رفتن به مطلب
Saze SHekasteh

آرشيو مقالات تخصصي طيور در زمينه تغذيه

پست های پیشنهاد شده

تاثير سطوح مختلف كلريدپتاسيم و كلريدآمونيوم در جيره بر عملكرد جوجه هاي گوشتي تحت تنش گرمايي

 

n00010741-b.jpg.aa6ae30c45bf35bc70c4be1f0382f97b.jpg

 

آزمايشي جهت بررسي تاثير كلريدپتاسيم و كلريدآمونيوم، در جيره غذايي دوره رشد جوجه هاي گوشتي جنس نر سويه هوبارد به عنوان الكتروليت­هاي خوراكي تخفيف دهنده اثرات تنش گرمايي و در شرايط تنش گرماي چرخه­اي طبيعي تابستان استان قم (دماي 23 تا 41 درجه سانتيگراد)، انجام شد. آزمايش در قالب طرح كاملاً تصادفي با 12 جيره آزمايشي در 4 تكرار و 19 قطعه جوجه گوشتي نر در هر تكرار اجرا شد. در دوره آغازين، جوجه ها به صورت يك گروه واحد و در شرايط كاملاً يكسان تغذيه شدند. تيمارهاي آزمايشي شامل: تيمار 1 (شاهد) فاقد مكمل الكتروليت خوراكي، تيمارهاي 2 تا 5 حاوي 6/ 0، 7/ 0، 8/ 0و 9/ 0 درصد كلريدپتاسيم صنعتي، تيمار 6 حاوي 7/ 0 درصد كلريدپتاسيم، تيمارهاي 7 تا 11 حاوي 3/ 0، 4/ 0، 5/ 0، 6/ 0 و 7/ 0 درصد كلريدآمونيوم صنعتي و تيمار 12 حاوي 5/ 0 درصد كلريدآمونيوم آزمايشگاهي بودند. نتايج نشان دادند، تيمار حاوي 8/ 0 و 9/ 0 درصد كلريد پتاسيم صنعتي بيشترين مقدار خوراك مصرفي و افزايش وزن را نشان دادند كه اختلاف آن ها، به جز در مورد تيمار 6 /0 درصد كلريد پتاسيم، با تيمارهاي ديگر معني­دار بود (05/ 0> P). بهترين ضريب تبديل خوراك نيز در تيمار حاوي 8/ 0 درصد كلريدپتاسيم صنعتي مشاهده شد كه اختلاف آن تنها با تيمارهاي حاوي 7/ 0 و 9/ 0 درصد كلريدپتاسيم معني­دار نبود. هيچ تفاوت معني داري بين اجزاء لاشه و تركيب شيميايي كل لاشه آماده طبخ جوجه هاي گوشتي نركه دريافت كننده جيره حاوي الكتروليتهاي خوراكي بودند با گروه شاهد مشاهده نشد و نتيجه گيري شد كه افزودن 8/ 0 و 9/ 0 درصد كلريدپتاسيم صنعتي به جيره دوران رشدي جوجه هاي گوشتي مناسب ترين تيمار بوده است.
 


کليدواژه:جوجه هاي گوشتي، تنش گرمايي، كلريدپتاسيم و كلريدآمونيوم

محمد يگانه پرست، جلال سالاري، مجيد كلانتر نيستانكي، فاطمه صاحبي اعلا

به اشتراک گذاری این ارسال


لینک به ارسال
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

اثر عصاره آبي بادرنجبويه (Melissa officinalis) بر پاسخ ايمني و عملكرد جوجه هاي گوشتي

 

n00010692-b.jpg.42391a7f99964067f5910290b0530941.jpg

 

اثر افزودن عصاره آبي بادرنجبويه در آب آشاميدني بر پاسخ ايمني و عملكرد با استفاده از 200 قطعه جوجه گوشتي سويه راس 308، در قالب طرح كاملاً تصادفي با پنج تيمار، چهار تكرار و 10 پرنده در هر تكرار بررسي شد. مقادير صفر (شاهد)، 5/0، 1، 5/1 و 2 ميلي ليتر در ليتر، عصاره آبي بادرنجبويه به آب آشاميدني اضافه شد و به مدت 42 روز در اختيار گروه هاي آزمايشي قرار گرفت. پاسخ ايمني هومورال در جوجه ها، با تزريق 1/0 ميلي ليتر محلول 25درصد گلبول قرمز گوسفند (SRBC) در روزهاي 8 و 22 دوره پرورش و اندازه گيري آنتي بادي بر عليه آن در روزهاي 21، 28، 35 و 42 بررسي شد. در روز 16 پرورش ايمني سلولي با تزريق فيتوهماگلوتينين به داخل پوست بال، ارزيابي شد. ميانگين مصرف خوراك روزانه و افزايش وزن روزانه تحت تاثير سطوح گوناگون عصاره آبي بادرنجبويه قرار نگرفت. پرندگاني كه مقادير 5/1 و 2 ميلي ليتر عصاره در در هر ليتر آب آشاميدني دريافت كردند، ضريب تبديل كمتري در دوره رشد و كل دوره داشتند (05/0P<). عيار آنتي بادي تام عليه SRBC، در روزهاي 28، 35 و 42 پرورش، در پرندگاني كه در آب آشاميدني خود عصاره بادرنجوبه دريافت كردند، بالاتر از پرندگان شاهد بود (05/0P<). در روز 28 پرورش، عيار IgG در پرندگاني كه عصاره بادرنجبوبه دريافت كردند، بالاتر از پرندگان شاهد بود (05/0P<). در روزهاي 28 و 35 پرورش، عيار IgM در پرندگاني كه مقادير 1، 5/1 و 2 ميلي ليتر عصاره بادرنجبويه دريافت كردند، بيشتر بود (05/0P<). نتايج حاصل نشان داد كه افزودن عصاره آبي بادرنجبويه به ميزان 5/1 ميلي ليتر در ليتر آب آشاميدني جوجه هاي گوشتي، ضمن كاهش ضريب تبديل، موجب بهبود فعاليت سيستم ايمني هومورال مي شود.
 


کليدواژه:بادرنجبويه، جوجه گوشتي، سيستم ايمني، عملكرد، نعناعيان

فائزه عبدي نژاد، مهرداد محمدي

به اشتراک گذاری این ارسال


لینک به ارسال
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

مقايسه اولين فايتاز ايراني با نوع مشابه وارداتي بر عملكرد، فراسنجه هاي خون و قابليت هضم در جوجه گوشتي نر تغذيه شده با سطوح مختلف فسفر

 

n00010691-b.jpg.fdac213b72a48f876a7df26ad9373aa4.jpg

 

به­ منظور بررسي تاثير دو نوع مكمل فايتاز بر عملكرد، فراسنجه­هاي خوني و قابليت هضم جوجه­هاي گوشتي نر تغذيه شده با دو سطح مختلف فسفر، 480 قطعه جوجه گوشتي يك روزه سويه تجاري راس در يك طرح كاملاً تصادفي در قالب آزمايش فاكتوريل در 12 تيمار (4 تكرار و 10 قطعه جوجه در هر تكرار) استفاده شد. تيمارها شامل 3 سطح فايتاز (صفر، 500 و 750 واحد فايتاز در كيلوگرم)، دو سطح فسفر (فسفر متداول و 20% فسفر متداول) و دو نوع آنزيم (ايراني و وارداتي) بود كه براي مدت 45 روز به جوجه­هاي داده شدند. نتايج حاصله از اين پژوهش نشان داد كه مكمل فايتاز باعث بهبود مصرف خوراك، ضريب تبديل غذايي و قابليت هضم فسفر و چربي شد (05/0> P )، همچنين افزودن فايتاز به جيره باعث افزايش وزن نسبي قلب، پانكراس، سينه، ران، طحال و درصد لاشه شد (05/0> P ). از طرفي نتايج مشخص كرد كه افزايش غلظت فسفر جيره باعث افزايش فسفر و كاهش كلسيم خون و همچنين افزايش قابليت هضم ظاهري فسفر (05/0> P ) و كاهش قابليت هضم ظاهري چربي و اسيد آمينه شد (05/0> P ). بنابراين با توجه به صفات اندازه­گيري شده تفاوتي بين مصرف آنزيم فايتاز ايراني و خارجي مشاهده نشد و سطح 750 واحد فايتاز در كيلوگرم جيره باعث افزايش صفات عملكري و قابليت هضم فسفر و چربي در جوجه گوشتي شد، همچنين مكمل فايتاز نتوانست اثرات تيمار با سطوح فسفر كم را جبران كند.
 


کليدواژه:فايتاز، عملكرد، قابليت هضم، جوجه گوشتي

كريم سعيدي اول نوقابي، احمد حسن آبادي، حسن نصيري مقدم، خشايار پورنيا

به اشتراک گذاری این ارسال


لینک به ارسال
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از ۷۵ اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به عنوان یک لینک به جای

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.


×
×
  • جدید...