رفتن به مطلب

پست های پیشنهاد شده

نه فدات شم در این یه موردا طلاعات کافی دارم...لازم بود چشم:icon_redface:

باوشه:hanghead:

  • Like 2

به اشتراک گذاری این ارسال


لینک به ارسال
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

چی شد پس؟

  • Like 2

به اشتراک گذاری این ارسال


لینک به ارسال
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

دارم مطالب رو آماده میکنم ... 3 نفر اول مشخص شدن ...

اگه برسم همین امشب معرفی میکنم!؟

  • Like 2

به اشتراک گذاری این ارسال


لینک به ارسال
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

بدو حمید..منتظریم (1170).gif

  • Like 1

به اشتراک گذاری این ارسال


لینک به ارسال
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

تا کی طول میکشه؟من دیگه چشام باز نمیشه:ws3:

  • Like 2

به اشتراک گذاری این ارسال


لینک به ارسال
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

شما که خوابتون میاد بخوابید و فردا صبح ببینید!

علت اینکه معطل میکنم اینه که دوستان لطف کردن و کپی پیست کردن! البته امکانش هم هست خودشون هم نوشته باشن ولی کم بوده!

و اینکه در مجموع 5 نفر بیشتر شرکت نکردن بنده مزاحم داور اصلی نشدم و خودم مطالب رو بررسی کردم! بجای اینکه برای ارشد بخونم!

کمی داوری سخته ... خدا کنه بتونم از عهدش بر بیام و شرکت کننده ها راضی بشن.

  • Like 2

به اشتراک گذاری این ارسال


لینک به ارسال
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

چاکریم.خوب جمع آوری از سایتهای مختلف باشه خوبه دیگه.نه اینکه از یه سایت کپی کرده باشه:دی

  • Like 1

به اشتراک گذاری این ارسال


لینک به ارسال
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

من نمیدونم چرا این سه نفری که پذیرفته شدن (مهناز، مهران، حمید شهرساز) انقدر پی گیر مسابقه هستن!

:ws52:

عجیبه ها!

  • Like 1

به اشتراک گذاری این ارسال


لینک به ارسال
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

سلام.

نتیجه سری اول مسابقه کشت و کار نواندیشان رو که موضوع اون کاشت گیاه من بود رو اعلام میکنیم.

اما یک سری نکات:

با اینکه سطح مسابقه آسون بود و همه علاقمندان به گل و گیاه و درخت و بلبل میتونستن شرکت کنن فقط 5 شرکت کننده ما داشتیم!

از این 5 نفر 2 نفر اصلا به موضوع مسابقه توجهی نکرده بودن و مطالبشون از هم گسیستگی داشت و امتیازشون در حدی نبود که ما اینجا اعلام کنیم!

و از اونجایی که مطالب بیشتر از روی منابع اینترنتی برداشت شده بود (که البته اشکالی نداره) و حجم مطالب ارسالی زیاد بود دیگه نظرسنجی و داوری تخصصی رو حذف کردم (یعنی از دوستم کمک نگرفتم! ... حفظ آبرو کردم و خودم مطالب رو بررسی کردم و امتیاز دادم.

امیدوارم این 3 دوست عزیز اگر کم و کاستی ای از بنده حقیر دیدن به بزرگی خودشون ببخشن. :icon_gol:

و اما مطالب دوستان و نظرات داوری:

  • Like 11

به اشتراک گذاری این ارسال


لینک به ارسال
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

به بامبوی من چپ نگاه کنی می کشمت :w02:

  • Like 1

به اشتراک گذاری این ارسال


لینک به ارسال
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

گیاه من: لاکی بامبو

گیاهی که امروز به بامبو یا بامبوخوش‌شانس معروف است در واقع اصلا از خانواده نی‌ها یا خیزران‌ها نیست و از تیره* Dracaena است با نام علمی

محتوای مخفی

    برای مشاهده محتوای مخفی می بایست در انجمن ثبت نام کنید.
و به اسامی تجاری دیگری مانند دراسینای روبانی، بلژیکی همیشه سبز، یا گیاه روبانی و بالاخره بامبو خوش‌شانس شناخته می‌شود.

این گیاه بومی کامرون در مناطق استوایی غرب آفریقا و نواحی کوچکی از آسیای جنوب شرقی است. این گیاهان در بوته‌های به هم فشرده رشد میکنند و ارتفاعی بالاتر از 1/5 متر میتوانند داشته‌باشند. معمولا برگها به درازای ۲۰ تا ۲۵سانتی‌متر و عرض تا ۴ یا ۵ سانتی‌متری به رنگ سبز تیره یا ابلق به صورت سبز و سفید یا سبز و زرد دیده‌ میشوند . امروزه در جهان به عنوان گیاه تزئینی چینی معرفی و بازاریابی میشود ولی در واقع اینچنین نیست و این گیاه بومی اغلب نقاط آسیا نیست.

043v2egqstygjjsfff98.jpg

کشت و کار و نگهداری:

گونه‌های مختلفی از دراسیناها در خانه‌ها نگهداری میشوند و بسیار مقاومت از خودشان نشان میدهند . امروزه بامبوها به دلیل سادگی نگهداری و زیبایی نسبی بسیار پرطرفدار هستند . علاوه بر اینها از آنجا که در فرهنگ فنگ‌شویی معتقدند که این گیاه شانس به ارمغان می‌آورد بسیار مورد استقبال قرار گرفته‌اند.

نور: روی هم رفته نور غیر مستقیم برای این گیاهان بهتر است چرا که در نور مستقیم برگها دچار سوختگی شده و زرد میشوند.

خاک: این گیاه توانایی زندگی در خاک را دارد ولی رایج شده‌ است که در آب نگهداری و فروخته میشود. خود گیاه هم مشکلی با این مساله ندارد و به خوبی در آب زندگی میکند.

آب: بهتر است آب بامبو را هر دو هفته یا حداکثر یک ماه عوض کرد. آب استفاده شده باید آب سبک بوده و فلوراید آب کم باشد، در واقع بهتر است از آبهای معدنی بطری شده یا از آبهای دستگاههای تصفیه آب خانگی یا از چشمه‌های طبیعی که میدانیم آبشان سبک است استفاده کرد. (در مناطق کوهستانی همانند اردبیل آب شرب لوله‌های آب شهری سنگین است و در صورت استفاده برای بامبو نتایجی مانند زرد شدن برگها و تنه گیاه یا رشد بسیار کم و عدم طراوت لازم را به همراه دارد لذا ما در

محتوای مخفی

    برای مشاهده محتوای مخفی می بایست در انجمن ثبت نام کنید.
آب چشمه

محتوای مخفی

    برای مشاهده محتوای مخفی می بایست در انجمن ثبت نام کنید.
را به مشتریان محترم توصیه میکنیم). همچنین کلر زیاد در آب برای بامبو مشکل ایجاد میکند.

دما: دمای آب بهتر است بالاتر از ۱۵ درجه سانتیگراد حفظ شود و این گیاه به خوبی در دمای معمولی خانه‌ها از بهار تا زمستان هماهنگی پیدا میکند.

dmw6abp0n76ki1zrnlb.jpg

بیماریها

قارچها: اصولا محیط مرطوب و گرم بهترین محل برای رشد قارچهاست بنابراین گلدان بامبو میتواند به راحتی آلوده به قارچهای فسادآور بشوند که روی تنه و برگهای گیاه فعالیت بکنند و موجود فساد بامبوها بشوند. برای جلوگیری از شیوع قارچها سعی کنید ظرف بامبو را هنگام تعویض آب با مواد ضدعفونی کننده مانند وایتکس و… ضدعفونی کنید. نگذارید آب سبزه ببندد یا کدر بشوند.

قارچهای سیاه پودری روی برگها را با قارچکشها میتوان از بین برد.

در انتخاب و خرید بامبو دقت کنید تا گیاهی که میخرید سالم و عاری از قارچها باشد. علایمی مانند کپک زدگی روی ساقه. خوردگیهای لزج مانند روی ساقه و سفیدکها و سیاهکهای روی برگها علایم قارچها هستند.

تکثیر: در محیط طبیعی این گیاه بیشتر به صورت پاجوش تکثیر میشود ولی قلمه آن بسیار ساده است و کافی است طولی بیشتر از ۲۰ سانتی متر را برید و در گلدان جدید گذاشت. در صورت محافظت از بیماریها و فراهم نمودن کیفیت محل لازم، قلمه جدید در حدود یک ماه ریشه تولید میکند و جوانه‌های جدید آن ظاهر میشوند.

بامبوهای خوش یمن :

اگر چه شانس آور بودن بامبو برای نگهدارندگان آن یک خرافه به نظر می رسد، اما از شواهد امر پیداست که خود بامبو واقعا گیاه خوش شانسی است. در حال حاضر در اکثر منازل هر جا که به اندازه یک گلدان کوچک فضا وجود داشته باشد زیر پنجره ، گوشه اتاق و ... سه شاخه بامبو وجود دارد دفاتر کار هم شامل این قاعده میشوند به قول بعضی از خریداران بامبو نگداری آن آسان است اگر شانس هم بیاورد چه بهتر ، در بسیاری از کشورها بویژه کشورهای آسیای شرقی به بامبو اهمیت فوق العاده ای میدهند.

 

توضیحات بیشتر نداریم!

فقط یه نکته:

*دراسنا اسم تیره نیست و اسم جنس هست. دراسنا میتونه از خانواده سوسنیان باشه Liliaceae اما همین خانواده تیره بزرگیه و بعضی از جنس هاش مثل مارچوبه خودش تحت عنوان خانواده معرفی شده (خانواده مارچوبه) ... مارچوبه رو فرزند بزرگ خانواده ای بدونین که خودش خانواده تشکیل داده!

توضیحات کامل بود و برای کسی که بخواد بامبو تهیه کنه و نگهداری کنه دونستن این مطالب کفایت میکنه.

امتیاز این کاربر:

70 امتیاز از مجموع 100 امتیاز :icon_gol:

  • Like 9

به اشتراک گذاری این ارسال


لینک به ارسال
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

 

گیاه من: پرتقال*

درخت پرتقال شامل 3 قسمت اصلی ریشه و ساقه و تاج است که رشد ریشه ها در داخل خاک با اندازه رشد شاخه ها در فضا میباشد. میتوان گفت که شکل تاج درخت پرتقال تخم مرغی* است.

درخت پرتقال دارای برگهای پهن به رنگ سبز و طول ان تقریبا 7 متر است درختان همانند سایر گیاهان به روشهای مختلفی از قبیل بذر افشانی و جوش و قلمه زدن و خوابانیدن و پیوند زدن و ... تکثیر میشوند و در درخت پرتقال متداولترین روش پیوند زدن است در این روش نهال نارنج را به عنوان نهال پایه انتخاب میکنیم چون ساقه سفت و محکمی دارد و از روش بذر افشانی ان را پرورش میدهند و سپس پیوند درخت پرتقال را در فاصله 8 تا 10 سانتی متری سطح خاک و در جهت رو به شمال ساقه نهال نارنج میزنند تا از تابش مستقیم نور خورشید در امان باشد.

 

images?q=tbn:ANd9GcRMq741zPBluFrJKRbvP-XSieGv7PyxtVKOF_NKSpTVFA5kqkiepA

 

پس از مدتی شاخه های حاصل از پیوند را به جا میگذارند و شاخه های درخت نارنج را قطع میکنند و درخت در زمستان همان سال برای انتقال به محل اصلی اماده میشود. در جاهایی از درخت که ریشه پراکنده شده باید پاییز هر سال خاک ان زیر و رو شده و نرم شده و مقداری کود مخصوص در زیر ان ریخته شود و تابستان هر سال هفته ای یکبار باید درخت ابیاری شود* و این درختان در سال دو بار یکبار در اسفند ماه و بار دیگر در تیر ماه سمپاشی میشوند که سم ان شامل روغن مخصوص و حشره کش و مایع دفع افات نباتی است تا از افت زدگی و بیماری به این درختان جلوگیری شود لازم به ذکر است تا وقتی که این درختان نهال هستند در تابستان هر سال در هر هفته باید یکبار سمپاشی مخصوصی شوند* تا از جمع شدن برگ درختان و پژمرده شدنشان جلوگیری شود که این سم مینوز نام دارد

پرتقال ، از خانواده بزرگ موسوم به سیتروس* است. پرتقال بعد از سیب دومین میوه ای است که در جهان مورد مصرف عموم مردم است. مرکبات حاوی املاح و سرشار از ویتامین های Bو Aو P ( یک ماده ویتامین مانند) است. نزدیک به یکصد صنعت، از مرکبات در تولید فرآورده خود استفاده میکنند. از موارد مهم و قابل توجه در صنعت مرکبات بالابردن ارزش افزوده این محصول از طریق تولید محصولات جانبی است . این محصولات شامل مواد اولیه دارویی ، مواد غذایی ، آرایشی و بهداشتی است . اسانس پوست میوه مرکبات میتواند به عنوان محصولی جانبی در کارخانجات صنایع تبدیلی مورد توجه قرار گیرد و یا اینکه به عنوان یک محصول اصلی به طور خاص از ارقام معینی استخراج شود. پرتقال فراوانترین منبع ویتامین ث است. همچنین شامل مقادیر قابل توجهی قند، کربوهیدرات، فلاونوئیدها، روغن های اسانسی و مواد معدنی میباشد.*

 

 

 

 

اینم 2 تا از عکسایی که دوستمون خودش گرفته:

 

attachment.php?attachmentid=3370&d=1312045094

 

اینم مقایسه برگ سالم با برگ آسیب دیده است اگه اشتباه نکنم!

 

attachment.php?attachmentid=3371&d=1312045094

 

توضیحات بیشتر:

*نام علمی پرتقال Citrus aurantium

*تاج درخت پرتقال بیشتر گرده تا تخم مرغی

*ابیاری بستگی به میزان بارندگی داره ... اگه بطور میانگین میزان بارندگی سالیانه از 70 سانتیمتر متر باشه یا نا متعادل باشه در ایام خشک و بی آبی باید آبیاری بشه ... میانگین هفته ای یکبار مناسبه.

*در مورد سمپاشی اطلاعات درسته ... اما این روال سمپاشی برای آن دسته از باغدارانی هست که بدون فکر فقط منافع خودشون رو طلب میکنند. نمونه این باغدارها زیاده ... البته این وظیفه مسئولین هست که بهشون اطلاع رسانی کنن. این میزان مصرف سم بی رویه است و بشدت عوارض روی موجودات محیط اطرافمون و خودمون به بار میاره ... برای درختانی که جهت تولید میوه بازاری کشت داده میشه و در سطح وسیع هم وجود داره سمپاشی در مدیریت تلفیقی هم قرار داره و انجام میشه! اما اون دسته از آدمایی که در خونشون درخت پرتقال دارند (به تعداد کم) و از میوه درختشون خودشون استفاده میکنن ما توصیه میکنیم سمپاشی نکنن! تعدادی از کفشدوزک ها و زنبورهای پارازیتوئید هستند که رهاسازی اونا میتونه جمعیت شته ها، شپشک ها و سپردارها رو کاهش بده ...

این دسته از حشراتی که عنوان کردم از شیره گیاهی تغذیه میکنن و همین ها هستند که تو برگ پیچیدگی و جمع شدگی ایجاد میکنند.

*خانواده مرکبات، سداب Rutaceae است. سیتروس Citrus جنسی از این خانواده است که گونه هایی مثل پرتقال، نارنگی، لیمو و نارنج از این جنس است.

*پاراگراف آخر مربوط به کاربرد پرتقال در صنایع، بخصوص صنایع غذایی بود و جهت اطلاعات عمومی از خواص آن گفته شده...

 

امتیاز این شرکت کننده:

 

65 امتیاز از مجموع 100 امتیاز. :icon_gol:

  • Like 9

به اشتراک گذاری این ارسال


لینک به ارسال
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

مشخصات گیاه:

نام فارسي :پوتوس

نام علمي: Scindapsus aureus Syn Epipremunmreum aureum *

نام انگليسي: Pothos Tvy-arum

خانواده: Araceae

پوتوس گیاهی است بسیار پررشد، در شرایط مناسب از در و دیوار اتاق بالا میرود و خود را به سقف می رساند. برگهایش سبز و قلبی شکلند و شباهت زیادی به فیلودندرون دارد. در بعضی از پوتوسها تعدادی از برگها کرم رنگند و یا لکه های سفید و کرم روی پهنک برگ وجود دارد که به زیبایی این افزوده است

پوتوس مهمترين گل آپارتماني محلات بوده و بهترين كيفيت توليد پوتوس ايران درمحلات میباشد اين گل در حال حاضر بيشترين حجم صادرات گل آپارتماني محلات را به خود اختصاص داده است.

 

محتوای مخفی

    برای مشاهده محتوای مخفی می بایست در انجمن ثبت نام کنید.

 

نحوهپرورشوتکثیرگیاه:

پوتوس به روش قلمه ساقه ازدیاد می یابد. قطعاتی از قسمتهای ضخیم ساقه را به طول ده سانتی متر جدا نموده و در آب قرار دهید، وقتی قلمه ها ریشه زدند آنها را به گلدان منتقل کنید.

هر چند بهار مناسبترین زمان برای ازدیاد پوتوس است اما در داخل آپارتمان هر زمانی می توان آن را تکثیر نمود. (بهترین درجه حرارت برای ریشه زایی قلمه ها 21درجه سانتی گراد است)

 

نحوه نگهداری گیاه یا خصوصیات اکولوژیکی آن:

نگهداری پوتوس آسان است و حساسیت زیادی ندارد؛ به همین دلیل گیاه مناسبی است برای مبتدیها و کسانی که پرورش گیاهان آپارتمانی را تازه شروع کرده اند.

پوتوس گرما را دوست دارد، متوسط درجه حرارت مناسب در زمستان 16 و در تابستان 20 تا 24 درجه سانتی گراد است.

پوتوس هر چند نسبت به آب زیاد حساسیتی ندارد* اما بهتر است در فاصله دو آبیاری خاک را خشک نگه دارید. در تابستان هر هفته دو بار و در زمستان هر هفته یک بار آن را آبیاری کنید. در صورتی که آب زیاد به آن بدهید یا موقعی که گلدان زهکش نداشته باشد حاشیه برگها سیاه و در پهنک برگ نقاط قهوه ای ظاهر می شود*. به هم خوردن فواصل آبیاری و یا رطوبت دایمی خاک موجب زرد شدن تعدادی از برگها می گردد.خشکی بیش از اندازه نیز همین عارضه را به وجود می آورد*.

گیاه را از اوایل بهار تا اواسط پاییز با کودهای کمکی تقویت کنید. این کودها را به نسبت سه گرم در یک لیتر آب حل نموده و هر هفته یک بار مصرف نمایید*. در صورتی که پوتوس با کمبود مواد غذایی روبه رو باشد رشد آن متوقف گشته و فاصله بین برگها زیاد می شود.

 

آفات و بیماریها:

این گیاه در مقابل آفات و بیماریها نسبتا مقاوم است.

 

خصویات و ویژگیهای خاص گیاه:*

زمانی که ریشه به اندازه کافی رشد کرد گیاه را به گلدان بزرگتری منتقل کنید. برای اینکه مطمئن شوید که گیاه به گلدان بزرگتری احتیاج دارد نگاهی به کناره های سطح خاک و منفذ زیر گلدان بیندازید. ریشه های طویل از منفذ زیر گلدان و لبه های سطح خاک بیرون می زنند در این صورت گیاه به گلدان بزرگتری احتیاج دارد.

پوتوس احتیاج به قیم دارد. برای اینکه گیاه به صورت بالارونده تربیت شود بهتر است آن را به نخ ببندید. یکی از روشهای معمول برای حفظ زیبایی و استحکام این گیاه استفاده از قیمهای خزه دار است.

برای درست کردن این نوع قیمها به این صورت عمل کنید:

قبل از اینکه خاک تهیه شده را در گلدان بریزید لوله ای را در گلدان قرار دهید خاک را به گلدان اضافه نموده و قسمتی از لوله را که خارج از خاک است با خزه بپوشانید.

برای اینکه خزه روی قیم محکم شود دور آن را با نخ بافتنی بپیچید. هر وقت که پوتوس را کاشتید ساقه اصلی اش را به خزه ببندید. در موقع آبیاری آب را روی خزه بریزید، ساقه پوتوس را در محلهایی که روی خزه قرار دارد ریشه می زند، این ریشه ها سبب رشد بهتر و استحکام ساقه می گردد.

 

محتوای مخفی

    برای مشاهده محتوای مخفی می بایست در انجمن ثبت نام کنید.

 

 

توضیحات بیشتر:

 

*ما نام علمی قطاری نداریم! (Scindapsus aureus Syn Epipremunmreum aureum) ... نام علمی گیاه Scindapsus aureus و نام مترادف اون یا سینونیم اون Syn: Epipremunmreum aureum

میباشد.

* همه گیاها به آبیاری زیاد حساسیت دارن! مخصوصا زمانی که گلدون زهکشی نداشته باشه! که باعث خفگی ریشه، گندیده و مرگ ریشه میشه! حساسیت نداره ولی با آبیاری زیاد در حالی که زهکشی مناسب هم داشته باشید باید خاک گلدون رو در دوره زمانی کوتاهی مجددا عوض کنید.

*این نشانه ها از علائم مرگ تدریجی ریشه هاست که بالا توضیح دادم.

*در مجموع آبیاری زیاد یا کم و نامناسب باعث زرد شدن برگ و ریزش اونا میشه! اگر دیدیم برگ گیاهمون زرد میشه و میریزه! چطور بفهمیم که علتش چیه!؟؟؟ نمیگم تا تو خماریش بمونید! اگر خواستید سوال کنید!

*اینگونه کودها شیمیایی هستند ... ترجیحا بجای اونا اگر از کودهای طبیعی یا کمپوست استفاده کنیم خیلی مقرون بصرفه تر و مفید تر و دارای عوارض کمتره.

*خب توضیحاتی که در بخش خصویات و ویژگیهای خاص گیاه بیان شده آنچنان به عنوانش مربوط نیست! بیشتر روش نگهداری بود تا ویژگی های خاص!

یه نکته ای هم من اضافه کنم که فکر کنم دوستمون اشاره ای بهش نکرده!

پوتوس میونه ی خوبی با نور مستقیم حتی نوری که از شیشه رد شده باشه نداره!

 

امتیاز این شرکت کننده:

 

60 امتیاز از مجموع 100 امتیاز :icon_gol:

  • Like 7

به اشتراک گذاری این ارسال


لینک به ارسال
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

بنابراین 3 نفر اول مجددا معرفی میشوند:

 

نفر اول سرکار خانم mahnaz.d

گیاه: لاکی بامبو

برنده 200 امتیاز سبز

 

نفر دوم جناب آقای مهران رضائیان

گیاه: درخت پرتقال

برنده 170 امتیاز سبز

 

نفر سوم جناب آقای hamid_shahrsaz

گیاه: پوتوس

برنده 150 امتیاز سبز

 

 

 

 

 

  • Like 9

به اشتراک گذاری این ارسال


لینک به ارسال
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

نتایج اعلام شد:

 

نتایج سری اول مسابقه کشت و کار نواندیشان

 

امتیازات هم پرداخت خواهد شد! :ws3:

  • Like 4

به اشتراک گذاری این ارسال


لینک به ارسال
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

پس چرا من نیستم توشون :w00:

  • Like 2

به اشتراک گذاری این ارسال


لینک به ارسال
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

دست دست...شله شله:ws17:

  • Like 5

به اشتراک گذاری این ارسال


لینک به ارسال
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

:4chsmu1:

  • Like 7

به اشتراک گذاری این ارسال


لینک به ارسال
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر
بنابراین 3 نفر اول مجددا معرفی میشوند:

 

نفر اول سرکار خانم mahnaz.d

گیاه: لاکی بامبو

برنده 200 امتیاز سبز

 

نفر دوم جناب آقای مهران رضائیان

گیاه: درخت پرتقال

برنده 170 امتیاز سبز

 

نفر سوم جناب آقای hamid_shahrsaz

گیاه: پوتوس

برنده 150 امتیاز سبز

 

 

من مدال میخوام:w16:

مگه مدال نمی دین؟؟:w127:

در ضمن خیلی خیلی ممنونم:w16:

  • Like 7

به اشتراک گذاری این ارسال


لینک به ارسال
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر
مهمان
این موضوع برای عدم ارسال قفل گردیده است.

×
×
  • جدید...