رفتن به مطلب

ارسال های توصیه شده

شهرستان اهر

 

اَهَر یکی از شهرهای استان آذربایجان شرقی و مرکز شهرستان اهر است. این شهر با ۸۵٬۷۸۲ نفر جمعیت در سال ۱۳۸۵ به*عنوان پنجمین شهر پرجمعیت استان آذربایجان شرقی پس از شهرهای تبریز، مراغه، مرند و میانه مطرح می*گردد. شهر اهر بزرگ*ترین شهر منطقهٔ ارسباران است و به عنوان مرکز این منطقه شناخته می*شود.

 

ahar-map.jpg

 

جغرافیای اهر

شهر اهر در مرکز منطقهٔ سرسبز و خوش آب و هوای ارسباران و در فضایی به وسعت ۱۵ کیلومتر مربع گسترده شده*است و به همین دلیل، از آب و هوایی خوش بهره*مند گشته*است. ارتفاع این شهر از سطح دریا، ۱۳۴۱ متر می*باشد. شهر اهر در ۸۹ کیلومتری شمال شرقی تبریز و ۷۶۵ کیلومتری شمال غربی تهران واقع شده*است.

 

ahar_400.jpg

 

 

مردم اهر

ساکنان شهر اهر، همانند اهالی سایر شهرها و روستاهای استان آذربایجان شرقی، به زبان ترکی آذربایجانی سخن می*گویند. شغل اصلی آنان، باغداری، دامداری و کشاورزی است. آنها در کنار این مشاغل به شغل زنبور داری نیز مشغولند که یکی از بزرگترین تولید کنندگان عسل در اهر را خاندان نعمت زاده تشکیل می دهد . البته به دلیل تأسیس ادارات گوناگون دولتی و خصوصی در این شهر، عده*ای نیز به کار در این*گونه مراکز مشغولند. طبق سرشماری سال ۱۳۸۵ خورشیدی، جمعیت این شهر بالغ بر ۸۵٬۷۸۲ نفر بوده*است که از این تعداد ۴۲٬۷۹۶ نفر مرد و ۴۲٬۹۸۶ نفر زن بوده*اند. همچنین تعداد خانوارهای این شهر، ۲۰٬۸۴۴ خانوار بوده*است.

 

وجه تسمیه نام اهر

در دوران پیش از اسلام، این شهر با نام «میمد» خوانده می*شد که پس از ورود اسلام به ایران، نام آن به اهر تغییر پیدا کرد. معنای لغوی واژهٔ اهر در زبان عربی، گیاه زبان گنجشک است که به احتمال زیاد به دلیل فراوانی این گیاه در این منطقه به این نام، خوانده شده*است.

 

محله*های اهر

در گذشته، مجموعه شهر اهر از سه محله تشکیل می*شده*است: کوی سادات*لو، کوی نخجوان*لو و کوی باغبان*لو. هر سه محله مس******ی بوده و در حدفاصل آن*ها باغات انبوهی وجود داشته*است. آب شهر از چند قنات تأمین می*شده که در محله*های مختلف شهر مانند قنات محلهٔ چلب*وردی وجود داشته*است. امروزه تقریباً همه آن*ها از بین رفته*است.

 

آثار تاریخی اهر

بقعه شیخ شهاب*الدین اهری

بازار سرپوشیده اهر

مسجد جامع اهر

مسجد ابواسحق

مسجد شیخ عماد

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...