رفتن به مطلب

پیاز


shirin.agro

ارسال های توصیه شده

پیاز از خانواده سیر و موسیر است و طبیعتی گرم و خشک دارد.

از پیاز نه ‌تنها به عنوان طعم‌دهنده بلکه به عنوان بوزدا در بسیاری از غذاها ـ به‌خصوص انواع گوشت‌ها ـ استفاده می‌کنند.

 

نکات خرید و نگهداری

پیازی خریداری کنید که سالم و جوانه نزده باشد؛ در ضمن برای نگهداری آن مانند سیب‌زمینی، مکانی تاریک و به دور از رطوبت را انتخاب کنید.

البته بعضی‌ها پیشنهاد می‌کنند برای انبار پیاز در شرایط فوق، آنها را به حالت وارونه ـ به صورتی که قسمت ریشه آن به سمت بالا قرار گیرد ـ نگهداری کنید.

 

خواص غذایی

پیاز سرشار از ویتامین c، کلسیم، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، گوگرد، اسید فولیک، مقدار کمی آهن، مس، روی و انواع ویتامین‌های b است.

 

خواص درمانی

یکی از مهم‌ترین خواص پیاز، تأثیر شفابخش آن روی قلب است. محققین عقیده دارند خوردن نصف پیاز متوسط در روز، 30 درصد از مقدار کلسترول بد خون را کاهش می‌دهد و به جای آن سبب افزایش کلسترول خوب می‌شود.

 

 

ـ پیاز مانند سیر، یک آنتی‌بیوتیک طبیعی و قوی است و طیف وسیعی از عفونت‌ها و میکروب‌ها را درمان می‌کند.

ـ برای جلوگیری از سرماخوردگی و همچنین کاهش سرفه و رفع مشکلات مجاری تنفسی، پیاز پخته بخورید.

ـ پیاز سرشار از ترکیبات گوگردی است و به همین علت قادر است روند تغییر شکل سلول‌ها ـ که منجر به سرطانی شدن آنها می‌شود ـ را متوقف سازد؛ علاوه بر آن، گوگرد موجود در پیاز برای رشد مو نیز مفید است.

 

 

- پیاز به واسطه ی داشتن انسولین گیاهی، موجب شفای بیماری دیابت می گردد، پس برای اشخاص مبتلا به بیماری قند مضر نیست.ـ مصرف پیاز برای درمان یبوست، بی‌خوابی، میگرن، چاقی، ورم گلو، پروستات، بواسیر، یرقان و بسیاری بیماری‌های دیگر مفید است.

 

پیاز به دلیل داشتن موادی از جمله پروستاگلاندین ها، رگ های خونی را گشاد می کند و موجب کم شدن فشار خون می شود.

-وجود ترکیبات گوگردی در پیاز، موجب جلوگیری از تجمع پلاکت ها شده، از لخته شدن خون داخل رگ ها پیشگیری می نمایند.

 

 

- پیاز دارای مخمر است که برای آسان نمودن هضم نشاسته مفید است. باید توجه داشت هضم پوست های نازکی که ورق پیاز را پوشانده خیلی دشوار است و باید هنگام مصرف آن را جدا نمود.

- پیاز اشتها آور و کاهش ‌دهنده ی ناراحتی‌های مربوط به نفخ شکم و غیره است

- پیاز دارای هورمون دیاستازی است که غدد اشک و آمیزشی و گوارشی را تقویت می ‌کند. این مواد در اثر حرارت از بین می ‌روند.

 

 

در حدیثی از رسول اکرم(ص) وارد شده است که فرموند: وقی که وارد شهر و محلی شدید، از پیاز آنجا بخورید تا بیماری آن محل را از شما دور سازد.

- پیاز به علّت داشتن فسفر ، کارهای فکری را آسان می‌ کند.

پیاز لثه‌ها را تقویت می ‌کند و رنگ چهره را روشن می ‌سازد.

 

 

 

تذکرات:

 

1- زیاده روی در خوردن پیاز موجب تشنگی، ، تیرگی چهره و حتی فراموشی می‌ شود. پس در حد اعتدال مصرف کنید.

2- برای برطرف کردن بوی بد پیاز بعد از مصرف آن، می توانید یک عدد گردو میل نمایید و یا چند عدد باقلا را جویده و مدتی در دهان نگاه دارید.

100گرم پیاز :

 

انرژی: 61 کالری پروتئین: 1/8 گرم، هیدرات کربن: 13/8 گرم، چربی: 0/25 گرم، فیبر: 2/9 گرم، ویتامین c: ده میلی‌گرم

 

 

 

 

piyaz-1210-mm.jpg

 

 

 

 

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...