رفتن به مطلب

جایگاه ایران در تولید سیمان در جهان


ارسال های توصیه شده

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ایران جزو ده کشور برتر جهان در تولید سیمان ، مس و سنگ های تزئینی است.

 

مهدی غضنفری در همایش جهاد اقتصادی با تاکید بر بهره وری ملی افزود: ایران جزو 20 کشور برتر دنیا در تولید فولاد و خودرو و همچنین بزرگترین تولیدکننده سرب و روی خاورمیانه است. وی اضافه کرد: ایران دارای بیش از 55 میلیارد تن منابع معدنی شناسایی شده با بیش از 60 نوع تنوع در مواد معدنی و در میان 30 کشور برتر صادرکننده مواد غذایی و 40 کشور برتر صادر کننده محصولات دانش بنیان است. وی اضافه کرد: ایران در زمره 25 کشور صادرکننده برتر و جزو 20 اقتصاد بزرگ دنیاست.

غضنفری با بیان اینکه صادرات غیرنفتی ایران در ده سال اخیر بیش از هفت برابر شده است گفت: در صد سال آینده با برنامه بهره ورانه می توانیم از این فرصت در صادرات غیرنفتی به منظور جهش در توسعه و پیشرفت استفاده کنیم. وی با اشاره به اینکه 90 هزار طرح صنعتی ، معدنی و تجاری با پیشرفت صفر تا 99 درصد داریم که برای اتمام آنها 4 و دو دهم تریلیون ریال بودجه لازم است گفت: البته می شود با یک بیستم تا یک سی ام این مبلغ هم اشتغال را سریع تر ایجاد کرد که تغییر نگاه مدیریتی ، ایجاد خوشه ها و هلدینگ ها از مواردی است که که ما را در رسیدن به این اهداف یاری می کند.

همایش جهاد اقتصادی با تاکید بر بهره وری ملی با برگزاری نشست های تخصصی در دانشگاه عالی دفاع ملی ادامه دارد.

لینک به دیدگاه
  • 2 سال بعد...

سیدمحمد فاطمیان روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، اظهار داشت: سال 92 صادرات سیمان به بیش از 18 میلیون تن رسید و با دستیابی به تولید 78 میلیون تن سیمان در سال جاری، پیش بینی می شود صادرات به رقم 24 میلیون تن برسد.

 

وی افزود: واحدهای تولیدکننده سیمان حدود 20 میلیون تن مازاد مصرف داخلی دارند که قابلیت صادراتی دارد.

 

فاطمیان تاکید کرد: امروز بازار مصرف از نظر سیمان تولیدی تامین شده و کمبودی در این بخش وجود ندارد و در واقع سیمان صادراتی مازاد برمصرف در پروژه های عمرانی کشور است.

 

این مقام مسئول یادآور شد: آمارها حاکی است که 40 تا 45 درصد ساختمانهای کشور به روش بتنی ساخته می شود و بقیه از اسکلت فلزی بهره می گیرند، بنابراین می توان نسبت ساختمانهای بتنی را افزایش داد و بدین ترتیب ضریب ایمنی بناها را ارتقا بخشید.

 

فاطمیان افزود: اکنون استفاده از روکش بتنی به جای آسفالت در جاده ها در دست برنامه ریزی است که این تصمیم به دنبال رشد قیمت قیر و کاهش نرخ سیمان اتخاذ شده است.

 

وی خاطرنشان ساخت: ایران با 70 واحد تولیدکننده سیمان ظرفیت سالانه 80 میلیون تنی در این بخش دارد و با این توانمندی می توان کاربردهای جدید سیمان را گسترش داد.

 

مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارتخانه یادشده اظهار داشت: براساس طرحهای نیمه تمام در بخش سیمان انتظار می رفت ظرفیت به 110 میلیون تن برسد، اکنون نیز پیش بینی می شود ظرفیت تولید سیمان کشور تا پایان برنامه ششم توسعه (1399) به رقم 150 میلیون تن برسد.

 

وی گفت: براساس تاکیدات وزیر صنعت، معدن و تجارت سند راهبردی صادرات سیمان از سوی انجمن ذیربط صورت گرفته و اجرای نظامنامه چگونگی صادرات سیمان در مناطق مرزی نیز اهمیت بسزایی دارد.

 

پیش از این، براساس اطلاعات منتشر شده هرتن سیمان صادراتی در مناطق شمالی کشور به مقصد کشورهای آسیای میانه 145 هزار تومان اعلام شده بود.

 

به گفته فاطمیان، کشورهای همسایه به عنوان اولویت نخست محموله های صادراتی سیمان محسوب می شوند زیرا موضوع نرخ حمل ونقل فاکتور مهمی در قیمت سیمان به حساب می آید.

 

وی بهره گیری از توانمندی نیروهای متخصص کشور در بخش سیمان را یادآور شد و افزود: بالغ بر 80 درصد صنعت سیمان بومی سازی شده و این روند تداوم دارد.

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...