رفتن به مطلب

ارسال های توصیه شده

عنوان : عناصر ساختاري هويت شهري

منبع: خبرگزاري فارس . 88/1/8

 

چكيده:

شهرها و فضاهاي شهري گذشته ما از استقلال ، شخصيت و هويت ويژه برخوردار بوده اند، مفاهيمي كه نهايتاً منجر به تعريف مفاهيم بزرگ تري چون تعلق خاطر و حس شهروندي گشته اند ،*در حاليكه آنچه از اغلب شهرهاي كنوني ما در ذهن عموم شكل مي گيرد ، جز مجموعه اي از ساختمانهاي بلند ، خيابانها ، ادارات و پارك ها نيست . ...

 

متن كامل مقاله را مي توانيد از ليك زير دريافت كنيد.

 

لينك دريافت متن كامل مقاله عناصر ساختاري هويت شهري

لینک به دیدگاه

عنوان: بازيابی فضاهای پنهان شهری (2- مسيل ها)

نويسنده :محمد مهذب طلاب

 

 

چکيده

مسيل گرچه يکی از مهمترين اجزای تأسيسات شهری می باشد, اما از ديگر سوی می توان آن را آخرين عنصر طبيعی و اکولوژيک شهرها دانست که هر از چند گاهی با جاری شدن آب, درونش, يادآور خاطره ای از طبيعت در دل شهر ها می گردد. اما اين آخرين بازمانده طبيعت تنها زمانی به نظر می آيد و خود نمايی می کند که جريان آبی را گذر مي دهد و پس از آن به فراموشی سپرده می شود. ولی وسعت قابل توجه مسيل ها در شهر ها, خصوصا با توجه به ارزش بسيار زياد سطح زمين در شهرهای بزرگ, لزوم توجه بيش از پيش به آن ها و يافتن راهکار هايی برای بازيابی و بهره وری هرچه بيشتر از آن ها را يادآور می شود.

با توجه به کمبود فضا های باز در سطح شهر ها, و بر اساس ميزان آب ومدت زمان جريان آن در مسيل ها و يا دوره بی آبی آن ها, می توان از اين فرصت در جهت گسترش فضا های شهری و ايجاد مکان هايی برای تفريح و تفرج سود جست و زمينه مناسبی را برای تعاملات اجتماعی پديد آورد, ليکن اين مسأله تنها با زيباسازی آن ها محقق نمی شود. هدف اين پژوهش تثبيتی يادآوری اهميت اين موضوع و جلب توجه متخصصان و مسؤولان به اين فرصت می باشد. ...

 

متن كامل مقاله را مي توانيد از لينك زير دانلود نماييد.

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

لینک به دیدگاه

عنوان : نور در شهر تهران

منبع : اوليــــن همايش بيــن المللي نـــــورپـــــردازي تــــــهران ،اداره معماري نـــــــور

 

 

خلاصه اينكه :

نور یکی از مهم ترین عوامل کیفی و نمادین بوده و از نظر کارکرد عملی از جایگاه ویژه ای در معماری و شهرسازی برخوردار است. اصلی ترین کارکرد نور ، چه طبیعی و چه مصنوعی، روشن کردن فضا و فرم¬های ساختمانی است که آنرا روشنایی می نامیم. با این حال نور با استفاده از نبوغ معمارانه و توجه به سه عامل 1- زیبایی شناسی 2- مفهومی و معنایی و 3 - نمادین جهت تعریف مجدد فضاهای شهری مورد استفاده قرار میگیرد که آنرا نورپردازی می نامیم.

 

نور در معماري

در معماري و شهرسازي نور عملكردي فراتر از روشن كردن فضا داشته و به عنوان يكي از اجزاء اصلي مورد توجه طراحان قرار مي گيرد. امروزه زندگي شهري سبب گشته دامنه فعاليت شهروندان تا پاسي از شب ادامه يابد و بدين ترتيب حيات شبانه تبديل به قسمتي از زندگي شهري شده است.بنابراین جهت ايجاد بستر مناسب و امن زندگي شبانه شهري و ارتقاء كيفيت بصري، طراحي نورپردازي مورد توجه طراحان قرار مي گيرد.

 

جايگاه نور در طراحي شهري

سيماي شهري چه در روشنايي روز و چه در تاريكي شب مي بايست داراي شكل و محتوي باشد. نور در طراحي شهري داراي كيفيات و ويژگيهاي متفاوت از قبيل ابزار اطلاع رساني، شناساندن در مناطق و محلات و افزايش بار هويتي مراكز، نمايان كردن نشانه ها، ميراث فرهنگي و طبيعي و فضاهاي شهري همچون پياده راهها و ميادين مي باشد. ...

 

براي دانلود متن كامل مقاله از لينك زير استفاده كنيد

 

لينك دانلود مقاله نور در شهر

لینک به دیدگاه

عنوان : سیمای شهری

نويسنده: مهندس سید ابراهیم بنی مهد

 

مقدمه

برای سکونت و زندگی، شهر خانه*ای است بزرگ و همان*گونه که خانه* باید از صفات و مزایائی برخوردار باشد تا سکونت و زندگی را مطلوب و آسایش*بخش سازد، شهر نیز باید دارای کیفیات و ویژگیهائی برای تأمین آسایش و راحتی باشد و نیز مانند خانه محیطی گرم و صمیمی و دلپذیر که زندگی را مطلوب سازد. اگرچه در بسیاری موارد و به در کشورها و شهرهای گوناگون هنوز خانه از بسیاری از صفاتی که باید و می*تواند داشته باشد محروم است: طرح آن مطابق با زندگی ساکنین نیست؛ نسلی تازه گرفتار و محبوس طرح و ساختمانی است که خود در آن دخالتی نداشته و نسل یا نسل*های گذشته برای وی باقی گذاشته*اند؛ تسهیلات و تجهیزات یا کافی نیستند و یا کیفیت مطلوب ندارند؛ عرصه*های خصوصی و عرصه*های جمعی زندگی به گفتة « چرمایف» و« الکساندر» از یکدیگر جدا نشده و هیچ*یک حرمت و حریم خویشتن را نیافته*اند؛ خانه به عوامل زیبائی و معیارهای هنرمندانه آراسته نیست و مسائلی از این قبیل که همه کم یا بیش با آن آشنائیم و سروکار داریم. ...

 

براي مشاهده متن كامل مقاله از لينك زير استفاده كنيد.

 

 

لينك دانلود مقاله سيماي شهري

لینک به دیدگاه

عنوان : فرم ، شكل ، گشتالت

نويسنده : دكتر جهانشاه پاكزاد

منبع: معماري و فرهنگ

 

مقدمه:

هدف از هر مطالعه علمي ، تجزيه يا تفاوت گذاري ميان يك موضوع از كلِ بزرگتر از آن ، نشان دادن خصوصيات موضوع مورد نظر و بالاخره تبيين رابطه متقابل آن با ديگر موضوعات است.

هر پديده در جهان هستي داراي كليتي وحدت يافته و سيستمي متقابل و خاص يا يكديگر قرار گرفته و در جهت هدفي مشخص انجام وظيفه مي نمايد. بيننده يا شنونده يك اثر هنري ، آن را به صورت يك كل وخدت يافته و تجزيه ناپذير مي يابد، يعني معجوني از فرم و محتوا. ...

 

متن كامل مقاله را از لينك زير دريافت كنيد.

 

 

لينك دانلود مقاله فرم ، شكل ، گشتالت

لینک به دیدگاه
  • 3 ماه بعد...

مناسب سازی مبلمان و تجهیزات شهری

 

نويسنده: مهندس فاطمه السادات افصح حسینی

 

چکیده:

محیط شهری،فضای زندگی روزمره شهروندان است که هر روزبه صورت آگاهانه یا ناآگاهانه در طول راه، ادراک می شود. محیط شهری باید توانایی پذیرش افراد و تامین خدمات رفاهی به کلیه اقشار جامعه را دارا باشد، در غیر اینصورت می توان گفت محیط نامناسب بوده و می بایست نسبت به مناسب سازی آن اقدام کرد.

از طریق مناسب سازی محیط شهری، کلیه افراد جامعه امکان دسترسی به محیط و عناصر شهری و فعالیت در عرصه های مختلف زندگی را که حق طبیعی و لازمه حیات انسان است، خواهند داشت.

گاه یک پله، یک گذرگاه باریک و یا یک کف خاکی از جمله عوامل بازدارنده خروج معلولین از منزل به شمار می روند، و همین مسئله عمده ترین عامل انزوای معلولین است. نابسامان بودن فضای شهری و عدم انطباق آن با نیازها وخواسته های این گروه علاوه بر منزوی کردن آنان باعث می شود تا در بلند مدت خسارتهای اجتماعی – اقتصادی عظیمی بر کشور وارد آید.

سازگار ساختن محیط شهر با نیازهای معلولین جسمی – حرکتی در واقع بازگردانیدن معلولین به اجتماع،‌ زندگی وفعالیت است. رفع این موانع از پر اهمیت ترین اقدامهایی است که ضامن مشارکت هر چه بیشتر معلولین در امور مربوط به جامعه خودشان است.

کلید واژه ها: محیط شهری، معلولیت، معلول جسمی – حرکتی، مبلمان و تجهیزات شهری

 

 

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

لینک به دیدگاه

مؤلفه های آسایش بصری و نقش آن در مناسب سازی محیط

 

دكتراسماعیل صالحی

 

چکیده:

چگونگی رابطه بصری میان انسان و محیط ، از جمله شرایطی است كه در كنار سایر شرایط در ارزیابی كیفیت محیط حائز اهمیت است .

به عبارت دیگر در صورتی كه مناسب سازی محیطی را به فراهم ساختن مجموع شرایط آسایش حركتی ، آسایش شنیداری، آسایش بصری ، آسایش اقلیمی آسایش اجتماعی و ... تجزیه و تعبیر نمائیم . این مقاله از حیث تبیین اینكه آسایش بصری چه نقشی در مناسب سازی محیط دارد؟ ،تهیه و ارائه شده است .

در چاچوب مقاله حاضر این مطرح می شود ؛ " هر چقدر انسان بیشتر خود را در خانه حبس كند نیاز كمتری به منابع اطلاعاتی آگاهانه طراحی شده در محیط كالبدی دارد . ... اگر شخص یك بار در محیط گم شدن را تجربه نماید ، اضطراب و حتی وحشتی كه به او دست می دهد ، حاكی از این است كه توازن و سلامت وجود شخص تا چه اندازه به آشنائی وی با محیط وابسته است ..."

در چارچوب این مقاله هر یك از مؤلفه های شاخص گونه ذیل و نقش واهمیت آنها در مناسب سازی محیطی تبیین می شوند :

- آلودگی نمادی ( اطلاعات و علائم محیطی)

- آلودگی دیداری ( اغتشاش بصری نماها ،حجم و عناصر )

- آلودگی رنگ در محیط های اطراف انسان

- آلودگی نور

مؤلفه های مزبور در فرایند یك پروژه مطالعاتی

1383 توسط نگارنده این مقاله مورد بررسی نظری و - در سال 84

تحلیل میدانی قرار گرفتند و برای ارزیابی فضاهای شهری چك لیستی تهیه و ارائه شد .

کلمات کلیدی: فضاهای شهری ، آلودگی نمادی ، آلودگی دیداری ،آلودگی رنگ، آلودگی نور

 

 

دریافت فایل

لینک به دیدگاه

طراحی میدانهای شهری

 

دکتر فریدون قریب

 

چکیده:

اهمیت میدان در سیمای شهر و روستا و یا یک مجتمع زیستی، محدود به شکل و فرم ظاهری نیست بلکه وقایع تاریخی و مهمتر از آن نیازهای اجتماعی موجب می شود تا در محل مناسبی، فضایی به نام میدان به وجود آید و بخشی از زندگی روزمره مردم در آن جریان یابد.

در طول تاریخ میدان بر حسب ضرورتهای مکانی و زمانی نقش و عملکرد متفاوتی داشته است. گاهی به صورت مکانی برای عرضه کالا بوده، و زمانی فضایی حکومتی و دیوانی و یا مذهبی داشته است. اما در دهه های اخیر، بسیاری از عملکردهای کلاسیک آن به بناها منتقل شده است و به علت وضعیت و موقعیت فعلی، دیگر نمی توان عملکردهای گوناگون اجتماعی دوران گذشته را از آن انتظار داشت.

 

بنابراین این وظایف طراحان شهری است که با طراحی میدانهای مناسب، چه از لحاظ جنبه های زیبایی شناسی و چه از نظر حفظ بقایای نیازمندیهای اجتماعی و یا تقویت این نیازها در مردم، سیمای شهر و روستا را غنی تر می سازند.

دریافت فایل

لینک به دیدگاه
  • 7 ماه بعد...

سلام. من چندتا pdf در مورد طراحي شهري داشتم. گفتم بد نيست بذارم اينجا دوستان استفاده كنن.

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

لینک به دیدگاه
  • 3 هفته بعد...

مناسب سازی محیط شهری برای عابر پیاده

 

چکیده

 

نسیم ایرانمنش-چکیده:نقش عابر پیاده در طراحی شهری نقش بسیار مهم و اساسی است كه متاسفانه دربسیاری نقاط دنیا از جمله درایران به فراموشی سپرده شده است.

ما دراغلب موارد خیابانها و فضاهایی راطراحی میكنیم كه الویت رابه عبوروسایل نقیه داده است و بنابراین برای انسانهایی كه ازاین فضاها استفاده میكنند شهریامكانی را میسازیم خطرناك، بدون احساس امنیت و خودمانی بودن در هنگام حضور در فضاهای شهری آن.

اتومبیلها روز به روز حاكمیت خود را بر شهر بیشتر میكنند و به دنبال آن نقش وحضور عابرپیاده در فضاهای شهری كمرنگ تر میشود. نتیجه این عمل ساختن شهرها با خصوصیات انسانی پایین است،فضاها فاقد حس هویت وصمیمیت هستند و انسان به فردی غریبه در فضاهای شهری تبدیل می شود.

یكی دیگر از پیامدهای منفی آن عدم امكان حضور افراد ناتوان و كم توان در فضاهای شهری است ، در واقع با ایجاد فضاهای غیر ایمن و مخاطره آمیز سالمندان و معلولان و خردسالان امكان استفاده از این نوع فضاها را نخواهند داشت كه این به نوع خود نقص بزرگی در عملكرد یك محیط شهری به شمار می رود .

طراح شهری به عنوان سازمان دهنده به این عوامل باید به راهكارهای در این رابطه بیاندیشد تا فضاهای شهری خاصیت انسانی تری پیدا كند و در نتیجه محیطی امن تر و قابل قبول تر برای زیست انسان ایجاد گردد.

اكنون در بعضی از نقاط جهان عابرپیاده و پیاده گرایی الویت اول را در هنگام طراحی شهری و سیاست گذاریهای مربوط به آن دارد در واقع با تجربه به این قضیه رسیده اند كه عابرپیاده گرایی سبب ارتقاء و بهبود محیط آن منطقه شهری یا مجتمع زیستی می گردد .

در این مقاله سعی میشود كه با بررسی این موضوع پس از بررسی تئوریها و فلسفه های صاحبنظران و همچنین مروری بر استانداردهای كنونی در مورد عابرپیاده و فضای مخصوص آن به ارائه راهكارهایی در این خصوص بپردازیم.

 

متن کامل مقاله [ دریافت فایل ]

لینک به دیدگاه
  • 5 ماه بعد...

2 تا مقاله ی متفاوت برای طراحان شهری... به امید موفقیت....

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

لینک به دیدگاه

اینم 2 تا مقاله ی طراحی شهری که موضوعشون جدیده....

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

لینک به دیدگاه
  • 1 سال بعد...

عنوان: بررسي مؤلفه هاي كيفيت محيط در فضاي ورودي شهرها

مجله آبادی بهار 88

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

منبع: وبلاگ مدرس اربن دیزاین

 

با تشکر از یکی از دوستان

لینک به دیدگاه
  • 7 ماه بعد...
  • 3 سال بعد...
سلام من پایان نامم در مورد ساماندهی و باززنده ساری فضاهای پنهان شهری با تاکید بر مسیل ها است اگر امکانش هست کمکم کنید خیلی ممنون میشم؟؟

 

سلام. یه مقاله صفحه اول این تاپیک بود، اونو دریافت کردین؟

یه پایان نامه هم هستش تو دانشگاه آزاد قزوین کار شده با عنوان:

بازیابی فضاهای پنهان شهری جهت گذران اوقات فراغت شهروندان

یه مقاله هم هست به اسم:

بازشناسی اصول برنامه ریزی در بازپیرایی اراضی پنهان شهری که این مقاله تو همایش ملی معماری، عمران و محیط زیست شهری ارائه شده

لینک به دیدگاه
  • 7 ماه بعد...

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...