رفتن به مطلب

ارسال های توصیه شده

واقعا از دوستان معماری ممنو ن انگار ما هرچی بخوایم تو این تالار باید منتظر بمونیم:banel_smiley_4: تا اینکه یه نفر دلش بسوزه از دانلود کردناش دست برداره و ی جوابی به بنده بده

بسه دیگه :w000:،بدی ما میدونید چیه با شما یازده نفر هستم فکر میکنیم اگه به کسی چیزی بگیم اطلاعات خودمون کم میشه،ا

یازده نفر دیدن کردن از این تایپیک یعنی خدا وکیلی هیچکدوماتون بلد نیستید

:icon_pf (34):پس چرا درس میخونید،درس میخونید مدرک بگیرید بگید مدرک دارم

:banel_smiley_4:

بخدا دانلود بکنی وقتی سال به دوازده ماه سر به اون نزنی بی فایده هستا از من گفتن از شما یازده نفر نشنیدن

:icon_pf (34):

لینک به دیدگاه

توضیحات بیشتر:

 

مطالعات فاز صفر پروژه ,اطلاعات اولیه , اقلیم , خصوصیات و استانداردها و ضوابط مورد نیازو.....

 

 

نقشه های فاز یک :

پس از تکمیل گزینه ی نهایی و قطعی کردن طرح ساختمان نقشه های ساختمان را به طور دقیق با مقیاس ۱:۵۰ یا ۱:۱۰۰ ترسیم می کنند . به این نقشه ها که ویژگی های معماری ساختمان از جمله نحوه ی استقرار کیفیت و روابط فضاها مشخصات نماهای ساختمان را نشان می دهد که اصطلاحأ نقشه های فاز یک معماری می گویند .

از این نقشه ها می توان برای معرفی ساختمان به کارفرما و استفاده کننده ها و اخذ نظر آنها استفاده کرد . امکانات مربوط به اجرای سازه و تأسیسات ساختمان را ارزیابی نمود و هزینه و زمان اجرای پروژه را برآورد کرد . نقشه های فاز یک چون مبنای قضاوت ارزیابی و تصمیم گیری کارفرمایان و استفاده کنندگان و سرمایه گذاران هستند دقت در کیفیت ترسیمات و ارائه ی درست طرح اهمیت پیدا می کند .

با توجه به این که درک نقشه های فنی برای همگان مقدور نیست با استفاده از ماکت و ترسیمات سه بعدی و بهره گیری از امکانات رنگ و سایه روشن ، پروژه باید به نحوه ملموس و قابل درکی معرفی شود.

ترسیم ، ارائه دقیق و زیبای طرح و حتی ساخت ماکت ، علاوه بر تفهیم طرح به دیگران ، به طراح کمک می کند کمبودهای احتمالی طرح را تشخیص داده ، در مراحل بعد ، آنها را رفع نماید . از این رو ، سرنوشت هر طرحی ، به نحوه ی ترسیم و ارائه ی آن بستگی پیدا می کند .

در ارائه ی نقشه های فاز یک معماری ، معمولأ برای ایجاد حس عمق در پلان ، داخل دیوارها را پر رنگ نموده ، برای قابل درک تر شدن فضاها ، مبلمان فضاها را ترسیم می کنند . محوطه سازی اطراف ساختمان با پلان طبقه ی همکف ساختمان ترکیب می شود . برای اجتناب از شلوغی ، نقشه ها را در حد ضرورت اندازه گذاری و عنوان فضاها را روی پلان یا در جدول حاشیه ی نقشه ، معرفی می کنند .

 

 

نقشه های فاز دو ساختمان :

نقشه های فاز یک ساختمان فاقد دقت و اطلاعات لازم برای اجرای ساختمان است . برای مثال ، در آن نوع فونداسیون ها ، ابعاد ستون ها ، مسیر لوله ها ، جنس دیوارها ، مصالح کف سازی ، جنس و جزئیات درها و پنجره ها ، محل استقرار لامپ ها و ... مشخص نیستند . به همین دلیل ، برای اجرای هر ساختمان با استفاده از نقشه های فاز یک ، نقشه های اجرایی ( فاز دو ) آن را تهیه می کنند . نقشه های فاز دو ساختمان شامل موارد زیر است :

**نقشه های فاز دو معماری : که از سوی مهندس معمار تهیه می شود و شامل مشخصات مصالح و جزئیات اجرایی قسمت های مختلف ساختمان است .

**نقشه های فاز دو سازه : که از سوی مهندس محاسب تهیه می شود ومشخصات فونداسیون ها، ستون ها ، تیرها و پوشش سقف ها را معرفی می کند .

**نقشه های تأسیسات مکانیکی : که از سوی مهندس مکانیک تهیه می شود و سیستم آب رسانی ، دفع فاضلاب ، نحوه ی گرمایش و سرمایش را معرفی می کند .

**نقشه های تأسیسات الکتریکی : که از سوی مهندس برق تهیه می شود و مشخصات سیستم روشنایی ، کلید و پریز و تلفن ساختمان را معرفی می کند .

** مجموعه ی نقشه های فوق ، زیر نظر مهندس معمار کنترل و هماهنگ می شود و مجموعأ به عنوان نقشه های اجرایی ساختمان مورد برنامه ریزان و مجریان پروژه قرار می گیرد .

** مراحل برنامه ریزی ساختمان :

۱ـ بررسی ابعاد مختلف پروژه و طراحی صورت منطقی و عقلانی آن و تعیین و دسته بندی احکام طراحی .

۲ـ تحلیل موقعیت و بررسی قابلیت ها و محدودیت های زمین .

۳ـ طراحی گزینه های مربوط به مکان یابی ساختمان و توزیع فضاهای باز و بسته و تعیین محل استقرار ساختمان در زمین و نحوه ی رسیدن به ساختمان .

۴ـ تهیه ی گزینه های طرح .

۵ـ توسعه و تکمیل گزینه های طرح از طریق ترسیم پلان ، نماها و مقاطع ، ترسیم نقشه های سه بعدی و ساخت مدل .

۶ـارزیابی گزینه های طرح با توجه به صورت عقلانی و احکام طراحی پروژه در بخش های مختلف .

۷ـ انتخاب و تکمیل گزینه ی نهایی .

۸ـ ارائه ی نقشه های فاز یک و ماکت .

۹ـ ایجاد هماهنگی و ارائه ی نقشه های فاز دو .

 

 

 

 

\پ ن :

رفاز دو معماری , تبدیل پلان فاز یک به پلان فاز دو است که بترتیب زیر عمل می کنیم:

 

  1. لایح بندی برای تمامی اجزاء و متریال استفاده شده در پلان فاز دو معماری الزامی است .
  2. مطابقت دادن آکسهای معماری با آکسهای سازه .
  3. انتقال دادن ستونهای سازه روی نقشه های معماری .
  4. جا به جا کردن دیوارهایی که با ستون گذاری تناقض دارند به شرط آنکه به معماری از لحاظ طراحی و عملکرد فضا های مورد نیاز و به سازه از لحاظ بار گذاری لطمه ای وارد نکند . باید توجه داشت که اگر دیوارهای ساختمان از جنس خاصی باشند مثل دیوارهای 2 جداره , حتمأ درون دیواهای پلان جاگذاری شوند.
  5. نازک کاری در پلان با توجه به مشخصات جدول نازک کاری هر فضا شروع می گردد. ترسیم کلیه خطوط نازک کاری اعم از کاشی , سنگ , اندود و... روی پلان با رعایت ضخامت آنها مطابق با متریال پیشنهادی که هرچه گویا تر باشد , اشکالات فاز یک شفاف تر و ارائه فاز دو کامل تر می گردد.
  6. نوع Hatch مطابق با استانداردهای بین المللی و مقیاس آنها بسته به سلیقه شخصی و گرافیک کار دارد.
  7. جاگذاری درب و پنجره با جزئیات اجرایی درون پلان با توجه به تیپ بندی . در این مرحله هم باید توجه داشته باشید که با وجود نازک کاری در پلان درب و پنجره دقیقأ در محل خود نصب شود و اتصال نازک کاری به آنها مطابق روش اجرایی باشد

 

 

  1. جا گذاری اجزاء های دیگر مثل , کمد آسانسور , انواع بالابر و یا جزئیات خاص مطابق با پیشنهاد شما و نمونه موجود در بازار با توجه به تائید کارفرما در نقشه ها استفاده گردد.
  2. یکی دیگر از مراحل فاز دو تکمیل پلانها , گذاشتن کد ارتفاعی و مشخصه تیپ بندی درب و پنجره و O.K.B در نقشه ها الزامی می باشد
  3. آخرین مرحله, اندازه گذاری(Dimension) در پلان می باشد و از موارد مهم و حائز اهمیت در فاز دو است و به دو دسته خارجی و داخلی تقسیم می شود : 1. اندازه گذاری خارجی ساختمان معمولأ به چهار ردیف احتیاج دارد که ردیف اول مختص Dim سفت کاری , ردیف دوم مختص Dim شکستها ساختمان ردیف سوم مختص اندازه کلی ساختمان ردیف چهارم مختص آکس بندی می باشد . نکته 1: اندازه گذاریها در مقاطع و Wallsection و همچنین در Detail اجباری می باشد زیرا تنها جایی است که ضخامت مصالح و متریالها نشان داده می شوند. نکته 2: تمامی اندازه گذاری ها در پلان از روی سفت کاری باید زده شوند (به جزء کف سازی های داخلی که از روی نازک کاری گرفته می شود ).

2. اندازه گذاری داخلی باید طوری باشد که هیچ دیوار یا فضایی بدون اندازه گذاری نباشد . اندازه گذاری ها باید دقیق و در عین حال نباید باعث شلوغی بیش از حد پلان شود . اندازه گذاری ها باید از محل باز شوها بگذرند . اندازه گذاری روی قوسها احتیاج به مشخص کردن مرکز آن قوس در پلان دارد .

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...