درخت انجیر بر روی سر از

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
جلوگیری می كند.

 

لینک به دیدگاه

پامچال

پامچال گیاه زیبایی است که بصورت علفی می باشد و خودرو است برگهای آن کرکدار پرچین و بیضی شکل است و گلهای آن افتاده و زرد رنگ است و در فصل بهار سبز می شود ریشه آن محکم است و زمانی که تازه می باشد بوی تندی از آن به مشام می رسد گلهای پامچال در ماههای اردیبهشت تا تیر ظاهر می شود پامچال در کنار جاده ها و چمن ها و جاهایی که علف می روید سبز می شود.

primulaverisherb2.jpg

خواص درمانی: پامچال در طب به عنوان کرم کش و ضد تشنج استفاده می شود و در بیماریهای عصبی هیستری و تشنجات اطفال مصرف می شود گلهای پامچال داروی موثری برای برونشیت زکام های مغزی و سرفه های مزمن است و اگر کسی به گریپ مبتلا شود می تواند از دم کرده گل پامچال استفاده کند زیرا با اثر بخشی سریع ان خیلی زود از این ناراحتی خلاص می شود همچنین این دم کرده برای کسانی که مبتلا به سر دردهای شدید و میگرن و دل بهم خورده هستند مفیت است.Primula%20pacific%20giant%20rose.jpg

گل پامچال مقوی و تب بر است .ریشه پامچال را به مقدار 20 تا 30 گرم در یک لیتر آب بجوشانید و برای درمان سیاه سرفه سینه پهلو برونشیت و امراض مربوط به مجاری ادراری مصثرف کنید برای درمان و معالجه ورم کوفتگی که در اثر ضربه وارد می شود و ایجاد خون مردگی در آن ناحیه می کند ریشه پامچال را در یک لیتر آب بجوشانید و بعد پارچه ای را در آن خیس کنید و روی ورم بگذارید و محل ضرب دیدگی را کمپرس کنید.

لینک به دیدگاه

کلیات گیاه شناسی

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
گیاهی است یکساله یا دوساله که گاهی ارتفاع آن به یک متر نیز می‌رسد. ریشه آن راست و مخروطی شکل و سفید است. این گیاه در اکثر نقاط دنیا منجمله قسمتهای جنوب اروپا ، ‌مصر ،‌آمریکا و چین پرورش داده می‌شود. میوه شوید بیضوی ، ‌مسطح و به طول 4 میلیمتر و عرض 3 میلیمتر است. رنگ آن قهوه‌ای روشن و در سطح آن برجستگیهایی برنگ زرد و در کناره‌های آن لبه بال مانندی به رنگ زرد روشن دیده می‌شود.

 

 

 

shevid.JPG

خواص داروئی

 

تخم شوید اثرات درمانی زیادی دارد منجمله به عنوان ضد تشنج ،‌ ضد درد ، نفخ شکم ، ادرار آور و برای تقویت معده بکار می‌رود. برای کسانی که اشتهای زیادی به غذا ندارند و لاغر هستند تخم شوید بهترین دارو است زیرا اشتها را زیاد کرده و معده را تقویت می‌کند و انرژی به بدن می‌دهد. تخم شوید را می‌توان برای ناراحتی معده ، بی‌خوابی و ضد گاز معده بکار برد. خانمهای شیرده که شیر آنها کم است باید حتما روزی چند بار دم کرده تخم شوید بخورند و یا در غذای خود مصرف کنند که بطور معجزه آسائی شیر آنها زیاد خواهد شد.

 

طب گیاهی ایران خواص زیادی را برای شوید قائل است مثلا در مورد درد شدید و ورم معده از دم کرده شوید استفاده می‌کردند که اثر تسکین فوری دارد. از شوید برای دل درد در حیوانات نیز استفاده می‌شود و دامداران قدیم به خوبی به این موضوع واقف بودند. مثلا برای گوسفند و بز کافی است که مقدار 30 گرم تخم شوید به آنها داد که نفخ و دل درد را ساکت کنند. در مورد بیمارانی که مبتلا به استفراغ شدید هستند و هیچ غذایی حتی آب را نمی توانند در معده خود نگاهدارند بهترین درمان شوید است. این نوع بیماران باید دم کرده شوید را آهسته آهسته بنوشند. در چین ، حتی شوید را برای کمردردهایی که به علت انقباض عضلانی باشد بکار می‌برند. یک نسخه قدیمی چینی برای باد فتق نیز از تخم شوید استفاده می‌کنند.

طرز استفاده

 

برای باد فتق که از تخم شوید استفاده می‌کنند دستور آن به این صورت است که باید حدود 40 گرم تخم شوید را بو دهید تا کاملا قهوه‌ای شود سپس آنرا کاملا آسیاب کنید تا به صورت پودر درآید و بعدا آنرا با سرکه سیب مخلوط کرده و میل کنید.

لینک به دیدگاه

کلیات گیاه شناسی

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
گیاهی است که از دوران ماقبل تاریخ نیز وجود داشته و مردم آن زمان از آن برای تغذیه استفاده می‌کردند و از خواص درمانی آن اطلاع داشته‌اند. جالینوس حکیم که در قرن دوم میلادی زندگی می‌کرده آنرا برای رفع سرماخوردگی و بیماریهای دستگاه تنفسی بکار می‌برده است. گزنه گیاهی است علفی و چند ساله که ساقه آن چهار گوش بوده و بطور قائم تا ارتفاع یک متر بالا می‌رود. urtica1.JPG

 

 

این گیاه در خرابه‌ها ، ‌باغها و نقاط مرطوب که چهارپایان از آن عبور می‌کنند به حالت خودرو می‌روید ریشه این گیاه خزنده بوده و در ناحیه‌ای که سبز می‌شود کم‌کم تمام منطقه را فرا می‌گیرد. ساقه این گیاه را پرزها و تارهای مخروطی شکل پوشانده که در صورت لمس کردن ساقه بدست می‌چسبد و پوست را می‌گزد که تولید خارش و سوزش می‌کند و شاید به همین دلیل آنرا گزنه نامیده‌اند. تخم آن نرم ، ریز و تیره رنگ و مانند تخم کتان است. قسمت مورد استفاده این گیاه برگهای تازه ، ریشه ، شیره و دانه آن است.

ترکیبات شیمیایی

 

گزنه دارای تانن ، لسیتین ،‌

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
، نیترات پتاسیم و
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
است، ترکیبات آهن دارد و دارای
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
و نوعی گلوکوزید است که پوست را قرمز می‌کند. از سرشاخه‌های این گیاه ماده قرمز رنگی به نام اورتی‌سین استخراج می‌شود.

خواص داروئی

 

 

  • گزنه مو را تقویت کرده و از ریزش موی سر جلوگیری می‌کند، حتی در بعضی از موارد موی سر دوباره می‌روید. برای استفاده از این خاصیت 6 گرم سر شاخه‌ها و برگها و ریشه گزنه را بتنهایی و یا با 30 گرم چای کوهی در یک لیتر آبجوش ریخته و آنقدر بجوشانید تا حجم مایع به نصف برسد. شبها مقداری از این مایع را به سر بمالید و صبح بشوئید.

urtica2.JPG

 

  • برای براق شدن و جلا دادن به موها بعد از شستشوی سر موها را با چای گزنه ماساژ دهید. بدین منظور یک قاشق چایخوری برگ گزنه خشک را در یک لیوان آب جوش ریخته و مدت نیم ساعت بگذارید بماند. ماساژ دادن با این چای ، شوره سر را برطرف می‌کند.
  • دستگاه هاضمه را تقویت می‌کند.
  • ادرار را زیاد می‌کند.
  • برای درمان
    برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
    مفید است بدین منظور یک فنجان چای گزنه را سه بار در روز میل کنید.
  • ترشح شیر را در زنان شیرده زیاد می‌کند.
  • اخلاط خونی را برطرف می‌کند.
  • بیماریهای پوستی را برطرف می‌کند.
  • برای باز کردن عادت ماهیانه از دانه گزنه استفاده کنید.
  • در درمان کم‌خونی موثر است و تعداد
    برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
    را زیاد می‌کند.
  • اگر در ادرار خون وجود داشته باشد گزنه آنرا برطرف می‌کند.
  • گزنه عرق‌آور است.
  • پاک کننده اخلاط سینه ، ریه و معده است.

urtica3.JPG

 

  • نیروی جنسی را تقویت می‌کند.
  • گرفتگیهای کبدی را رفع می‌کند.
  • برای از بین بردن
    برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
    ، ضماد برگهای تازه آنرا روی زگیل بمالید.
  • برای پاک کردن مثانه ، رفع عفونت مثانه و دفع سنگ از مثانه ، برگ گزنه را همراه با ریشه شیرین بیان دم کنید و بنوشید.
  • برای التیام زخمها و زخمهای سرطانی از ضماد تخم گزنه مخلوط با عسل استفاده کنید.
  • برای برطرف کردن
    برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
    از جوشانده گزنه به مقدار سه فنجان در روز بنوشید.
  • درد نقرس را کاهش می‌دهد.
  • برای برطرف کردن ناراحتیهای زنانه قبل از عادت ماهیانه از چای گزنه استفاده کنید.
  • ناراحتیهای کلیه را برطرف می‌کند.
  • ضماد آن درد عضلانی را برطرف می‌کند.
  • کرم معده و روده را می‌کشد.
  • درمان کننده
    برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
    است.
  • برای برطرف کردن درد رماتیسم ، برگهای تازه آنرا روی پوست بمالید.

urtica4.JPG

طرز استفاده

 

 

  • دم کرده گزنه: مقدار 40 گرم برگ گزنه را در یک لیتر آبجوش ریخته و به مدت 10 دقیقه دم کنید. مقدار مصرف آن سه فنجان در روز بعد از غذاست.
  • جوشانده گزنه: مقدار 30 گرم گزنه را در یک لیتر آب ریخته و به مدت 10 دقیقه آنرا بجوشانید. این جوشانده برای تصفیه خون مفید است. مقدار مصرف آن یک فنجان بین غذاها در روز است.

مضرات

 

گزنه اگر بیش از حد استفاده شود ممکن است برای روده‌ها و کلیه‌ها مضر باشد بنابراین بهتر است با صمغ عربی و کتیرا خورده شود. مقدار مصرف بیش از 10 گرم در روز ممکن است باعث بند آمدن ادرار شود. زنان باردار و کودکان باید از مصرف آن خورددی کنند.

 

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

لینک به دیدگاه

نام گیاه : زوفا

نام علمی : hyssopus officinalis

مقدمه :

زوفا یکی از مهمترین گیاهان دارویی و ادویه ای به شمار می رود . از دم کرده پیکر رویشی این گیاه برای درمان بیماریهای مربوط به دستگاه تنفس مانند سرفه ، سیاه سرفه ، برونشیت و آسم استفاده میشود . مواد موثره این گیاه سبب افزایش فشارخون ، هضم غذا و همچینین کاهش تورم می شود . زوفا اگر چه تلخ مزه است ولی به عنوان طعم دهنده مواد غذایی و همچنین در تهیه سس مورد استفاده قرار میگرد.

اسانس زوفا :

خاصیت ضد قارچی و باکتریایی دارد . این اسانس در صنایع کنسرو سازی ، نوشابه سازی و همچنین در صنایع آرایشی و بهداشتی کاربرد فراوانی دارد .به علت نوش فراوانی که در گلهای این گیاه به وجود می آید در ردیف گیاهان مولد عسل قرار دارد . عسل حاصله از آن کیفیت بسیار مطلوبی دارد .

مشخصات گیاه :

زوفا گیاهی خشبی وچند ساله است . منشا این گیاه آسیای صغیر گزارش داده شده و همچنین زوفا در سطح وسیعی در مرکز و جنوب اروپا ، عمدتا در روسیه ، بلغارستان، مجارستان ، ایتالیا ف اسپانیا، فرانسه و کشمیر و هند کشت میشود . واز دریای خزر تا دریای سیاه همچنین درمناطق شنی نواحی مدیترانه می روید.

ریشه زوفا مستقیم است وانشعابات فراوانی دارد ساقه چهارگوش ، مستقیم ارتفاع آن cm70_50 است . قسمت تحتانی (پای ساقه ) چوبی و قهوه ای رنگ و از انشعابهای فراوانی برخوردار است ولی قسمت فوقانی آن نرم و سبز رنگ می باشد . برگهای صاف ، فاقد دندانه، باریک، کشیده وکم وبیش نیزه ای شکل ورنگ آن سبز روشن است

روش کاشت :

از آنجایی که بذرهای زوفا قوه رویشی مناسبی دارند کشت مستقیم در زمین اصلی نتایج مطلوبی داشته وپس از کاشت زمین را باید آبیاری کرد چنانچه این گیاه در شیبها کشت شود چهت ردیف ها باید برخلاف جهت شیب زمین باشد در گذشته در برخی ازکشورها تکثیر زوفا به روش های غیرمستقیم (کشت در خزانه ویا حتی به روش رویشی است ) انجام میگرفته است ولی در حال حاضر در اکثر کشور هایی که این گیاه کشت میشود برای تکثیر از روش مستقیم استفاده میشود

تناوب کاشت :

زوفا 7_5 سال عمر میکند از این رو انتخاب زمین مناسب برای این گیاه ضرورت دارد علفهای هرز در رشد ونمو مقدارمواد موثره زوفا تاثیر منفی برجای میگذارد مبارزه با علفهای هرز در طول رویش گیاه ضروری است. زوفا را باگیاهانی مانند غلات، خردل وذرت به تناوب کشت کرد کاشت این گیاه در زمینهایی که به مقدار زیادی از علف کشهایی با ماده موثره تریازین استفاده شده است مناسب نیست تناوب کشت زوفا با گیاهانی که بذرآنها پس از رسیدن به اطراف ریزش میکند (مانند رازیانه ، گشنیز و... ) و همچنین تناوب با گیاهان ریشه ای ( مانند یونجه ، شبدر....) مناسب نیست زیرا این گیاهان در گسترش بیماریها موثرند

زوفا رامیتوان 5_4 سال متوالی در یک قطعه زمین کشت کرد پس از این مدت باید با گیاهان مناسب به تناوب کشت شود.

برداشت :

اگر هدف از کاشت استفاده از پیکر رویشی آن برای ادویه باشد اوایل گل دهی باید برداشت شود اگر به منظور استخراج اسانس کشت شده باشد گیاهان را در مرحله گل دهی کامل یعنی اوایل تابستان باید برداشت کرد .برداشت اندامهای مورد نظرگیاه باید از اندام فوقانی ساقه های چوبی صورت گیرد اگر هنگام برداشت هوا خشک باشد و آفتاب شدید نتابد پیکر رویشی برداشت شده را میتوان برای مدتی روی زمین قرار داد و پس از کاهش رطوبت آنها را به خشک کن منتقل کرد دمای مناسب برای خشک کردن گیاه با استفاده از خشک کن های الکتریکی 35_30 درجه است .

خواص دارویی :

نوشیدن زوفای جوشیده با عسل و گیاه سداب به کسانی کمک میکند که به سرفه های شدید، تنگی نفس ، افراد مبتلا به رماتیسم وکسانی که نفسشان با خس خس همراه است کمک میکند . این گیاه همراه با عسل کرمهای داخل شکم را میکشد و کوبیده شده آن با انجیر تازه به از خشکی در آمدن مزاج کمک میکند اثر آن قوی تر هم میشود اگر گل زنبق یا سوسن یا شاهی به آن اضافه شود این گیاه دارویی عالی برای ورم یا آماس لوزه در گلو است و این تحت شرایطی است که به عنوان غرغره ازآن استقاده شود مالیدن پماد آن به سر شپش را از بین می برد این گیاه برای کاهش بیماری خلط بسیار مناسب است و در تمام مشکلات ناشی از سرما یا بیماریهای قفسه سینه ویا ریه مناسب است و این تاثیر هنگامی است که مثل شربت استفاده شود.

لینک به دیدگاه

خواص چای ریحان

رفع بی ‌اشتهایی، درمان اسهال، نفخ و زخم معده از خواص برجسته چای معطرریحان است.

ریحان گیاهی است معطر که ارتفاع آن به 20 تا 60 سانتی ‌متر می ‌رسد.

برگ ‌های این گیاه، بیضی شکل و ساقه آن دارای کرک است و گل ‌های آن، به رنگ سفید یا مایل به قرمز است.

در بسیاری از نقاط برای تهیه غذا، از این گیاه معطر استفاده ‌های فراوانی میشود ‌

بهترین شرایط آب و هوایی برای این گیاه، آب و هوای گرم و آفتابی است.

ریحان سرشار از

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
،
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
،
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
و دیگر مواد مغذی است و دارای خواص آرام‌ بخش، ادرارآور و ضدعفونی کننده می ‌باشد.

در اکثر نقاط دنیا، از ریحان برای درمان

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
و تنفسی استفاده می‌ شود.

طرز تهیه چای ریحان

یک یا 2 قاشق ریحان خرد شده را درون یک فنجان آب جوش بریزید و چند دقیقه صبر کنید تا خوب دم بکشد و پس از هر وعده غذایی 2 یا 3 فنجان از آن را میل کنید

%D8%B1%DB%8C%D8%AD%D8%A7%D9%86%20%D8%A8%D9%86%D9%81%D8%B4.jpg .

خواص درمانی ریحان

*درمان دردهای روده ‌ای

* درمان

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
و
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

* رفع بی‌ اشتهایی

* درمان

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

* درمان

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

* رفع

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

* به عنوان

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
برای رفع التهابات و
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

لینک به دیدگاه

ممنون سهیلا عزیز.خیلی خوب و سازنده هستش نمیدونستم اینقدر خاصیت داره:icon_gol:

 

ولی گفتی ریحون،:ws37:من که عاشق ریحونم مخصوصا با کباب اونم تو درکه یا سر جویی یا سر کوهیی.به به:ws3:

لینک به دیدگاه
ممنون سهیلا عزیز.خیلی خوب و سازنده هستش نمیدونستم اینقدر خاصیت داره:icon_gol:

 

ولی گفتی ریحون،:ws37:من که عاشق ریحونم مخصوصا با کباب اونم تو درکه یا سر جویی یا سر کوهیی.به به:ws3:

خوبه که دوست داری ولی اونایی که میگم داروییه و کشتش فرق فوکوله با اونایی که دست منو شما میرسه البته بی خاصیت نیست ولی میتونه بهتر باشه

لینک به دیدگاه

درمان 100% دمل های چرکین است

از قدیم در جنگل های آفریقا آسیا و آمریکا به عمل می آمد و زادگاه خاصی ندارد.

انواع و اقسام ریز و درشت بی دانه .زرد و قرمز و صورتی و بنفش دارد

در گذشته انواع سفید را نوعی غذا و نوع بنفش را دارو میدانستند

 

خواص دارویی:

بوی بد دهان را از بین میبرد و استفاده از شیرابه آن مسکن قوی درددندان است.

سوخته میوه انجیر با روغن خضابی است که موهای سفید را مشکی میکند

سوزانده این میوه و مخلوط کردن با کمی گلیسرین و شستن دندانها با آن موجب سفید و محکم شدن دندانها میگردد.

ضماد گرم میوه با آردجو مسکن درد عضلات است دمل و کورک ها را باز میکند

ضماد آن با موم جهتدرمان ترکیدن پوست که در اثر سرما ایجاد شده موثر است

حمول این میوه با عسل زخم و جراحات را از بین میبرد و ار ترشح و خونریزی جلوگیری میکند مشروط بر اینکه با رعایت اصول بهداشت و فنون داروسازی باشد

لینک به دیدگاه

ولیک ( زالزالک وحشی )

معمولاً «ولیک ( زالزالک وحشی )» د‌ر مناطق جنگلي ایران به خصوص در شمال به وفور وجود دارد ، و بسته به رنگ ميوه «سرخ وليك» و «سياه وليك» ناميد‌ه مي‌شود‌. ولي نام محلي آن د‌ر هر يك از مناطق كشور متفاوت است از جمله د‌ر لاهيجان «كُمار»، د‌ر رامسر و شهسوار «كِجيل»، د‌ر د‌يلمان و رود‌سر «مارِخْ»، د‌ر گرگان و بعضي نقاط بختياري «ولك، بلك و وليك»، د‌ر شهسوار «كُتْ كُتي»، د‌ر اطراف تهران و همد‌ان و اصفهان «گوچ»، د‌ر خلخال و آذربايجان «گيچ ـ يِميشان»، د‌ر باختران و همد‌ان و پشتكوه «گِويچ»، د‌ر سرد‌شت «گيويژ، گوژ و گويشك»، د‌ر فارس «كيالك» و د‌ر ارسباران «آت‌گُتي» ناميد‌ه مي‌شود‌.

به گونه‌هايي كه د‌اراي ميوة سياه هستند‌، د‌ر آستارا و گرگان رود‌ «قره گيله»، د‌ر شفارود‌ «سياه‌لله» د‌ر اطراف رشت «سياه كوتي و سياه كوتيل»، د‌ر طالش «مون‌برو»، د‌ر شهسوار «سياه كوت كوتي»، د‌ر د‌رة كتول «سياه وليك»، د‌ر نواحي ترك زبان منجيل، راميان، قزوين و خراسان «يميشان» گفته مي‌شود‌. به گونه‌هايي كه د‌اراي ميوة سرخ رنگ هستند‌، د‌ر نور «شال‌وليك»، د‌ر كتول «سرخ وليك»، د‌ر گرگان رود‌ «كمبر»، د‌ر شفارود‌ «سرالالا»، د‌ر اطراف رشت «سگ‌كامپوره»، د‌ر شهسوار «وليك» و د‌ر سرد‌شت «گوژسوره» گفته مي‌شود‌.

ولیک ( زالزالک وحشی ) د‌ر كتاب‌هاي طب سنتي «خفچه» و «زعرورالاد‌ويه» و د‌ر بعضي كتاب‌ها هم «تفاح‌بري» نام برد‌ه شد‌ه است. به انگليسي Maytree، Thornapple tree ، White thorn و Haw thorn گفته مي‌شود‌. د‌رختچه‌اي است از خانواد‌ة Rosaceae از جنس Crataegus.

nmauric_crataegus.jpg

تركيبات شيميايي :

از نظر تركيبات شيميايي طبق گزارش علمي كه د‌ر (G.I.M.P) آمد‌ه است د‌ر گونة Crataegus Oxyacantha مواد‌ زير مشخص شد‌ه است: اكساليك اسيد‌ و د‌ر ساقه‌ها و جست‌هاي جوان و سبز ولیک ( زالزالک وحشی ) HCN گلوكوزيد‌ و ماد‌ة عامل تلخ به نام كراتگين كه مشابه اسكولين است. عصارة شاخه‌هاي جوان ولیک ( زالزالک وحشی )، عمل فلج‌كنند‌ه روي مركز تنفسي د‌ارد‌ و د‌ر مورد‌ قلب پستاند‌اران اثر سمي د‌ارد‌. ميوة تازة ولیک ( زالزالک وحشی )، د‌اراي سيتريك اسيد‌ و تارتاريك اسيد‌ و كراتگوس اسيد‌، پكتين، روغن چرب، قند‌هاي گلوكوز و فروكتوز است.

د‌ر هستة آن، ماد‌ة آميگد‌الين و امولسين وجود‌ د‌ارد‌. د‌ر گل‌هاي آن د‌ر حد‌ود‌ 157/0 د‌رصد‌ اسانس و همچنين تري‌متيل آمين، كوئرسيترين و كوئرسيتين يافت مي‌شود‌.

د‌ر گزارش د‌يگري آمد‌ه است كه ماد‌ة عامل ولیک ( زالزالک وحشی ) د‌ر گونة C.oxyacantha ماد‌ة كراتگوس لاكتون است كه مفتح قلبي است؛ يعني موجب باز شد‌ن و گشاد‌ شد‌ن رگ‌هاي كورونر قلب مي‌شود‌. بنابراين د‌اروي قلبي است. د‌ر برگ‌هاي آن بيشتر از ميوة آن ماد‌ة فلاونوئيد‌ مشخص شد‌ه است.

خواص ـ كاربرد‌ :

د‌ر چين، عصاره‌اي از گرد‌ ريشة خشك شد‌ة گونة C. monogynus تهيه مي‌كنند‌ كه د‌اراي خاصيت مفتح و بازكنند‌ة شريان‌هاي قلب است.

د‌ر كره، گونة C.Pinnatifidus ميوه ولیک ( زالزالک وحشی ) براي رفع ناراحتي‌هاي گوارشي و اسهال به كار مي‌رود‌.

د‌ر چين مرد‌م معمولاً ولیک ( زالزالک وحشی ) را د‌ر سطح گسترد‌ه‌اي به عنوان ميوه مي‌خورند‌، بنابراين نمي‌تواند‌ اثر فيزيولوژيكي شد‌يد‌ نامناسبي براي سيستم بد‌ن د‌اشته باشد‌.

به طور كلي خواص ميوة ولیک ( زالزالک وحشی ) را ضد‌ كمي ويتامين C، ملين، مقوي معد‌ه، مفتح و بازكنند‌ة گرفتگي‌ها و محرك مي‌د‌انند‌. زغال ميوة ولیک ( زالزالک وحشی ) (ميوه را مي‌سوزانند‌ كه زغال شود‌) يك زغال گياهي بسيار مفيد‌ است و براي معالجة سوءهاضمه و به خصوص براي بند‌ آورد‌ن اسهال خيلي نافع است.

د‌ر هند‌وستان عصارة آبي ميوة ولیک ( زالزالک وحشی ) را به عنوان مقوي براي تقويت قلب مي‌خورند‌ و براي معالجة بيماري‌هاي ارگانيك و فونكشنال قلب نظير د‌يس پنوئا (تنگي نفس كه ناشي از ضايعات قلبي باشد‌) و هايپرتروفي (بزرگ شد‌ن قلب)و ضعف قلب تجويز مي‌شود‌.

حكماي طب سنتي ايران، ولیک ( زالزالک وحشی ) را از نظر طبيعت سرد‌ و خشك مي‌د‌انند‌ و از پوست د‌رخت به عنوان تب‌بر استفاد‌ه مي‌كنند‌. به طور كلي، د‌م كرد‌ة گل‌هاي ولیک ( زالزالک وحشی ) و يا گرد‌ گل خشك شد‌ة آن به مقد‌ار پنج تا هشت گرم د‌ر روز براي ضعف قلب، آنژين، ورم آئورت، اختلالات عصبي از جمله نگراني، بي‌خوابي، سرگيجه، احساس صد‌ا د‌ر گوش و نظاير آن مفيد‌ است.

د‌ر فرانسه يك قاشق سوپ‌خوري گل ولیک ( زالزالک وحشی ) را د‌ر يك فنجان آب جوش د‌م مي‌كنند‌، و تا سه فنجان از آن را د‌ر روز به عنوان ضد‌ اسپاسم، رفع‌كنند‌ة بي‌خوابي و ناراحتي‌هاي د‌وران يائسگي مي‌خورند‌.

لینک به دیدگاه

خواص درمانی

شکوفه

C.oxyancatha , C. monogynus / ازاین گل ها به عنوان مقوی قلب استفاده می شود. نحوه دقیق عمل آنهاهنوز موضوع پژوهش است .اما به نظر می رسد باعث بهبود وضع گردش خون در رگ های قلب ، کاهش خطر سکته قلبی و کمک به عادی شدن فشار خون می شوند.

تزریق مقادیر زیاد ماده موثر آن برای رفع بی نظمی ضربان قلب موفقیت آمیز بوده است . دراوایل تابستان جمع آوری کنید .

biancospino%20-%20fiori%202.jpg

میوه :

C.oxyancatha , C. monogynus / پژوهش نشان می دهد که مقدار ماده مقوی قلب در میوه کمتر از گل هاست ، گرچه متخصصان گیاهان دارویی درغرب هر دو راتجویز می کنند .از این میوه برای درمان اسهال هم می توانند استفاده کنند.در اواخر تابستان یا اوایل پاییز که میوه رسیده است جمع آوری کنید .

 

sesanz_4.jpg

 

 

برگها:

استفاده از برگها و میوه های این گیاه رگهای خونی را گشاد نموده و بدین واسطه به بهبود جریان خون در سرتاسر بدن کمک می نماید. هرچه رگها تنگ تر باشد خون برای جریان یافتن در آنها به فشار بالاتری نیازمند می باشد، و زالزالک به واسطه ی نقش خود در گشاد نمودن رگها، قادر است فشار خون بالا را کاهش داده و متعادل نماید.

به طور کلی سرخ ولیک دارای خواصی مانندگشاد‌کنندگی عروق: ناشی از پروسیانیدین می‌باشد, افزایش گردش خون عروق قلب :باعث بهبود خونرسانی به عضله قلب می‌شود و تنظیم کننده فعالیت الکتریکی و در نتیجه ضربان قلب , بهبود عملکرد عضله قلب , افزایش تحمل عضله قلب به کمبود اکسیژن , افزایش برونده قلب و کاهش مقاومت عروق محیطی می باشد.

حکمای طب سنتی ایران، ولیک ( زالزالک وحشی ) را از نظر طبیعت سرد‌ و خشک می‌د‌انند‌ و از پوست د‌رخت به عنوان تب‌بر استفاد‌ه می‌کنند‌. به طور کلی، د‌م کرد‌ه گل‌های ولیک (زالزالک وحشی ) و یا گرد‌ گل خشک شده آن به مقد‌ار پنج تا هشت گرم د‌ر روز برای ضعف قلب، آنژین، ورم آئورت، اختلالات عصبی از جمله نگرانی، بی‌خوابی، سرگیجه، احساس صد‌ا د‌ر گوش و نظایر آن مفید‌ است.

از بروز نارسایی قلبی در بیمارانی که در مراحل اولیه می‌باشند و یا در معرض آن می‌باشند و از بروز اختلالات ریتم قلب جلوگیری می‌کند. با افزایش تحمل عضله قلبی به کمبود اکسیژن و بهبود خونرسانی آن موجب پیشگیری از بروز آنژین صدری و سکته قلبی می‌گردد.

نحوه و میزان مصرف

شکوفه :

ک.اکسیکانتا ومونوجینا /

دمکرده / برای بهبود گردش خون ومقوی قلب به کار برید . برای درمان فشار خون بالا آن را با بومادران یاجوهو (Ju hua) ترکیب کنید .

دم کردنی کاهش فشار خون

• ترکیبات:

سرخ ولیک، چای سیاه، گل گاوزبان، چای ترش، سیب

• کاهش فشار خون و کمک به ماهیچه قلب

سرخ ولیک جریان خون کرونری را افزایش می‌دهد که منجر به اتساغ عروق شده و باعث بهبود جریان خون می‌گردد و خاصیت اینوتروپیک و کرونوتروپیک مثبت دارد. این دم‌کردنی با داشتن و دو ترکیب سرخ ولیک و چای ترش به عنوان درمان کمکی در پر فشاری خون محسوب می‌شود.

توجه: مصرف این دم‌کردنی در بیمارانی که دیگوکسین مصرف می‌کنند توصیه نمی‌شود، همچنین مصرف این دم کردنی در زنان باردار و کودکان کمتر از 12 سال ممنوع می‌باشد.

تنتور / همراه با سایر داروهای قلب برای درمان درد قلبی ، فشار خون بالا واختلالات مرتبط با آنها تجویز می شود.

میوه :

ک. اکسیکانتا و مونوجنیا /

جوشانده / 30 گرم میوه را در500 میلی لیتر آن فقط به مدت 15 دقیقه بجوشانید . برای درمان اسهال ، یا همراه با جو هوا وگوکی زی ، برای کاهش فشار خون ، مصرف کنید .

افشرده /افشرده میوه تازه را به عنوان مقوی قلب ، برای درمان اسهال ، تقویت دستگاه گوارش ، یا مقوی عمومی مصرف کنید .

قطره کراتاگوس

موارد مصرف :

کراتاگوس با داشتن اثرات کاردیوتونیک ، گشاد کننده عروق کرونر و پایین آورنده فشار خون در درمان نارساییهای خفیف قلبی و زیادی فشار خون به کارمی رود .

CRATAEGUS.gif

اجزاء فرآورده :

قطره کراتاگوس از عصاره هیدروالکلی گیاه سرخ ولیک Crataegus microphylla تهیه شده است که هر 100 میلی لیتر آن حاوی 0/2 گرم ماده موثره فلانویید می باشد .

مواد موثره :

فلانوییدها ، پروسیانیدین ها و پروآنتو سیانیدین ها

آثار فارماکولوژیک و مکانیسم اثر :

اثرات قلبی - عروقی این فرآورده به ترکیبات فلانوییدی موجود در کراتاگوس ، بخصوص پروسیانیدین ها نسبت داده شده است . مطالعات در انسان و در آزمایشگاه نشان داده است که کراتاگوس باعث افزایش جریان خون کرونر ، افزایش جریان خون محیطی ( در سر ، عضلات اسکلتی و کلیه ) کاهش جریان خون محیطی ( رد پوست و دستگاه گوارش ) کاهش مقاومت محیطی و کاهش فشار خون می گردد . بررسی های انجام شده نشان داده است که کراتاگوس احتمالا با استاع عروق خونی موجب کاهش فشار خون می گردد . همچنین بر طبق مطالعات در آزمایشگاه ترکیبات فلانوییدی و پروآنتوسیانیدین این گیاه دارای اثرات کرونو تروپ منفی و اینوتروپ مثبت می باشد .

مقدارمصرف :

مقدار مصرف اولیه : 70-60 قطره 3 بار در روز به مدت 4-3 روز

مقدار مصرف نگهدارنده : روزی 3 بار هر بار 25 قطره

بهتر است قطره را با کمی آب رقیق نموده مصرف شود .

موارد احتیاط :

بیماران تحت درمان با داروهای قلبی - عروقی به اثرات فارموکولوژیک کراتاگوس حساس تر می باشند . بنابریان مصرف این فرآروده در افراد فوق باید با احتیاط صورت گیرد .

عوارض جانبی :

با مصرف فرآورده های حاوی کراتاگوس عوارضی نظیر تهوع ، خستگی ، تعریق و راش های جلدی معمولا روی دست گزارش شده است.

مصرف مقادیر زیاد این فرآورده ممکن است ایجاد مسمومیت (برادیکاری ، دپرسیون تنفسی ) نماید .

مصرف در حاملگی وشیردهی :

ایمنی مصرف این فرآورده دردوران بارداری و شیردهی به اثبات نرسیده است با این وجود منافع آن در برابر مضار آن باید سنجیده شود.

احتیاط مصرف

انجمن فرآورده هایگیاهان دارویی آمریکا زالزالک را از نظر بی خطر بودن درجه 1 ارزیابی کرده است کهاین ارزیابی نشان دهنده این است که گیاه مزبور ضمن میزان بالای مصرفی خیلی بی خطراست. حتی با وجود این حالت، همواره عاقلانه خواهد بود اگر دستورالعمل دوز مصرفی آنرعایت شود. در صورت باردار بودن از مصرف زالزالک پرهیز شود.

توجه به هر نوعتغییری که در طول مصرف زالزالک احساس می کنید فوق العاده حائز اهمیت است. درد زیاد،حملات زیادتر آنژین، تحلیل و ضعف بیشتر در طول قدم زدن یا ورزش کردن جملگی دلایلخوبی دال بر ضرورت اجتناب از مصرف زالزالک است و لازم است بلافاصله با پزشک معالجخود مشورت کنید. اگر با هیچکدام از این علایم بیماری مواجه نیستید، در صورت حصولبهبود پس از شش هفته درمان با زالزالک با پزشک معالج خود صحبت کنید. روند پیشرفتشما حتی اگر احساس می کنید دارید بهتر می شوید باید تحت نظر پزشکباشد.

تداخلات دارویی

زالزالک اثرات درمانی دیژیتالیس دیگوکسین را تشدید می کند و از اینرو در صورت مصرف دیژیتالیس از مصرف توأم زالزالک بپرهیزید. زالزالک می تواند در کنار سایر تقویت کننده ها نظیر منیزیم یا ویتامینB6 یا گیاهان دارویی (مانند سیر یا قارچ خوراکی ریشی) در درمان سیستم قلبی- عروقی اثرات مثبتی بر جای گذارد. (5,7,8,9)

لینک به دیدگاه

گياه درمان‌کننده يبوست‌-‌ملين گياهي

برگچه‌هاي خشک شده گياه سنا از خانواده خود easonimugeL، حداقل داراي 5/1 درصد گليکوزيدهاي هيدروکسي آنتراکينون مي‌باشند که قسمت عمده آن را سنوزيدهاي B و A تشکيل مي‌دهند.

اثرهاي بيولوژيکي و تحقيقات کلينيکي:

برگ سنا از دسته ملين‌هاي محرک است، خواص درماني اين گياه به علت وجود گليکوزيدهاي آنتراکينوني از نوع سنوزيد B و A است و براي معالجه يبوست، تخليه روده قبل از جراحي و يا اعمال و آزمايشات ويژه ناحيه شکم مورد استفاده قرار مي‌گيرد. گليکوزيدهاي آنتراکينوني سنا پس از هضم، هيدروليز شده و آنتراکينون آزاد و فعال ايجاد مي‌کند، به اين صورت که بخشي از گليکوزيدهاي آنتراکينوني سنا از روده کوچک جذب شده، در کبد هيدروليز مي‌شوند و آنتراکينون فعال حاصله به داخل کولون ترشح مي‌شود، احتمالا بخشي از گليکوزيدهاي آنتراکينوني سنا که در اين مرحله جذب نشده‌اند به وسيله آنزيم‌هاي باکتريايي در کولون هيدروليز مي‌شوند و آنتراکينون فعال توليد مي‌کنند، در مجموع اثر مليني به‌طور عمده در کولون اعمال شده و به تحريک شبکه اوئر باخ به‌وسيله آنتراکينون فعال و در نتيجه افزايش حرکات دودي شکل روده، نسبت داده مي‌شود. به اين منظور: از سنا به صورت قرص، گرانول، شربت و يا شياف استفاده مي‌شود. درباره مقدار مصرف اين دارو به منظور ايجاد اثر مليني گزارش‌هاي متنوعي وجود دارد که حاکي از طيف دوز وسيع و تناسب آن با رژيم غذايي افراد است، بنابراين پزشک يا بيمار مي‌توانند دوز مناسب را انتخاب نمايند به عنوان مثال در انگلستان دوز مصرفي براي بزرگسالان بين 03-51 ميلي‌گرم به صورت خوراکي و در زمان خواب، براي کودکان بالاي 6 سال نصف دوز بزرگسالان و کودکان 21-6 سال 4/1 دوز مصرفي بزرگسالان و در آمريکا دوز مصرفي براي بزرگسالان 05-21 ميلي گرم گزارش شده است. طبق مطالعات و آزمايشات کلينيکي انجام شده تا به حال هيچ‌گونه گزارشي از هيچ نوع سميت ويژه‌اي از سنوزيدها ارايه نشده است. زمان اثر اين دارو 21-6 ساعت پس از مصرف است که اين مدت زمان به علت ماندن دارو در روده‌ها و يا ساير قسمت‌هاي دستگاه گوارش و يا تاخير در جذب آن نيست بلکه به علت متابوليسم آنتراکينون‌هاي آن است. 108818916317052218422313956533317915623.jpg

مزيت‌ اين دارو نسبت به انواع شيميايي آن نقطه اثر اين دارو است که در روده بزرگ است، اين امر باعث مي‌شود که مواد غذايي مصرف شده به‌وسيله فرد به طور کامل هضم و در روده کوچک جذب شود و ايجاد حالت لينت مزاج فقط بر اثر کمکي است که در روده بزرگ به دفع مي‌شود اين مکانيسم اثر به ويژه در افراد سالخورده که به دليل نوع تغذيه و کم‌تحرکي بيشتر دچار يبوست هستند بسيار مهم است چرا که مانع از سوء تغذيه بر اثر جذب ناکافي مواد مغذي مي‌شود. در حالي که در ملين‌هاي شيميايي که با مکانيسم‌ عبور سريع، دفع را تسهيل مي‌کنند همواره خطر سوء تغذيه وجود دارد. مجتمع صنايع دينه ايران با استفاده از بهترين گونه‌هاي دارويي برگ سنا که ماده موثره در آن به دقت تعيين مقدار مي‌شود و فرمولاسيون کامل و منحصر به فرد و متناسب با رژيم غذايي متداول، بيش از 02 سال است که پروانه ساخت قرص سي‌لاکس (telbat-xal-C) را از اداره کل امور دارو و مواد مخدر دريافت نموده و رضايت هميشگي مصرف‌کنندگان سي‌لاکس، مبين آن است که ميزان ماده موثره و نوع فرمولاسيون ويژه اين دارو موثر و منطبق با خواست مصرف کننده ايراني است.

لینک به دیدگاه

ممنون از اطلاعاتی که دادی:icon_redface:

ولی سنا از اون گیاهاس که کسی بخوره و دل پیچه بگیره بدبخته:banel_smiley_52:

در یک آن رنگ صورت کبودمیشه اگه دستشویی رویت نشه:ws28:

لینک به دیدگاه

جینکگو بیلوبا

برگهای این گیاه زیاد استفاده نمی شوند برعکس به صورت عصاره غنی شده و استاندارد جینکگو بیلوبا به فروش می رسد. در اروپا و آمریکا محصولات این گیاه جزو پرفروشترین داروهای گیاهی هستند و همچنین در فرانسه و آلمان درصد تجویز بالایی دارد.

1592006015445122318515887251109492210764.jpg

جینکگو قدرت حافظه را بسیار بالا می برد.

در درمان بیماریهایی که بر اثر کم رسیدن خون به مغز ایجاد می شوند صد در صد موثر است.

گردش خون را بهبود می بخشد و کلفتی پلاکتهای خون را کم می کند.

مقادیر بالایی آنتی اکسیدانت به صورت فلاونوئید و تریپنوئید دارد که می توانند رادیکالهای آزاد و مواد سمی بدن را دفع کرده از ساختار DNA حفاظت کنند. رادیکالهای آزاد طبیعتا در بدن ایجاد می شوند ( بر اثر اشعه ماورای بنفش - اشعه های ایکس و امواج مایکروویو - سیگار کشیدن- آلودگی آب به فلوراید و آلودگی هوا به سرب و سایر فلزات و مواد نا سالمی که همه روزه در غذاها خورده می شوند ). این رادیکالها عامل اصلی بیماریهای قلبی و سرطان و همچنین آلزایمر و سایر انواع فراموشی هستند.

گیاه جینکگو کهنترین درخت زنده روی زمین است و به آن فسیل زنده می گویند.

آلزایمر و سایر انواع کم حافظگی و فراموشی:

----------------------------------------------

جینگکو وسیعا در اروپا برای درمان آلزایمر تجویز می شود. دلیل تجویز آن این است که جریان خون را به مغز افزایش می دهد و مقادیر بالای آنتی اکسیدانت دارد.

آزمایشات روی بیماران نشان داده است که عصاره جینکگو تفکر و یادگیری و حافظه را افزایش می دهد.

همچنین انجام فعالیتهای روزانه زندگی را راحتتر می کند.

رفتار اجتماعی را بهبود می بخشد.

حالات افسردگی را کاهش می دهد.

مطالعات بسیار نشان می دهد که این گیاه بروز آلزایمر را در افراد سالخورده عقب می اندازد یا متوقف می کند.

مشکلات چشمی :

-------------------

فلاونوئید موجود در جینکگو مشکلات پرده عقبی چشم را کاهش می دهد و در برخی موارد برطرف می کند. مشکلات پرده عقبی چشم بر اثر دیابت و پیر چشمی بروز می کنند .

اختلال حواس :

------------------

جینکگو به نام " گیاه مغز" معروف است چون مغز را تغذیه می کند. طبق مشاهدات و تحقیقات جینکگو حواس افرادی را که به دلایل متعدد دچار حواس پرتی و فراموشی شده اند باز می گرداند.

صداهای گوش :

---------------------

شنیدن صداهای سوت مانند و صداهای عجیب مثل تق تق در گوش به دلیل خراب شدن بخشی از رگهای خونی است و مصرف جینکگو این بی نظمی های شنوایی را مداوا می کند!

سایر تاثیرات :

-----------------

مطالعات پزشکی نشان می دهد که مصرف عصاره جینکگو علائم منوفاز( یائسگی) را کم می کند. علائمی مثل گر گرفتن صورت و عصبی شدن - پوک شدن استخوانها و بروز بیماریهای قلبی را برطرف کرده است.

از دیگر خواص ارزشمند جینکگو در بالا بردن انرژی چی بدن و تصفیه کردن انرژیهای ناخالص بدنی می باشد که در نهایت سطوح انرژی روحی را تقویت می کند.

جینکگو به صورت فرص- کپسول- چکیده و برگ خشک برای تهیه چای به فروش می رسد.

طرز استفاده:

بزرگسالان بین ۲ تا ۳ بار در روز به مدن ۴ الی ۶ هفته مصرف کنند

هشدار :

افراد زیر ۱۲ سال نباید مصرف کنند. از آنجا که چسبندگی پلاکتها را کم می کند احتمال داردچنانچه بیش از ۶ هفته مصرف شود سبب خونریزی مغزی گردد .در طول دوران مصرف جینکگو از خوردن داروهای رقیق کننده خون باید پرهیز شود. زنان حامله و شیرده نباید استفاده کنند. مصرف جینکگو ۳۶ ساعت قبل از عمل جراحی باید متوقف شود تا از خونریزی زیر عمل جلوگیری گردد. میوه یا دانه جینکگو به هیچ عنوان نباید خورده شود.

کسانی که داروهای شیمیایی برای صرع یا افسردگی می خورند باید برای درمان با جینکگو داروهای خود را قطع کنند. کسانی که قرصهای شیمیایی برای قند خون می خورند باید با احتیاط جینکگو را مصرف کنند. مصرف قرص تیازید همراه جینکگو سبب بالا رفتن فشار خون می شود . باید با احتیاط مصرف شود.

لینک به دیدگاه
ممنون از اطلاعاتی که دادی:icon_redface:

ولی سنا از اون گیاهاس که کسی بخوره و دل پیچه بگیره بدبخته:banel_smiley_52:

در یک آن رنگ صورت کبودمیشه اگه دستشویی رویت نشه:ws28:

واقعا؟؟؟ نمیدونستم:ws3: ممنون که تذکر دادی ...

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.


×
×
  • اضافه کردن...