رفتن به مطلب

معرفی دانشگاههای تهران


ارسال های توصیه شده

معرفی دانشگاه صنعتی شریف

دانشگاه صنعتی شریف در سال ۱۳۴۴ با هدف تربیت و تامین بخشی از نیروهای متخصص موردنیاز کشور، در سطوح بالای علمی تاسیس گردید. این دانشگاه در مقایسه با بسیاری از دانشگاه*های ایران و جهان دانشگاهی جوان و در حال رشد است. خوشبختانه در طول دوران فعالیت خود توانسته است به صورت یک موسسه علمی پیشرو در صنعت، فناوری*های روز و علوم کاربردی در عرصه علم، منطقه*ای و جهانی مطرح و جایگاه ارزشمندی پیدا کند و به عنوان مرکزی برای تبدیل رویاهای نسل*های ایرانی به واقعیت*های امروزی همواره مورد تحسین و شگفتی جامعه باشد. هدف این دانشگاه، فراهم نمودن محیطی علمی و پویا برای کسانی است که در راستای کسب علم و دانش تلاش می*نمایند، و پایگاه و نقطه اتکاء و اعتماد آنانی است که واقعیات و حقایق علمی را درک کرده، برای نشان دادن آن به دیگران کوشش می*کنند.

 

sharifuni.jpg

 

دانشگاه صنعتی شریف دیدگاه خویش را در خلق، انتشار و کاربرد دانش در یک محیط یادگیری کاملا پویا جستجو می*کند. این دیدگاه سبب ارتقای کیفی آموزش، پژوهش، و ارائه خدمات به جامعه و حل مسائل آن در حد توان شده است. بطوری که با بیش از ۳۵ سال تجربه مفتخر است که با یاری خداوند بزرگ و تلاش استادان کارآمد و مجرب، محققین برجسته، و کارشناسان و کارمندان سخت*کوش و همچنین بهره*گیری از امکانات کمک*آموزشی و آزمایشگاه*های مجهز توانسته است دانشجویان مستعد خویش را در سطح کارآمدترین نیروهای علمی و فنی کشور به جامعه ارائه نماید.

 

دانش*آموختگان این دانشگاه همواره در ردیف قوی*ترین مهندسین و بالاترین مدیریت*های علمی، فنی و اجرایی کشور بوده و به علاوه در آزمون*های متمرکز ورودی کارشناس ارشد از نظر میانگین نمرات و درصد قبولی از کارشناسی به کارشناسی*ارشد در اکثر رشته*های فنی، مهندسی و علوم پایه بالاترین مقام را در بین دانشگاه*های کشور داشته*اند. همچنین آنهایی که به قصد ادامه تحصیل راهی خارج از کشور شده*اند نیز به خوبی در سطح بین*المللی درخشیده*اند و پس از کسب موفقیت*های بالای علمی منشاء خدمات ارزنده*ای گردیده*اند.

 

این دانشگاه به همراه «دانشگاه صنعتی آریامهر اصفهان» (دانشگاه صنعتی اصفهان فعلی) مستقیما بر اساس ساختار دانشگاه ام آی تی در آمریکا الگوبرداری گردیدند.

 

دانشکده*ها

 

* دانشکده مهندسی مکانیک (تاسیس ۱۳۴۵)

* دانشکده مهندسی برق (۱۳۴۵)

* دانشکدهٔ مهندسی شیمی و نفت (۱۳۴۵)

* دانشکده مهندسی و علم مواد (۱۳۴۵)

* دانشکدهٔ فیزیک (۱۳۴۶)

* دانشکدهٔ علوم ریاضی (۱۳۴۷)

* دانشکده شیمی (۱۳۴۷)

* دانشکده مهندسی صنایع (۱۳۴۷)

* دانشکده مهندسی عمران (۱۳۵۰)

* دانشکده مهندسی کامپیوتر (۱۳۶۶)

* دانشکدهٔ مهندسی هوافضا (۱۳۷۵)

* دانشکده مدیریت و اقتصاد (۱۳۷۹)

 

دانش*آموختگان مشهور (به ترتیب الفبا)

 

* علی اردشیر لاریجانی (رئیس اسبق صدا و سیمای جمهوری اسلامی، دبیر سابق شورای امنیت ملی و رئیس هشتمین دورهٔ مجلس شورای اسلامی)

* محمدجواد اردشیر لاریجانی (رئیس پژوهشگاه دانش*های بنیادی (مرکز تحقیقات فیزیک نظری و ریاضیات))

* مرتضی الویری (شهردار اسبق تهران)

* اکبر ترکان، مدیر عامل شرکت پتروپارس و وزیر راه و ترابری در دولت اکبر هاشمی رفسنجانی

* حمید تقوایی (رهبر کنونی حزب کمونیست کارگری ایران

* اسحاق جهان*گیری، وزیر پیشین صنایع

* علی دایی (سرمربی تیم ملی فوتبال ایران، بازیکن اسبق تیم ملی فوتبال ایران و برترین گلزن بازیهای ملی در سطح جهان)

* غلامرضا رضایی (بازیکن تیم ملی فوتبال ایران و باشگاه صبا باتری قم)

* محسن سازگارا (فعال سیاسی، رئیس اسبق سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران)

* احمد شیرزاد (رئیس کمسیون آموزش و تخقیقات مجلس ششم,عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت,استاد دانشگاه صنعتی اصفهان)

* محمد عطریانفر (رئیس سابق شورای شهر تهران)

* عادل فردوسی*پور (گزارشگر فوتبال و مجری برنامهٔ جنجالی ۹۰ در شبکهٔ سوم سیمای جمهوری اسلامی ایران، فوق لیسانس مهندسی صنایع)

* مریم قجر عضدانلو (معروف به مریم رجوی) از کادر رهبری سازمان مجاهدین خلق ایران

* منوچهر منطقی، مدیر عامل شرکت ایران خودرو

* لطف الله میثمی فارغ التحصیل مهندسی نفت , از اعضاء اولیه سازمان مجاهدین خلق ایران

* مریم میرزاخانی، ریاضی*دان برجستهٔ دانشگاه پرینستون

* محمدعلی نجفی، معاون سابق رییس جمهور و وزیر اسبق آموزش و پرورش و عضو دوره سوم شورای شهر تهران

 

رویدادهای دانشگاه

 

* تدفین کشتگان جنگ در دانشگاه صنعتی شریف، ۲۲ اسفند ۱۳۸۴

* بازدید جوزف تیلور در سال ۱۳۸۶

* بازدید توماس شلینگ در سال ۱۳۸۶

* بازدید برتون ریشتر در خرداد ۱۳۸۷

 

افتخارات دانشگاه

 

* کسب مقام نخست در مسابقات ریاضی دانشجویی برای ۲۱ سال متوالی

* کسب مقام نخست کشور در تمام دوره*های مسابقات acm و مقام*های ارزشمند در سطح جهان

* انتخاب چندین نفر از استادان دانشگاه به عنوان چهرهٔ ماندگار کشور از جمله: دکتر مهدی بهادری*نژاد، دکتر حسن ظهور، دکتر پرویز دوامی، دکتر سعید سهراب*پور، دکتر بهمن مهری، دکتر سیاوش شهشهانی، دکتر مهدی گلشنی و دکتر علی*محمد رنجبر

* کسب نشان درجه ۱ دانش به*وسیلهٔ استادان این دانشگاه دکتر مهدی بهادری*نژادو دکتر پرویز دوامی

لینک به دیدگاه

معرفی دانشگاه تهران

تاریخچه

 

در میان موسسات و سازمان های وابسته به آموزش عالی کشور دانشگاه تهران از هر حیث و از هر نظر از جایگاهی رفیع بهره مند است . در واقع اگر متغیرهایی چون سابقه و قدمت ، تدریس استادان بنام و بلند مرتبه ، تحصیل دانشجویان ممتاز، کثرت دانشجویان ، استادان و کارکنان ، ارزش مدارک تحصیلی در کشور و خارج از آن ، پیوند و تعامل با دستگاه های اجرایی و موسسات و شرکت های صنعتی ، اداری ، اجرایی و…، داشتن کتابخانه ها و آزمایشگاه ها غنی و مجهز، تعدد رشته ها و دانشکده ها و موسسات پیوسته و وابسته ، واقع شدن در پایتخت و در مرکز شهر و… را از معیارهای تعیین اعتبار و اهمیت یک دانشگاه برشماریم ، بی گمان دانشگاه تهران را باید معتبرترین و مهم ترین دانشگاه های کشور دانست . بی جهت نیست که از این دانشگاه با تعبیر ((دانشگاه مادر)) و ((نماد آموزش عالی )) یاد شده است .

 

اندیشه ایجاد مرکزی برای آموزش عالی در ایران و به تعبیر دیگر دانشگاه ، نخستین بار با تاسیس دارالفنون در ۱۲۳۰ ه.ش . به همت میرزا تقی خان امیرکبیر عملی گردید. دارالفنون گرچه توسعه نیافت اما تجربه مغتنمی پیش روی کسانی که در آرزوی آشنایی ایرانیان با دانش های جدید و پیشرفت های اروپائیان در صنعت ، اقتصاد، سیاست و… بوده اند، قرار داد. با عطف به این تجربه در ۱۳۰۷ ه.ش پروفسور دکتر محمود حسابی پیشنهاد راه اندازی مرکزی جامع همه یا اغلب دانش ها را با وزیر وقت فرهنگ ، دکتر علی اصغر حکمت ، در میان نهاد.

 

در بهمن ماه سال ۱۳۱۲ شمسی، جلسه هیات دولت وقت تشکیل و در آن در موضوع آبادی تهران و زیبایی و شکوه ابینه، عمارات و کاخهای زیبای آن سخن به میان آمد. مرحوم فروغی که در آن روز ریاست وزراء را برعهد داشت از یک سو و دیگر وزیران از سوی دیگر زبان به تحسین و تمجید شهر گشودند و برخی از آنان برای جلب رضایت شاه در این مقال، عنان از کف بدادند اما در این میان مرحوم علی اصغر حکمت کفیل وزارت معارف بی آنکه پیشرفتهای پایتخت را نادیده انگارد با لحنی محتاطانه چنین گفت:«البته که در آبادی و عظمت پایتخت شکی نیست » ولی تنها نقص آشکار آن اینست که «انیورسته»ندارد و حیف است که در این شهر نوین از این حیث از دیگر بلاد بزرگ عالم، واپس ماند». این سخنان ارزشمند تاثیر خود را بر جای نهاد و بی درنگ مقبول همگان افتاد از این رو آنان با تخصیص بودجه اولیه ای به میزان ۲۵۰۰۰۰ تومان به وزارت معارف اجازه دادند تا زمین مناسبی برای تاسیس دانشگاه بیابد و ساختمان آن را در اسرع وقت پدید آورد. علی اصغر حکمت بی درنگ دست به کار شد و جستجو برای مکان یابی مناسب دانشگاه را با کمک و مشاوره آندره گدار، معمار چیره دست فرانسوی که در آن روزگار به عنوان مهندس در خدمت وزارت معارف بود آغاز کرد. آنان پس از جستجوی بسیار در میان ابنیه، باغها و زمینهای فراوان آن روز اطراف تهران باغ جلالیه را برای احداث دانشگاه برگزیدن. در همین حال بر خلاف امروز که یافتن زمین مناسب در شهر تهران برای ایجاد دانشگاهی عظیم تقریباً ناممکن است، در آن روزها زمینهای فراوانی وجود داشت که صاحبان آنها نه تنها در فروش آنها امساکی نداشتند بلکه برای واگذار به چنین مؤسساتی که مسلماً سود کلانی هم بدنبال داشت، سر و دست می شکستند. از همین رو بود که گروهی از مالکین اراضی بهجت آباد با سوء استفاده هایی نظر وزیر مالیه وقت را جلب کرده بودند که زمینهای آنها را برای تاسیس دانشگاه خریداری نماید. در حالیکه به نظر موسیو گدار عرصه آن زمینها تنگ و موقعیت آنها سیل گیر بود و برای تاسیس دانشگاه به هیچ روی مناسب نبود. با این همه مرحوم داور رجحان در جلسه هیات دولت به سختی برخرید اراضی بهجت آباد پای فشرد و نظر بیشتر اعضاء را جلب کرده و سرانجام دولتیان، بهجت آباد را برگزیدند. در همین حال که علی اصغر حکمت دلشکسته و ناامید ناظر ماجرا بود، رضا شاه وارد شد و پس از اطلاع از موضوع با قلدری خاص خود اوضاع را برهم زد و گفت:« باغ جلالیه را برگزینید. بهجت آباد ابداً شایسته نیست عرصه آن کم و اراضی آن سیل گیر است. دولتیان در برابر این سخنان قاطع، زبان در کام کشیدند و احدی دم برنیاورد.

 

باغ جلالیه در شمال تهران آنروز ما بین قریه امیرآباد و خندق شمالی تهران قرار داشت. این باغ زیبا که پوشیده از درختان کهنسال مثمر و غیرمثمر بود، در حدود ۱۳۰۰.ق در واپسین سالهای حکومت ناصرالدین شاه قاجار به فرمان شاهزاده ای به نام جلال الدوله بنا یافته و در آن روز در مالکیت تاجری ترک به نام حاج رحیم آقای اتحادیه تبریزی بود. به هر حال باغ جلالیه از قرار متری ۵ ریال و جمعاً به مبلغ ۱۰۰۰۰۰ توامان از این تاجر خریداری شد و موسیو گدار به سرعت مامور تعیین حدود، نرده گذاری، طراحی و اجرای عملیات ساختمانی در آن شد. در همین حال پانزدهم بهمن ماه ۱۳۱۳. ش لوح یادبود تاسیس دانشگاه با حضور مقامات دولتی در محلی که اکنون پلکان جنوبی دانشکده پزشکی است در دل خاک به امانت گذاشته شد.

 

آغاز عملیات ساختمانی

 

طراحی پردیس دانشگاه را نیز همان معمار فرانسوی بر عهده گرفت. وی نخست طرح خیابانهای اطراف و داخل دانشگاه را ارائه کرد و پس از تایید در پانزدهم بهمن ۱۳۱۳، عملیات اجرایی با کاشت نهال های درختان سایه گستر و با شکوه چنار در کنار خیابانها آغاز شد اکنون آن نهال های نحیف عمری به درازای دانشگاه یافته و آنان نیز هفتاد ساله شده اند.

 

تاسیس دانشگاه تهران که با آغاز آشنایی جدی ایرانیان با مغرب زمین مقارن افتاده بود این دانشگاه را به بستر اصلی ارتباط با تمدن مغرب زمین و علوم جدید تبدیل کرد. از آغاز فعالیت های آموزشی دانشگاه تهران ، تاکنون ، همواره افراد شایسته و شخصیت های برجسته و چهره های صاحب نامی در آن به تدریس یا تحصیل پرداخته اند که در اینجا با صرف نظر از اسامی فعالان کنونی در عرصه های سیاست ، اجتماع، علم و هنر، فقط به نام چند تن از درگذشتگان اشاره می شود.

 

استاد جلال الدین همایی ، عبدالعظیم قریب ، بدیع الزمان فروزانفر، پروفسور محمود حسابی ، استاد علی اکبر دهخدا، دکتر محمد معین ، مهندس مهدی بازرگان ، شهید دکتر مصطفی چمران ، دکتر یدا.. سحابی ، شهید دکتر محمد مفتح ، استاد شهید مرتضی مطهری ، دکتر عبدالحسین زرین کوب ، دکتر کریم ساعی ، دکتر احمد حامی و…

 

پردیس دانشگاه تهران که از جنوب به خیابان انقلاب ، از شمال به خیابان پورسینا و از شرق و غرب به ترتیب به خیابان های قدس و ۱۶ آذر محدود است در سال ۱۳۱۳ ه.ش در مساحتی به وسعت ۲۱ هکتار تاسیس شد. در این مجموعه ساختمان دانشکده های:

 

هنرهای زیبا، ادبیات و علوم انسانی، علوم ، فنی ، حقوق و علوم سیاسی ، پزشکی ، دندانپزشکی ، داروسازی و ساختمان کتابخانه مرکزی - که از مهم ترین کتابخانه های کشور به شمار می آید - و مسجد دانشگاه واقع شده است . سازمان مرکزی دانشگاه ، اداره امور دانشجویی ، مرکز بهداشت و درمان دانشجویان ، دانشکده محیط زیست ، جغرافیا،و… نیز در خیابان های اطراف دانشگاه قرار دارند. نیز دانشکده های علوم اجتماعی ، علوم تربیتی، کوی دانشگاه ، اقتصاد، الهیات و معارف اسلامی به ترتیب در امیرآباد شمالی و خیابان مطهری واقع شده اند. هم چنانکه شماری دیگر از دانشکده ها و مراکز تحقیقاتی و پژوهشی دانشگاه تهران در بیرون از تهران در شهرهای قم ، کرج ، پاکدشت ، ساری ، چوکا و نشتارود واقع شده اند.در سال۱۳۷۰ه.ش دانشکده های: پزشکی، دندان پزشکی و داروسازی از دانشگاه تهران جدا شدند و دانشگاه علوم پزشکی تهران را تشکیل دادند.

 

مرکزیت علمی و آموزشی دانشگاه تهران و گستره و اهمیت آن موجب شده تا اطراف این دانشگاه بویژه خیابانهای انقلاب و۱۶ آذر و خیابان های منشعب از آنها به بازار اصلی خرید و فروش کتاب تبدیل شود، چنانکه می توان گفت که خیابان انقلاب از مهم ترین بازارهای کتاب در سراسر ایران به شمار می رود.

 

هم اکنون شمار اعضای هیات علمی دانشگاه تهران حدود ۱۵۰۰ و کارکنان اداری آن بالغ بر ۳۵۰۰ تن است . این دانشگاه از طریق آزمون سراسری در ۱۱۱ رشته کارشناسی ، ۱۷۷ رشته کارشناسی ارشد و از طریق آزمون داخلی در ۱۵۶ رشته دکتری دانشجو می پذیرد. ظرفیت آموزشی دانشگاه حدود ۳۲۰۰۰ دانشجو است . همچنین اکنون ۳۴۰ دانشجوی خارجی در دانشگاه تهران در حال تحصیل اند.

 

نشان رسمی دانشگاه تهران، آرمی به قدمت تاریخ ایران

 

نقشی که امروز به عنوان نشان رسمی دانشگاه تهران انتخاب شده، از نقوش تاریخی کشور است که سابقه ممتدی در آثار صنعتی داشته و مقام شامخی در فرهنگ ایران باستان حائز اهمیت بوده است.

 

آرم یا بهتر بگوییم نشان دانشگاه تهران که توسط دکتر محسن مقدم، استاد فقید دانشکده هنرهای زیبا طراحی شده است، برداشت وتقلیدی است از نقشی که به صورت گچ بری شده در محوطه های دوران ساسانی، نقش برجسته ها و نقوش مهرهای این دوره دیده شده است و دراین مورد بویژه تقلیدی است از پلاک گچ بری شده مکشوفه از شهر ساسانی تیسفون.

 

نقوشی که به عنوان نشان از آنها یاد کردیم و به ظاهر به صورت « داغ » احشام در بین طوایف مسکون درایران مورد استفاده بوده است، همانی است که در شکل مغولی « تمغا» بدان آشنائیم و کلاً این اشکال به عنوان نشان مالکیت بود بر هر چیزی که صاحب آن بودند. در دوران ساسانی این نشان ها در نقش برجسته ها، سکه ها و ظروف نقره به عنوان نشان های خانوادگی به کار رفته اند. از آنجا که در ایجاد این نشان ها از حروف خط پهلوی ساسانی نیز استفاده شده طبیعت یک منوگرام را هم گرفته اند.

 

آرم دانشگاه تهران از نقش گچ بری شده مکشوفه از تیسفون گرفته شده است که نمونه منشاء آن در کاخ ساسانی مشکوفه از دامغان در دست است. هم در این مورد و هم در موارد مشابه آن در مهرهای ساسانی، نشان ها عموماً در میان دو بال تزئینی ( که می تواند بال عقاب باشد ) قرار داده شده اند که کاربرد آن را در دیگر نقوش این دوره و شکل تاج های ساسانی مخصوصاً در اواخر این دوره شاهد هستیم. در شاهنامه فردوسی نیز این گونه تاج ها با عنوان تاج های «دوپر» یاد شده است.

 

در مورد پلاک به دست آمده از تیسفون، نقش میان بال ها از ترکیب حروف خط این دوره (پهلوی ساسانی) ساخته شده است و عده ای سعی در خواندن و توجیه این نشان ها کرده اند. در مورد تیسفون نقش مورد بحث به صورت « افزوت » (امرود) به معنای فراوانی و افزونی و نیز به صورت «ایلان» (ایران) نیز به صورت «او» برای کلمه اورمزد به معنای اهورا مزدا و یا صرفاً اسم هرمزه و هرمز خوانده شده است. استفاده دو کلمه دانشگاه تهران به شیوه نشان های دوران ساسانی (که از ترکیب حروف تشکیل می شود) در میان بال های تزئینی بر این اساس بوده است. حاشیه تزئینی که از دوایر ریز تشکیل شده نیز دوران هخامنشی به عنوان یک عامل تزئینی مخصوصاً در سکه ها به کار می رفته و در دوران ساسانی نیز در سکه ها، مهرها و گچ بری مورد استفاده داشته است.

 

بنا به گفته دکتر مظفر بختیار، استاد دانشکده ادبیات دانشگاه تهران، در نشان دانشگاه در زمان ریاست جهانشاه صالح تغییراتی داده شد؛ نشان اصلی، مانند آرم بیشتر دانشگاه های غربی، داخل قابی به شکل سپر رومی قرار گرفت و عنوان «دانشگاه تهران» به خط لاتین و نیز شعار« میاسای ز آموختن یک زمان» برآن اضافه شد. شکل جدید علاوه بر اینکه هیچگونه تناسبی با نقش های اصیل ایرانی نداشت، اهداف و فعالیت های گسترده دانشگاه را در شعار «آموختن» منحصر کرده یود که بار رسالت مهم تربیتی، پرورشی و انسان ساز دانشگاه مغایرت داشت؛ در حدود سال ۱۳۵۰ نیز در شکل اصلی نشان دانشگاه تغییراتی گرافیکی اعمال شد و مدتی هم با آن شکل به کار رفت، ولی به منظور حفظ اصالت نشان قدیم، مجدداً همان نشان به کار برده شده که هنوز هم پا بر جاست.

لینک به دیدگاه

ادامه معرفی دانشگاه تهران

سردر دانشگاه تهران، سمبل علم و معرفت

 

بی شک ارزش بین المللی دانشگاه تهران، شهرت جهانی سردر اصلی آن را نیز به ارمغان آورده است. این بنای تاریخی، علاوه بر این که در سطح ملی سمبل تمام نمای علم، دانش، معرفت و نماد زندگی شیرین دانشجویی در زیر سقف مرکز نمادین علمی کشور ( دانشگاه تهران ) است، در خارج از ایران نیز معرف یک دانشگاه نامدار در سطح خاورمیانه است. با یک بررسی گذرا می توان ادعا کرد که از میان معروف ترین و معتبرترین دانشگاه های دنیا، دانشگاه تهران تنها دانشگاهی است که از طریق یک بنای فرهنگی سمبلیک با مهندسی پیچیده، پیام های ویژه معنوی، علمی و فرهنگی را به مخاطبان خود القا می کند.

 

برخی بر این عقیده اند که طرح سردر دانشگاه، الهام گرفته از تصویر خیالی دوپرنده ای است که بال هایشان را برای اوج گرفتن و برخاستن از زمین، باز کرده اند. علم و دانش به دو بال تشبیه شده اند که ورود به دانشگاه با آن دو ممکن است و خروج از دانشگاه نیز با تقویت این بال ها موجب صعود افراد بر فراز اجتماع خود و پاسداری از آن می شود.

 

عده ای دیگر آن را به عنوان کتابی که به صورت باز در مقابل دیدگان گذارده شده باشد می دانند که بیانگر ارزش مطالعه و تحقیق است. اما از تاریخچه و نحوه ساخت این سردر اطلاعات و اسناد کاملی به دست نیامده است.

 

بنابر قولی در سال های ۴۶-۴۵ به دستور ریاست وقت دانشگاه طرحی در میان دانشجویان و طراحان مختلف به مسابقه گذاشته شد. از میان طرح های رسیده طرح دانشجویی به نام «کوروش فرزامی» (از دانشکده هنرهای زیبا) به عنوان طرح برتر برگزیده شد. کار اجرای طرح، ابتدا به یک شرکت پیمانکار سوئیسی واگذار شد که به دلیل نواقص مربوط به مراحل قالب بندی از ادامه کار توسط این شرکت ممانعت شد و یک شرکت پیمانکاری ایران به نام «شرکت آرمه» اجرای طرح را به عهده گرفته و به اتمام رساند. بنابر آخرین صورت حساب و وضعیت شرکت آرمه هزینه اجرای طرح مبلغ ۲۴ هزار و۵۰۰ تومان بوده است. اگر چه تاریخ ساخت سردر را در سال های ۴۶-۴۵ می دانند، اما تا سال ۱۳۴۸ هیچ سندی در خصوص آن در آرشیو دانشگاه مشاهده نشده است. در نشریه شماره ۲ «هنر معماری» (تیر ، مرداد، شهریور۱۳۴۸) عکس هایی از سردر دانشگاه تهران به چاپ رسیده است در ذیل آن نام طراح و محاسب سردر آورده شده است ( این منبع نیز طراح را که کوروش فرزامی و محاسب آن را سیمون سرکیسیان ذکر کرده است). علاوه بر این در کتابچه راهنمای دانشگاه تهران (۱۳۵۱) نیز عکس سردر چاپ شده است.

 

سامانه کتابخانه دانشگاه

 

در سال ۱۹۷۱ ساختمان جدید کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران با طراحی عبدالعزیز فرمانفرمایان گشوده شد که امروزه حاوی ۷۰۰٬۰۰۰ جلد کتاب و ۱۸۰۰ نشریه از سراسر جهان میباشد. هر دانشکده و اکثر گروه*ها نیز کتابخانهٔ تخصصی خود را دارند.

 

جایگاه توسعه و پژوهش

 

دانشگاه تهران تا کنون تنها دانشگاه ایرانی است که توانسته*است در رده بندی جهانی منتشره THES تایمز لندن قرار گیرد. دانشگاه تهران در این رده بندی در رتبه ۵۳۹ جهانی قرار دارد.

 

در تعداد مقالات منتشره در سالهای اخیر نیز دانشگاه تهران در مقام نخست کشوری قرار داشته*است.

 

در رده بندی webometrics دانشگاه تهران در مکان ۱۳۷۳ جهانی قرار دارد (دوم در خاورمیانه).

 

و در حوزه فناوری نیز، در جام روبوکاپ این دانشگاه در سال ۲۰۰۶ عنوان قهرمانی جهان را کسب نمود، در حالی که در ۸ رشته عنوان «قطب علمی کشور» را داراست.

 

پردیس ها

 

* پردیس مرکزی دانشگاه تهران

* پردیس دانشکده*های فنی

* پردیس کشاورزی و منابع طبیعی

* پردیس ابوریحان

* پردیس هنرهای زیبا

* پردیس بین المللی کیش

* پردیس قم

* پردیس علوم

* پردیس کاسپین دانشکده فنی دانشگاه تهران

 

دانشکده*ها

 

* دانشکده اقتصاد

* دانشکده ادبیات و علوم انسانی

* دانشکده حقوق و علوم سیاسی

* دانشکده مدیریت

* دانشکده کارآفرینی

* دانشکده زبانهای خارجی

* دانشکده تربیت بدنی

* دانشکده محیط زیست

* دانشکده روانشناسی دانشگاه تهران

* دانشکده الهیات و معارف اسلامی

* دانشکده جغرافیا

* دانشکده علوم اجتماعی

* دانشکده دامپزشکی

 

موسسات پژوهشی

 

* مؤسسه ژئوفیزیک

* مرکز تحقیقات بیوشیمی-بیوفیزیک

* پژوهشکده تاریخ علم

* موسسه مطالعات آمریکای شمالی و اروپا دانشگاه تهران

* مرکز مطالعات زنان

* مرکز پژوهشهای کاربردی مدیریت دانشگاه تهران

* موسسه لغت نامه دهخدا و مرکز بین المللی آموزش زبان فارسی

 

امکانات ورزشی

 

اداره کل تربیت بدنی دانشگاه تهران یکی از ادارات حوزه معاونت دانشجویی دانشگاه تهران است که برنامه ریزی ، جهت دهی و توسعه ورزش دانشجویان دانشگاه تهران را عهده دار می باشد.

این وظیفه هر چند معنای عامی دارد ، اما می توان به صورت تفصیلی فعالیت های این اداره را چنین برشمرد :

۱- فراهم آوردن امکان ورزش دانشجویان در اوقات فراغت

۲-امکان شرکت در کلاس های آموزشی رشته های مختلف

۳- تشکیل تیم های ورزشی رشته های مختلف و اعزام به مسابقات

۴- تشکیل و تجهیز تیم های ورزشی

۵- رسیدگی به امور فضاهای ورزشی در اختیار اداره

۶- برنامه ریزی فعالیت های ورزشی اداره کل

۷- برپایی کلاس های مربیگری ، داوری و کارگاه های ورزشی در رشته های مختلف

 

انجمن های ورزش دانشجویی :

 

اداره کل تربیت بدنی دانشگاه در راستای مشارکت پذیری دانشجویان در امر برنامه ریزی ، اجرا و تصمیم گیری در فعالیت های مربوط به خودشان امکان ایجاد انجمن های ورزشی را در تمام رشته ها فراهم آورده است. این انجمن ها زیر نظر مسئولین رشته های مربوطه فعالیت می نمایند. از انجمن های موجود اداره کل تربیت بدنی می توان به انجمن کوهنوردی (تاسیس ۱۳۷۹) و انجمن تنیس روی میز (تاسیس ۱۳۸۱) اشاره کرد.

 

امکانات و فضاهای ورزشی :

 

اداره کل تربیت بدنی دانشگاه تهران ، فضاها و امکانات ورزشی زیر را جهت سرویس دهی به دانشجویان در اختیار دارد :

۱- سالن شماره یک اداره کل (واقع در میدان انقلاب) ، با رشته های ورزشی : والیبال ، بسکتبال ، تنیس روی میز ، تکواندو ، جودو ، کشتی

۲- سالن شماره دو اداره کل (واقع در خیابان ۱۶ آذر) ، با رشته های ورزشی : ولیبال ، بسکتبال ، تنیس روی میز ، فوتسال ، بدمینتون ، هندبال

۳- مرکز ورزشی درمانی دانشگاه (واقع در خیابان ۱۶ آذر) ، با رشته های : بدنسازی ، آمادگی جسمانی و امکانات سونا

۴- سالن شهید نوروزی (واقع در مجتمع خوابگاهی کوی دانشگاه – امیرآباد شمالی) ، با رشته های ورزشی : والیبال ، بسکتبال ، تنیس روی میز ، بدمینتون ، فوتسال ، هندبال

۵- سالن امام علی علیه*السلام (واقع در مجتمع خوابگاهی کوی دانشگاه – امیرآباد شمالی) ، با رشته های ورزشی: کشتی ، جودو ، بدنسازی ، آمادگی جسمانی

۶- سالن ورزشی فاطمیه (واقع در مجتمع خوابگاهی کوی دانشگاه – خوابگاه فاطمیه - امیرآباد شمالی) ، با رشته های ورزشی : تنیس روی میز ، کاراته ، تکواندو

۸- استخر روباز دانشگاه (واقع در خیابان امیرآباد شمالی) ، با رشته های ورزشی : شنا ، واترپلو ، شنای موزون (سنیکرونایز)

۹- فضای ورزشی روباز سالن فاطمیه (واقع در مجتمع خوابگاهی کوی دانشگاه – خوابگاه فاطمیه - امیرآباد شمالی) ، با رشته های ورزشی : بسکتبال ، فوتسال ، هندبال ، والیبال ، فوتبال (گل کوچک)

۱۰- فضای ورزشی روباز خوابگاه شهید چمران (واقع در انتهای خیابان امیرآباد شمالی) ، با رشته های ورزشی : بسکتبال ، فوتسال ، هندبال ، والیبال ، فوتبال (گل کوچک)

۱۱- فضای ورزشی روباز خوابگاه قزل قلعه (واقع در ابتدای بزرگراه کردستان) ، با رشته های ورزشی : بسکتبال ، فوتسال ، هندبال ، والیبال ، فوتبال (گل کوچک)

۱۲- فضای ورزشی روباز زمین خاکی فوتبال (واقع در مجتمع خوابگاهی کوی دانشگاه_ امیرآباد شمالی)، با رشته های ورزشی بسکتبال ، فوتسال ، هندبال ، والیبال ، فوتبال (گل کوچک _ در دست اجرا و نصب چمن مصنوعی)

۱۳- فضای ورزشی روباز ایستگاه تندرستی (واقع در انتهای خیابان امیرآباد شمالی) با رشته های ورزشی عمومی

 

تشکل*ها

 

* جامعه اسلامی دانشجویان

* انجمن اسلامی دانشجویان

* بسیج دانشجوئی

* جهاد دانشگاهی

 

امکانات خوابگاهی

کوی دانشگاه تهران ، عنوان مجتمع بزرگ و زیبایی است که تعداد قابل توجهی از دانشجویان و آینده سازان این مرز و بوم را در خود جای داده است.

محوطه سبز و خاطره انگیز کوی _ که به عنوان بزرگترین مجتمع خوابگاهی خاورمیانه مطرح می باشد _ همراه با مجموعه امکانات فرهنگی ، رفاهی و ورزشی که در این مجموعه برای دانشجویان تهیه شده است ، خاطرات خوب و به جای ماندنی از دوران سکونت ایشان در کوی را رقم می زند ، تا جایی که در بسیاری اوقات، سختی ها و کاستی ، تحت الشعاع محیط دلپذیر و استثنایی کوی قرار گرفته و رنگ می بازد.

 

مجموعه خوابگاه های دانشگاه تهران که با مدیریت اداره کل خوابگاه های دانشگاه تهران اداره می شود ، عبارتند از :

 

۱- پردیس مرکزی کوی دانشگاه:خیابان کارگر شمالی

۲- خوابگاه فاطمیه تهران:انتهای خیابان کارگر شمالی

۳- خوابگاه پسرانه شهید چمران: بالاتر از انرژی اتمی

۴- خوابگاه پسرانه ۱۲ فروردین:خیابان ۱۲ فروردین

۵- خوابگاه دخترانه ۱۶ آذر:خیابان ۱۶ آذر ، نبش خیابان نصرت

۶- خوابگاه دخترانه وصال :خیابان وصال

۷- خوابگاه دخترانه قدس:خیابان قدس

۸- خوابگاه دخترانه ۱۳ آبان:تقاطع خیابان های وصال و طالقانی

۹- خوابگاه دخترانه کیانوری (موقوفه جدیدالتاسیس):انتهای خیابان کارگز شمالی

۱۰- خوابگاه متاهلین ۱۶ آذر:خیابان ۱۶ آذر

۱۱- خوابگاه متاهلین فرهنگ :خیابان شانزدهم امیرآباد

۱۲- خوابگاه متاهلین جلال آل احمد:قزل قلعه

۱۳- خوابگاه متاهلین سعادت آباد (جدید التاسیس):۲۴ متری سعادت آباد ، سرو شرقی

 

امکانات فرهنگی ، ورزشی مجموعه خوابگاه ها :

 

o سالن شهید نوروزی

o سینما کوی

o تالار اندیشه

o تالار الغدیر

o تالار جوان

o مرکز فرهنگی هنری کوثر

o مجموعه ورزشی امام علی علیه*السلام

o مرکز رایانه کوی و فاطمیه و سایر خوابگاه ها (شامل ۱۰ سایت)

o ایستگاه تندرستی (۲ ایستگاه جدید التاسیس)

o خانه فرهنگ و هنر کوی (جدید التاسیس) ، شامل سالن ها و کلاس های متنوع ، متعدد و مجهز

o مجموعه پارک کاجستان (جدید التاسیس)

o زمین های روباز ورزشی

o سالن ورزشی خواهران

o کتابخانه و سالن های مطالعه

لینک به دیدگاه

معرفی دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک تهران)

دانشگاه صنعتی امیر کبیر ، یکی از با سابقه ترین مؤسسات آموزش عالی کشور در زمینه فنی و مهندسی است .

این دانشگاه ، در طول سال ها فعالیت مستمر ، به خصوص بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی ، خدمات گسترده ای در راستای اهداف آموزش عالی و تحقیقاتی کشور ارائه کرده است .

 

تاًسیس و شکل گیری اولیه دانشگاه در آبان ماه ۱۳۳۵ است. در آن زمان ، هسته اولیه دانشگاه ، به عنوان “پلی تکنیک تهران” به منظور توسعه فعالیت های دو موًسسه فنی وقت ، “انستیتو مهندسی راه وساختمان “و “هنرسرای عالی” شکل گرفت . در سال ۱۳۳۶ اولین دوره دانشجویان ازطریق آزمون داخلی پذیرفته شدند و از سال ۱۳۳۷ فعالیت آموزشی پلی تکنیک تهران ، به طور رسمی با پنج رشته مهندسی : “برق و الکترونیک” ، “مکانیک “،”نساجی”،”شیمی “و “راه و ساختمان ” آغاز شد .

با رشد تدریجی پلی تکنیک تهران تا سال ۱۳۷۵، پنج بخش به شرح زیر به دانشکده اضافه شد .

دانشکده فنی : این دانشکده هسته اصلی پلی تکنیک تهران را ایجاد کرده و از ۶ انستیتو یا گروه آموزشی تحت عنوان ” مهندسی برق و الکترونیک ” ، ” مهندسی شیمی و پتروشیمی ” ، ” مهندسی نساجی و پلیمر” ، ” مهندسی مکانیک ” ، ” مهندسی معدن ” و ” مهندسی صنایع ” تشکیل شد .

دانشکده تربیت دبیر فنی و علوم : در سال ۱۳۵۵ با همکاری وزارت آموزش و پرورش تاًسیس شد .

دانشکده علوم پایه و کامپیوتر : این دانشکده به منظور ارائه درس های پایه برای دانشجویان دیگر دانشکده ها ایجاد شد . دانشجویان این دوره ها ، مدرک تحصیلی از دانشکده دریافت نمی کردند.

انستیتو تحصیِلات تکمیلی و تحقیقات : به منظور اداره و سرپرستی مقطع کارشناسی ارشد و امور تحقیقاتی دانشگاه دایر شد . در آن زمان ۵ دوره کارشناسی ارشد و یک مؤسسه تحقیقاتی با عنوان ” مرکز تحقیقات صنایع غذایی ” زیر نظر این انستیتو اداره می شد .

سرپرستی مدرسه عالی راه و ساختمان نیز از سال ۱۳۵۶ به پلی تکنیک تهران واگذار شد و به این ترتیب این واحد به عنوان پنجمین بخش از پلی تکنیک تهران محسوب شد .

پلی تکنیک تهران در جریان انقلاب اسلامی ، یکی از پایگاه های فعال دانشگاهی بود و در به ثمر رسانیدن انقلاب اسلامی نقش فعالی بر عهده داشت .

پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ، پلی تکنیک تهران در سال ۱۳۵۸ تبدیل به دانشگاه شد و به افتخار ، رادمرد تاریخ معاصر ایران ، ” امیر کبیر ” که به گسترش و توسعه پایه های علم نوین و صنعت در کشور اهتمام داشت ، به نام دانشگاه صنعتی امیر کبیر نامگذاری شد . این دانشگاه به منظور توسعه و گسترش در زمینه های فنی و مهندسی و همسویی با هدف های علمی و فرهنگی انقلاب تجدید سازمان یافت و در این راستا تحولات چشمگیری در آن صورت گرفت ، اهم این تحولات به این شرح است :

دانشکده تربیت فنی و علوم ، به علت مطابقت هدف های آن با مراکز تربیت معلم از دانشگاه صنعتی امیر کبیر جدا و در مجموعه دانشگاهی تربیت معلم قرار گرفت .

مدرسه عالی ساختمان ، از دانشگاه صنعتی امیر کبیر جدا و به مجموعه ای تحت عنوان دانشگاه خواجه نصیر طوسی اضافه شد .

ایجاد دانشکده ها و دوره های جدید به خصوص دوره های تحصیلات تکمیلی ، که منجر به تأسیس ۶ دانشکده جدید درطول سال های ۱۳۷۴_ ۱۳۶۷ شد .

هم اکنون دانشگاه صنعتی امیر کبیر دارای ۱۴ دانشکده ، ۱۵ آزمایشگاه ، ۲۳ کارگاه و دو شعبه در شهرهای بندرعباس و ماهشهر است . همچنین ۷۰۰۰ دانشجوی دوره کارشناسی در ۳۳ رشته ، ۱۲۰۰ دانشجوی کارشناسی ارشد در ۴۳ رشته و ۲۰۰ دانشجوی دوره دکترا در ۳۴ رشته این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند . دانشکده های دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکتیک تهران) به شرح زیر می باشد:

 

* دانشکده مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات دانشگاه صنعتی امیرکبیر

* دانشکده مهندسی معدن، متالورژی و نفت دانشگاه صنعتی امیرکبیر

* دانشکده مهندسی شیمی و صنایع غذایی دانشگاه صنعتی امیرکبیر

* دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست دانشگاه صنعتی امیرکبیر

* دانشکده ریاضی و علوم کامپیوتر دانشگاه صنعتی امیرکبیر

* دانشکده مهندسی هسته*ای و فیزیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر

* دانشکده مهندسی کشتی سازی دانشگاه صنعتی امیرکبیر

* دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر

* دانشکده مهندسی هوافضا دانشگاه صنعتی امیرکبیر

* دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه صنعتی امیرکبیر

* دانشکده مهندسی نساجی دانشگاه صنعتی امیرکبیر

* دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی امیرکبیر

* دانشکده مهندسی نفت دانشگاه صنعتی امیرکبیر

* دانشگاه صنعتی امیرکبیر واحد تفرش

* دانشگاه صنعتی امیرکبیر واحد ماهشهر

 

دانشگاه صنعتی امیر کبیر در عرصه صنعت و علوم آمورش عالی موفقیت های چشمگیری را کسب کرده است که می توان به موارد زیر اشاره کرد :

کسب حدود ۲۰ جایزه درجشنواره های بین المللی و جوان خوارزمی

کسب رتبه اول ارتباط دانشگاه و صنعت در سه دوره

کسب رتبه اول در نمایشگاه های دستاوردهای تحقیقاتی در ۴ دوره

دریافت لوح افتخار به عنوان فعال ترین دانشگاه فنی و مهندسی در زمینه پذیزش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد .

برگزاری بیش از ۲۰ کنفرانس ملی و بین المللی طی سالهای اخیر

لینک به دیدگاه

دانشگاه علم و صنعت ايران

000873.jpg

 

تاريخچه: دانشگاه علم و صنعت ايران در زميني به مساحت ۴۲۰ هزار متر مربع در شمال شرقي شهر تهران واقع شده است. اين دانشگاه، هفتادو پنج سال سابقه فعاليت هاي آموزشي و پژوهشي دارد. هسته اوليه دانشگاه در سال ۱۳۰۸ با هدف ايجاد زمينه هاي لازم براي تحصيلات دوره عالي مهندسي در كشور، با نام هنر سراي عالي درخيابان ۳۰ تير (قوام السلطنه سابق) تأسيس شد. در سال ۱۳۳۶ هنرسراي عالي با تغييراتي به محل فعلي دانشگاه صنعتي اميركبير (پلي تكنيك سابق) انتقال يافت و با عنوان انستيتو تكنولوژيك تهران (TIT) با نام هنرسراي عالي فني، فعاليت خود را ادامه داد. از سال ۱۳۴۱ بار ديگر اين مؤسسه دستخوش تحولاتي گرديد و به مكان جديد در نارمك(محل كنوني دانشگاه علم و صنعت ايران) انتقال يافت و از اين زمان به بعد هدف اصلي در نظر گرفته شده براي آن تربيت دبير فني براي تأمين كادر هنرستان هاي صنعتي بود. در سال ۱۳۵۱ هنر سراي عالي به دانشكده علم و صنعت ايران تغير يافت و در نهايت همزمان با پيروزي انقلاب اسلامي در سال ۱۳۵۷ و با توجه به گسترش و تغييرات كيفي كارگاه هاي علمي و آموزشي از سوي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري به دانشگاه علم و صنعت ايران تبديل گرديد.

در حال حاضر دانشگاه علم و صنعت ايران در بيش از ۳۲ گرايش در مقاطع كارشناسي، ۴۸ گرايش در مقطع كارشناسي ارشدو ۲۸ گرايش در مقطع دكترا دانشجو مي پذيرد. اين دانشگاه داراي امكانات گسترده اي از قبيل كتابخانه مركزي و ۱۷ كتابخانه اقماري مستقر در دانشكده ها و مراكز تحقيقاتي، مركز انتشارات، مركز كامپيوتر، مركز فناوري اطلاعات، كارگاه هاي صنعتي، آزمايشگاه هاي متعدد و مجهز آموزشي و پژوهشي و تخصصي و يازده مراكز تحقيقاتي است.

دانشكده ها و امكانات تحقيقاتي و مطالعاتي:

۱- مركز تحقيقات سيمان

۲- مركز تحقيقات مواد

۳- مركز تحقيقات مواد نسوز

۴- پژوهشكده مكانيك خودرو

۵- مركز تحقيقات كامپوزيت ايران (مشترك با نهاد رياست جمهوري)

۶- پژوهشكده سبز

۷- پژوهشكده الكترونيك

۸- مركز تحقيقات IT (فناوري اطلاعات)

۹- مركز تحقيقات معماري

۱۰- مركز تحقيقات پژوهش كربن (مشترك با پژوهشگاه صنعت نفت) - در دست اقدام

۱۱- انستيتو فيزيك كاربردي

در دانشگاه علم و صنعت ايران علاوه بر وجود سه گروه مستقل آموزشي، فرهنگ و معارف اسلامي، زبان هاي خارجي و تربيت بدني، دو واحد اقماري در اراك و بهشهر و طرح توسعه دانشگاه در دماوند فعاليت مي كند.

اين دانشگاه داراي سيزده دانشكده شامل:

دانشكده مهندسي برق، راه آهن، خودرو، رياضي، مهندسي شيمي، شيمي، صنايع، عمران، مواد و متالورژي، مكانيك، كامپيوتر، معماري وشهرسازي، دانشكده فيزيك است.

تمامي اين سيزده دانشكده در سه مقطع كارشناسي، كارشناسي ارشد و دكترا دانشجو مي پذيرند. تعداد دانشجويان مقطع كارشناسي حدود ۷ هزار دانشجو (به انضمام واحدهاي اقماري) در مقطع كارشناسي ارشد ۱۶۰۰ دانشجو و در مقطع دكترا ۳۴۵ نفر دانشجو است. تعداد اعضاي هيأت علمي دانشگاه ۳۶۰ نفر است كه از اين تعداد ۲۳ نفر استاد، ۶۷ نفر دانشيار، ۲۰۱ نفر استاديار ۶۷ مربي و يك نفر مربي آموزشيار هستند. كتابخانه مركزي دانشگاه با بناي حدود ۲۰۰۰ متر مربع در دو طبقه در شمال پرديس واقع وداراي چهار سالن مطالعه، با ظرفيت ۴۰۰ نفر است كه همگام با ۱۷ كتابخانه اقماري با برخورداري از نيروهاي متخصص فعاليت مي كند.

بالغ بر ۱۲۰ هزار جلد كتاب در كتابخانه هاي دانشگاه موجود است و حدود ۹۰۰ عنوان مجله علمي داخلي و بين المللي بطور مرتب براي اين كتابخانه ها تأمين مي شود.

بزرگترين بانك اطلاعاتي از منابع اسكن شده داخلي و خارجي در قالب سيستم كتابخانه ديجيتال در اين دانشگاه ايجاد شده و امكان اتصال با بيش از ده كتابخانه در مراكز دانشگاهي و پژوهشي فراهم است.

امكانات و خدمات دانشجويي:

مجموعه خوابگاهي دانشگاه شامل كوي بسيج دختران، كوي بسيج پسران، كوي بسيج دانشجويان متأهل، خوابگاه حكيميه، رشيديه، مجيديه، فرجام و جشنواره است.

- سرويس هاي اياب و ذهاب

- اداره بهداشت و مشاوره پزشكي

اداره بهداشت با شرايط بسيار آسان و تعرفه خدماتي اندك در امور تشخيص بيماري، تجويز دارو، خدمات فوريت هاي پزشكي، اعزام به مراكز درماني و برخي خدمات پزشكي فعاليت مي كند.

وام هاي دانشجويي

وام هاي دانشجويي از جمله وام تحصيلي، مسكن، وام هاي ضروري و ازدواج به دانشجويان پرداخت مي شود كه به حدود ۶۰ درصد دانشجويان تعلق مي گيرد.

واحدهاي صنفي

مراكز خدماتي هستند كه با تعرفه دانشجويي به ارائه خدمات خاص به دانشجويان مي پردازند. واحدهاي صنفي دانشگاه عبارتند از: كفاشي، خشكشويي، آرايشگاه مردانه، عكاسي، نانوايي، كافه تريا، عكاسي، صحافي، تايپ، تعاوني مصرف و فروشگاه دانشجويي.

امور تغذيه

اين واحد مسئوليت تنظيم امور تهيه مواد اوليه، طبخ غذا، توزيع غذا، و ارائه خدمات بهداشت تغذيه را دارد.

فوق برنامه

كانون هاي مختلف دانشجويي شامل كانون نجوم، فلسفه، فيلم، شعر و ادب، موسيقي و قرآن، هنرهاي تجسمي و ... در دانشگاه بيشترين مخاطبان و علاقمندان را دارند.

امكانات ورزشي

استاديوم ورزشي: ۲۰ هزار نفري فوتبال، تنيس، پيست دووميداني تارتان سالن هاي ورزشي: واليبال، بسكتبال، هندبال، بدنسازي، كشتي، تيراندازي، بدمينتون، شمشيربازي، ديوار سنگ نوردي.

لینک به دیدگاه

دانشگاه علامه طباطبايي

000870.jpg

 

تاريخچه: دانشگاه علامه طباطبايي با هدف تربيت نيروي انساني كارآمد در حوزه هاي علوم انساني و اجتماعي و نيز بومي سازي دانش، آسيب شناسي اجتماعي و حل معضلات اجتماعي كشور تأسيس شد. اين دانشگاه پس از پيروزي انقلاب اسلامي براساس مصوبه شوراي عالي انقلاب فرهنگي با ادغام مجتمع هاي دانشگاهي بزرگ و با سابقه علوم اداري و بازرگاني و همچنين ادبيات و علوم انساني، از سال ۱۳۶۳ تحت عنوان دانشگاه علامه طباطبايي فعاليت آموزشي و پژوهشي خود را آغاز كرد.

دانشكده ها، امكانات تحقيقاتي و مطالعاتي:

دانشگاه علامه طباطبايي، به عنوان تنها دانشگاه تخصصي علوم انساني و اجتماعي كشور با شش دانشكده و يك مؤسسه آموزش عالي فعال و چهار دانشكده در حال تأسيس و يك مركز تخصصي آزاد، داراي شش مركز پژوهش است و در ۱۰۸ رشته و گرايش تحصيلي در مقاطع كارشناسي، كارشناس ارشد و دكترا دانشجو مي پذيرد.

تعداد اعضاي هيأت علمي تمام وقت دانشگاه ۴۱۲ نفر است. اين دانشگاه از بدو تأسيس تاكنون حدود ۸۵ هزار دانش آموخته را تربيت كرده است. در حال حاضر ۱۴ هزار و ۵۵۸ دانشجو در دانشگاه تحصيل مي كنند. دانشگاه داراي دانشكده هاي ادبيات فارسي و زبان هاي خارجي، اقتصاد، حسابداري و مديريت، حقوق و علوم سياسي، روانشناسي و علوم تربيتي و علوم اجتماعي است.

دانشكده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبايي به دليل سابقه علمي، امكانات و مزاياي نسبي در زمينه نيروي انساني و تجهيزات موجود، به قطب علمي اقتصاد كشور تبديل شد.

كتابخانه مركزي و مركز اسناد

به عنوان يكي از واحدهاي تحت پوشش معاونت پژوهش دانشگاه داراي ۶۳ هزار و ۲۲۱ جلد كتاب است كه از اين تعداد ۳۵ هزار و ۸۴۹ عنوان كتاب فارسي- عربي و ۲۸ هزار و ۳۷۲ عنوان لاتين است.

حدود ۳۱۱۹ نسخه پايان نامه فارسي كارشناسي ارشد و دكترا و ۲۸۶ نسخه پايان نامه لاتين در اين مركز نگهداري مي شود.

كتابخانه مركزي دانشگاه، يكي از مهم ترين مراكز اطلاع رساني در حوزه علوم اجتماعي و انساني كشور است و امكان استفاده از لوح فشرده و جستجواز طريق شبكه ها و بانك هاي اطلاعاتي براي مراجعه كنندگان در آن مهيا ست.

مؤسسه آموزش عالي بيمه اكو

بر پايه توافق سران كشورهاي عضو اكو شكل گرفته و در حال حاضر ۲۰۰ دانشجو دارد.

دانشگاه علامه طباطبايي داراي ۶ مركز پژوهش فعال و دو مركز پژوهش در حال تأسيس است:

مركز تحقيقات اقتصاد ايران، مركز پژوهش ارتباطات، مؤسسه تحقيقات بهره وري، مركز مطالعات فلسطين، مركز فناوري اطلاعات (IT) و بنياد جايزه ملي دانشگاهي قرآني علامه طباطبايي مراكز فعال و مركز مطالعات جغرافيايي و برنامه ريزي گردشگري و مركز مطالعات تاريخ، مراكز در حال تأسيس مي باشند.

امكانات و خدمات دانشجويي:

مراكز درماني و مشاوره، انجمن هاي علمي و كانون هاي دانشجويي از جمله فعاليت ها و امور بخش دانشجويي دانشگاه به شمار مي روند.

خوابگاهها

دانشگاه در حال حاضر داراي ۱۶ خوابگاه است كه از اين تعداد، دو خوابگاه به دانشجويان متأهل، ۹ خوابگاه به دانشجويان دختر و ۵ خوابگاه به دانشجويان پسر اختصاص دارد. حدود چهار هزار دانشجو در اين خوابگاها اسكان داده مي شوند.

غذاخوري ها

غذاي دانشجويان دانشگاه علاوه طباطبايي را ۸ آشپزخانه و سالن غذاخوري تأمين مي كند. ضمن آنكه در هر يك ازدانشكده ها و تعدادي از خوابگاه ها بوفه هاي دانشجويي مايحتاج مورد نياز دانشجويان را تأمين مي نمايند.

وام

دانشجويان دانشگاه علامه طباطبايي مي توانند از وام هاي مختلف نظير وام تحصيلي، مسكن، ازدواج، ضروري، وديعه مسكن و وام بيمه خدمات درماني درصورت احراز شرايط استفاده كنند.

علاوه بر وام هاي مذكور دانشجويان واجد شرايط براي دريافت وام ازدواج به بانك ملت نيز معرفي مي شوند.

كار دانشجويي

به منظور بهره گيري از توانمنديهاي دانشجويان و كمك مالي به آنها باهمكاري دانشكده ها كار دانشجويي به دانشجويان اعطا و براساس تعرفه وزارت علوم، تحقيقات و فناوري حق الزحمه به آنان پرداخت مي گردد.

بيمه

كليه دانشجويان دوره روزانه همه ساله تحت پوشش بيمه حوادث قرار مي گيرند و به حادثه ديدگان مخارج مربوط پرداخت مي گردد.

امكانات ورزشي

دانشگاه علامه طباطبايي عليرغم پراكندگي فراوان جغرافيايي داراي سالن هاي مختلف ورزشي در دانشكده ها است. اين دانشگاه داراي ۶ سالن ورزشي به شرح ذيل است:

دانشكده ادبيات: سالن ورزشي سرپوشيده چند منظوره جديد التأسيس به همراه سالن ورزش كشتي و وزنه برداري.

دانشكده اقتصاد: سالن ورزشي چند منظوره (واليبال- بسكتبال- تنيس روي ميز- بدنسازي- بدمينتون و كشتي)

دانشكده روان شناسي: زمين روباز بسكتبال و واليبال

دانشكده حسابداري: زمين روباز واليبال، بسكتبال و فوتبال گل كوچك

دانشكده حقوق: سالن سرپوشيده فقط با گنجايش دو ميز تنيس روي ميز

دانشكده اكو: سالن سرپوشيده تنيس روي ميز

نشاني: كريم خان زند، نبش شهيد عضدي

لینک به دیدگاه

دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي

000876.jpg

 

* تاريخچه:

دانشكده مخابرات، هسته اوليه اين دانشگاه است كه سال ۱۳۰۷ تأسيس شد. دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين با ساختار فعلي سال ۱۳۵۹ در پي تصويب ستاد انقلاب فرهنگي از ادغام ۹ مركز آموزش عالي با عنوان مجتمع دانشگاهي فني و مهندسي بنياد نهاد شد. سال ۱۳۶۲ به دانشگاه فني و مهندسي و سال ۱۳۶۷ به دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي تغيير نام داد.

* دانشكده ها، امكانات تحقيقاتي و مطالعاتي:

اين دانشگاه، داراي ۶ دانشكده؛ مهندسي برق، مهندسي عمران، مهندسي مكانيك، علوم، مهندسي صنايع و مهندسي نقشه برداري است. دانشكده مهندسي برق داراي اولين آزمايشگاه آنتن در كشور است.

* مراكز تحقيقاتي:

مركز علوم و فنون و مركز مشاوره و تحقيقات دفتر مركزي در اين دانشگاه به عنوان مراكز تحقيقاتي مشغول فعاليت هستند.

* آزمايشگاه ها:

اين دانشگاه داراي تعداد زيادي آزمايشگاه است كه در آنها علاوه بر آموزش دانشجويان توان كارهاي تحقيقاتي وجود دارد.

* كتابخانه مركزي:

دانشجويان و كاركنان اين دانشگاه از امكانات ۶ كتابخانه در دانشكده ها و سازمان مركزي اين دانشگاه بهره مند هستند. در كتابخانه مركزي ۹ هزار و ۸۰۹ جلد كتاب فارسي، ۲۳ هزار و ۶۴۱ جلد كتاب غيرفارسي، ۱۰۶ عنوان مجله لاتين و ۵۰ عنوان مجله فارسي موجود است. اين كتابخانه ۹ بانك اطلاعاتي دارد. همچنين يك هزار و ۷۰۰ عنوان منابع غيرچاپي در زمينه عمران، ۲ هزار و ۲۰۰ عنوان در زمينه علوم و ۶۷۰ فقره در زمينه برق موجود است.

* اعضاي هيأت علمي و دانشجويان:

در اين دانشگاه ۳ هزار و ۵۱۶ دانشجو در حال تحصيل هستند. ۲۳۲ نفر عضو هيأت علمي دانشگاه مي باشند.

* امكانات و خدمات دانشجويي:

در حال حاضر ۸ خوابگاه مخصوص متأهلين، ۳ خوابگاه خواهران و ۵ خوابگاه برادران در اين دانشگاه موجود است. دانشجويان از خدمات مشاوره در امور دانشجويي، اجتماعي، فرهنگي و روان شناسي برخوردارند و خدمات رفاهي همچون وام تحصيلي و مسكن، بيمه خدمات درماني و حوادث، سلف سرويس، خدمات بهداشتي و درماني به آنان ارائه مي شود.

* امكانات ورزشي:

اين دانشگاه داراي سالن بدنسازي در خوابگاه ها و دانشكده ها، ۳ زمين روباز به طور جداگانه براي بسكتبال، واليبال و فوتبال و ۲ زمين تنيس روي ميز است. هر رشته ورزشي نيز يك سالن اختصاصي به صورت ايستگاه تندرستي غيرفعال دارد.

نشاني: ميرداماد غربي، پلاك ۳۲۲

لینک به دیدگاه

دانشگاه تربيت مدرس

* تاريخچه: دانشگاه تربيت مدرس تنها دانشگاه جامع تحصيلات تكميلي در كشور است كه از سال ۱۳۶۰ فعاليت خود را آغاز كرد. فعاليت علمي و آموزشي اين دانشگاه از سال ۱۳۶۱ با پذيرش ۱۱۲ دانشجو در گروههاي آموزشي علوم انساني و در سال ۱۳۶۲ در گروههاي فني و مهندسي، علوم پزشكي، هنر، علوم پايه، منابع طبيعي و علوم دريايي و كشاورزي آغاز شد.

اين دانشگاه در دهه اول تأسيس، برنامه هاي خود را معطوف راه اندازي و رشد دوره هاي كارشناسي ارشد و دكترا و تكميل مباني دانشگاه كرد و در دهه دوم به تكميل تأسيسات دانشگاهي و اعتلاي كيفيت در دانشگاه پرداخت.

* دانشكده ها، امكانات تحقيقاتي و مطالعاتي:

دانشگاه داراي ۷ دانشكده علوم انساني، پزشكي، فني و مهندسي، علوم پايه، كشاورزي، منابع طبيعي و علوم دريايي و هنر مي باشد.

در دانشگاه تربيت مدرس همچنين ۸ مركز تحقيقاتي شامل مركز تحقيقات آب، پژوهشكده فناوري و اطلاعات، مركز مطالعات آفريقا، مركز مطالعات فرهنگ و انديشه ديني، مركز تحقيقات چابهار، مركز بين المللي تحقيقات زبان و ادبيات فارسي و ايرانشناسي، مركز مطالعات مديريت و بهره وري ايران و پژوهشكده اقتصاد فعاليت مي كنند.

* كتابخانه مركزي

كتابخانه دانشگاه داراي بخش هاي مختلف كتابهاي مرجع و اسناد و مدارك، نشريات و بايگاني و امانت بين كتابخانه اي است. در اين كتابخانه ۷۸۰ عنوان نشريه لاتين و ۳۰۵ عنوان نشريه فارسي و نيز تعداد ۱۵۵۰ مجله لاتين نگهداري مي شود.

تعداد ۳۰ هزار و ۹۵۰ كتاب فارسي و ۵۴ هزار و ۷۴۶ كتاب لاتين در اين كتابخانه موجود است.

* مقالات علمي

دانشگاه در سال ۱۳۸۰ در مجموع ۴۷۵ مقاله داخلي و خارجي چاپ شده در مجلات علمي- پژوهشي داشته است.

* نشاني: تقاطع بزرگراه چمران و جلال آل احمد

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...