رفتن به مطلب

ارسال های توصیه شده

عنوان مقاله : اثر دماي بازپخت بر خواص اپتيكي و ساختاري نانوذرات ZnS

 

صفحه : 85-89

 

نویسنده(گان) : رحیم لطفی اوریمی, ولي اصغري, محمدرضا لشكربلوكي,

 

چکیده : نانوذرات ZnS به روش رسوب شيميايي در ابعاد nm 3-5 با استفاده از مهاركننده تيوگليسرول(TG) در حلال متانول تحت اتمسفر ازت تهيه و در دماهاي مختلف تحت بازپخت قرار گرفت. بررسي طيف XRD نمونه‌هاي مختلف نشان مي‌دهد كه با افزايش دماي بازپخت علاوه بر اندازه ذرات، ساختار بلوري نيز به تدريج از مكعبي به شش‌گوشي تغيير مي‌كند كه حاكي از ناپايداري ساختار مكعبي اين گروه از نانوساختارهاست. طيف جذبي UV-Vis حاصل از نمونه‌ها بيانگر كاهش باندگپ (افزايش اندازه نانوذرات) با افزايش دماي بازپخت است. بررسي طيفهاي گسيل و جذب فوتولومينسانس نمونه‌هاي بازپخت‌شده در دماهاي مختلف بيانگر شيفت قرمز قله‌هاي گسيل در ناحيه مرئي و فرابنفش با افزايش دماي بازپخت است.

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...