رفتن به مطلب

همه چیز در مورد شکلات


amirzahedi

ارسال های توصیه شده

غذای خدایان

 

230776_206890536018593_189501087757538_614538_4256052_n.jpg

 

jتقدیم به همه دوستان شکلاتیماین مطلب رو شکلات دوستان بخونند که نگران اضافه وزن هستند و از چربی شکلات میترسند..

................................................................................................................................................

تاریخچه ی شکلات به بیش از 1500 سال پیش بر می گردد، جنگل های انبوه آمریکای مرکزی به دلیل باران های فراوان و رطوبت زیادش شرایط آب و هوایی مناسبی را برای کشت درخت کاکائو فراهم می کرد.

در آن زمان، مایاها در آمریکای مرکزی و جنب مکزیک زندگی می کردند.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

آن ها درخت کاکائو را می پرستیدند و معتقد بودند این درخت نشانه الهی دارد.

کلمه کاکائو نیز لغتی مایایی است به معنی غذای خدایان! مایاها با برشته و آرد کردن دانه های درخت کاکائو و اضافه کردن ذرت و فلفل به آن معجون درست می کردند. این نوشیدنی برای مصرف در مراسم خاص و هم چنین به عنوان یک نوشیدنی در میان افراد ثروتمند و سران مذهبی قوم به کار می رفت..

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

قوم آزتک در مکزیک نیز ارزش زیادی برای دانه های کاکائو قائل بودند ولی چون آن ها در قسمت های شمال تر مکزیک که خشک است زندگی می کردند، شرایط آب و هوایی برای کشف این درخت فراهم نبود. بنابراین آن ها باید دانه های کاکائو را می خریدند یا طی جنگ ها به غنیمت می گرفتند..

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

آزتک ها به قدری به این دانه ها اهمیت می دادند که هر 100 عدد دانه کاکائو را معادل قیمت یک برده می دانستند. مالیات هایی که به امپراطور نیز داده می شد نیز معادل دانه های کاکائو بوده، لذا نقل شده امپراطور آزتک ها روزی 50 لیوان نوشیدنی کاکائو نوشیده در حالی که معتقد بوده که یک لیوان از این نوشیدنی، اجازه می دهد که فرد همه روزه را بدون غذا راه برود. آزتک ها، کاکائو را حتی با ارزش تر از طلا و نقره می دانستند به طوری که گفته شده فلزات گران بها، پر از دانه های کاکائو بوده است..

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

اولین بار کریستف کلمب کاکائو را از آمریکا به اروپا آورد تا به ملکه اسپانیا نشان دهد. در آن زمان از شکلات در انواع نوشیدنی ها استفاده می شد و برای گرفتن تلخی آن مقداری شکر به آن اضافه می کردند.

در سال 1828، هلندی ها روشی را اختراع کردند که طی آن چربی دانه های کاکائو گرفته می شد و از آن " کره کاکائو " تهیه می گردید. از باقی مانده آن نیز " پودر کاکائو " تهیه می شد..

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

گفته می شود جوزف فرای اولین کسی بود که در سال 1847 میلادی شکلات را به شکل امروزی روانه بازار کرد و برای این که قیمت شکلات کمی پایین بیاید به چربی کاکائو، چربی های دیگری را نیز افزود.

کاکائو ماده ای تلخ مزه است که از دانه های درخت گرمسیری کاکائو به دست می آید..

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

دانه های کاکائو از نظر طعم تلخی و عطر با هم متفاوت هستند و گران ترین نوع کاکائو از دانه های درخت کرئیولو به دست می آید که تلخی آن نسبت به سایر کاکائو ها خیلی کمتر است و تنها 10 درصد از شکلات های دنیا با استفاده از این نوع کاکائو استفاده می شود...

جالب است بدانید که در نوع مرغوب شکلات ها، تنها، 10 درصد کاکائو به کار می رود...................................................................................................

اندکی از فواید شکلات

.................................................................................................

تحقیقات نشان می دهد شکلات برای سلامت قلب بسیار مفید است و مانع از لخته شدن خون می شود.

کلسترول خون را تنظیم کرده و به دلیل داشتن خواص آنتی اکسیدانی از التهاب و نابودی سلول ها جلوگیری می کند.

از طرف دیگر مصرف روزانه 30 گرم شکلات تلخ فشار خون را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد و سبب افزایش حافظه نیز می شود..

این ماده خوراکی لذیذ می تواند روند سخت شدن عروق در افراد سیگاری را نیز کند نماید.

جالب است بدانید تئوبرومین موجود در شکلات در داروهای ضد سرفه استفاده می شود و خوردن شکلات تلخ می تواند دفعات سرفه و تأثیر سوء آن بر سیستم قلبی عروقی و اعصاب مرکزی را کاهش دهد..

شیر کاکائو نیز سبب سر حالی و تقویت عضلات می شود و برای ورزشکاران بسیار مفید است.

یکی دیگر از فواید شکلات های سیاه برای دیابتی ها است آن هایی که از ترس بالا رفتن قند خون شان دور انواع شکلات و شیرینی را خط کشیده اند باید بدانند مصرف کاکائوهای تلخ و سیاه به اندازه مناسب و با نظر پزشک آن هم از نوع با کاکائو مرغوب هیچ ضرری را در پی ندارد.

.

.......................................................................................

چرا زنان بیشتر از مردها به شکلات علاقه دارند؟

..........................................................................................

شاید جواب در هورمون ها باشد. خوردن شکلات در زن ها شاید تلاش ناخودآگاه برای یکنواخت نگه داشتن سطح هورمون ها باشد.

زنان بیان می کنند که اشتیاق زیادی برای خوردن غذاهای چرب و شیرین مثل شکلات در دوره عادت ماهانه خود دارند. این مسئله شاید به علت سطح بالای پروژسترون در آن زمان باشد.

.

پروژسترون هورمونی زنانه است که در تخمک گذاری و سیکل های ماهانه اثر دارد. این طور گمان می شود که پروژسترون باعث ذخیره سازی چربی می شود. در دوره عادت ماهانه که میزان این هورمون بالا است چربی بیشتر ذخیره می شود و در نتیجه میزان چربی خون کم می شود. همین مسئله باعث می شود زنان در این دوره میل به خوردن چربی پیدا کنند و یکی از این مواد پُر چرب، شکلات است.

.

...........................................................................................................................................

کاکائو حاوی مقادیر فراوانی از فلاونوئیدها است که می‌تواند به افزایش و تسهیل گردش خون در مغز و دیگر اندام ها کمک کند. گرچه بسیاری از مردم بدون توجه به خواص کاکائو و فقط به علت طعم مطبوعش آن را مصرف می‌کنند، اما اعتقاد به خواص دارویی کاکائو از دیرباز رایج بوده است.

.

براساس تحقیقات جدید، مشخص شده که کاکائو حاوی فلاونوئیدهاست. این ترکیبات که منشاء گیاهی دارند، حاوی آنتی اکسیدان ها هستند. آنتی اکسیدان ها تاثیر عمده‌ای در کاهش فشارخون و تسهیل گردش خون دارند؛ بنابراین همانطور که دیدن جعبه شکلات، باعث خوشحالی شما می شود، مصرف آن هم در صورتی که به طور صحیح و مناسب باشد، در افراد سالم می‌تواند به سلامت قلب و عروق کمک کند.

 

فلاونوئیدها به باز شدن رگ های خونی کمک می‌کنند و مانع تجمع پلاکت‌ها در دیواره عروق می‌شوند. تاثیر این مواد بر بدن، شبیه آن چیزی است که در داروی آسپرین دیده می‌شود،‌ اما مدت اثر آنها طولانی‌تر است.

.

کاکائو می‌تواند جایگزینی مناسب برای افرادی باشد که به آسپرین حساس هستند. البته متخصصان تاکید می‌کنند که علی‌رغم این مسائل، شکلات مانند هر ماده غذایی دیگر مضراتی دارد، مثلا چربی موجود در شکلات می‌تواند افزایش کلسترول خون را به همراه داشته باشد. بنابراین اگر خواستید شکلات و کاکائو را در رژیم غذایی خود مصرف کنید، باید به همان میزان از مصرف چربی و قند در دیگر غذاهایتان بکاهید تا دچار عوارض منفی آن به خصوص در بیماران کلیوی و مبتلایان به فشارخون نشوید.

............................................................................................................................................

در ایتالیا تحقیقی انجام شده که نشان می دهد زنانی که به طور مداوم شکلات می خورند از نظر زندگی زناشویی وضعیت بهتری دارند. شکلات در ظاهر اثر فیزیولوژیکی مثبتی روی تمایلات جنسی زنانه دارد.

اگر شماها جزء طرفداران شکلات هستید، بدانید که خواص مثبت زیادی برای آن پیدا شده است.

.

.

اگر نگران کالری های اضافی آن هستید، بهتر است برای استفاده از این خوردنی خوشمزه اول رژیم غذایی خود را تعدیل کنید ، دوم ورزش را به شکلات اضافه کنید و سوم اگر از چربی آن نگران هستید یا برای شما ضرر دارد از دانه کاکائو به صورت نوشیدنی شبیه به قهوه استفاده کنید و فراموش نکنید تمام این خواص متعلق به کاکائو است

 

. گفته شده شکلات نه تنها باعث اضافه وزن نمی شود بلکه استفاده ی درست شکلات، خود یک رژیم غذایی است.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

این هم هدیه من به کاکائو دوستان

..........................................................

نوشیدنی کاکائو و دارچین مکزیکی:

موارد لازم برای ۵ نفر:

 

  • شیر کم چربی۵ پیمانه
  • شکر به میزان دلخواه
  • نشاسته ذرت ۲-۳ قاشق غذا خوری
  • دارچین خشک ۲ عدد
  • آب ۲/۱ پیمانه

دستور پخت :

شیر، شکر و دارچین رو در یک ظرف روی حرارت ملایم قرار بدین.آب و نشاسته ذررت رو با هم اونقدر مخلوط کنید تا کاملا در هم حل بشن. محلول آب و نشاسته رو با شیر قاطی کنید، کم کم هم بزنید تا به جوش بیاد و غلیظ بشه.نوشیدنی‌ شما آماده هست، میتونید سروش کنید.

 

  • اگه خواستید میتونید از شکلات یا کاکائو هم تو این نوشیدنی‌ استفاده کنید.

222149_206893722684941_189501087757538_614545_2891920_n.jpg

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...