رفتن به مطلب

بيماريهاي پياز، سير و تره


ارسال های توصیه شده

لهيدگي باكتريايي پياز

Pectobacterium carotovorum subsp. carotovorum

 

علائم بیماری:

غده های پیاز در انبار مورد حمله چندین گونه باکتری قرار می گیرند و این پوسیدگی ممکن است در مزرعه نیز اتفاق بیفتد.

باکتری بیشتر در انبار خسارت وارد می کند و از طریق گردن پیاز هنگامی که رشد گیاه کامل می گردد وارد شده و یک یا چند فلس از پیاز آلوده می شود در این مرحله بافتهای مورد حمله آب سوخته به نظر می رسند و رنگ زرد یا قهوه ای روشن دارند به تدریج پوسیدگی پیشرفت می کند و فلس ها نرم می گردند.

پیازهای آلوده اگر فشار داده شوند یک مایع آبکی با بوی بد از ناحیه گردن پیاز به بیرون تراوش می کند.

این باکتری فقط توسط زخم وارد می شود.

 

رطوبت برای گسترش بیماری ضرورت دارد.

پیازهای زخمی و آفتاب سوخته نسبت به باکتری بخصوص در هنگامی که رطوبت زیاد و هوا گرم است حساس هستند.

 

کنترل:

1- اندامهای هوایی پیاز باید قبل از برداشت کاملاً رسیده باشند.

2- در هنگام برداشت و خرمن کردن باید از زخمی شدن پیاز جلوگیری شود.

3- انبار باید خوب تهویه گردد تا رطوبت در سطح پیاز جمع نشود.

اگر دمای انبار صفر درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 70% تنظیم گردد برای جلوگیری از گسترش بیماری مفید است.

 

 

لینک به دیدگاه

زنگ پياز و تره Puccinia porri

 

علائم بیماری:

مرحله اسپرموگونی و اسیدی قارچ به صورت جوشهائی با رنگ زرد روشن بوده و پیکنیدیوم های این قارچ به صورت نقاط سیاه رنگ در وسط این جوش ها دیده میشود.

برگها شدیدا آلوده به رنگ زرد در آمده و قبل از موقع می میرند.

اگر چه برگهای جدید ظاهر می شوند اما اندازه پیازها کوچک باقی می ماند.

 

زیست شناسی:

زمستانگذرانی: در بعضی مناطق بصورت اورودوسپور، و در برخی مناطق به صورت تلیوسپور

انتقال توسط باد و سایر عوامل

عامل بیماری در مناطقی که بارندگی خیلی شدید نیست و شبنم فراوان و دما متوسط است بیشتر گسترش دارد.

 

کنترل:

1- تناوب زراعی

2-خاک مناسب و تهویه مناسب

3- انهدام علفهای هرز و جدا کردن مارچوبه از پیاز توصیه می شود.

4- هیچگونه واریته مقاومی تا کنون گزارش نشده است.

5- کنترل رطوبت و.............

6- سمپاشی با اکسی کربوکسین

 

 

لینک به دیدگاه

سياهك پياز

Urocystis cepulae

U. colchici

 

علائم بیماری:

رگه هائی در داخل بافت برگ، غلاف برگ و غده پیازها دیده می شود. این رگه ها به وسیله توده های سیاه اسپورهای قارچ پر شده اند که با پاره شدن آن توده سیاهرنگ اسپور قارچ خارج می گردد.

لکه ها در ابتدا در برگهای گیاه جوان ظاهر شده و سپس قسمتهای دیگر گیاه را آلوده میکند.

برگهای بیمار غیرنرمال بوده و پیچیده می شوند.

گیاهان آلوده به شدت کوتوله شده و به تدریج می میرند.

 

زیست شناسی:

زمستانگذرانی: تلیوسپور چند سلولی در خاک

میسلیوم نقشی در پایداری قارچ ندارد.

اسپور قارچ عامل بیماری جوانه زده و یک رشته هیف بسیار ظریف ایجاد و به داخل کوتیلدون های جوان وارد می کند.

انتقال توسط خاک، آب و اندامهای گیاهی

قارچی خاکزی

 

کنترل:

1- استفاده از محلول فرمالدئید و مانکوزب برای کنترل بیماری موثر است.

2- ارقام پیاز متحمل Beltsville Bunching، Evergreen Bunching، White welsh و Winterbeck

3- ضدعفونی بذر با سم کاربوکسین + تیرام موثر است.

 

لینک به دیدگاه
  • 2 هفته بعد...

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...