رفتن به مطلب

کف سازی


ارسال های توصیه شده

الف ـ زیر سازی

 

زیر فرش کف طبقۀ تحتانی ساختمانی که مستقیماً با زمین تماس دارد باید به منظور جلوگیری از نفوذ رطوبت علاوه بر عایق سطح قائم و افقی دیوارها که در نقشه و مشخصات پیش بینی شده است، دارای زیر سازی به شرحی که در زیر خواهد آمد باشد.

 

25 تا 30 سانتیمتر کف را قلوه سنگ درشت چیده و سپس روی آن یک قشر مخلوط شن درشت می ریزند تا این که فواصل خالی پر شده 1 سانتیمتر روی کلیه سطوح را بپوشاند و سپس روی آن یک قشر بتن نوع b150 به ضخامت حداقل 5 سانتیمتر ریخته و سپس روی آن را فرش می کنند. به کار بردن سنگ لاشه به جای سنگ قلوه در صورتی که سنگ قلوه یافت نشود مجاز خواهد بود. در طبقات به منظور پر کردن فضای بین پوشش سقف و فرش کف از مصالح سبک مانند پوکه معدنی و کوره ای و یا مصالح مشابه استفاده می شود و سپس روی آن را با یک قشر ماسه نرم پوشانده و آماده برای فرش می نمایند.

 

موزائیک فرش

 

موزائیک در اندازه ها و انواع گوناگون جهت کف پوشش فضاهای داخلی و محوطه های خارجی ساختمان به کار می آید. معمولاً ملاط موزائیک فرش یا ماسه آهک و یا ملاط باتارد و یا ماسه سیمان می باشد. پس از فرش موزائیک درزهای موزائیک با دوغاب رقیق سیمان پر می شود، و بلافاصله سطح موزائیک فرش تمیز می گردد.

 

 

دلیل گذاشتن

 

دلیل گذاری از اصول موزائیک فرش ـ سنگ فرش ـ پارکت سازی و موارد دیگر می باشد.

برای تراز کردن کف موزائیک فرش، دلیل موزائیک را تراز نموده و یا از خط تراز اندازه برداری کرده و سطح تراز کف را به دست می آوریم.

طرز عمل : پس از جاروب کردن سطح زیر موزائیک فرش و خیس نمودن آن، با در نظر گرفتن ضلع اصلی محل ملاط را به ضخامت لازم پهن کرده، موزائیک را روی ملاط گذارده، با ته تیشه می کوبیم و سطح موزائیک را به صورت چپ و راست تراز می کنیم.

 

از موزائیک کار گذارده شده به انتهای سطح تراز برده، موزائیک دیگری را به طور موقتی به شرحی که گفته شد کار می گذاریم. از اولین موزائیک به آخرین موزائیک ریسمان کشی شده و پس از پهن کردن ملاط از اولین موزائیک، موزائیک گذاری تکرار می شود.

موزائیک ها از یک طرف ریسمانکار کنترل و از طرف عقب با تراز گذاردن با سطح موزائیک با کمک ریسمانکار نیز کنترل می گردند.

پس از نصب اولین رج، ممکن است موزائیک تمامی و کامل نباشد. ریسمان کار را از موزائیک بعدی به موزایک ضلع دوم 90 درجه کرده، این عمل به وسیلۀ گونیای بزرگ انجام می شود سپس از گوشۀ تلاقی موزائیک فرش به شرحی که گفته شد ادامه می یابد.

دلیل گذاری ضلع سوم با استفاده از متر فلزی و اندازه برداری از ضلع اول انجام می شود. پس از نصب موزائیک گوشۀ چهارم و تراز کردن آن، دلیل سوم، به شرح دلیل گذاری نصب می شود.

در این ردیف باید توجه شود که بندها به اندازه بندهای ردیف اول باشد تا کف پوش کاملاً گونیا فرش شود.

 

موزائیک فرش بعد از دلیل چینی :

 

معمولاً پر کردن متن موزائیک فرش دو رج، دو رج انجام می شود. از دلیل اول به دلیل سوم ریسمان کشی کرده، موزائیک ها از یک طرف با ریسمانکار و از طرف عقب با دلیل دوم کنترل می شود و بدین ترتیب رجها تکرار می گردند.

 

در فرش دو رج، دو رج از وجود شمشه کوتاه استفاده شده از یک طرف با ریسمانکار و از طرف عقب با رجهای موزائیک فرش کنترل می گردند. بدیهی است ملاط موزائیک قدری بیشتر از حد معمول گرفته شده. و با کوبیدن ته دسته تیشه بر موزائیک ملاط فشرده و سطحی فاقد نشست به وجود آید.

پس از موزائیک فرش متن، چنانچه کناره های موزائیک فرش کمتر از خشت کامل باشد، با تیشه، پشت موزائیک را به اندازه لازم شیار داده، موزائیک را بر سطح هموار ماسه نرم گذارده و با ضربه زدن تیشه بر پروفیل فلزی که بر موزائیک واقع است موزائیک شکسته و کناره به دست می آید. ردیف کنارۀ فرش شده و پوشش کف انجام می گردد. سپس درزهای موزائیک فرش دوغاب ریزی شود.

در ضمن چنانچه خواسته باشند سطح موزائیک فرش دارای شیب باشد قبلاً زیرسازی آن را با درصد شیب لازم آماده می سازند.

 

طرز دوغاب ریزی

 

پس از گذشت حدود 12 ساعت از موزائیک فرش، سطوح موزائیک فرش را خیس کرده دوغاب سیمان ریخته، پس از پر کردن سطح موزائیک فرش به وسیلۀ کمچه کشیدن و یا جاروب زدن، بر سطح دوغاب ریخته شده، ماسه نرم پاشده پس از مکش آب سیمان به وسیلۀ ماسه، سطح کفپوش را با گونی فوراً تمیز می نماییم. در ضمن در دوغاب ریزی موزائیک های رنگی از سیمان سفید و یا رنگی همراه با خاک سنگ و پودر سنگ استفاده می شود.

 

فرش موزائیک با شیب یکطرفه

 

فرش موزائیک با شیب جهت هدایت آب به یک طرف در مکانهایی چون تراس ـ حیاط و محوطه مورد استفاده واقع می شود. در این فرش به نحوۀ شیب آن بایستی دقیقاً توجه شود تا کشش آب در مسیری که باید حرکت کند به درستی جریان یافته تا موزائیک فرش خالی از اشکالات عدم کشش باشد مسلماً در این گونه فرشها نسبت به درصد کافی و بر آورد با مطالب فنی و اصول شیب بندی انجام می گردد و زیر سازی از برای فرش آماده شده و سپس موزائیک در سطح شیب دار مفروش می گردد.

 

مثال: دلیل گذاری ـ در فرش موزائیک تخت دلیل گذاری در سطحی کاملاً تراز انجام می شود در فرش موزائیک یکطرفه مقدار درصد شیب و یا سطح شیبدار موزائیک بایستی هم در جهت راستای تراز و هم با توجه به مسیر شیب انجام گردد که ذیلاً به شرح تمرین می پردازیم.

1 ـ دو نقطۀ a و b وسیلۀ دو موزائیک با یکدیگر تراز می شود.

2 ـ دو نقطۀ c و d در راستای دو نقطه a و b با یکدیگر نیز تراز می گردند.

3 ـ وسیلۀ ریسمانکار موزائیک در نقطه a در راستای شیب موزائیک c و موزائیک نقطه b در راستای شیب موزائیک نقطه d قرار می گیرد.

4 ـ بین دو موزائیک a و b ریسمانکشی شده، دلیل گذاری از یک طرف با رعایت تراز در راستای ریسمانکار و با بالا آوردن سطح پشت فرش دلیل آن هم به مقداری که لازمه شیب باشد کار دلیل گذاری دنبال می گردد.

 

5 ـ بین دو موزائیک در نقاط a و c با رعایت گونیا برداشتن از دلیل اولیه ریسمان کشی می شود و نصب موزائیک از یک طرف با رعایت ردیف سازی در راستای ریسمانکار سطح دلیل با استفاده از تراز انجام دلیل گذاری دنبال می گردد.

6 ـ دلیل مقابل با سر و ته برداشتن و استقرار ریسمانکار بر روی دو موزائیک نقاط b و d دنبالۀ دلیل گذاری بنا به موارد ذکر شده به پایان می رسد.

7 ـ با ریسمانکشی بین دو دلیل اصلی نصب رج ها با رعایت اصول موزائیک فرش دنبال می گردد.

 

فرش موزائیک با شیب چهار طرفه

زمانی که حرکت و هدایت آب در جهت ناودانی که در وسط پشت بام و یا در سرویسهایی چون توالت و یا در حمام به طرف کفشوی که عموماً در میان مکان بوده خواسته شود فرش با زیر سازی شیب به نسبت طول شیب با درصد کافی انجام می گردد که رعایت آن از اصول کار شیب بندی و در مجموع فرش موزائیک به حالت شیب چهار طرفه خواهد بود.

برای اجرای موزائیک فرش با شیب چهار طرفه مراحل زیر به ترتیب صورت می گیرد.

1 ـ چهار موزائیک به عنوام کرم در چهار طرف در ابعاد مشخص با یکدیگر تراز می گردند.

2 ـ ریسمانکار بین دو کرم کشیده می شود و دلیل گذاری در حالت تراز بودن در راستای ریسمانکار همراه با شیب آن به طرف کرم میانی با دقت انجام می گردد.

3 ـ وسیلۀ گونیا دلیل بعدی در محل خود لا رعایت تراز بودن سطح از یک طرف و شیب لازم به طرف کرم میانی دنبال می گردد.

4 ـ دلیل سوم با سر وته برداشتن و رعایت اصول دلیل گذاری همراه با شیب انجام می شود.

5 ـ دلیل چهارم با سر و ته گرفتن به صورت اقطار مربع که گویای گونیا بودن کار خواهد بود به وجود می آید.

6 ـ کذم میانی در وسط دهنه و محل مورد نظر با رعایت شیب لازم کار گذارده می شود.

7 ـ از گوشه ها دلیل به وسط کرم میانی ریسمانکشی شده و شیب بدست آمده شمشه گرفته می شود. بدیهی است شمشه حاصله از ملاط سفت و یا خاک دونم می باشد.

8 ـ برای ادامۀ فرش دو دلیل مقابل ریسمان کشی شده و وسیلۀ مهار کننده ای سطح شمشۀ شیب نیز مهار می گردد.

9 ـ فرش متن با رعایت شیبی که از مهار دو شمشه و دو دلیل مقابل یکدیگر می باشد دنبال می گردد تا به وسط دهنه رسیده با عوض کردن محل ریسمانکار بر روی دلیل وسط شیب بدست آمده مجدداً با رعایت مهار کننده بر روی شمشه کار فرش شیب دار چهار طرفه دنبال می گردد تا سطح کاملاً مفروش شود.

 

فرش لاستیکی، پلاستیکی و پارکت

 

به منظور انجام انواع این فرش ها، ابتدا باید سطح صافی به وجود آورد و طبقات همکف و زیرزمین که فرش با زمین طبیعی بوسیلۀ کف سازی ارتباط دارد باید به منظور جلوگیری از نفوذ رطوبت، سطح زیر فرش رل با عایق مناسب عایق بندی نمود و سپس روی آن را با بتن b150 و یک قشر اندو ماسه سیمان 4:1 پوشانه و سطح صاف صیقلی به وجود آورد. می توان این سطح را به وسیلۀ فرش کف با آجر سیمانی ساده انجام داد. این زیرسازی باید کاملاً خشک شده و کمترین آثار رطوبت که مانع چسبیدن فرش روی آن شود در آن مشاهده نگردد. عبور و مرور تا 10 روز روی فرشهای مزبور ممنوع است. معمولاً سطوحی که با فرشهای فوق پوشیده می شود در کنار دیوار به قرنیزهای چوبی و یا پلاستیکی ختم می شود. ارتفاع قرنیزها 7 تا 10 سانتیمتر می باشد.

5 ـ کف سازی بتونی: کف سازی بتونی پس از اجرای کامل زیر سازی که طبق نقشه و مشخصات و متناسب با موقعیت محل انجام شده، صورت می گیرد، بتن کف به ضخامت مندرج در نقشه و بر اساس آنچه در روش ساخت و ریختن بتن گفته شد به طور یکپارچه اجرا می شود و برای صاف کردن سطح نهایی بتن از پودر سیمان استفاده شده و با ماله های مخصوص سطح صیقلی به وجود می آورند.

در فضای باز و یا در محلهایی که امکان رفت و آمد وسایط نقلیه می باشد به وجود آوردن سطح صیقلی مناسب نبوده و بهتر است قشر نهایی در سطوح افقی به صورت تخته ماله و یا سیمان شسته و در سطوح شیبدار متناسب با شیب کف به صورت سطح آجدار و یا مضرس ساخته شود. در مواردی که کف سازی بتنی از دو نوع مصالح مختلف پیش بینی شده باشد کف سازی در دو قشر آستر و رویه انجام می گیرد.

قشر رویه که معمولاً به ضخامت 15 تا 20 میلیمتر می باشد باید حتی لامکان در فاصله ای کمتر از 24 ساعت پس از ریختن قشر آستر اجرا گردد و در صورتی که این عمل امکان پذیر نباشد و فاصلۀ زمانی اجرای رویه از آستر بیش از 24 ساعت باشد باید ضخامت قشر رویه حداقل 4 سانتیمتر اختیار گردد تا مانع ترک خوردن و جدا شدن قشر رویه از آستر شود.

در صورتی که کف سازی بتنی بیش از 10 مترمربع باشد بتن ریزی باید با درز انجام شود و این درزبندی معمولاً به فاصلۀ 5/1 × 5/1 تا 3×3 متر و به کمک مادۀ جدا کننده ای از قبیل فوم، چوب و نظایر آن اجرا می گردد.

در صورتی که قلب های موجود در کف برداشته شود باید فضای خالی آن را به وسیلۀ ماده قبل ارتجاعی مانند آسفالت پر کرد.

 

 

کاشی کاری :

 

1 ـ درجه بندی کاشی. کاشی ها را به لحاظ مرغوبیت و نداشتن عیب و نقص به سه درجه تقسیم بندی می نمایند.

 

الف ـ کاشی درجه یک، کاشی درجه یک کاشیهایی هستند که کاملاً سالم بوده و هیچگونه نقصی در ساختمان لعابدار و کنارۀ آنها وجود نداشته باشد.

ب ـ کاشی درجه دو. کاشیهایی هستند که از نظر دید ظاهری یکی از معایب مشروح زیر را داشته باشند.

1 ـ کاشیهایی که در تمام کنارۀ دو سانتیمتری سطح لعابدار فقط یک یا دو خال به قطر حداکثر 5/0 میلیمتر داشته باشند.

2 ـ کاشیهایی که در تمام لبه های سطح لعابدار فقط یک لعاب نگرفتگی حداکثر به ابعاد 3×2 میلیمتر داشته باشند.

 

3 ـ کاشیهایی که در یکی از چهار گوشۀ سطح لعابدار فقط یک پریدگی حداکثر به ابعاد 5/1×5/1 میلیمتر داشته باشند.

ج ـ کاشی درجه سه . کاشیهایی هستند که معایب موجود در آنها بیشتر از نقائص مشروح در بارۀ کاشی درجه دو باشند.

 

 

2 ـ نصب کاشی. قبل از نصب انواع کاشی ها باید نکات زیر مورد توجه قرار گیرد.

 

1 ـ قبل از اقدام به کاشی کاری دیوارها ، از اضلاع افقی و عمودی دیوار باید کاملاً تراز و شاقول باشد.

2 ـ روی سطوحی که برای کاشی کاری در نظر گرفته شده نباشد پوششی از کاه گل گچ و خاک گچ و یا هر نوع ملاط دیگری غیر از ماسه سیمان وجود داشته باشد.

3 ـ اگر ملاط بین آجرهای دیوار، ملاطی غیر از ماسه سیمان باشد بهتر است لااقل 24 ساعت قبل از اقدام به کاشی کاری، سطح دیوار را با ملاط ساخته شده از ماسه و سیمان (به نسبت 8:1 و یا 10:1 ) به ضخامت 3 تا 5 میلیمتر پوشانده شود.

4 ـ کاشی را نباید قبل از نصب مدت زیادی در آب قرار داد، فقط کافی است کاشی را در آب فرو برده و خارج نمود.

5 ـ بهترین ملاط برای کاشی کاری ملاطی است از مخلوط سیمان پر تلند و ماسۀ کاملاً شسته شده به نسبت حجمی 5:1 و یا 6:1

6 ـ در ساختن ملاط برای کاشی کاری باید از مصرف آهک ـ گچ ـ خاک و پودر سنگ خودداری شود.

7 ـ برای پوشش بندها اگر از سیمان سفید و یا رنگی استفاده می شود بهتر از برای ساختن ملاط به جای ماسه از پودر کوارتز (پودر سنگ شیشه) استفاده شود.

8 ـ کاشی کاری حوض ها و استخرها همیشه باید با در نظر گرفتن بندی به فاصله 2 تا 3 میلیمتر انجام شود تا این بندها که بوسیلۀ ملاط پر می شوند از نفوذ آب به پشت کاشی کاملاً جلوگیر نمایند.

9 ـ فضای بین دیوار و کاشی به طور متوسط 3 سانتیمتر بوده و باید به نحوی از ملاط پر شود که کاملاً سطح پشت کاشی پوشیده از ملاط شود.

ضخامت ملاط فرش کف با کاشی به طور متوسط 2 سانتیمتر می باشد.

10 ـ قبل از نصب کاشی دقت شود که محل مورد نظر برای نصب کاشی کاملاً خشک شد باشد و چنانچه کاشی کاری در فصلی انجام می شود که به علت برودت هوا امکان یخ بستن ملاط می رود بهتر است محیط کاشی کاری شده دائماً گرم نگهداشته شود.

11 ـ کاشی کاری باید با خاتمۀ سایر کارهای بنایی داخل ساختمان توأم باشد.

کاشیها باید لب به لب کنار گذاشته شده و درزهای خطوط مستقیم و ممتد و بدون شکستگی افقی و عمودی تشکیل دهند. پس از نصب یک ردیف کاشی باید پشت آنها با دوغاب سیمان پر شود به نحوی که حباب و فضای خالی در آن ایجاد نگردد. چنانچه با ضربه زدن به وسیلۀ انگشت معلوم شود که پشت کاشی فضای خالی وجود دارد، کاشی باید برداشته شده و با ملاط تازه مجدداً کار گذاشته شود.

پس از آنکه دوغاب سفت شد (لااقل 24 ساعت پس از نصب) باید بوسیلۀ پارچۀ مرطوب سطح کاشیها را کاملاً پاک نمود. هنگام کاشی کاری چنانچه بریدن کاشی ضروری باشد. باید ابتدا کاشی را به اندازۀ مورد نظر با الماس خط انداخته و به وسیلۀ تیغۀ تیز و یا قیچی مخصوصی در خطی کاملاً مستقیم و گونیا آن را برید.

لینک به دیدگاه

کاشی چسبانی

 

معمولاً مکانهایی که در ساختمان با آب سر و کار دارد کاشی می شوند. کاشی کاری در آشپزخانه ـ رخشتوی خانه ـ سرویسها و به طور کلی در آبریزها و در موارد مشابه تا ارتفاعی از بدنه و در مواردی تا زیر سقف جهت شستشو و بهداشتی بودن مکان به کار می رود.

جهت نصب کاشی دو طریق معمول است که به شرح زیر به کار می برند.

طریقۀ اول ـ کاشی چسبانی با دوغاب ماسه و سیمان انجام می شود.

طرز عمل : سفت کاری یا اسکلت بنا جاروب زده می شود پس از خیس کردن زیر کار به شرح زیر عمل می گردد.

برای نصب کاشی مقداری خاک رس چرب را به صورت ملاط خمیری سفت در آورده کاشی را که قبلاً خیس شده است به اندازۀ 2 تا 3 سانتیمتر از دیوار فاصله داده آن را شاقولی نگهداشته قدری از ملاط خاک رس در ناحیۀ بالای کاشی طوری قرار می دهیم که لبۀ کاشی را نگهداشته و به دیوار نیز تکیه کنند ( کشته شود ) .

نصب اولین کاشی از نبش در ، دربند و موارد مشابه شروع می گردد.

پس از نصب اولین کاشی که به وسیلۀ تراز بطور شاقول انجام می شود، کاشیهای بعدی یکی بعد از دیگری به وسیلۀ مقداری بسیار کم ملاط خاک رس نصب می گردد تا رج به انتهای دیوار برسد.

سپس به وسیلۀ شمشۀ بسیار دقیق کاشی ها اصطلاحاً یک باد می شوند و ادامۀ کاشی کاری رج اول در تمام سطوح انجام می گردد.

پس از نصب رج اول کاشی کاری عمل دوغاب ریزی پشت کاشی به وسیلۀ ملاقه، بسیار آهسته و بدون فشار ، دوغاب بر پشت کاشی به طور سرتاسری در چندین لایه تکرار می شود، نت دوغابۀ ماسه سیمان به سطح کاشی برسد.

پس از خود گیری ملاط پشت کاشی، بطور بسیار آرام ملاط خاک رس از لبۀ کاشی برداشته شده، محل های خالی را با ملاط پر می کنند.

رج دوم کاشی بر روی رج اول و در امتداد بند عمودی به شرحی که گفته شد نصب شده، و دوغاب ریزی می گردد در نصب کاشی باید توجه شود بندهای عمودی یکنواخت باشد.

رج های کاشی بر روی یکدیگر، رج به رج تا ارتفاع لازم تکرار می شود و معمولاً آخرین رج کاشی کاری با نصب کاشیهای لب پخ ختم می گردد.

چنانچه طول و یا عرض محلی که کاشی کاری می شود در اندازه ای باشد که نتوان کاشی تمامی استفاده نمود، کاشی با الماس بریده شده، و در قسمت مورد نظر استفاده می گردد.

پس از پایان کاشی کاری بندهای کاشی با ملاط پودر سنگ و سیمان سفید که نسبت ( 1 بر 2 ) ساخته می شود پر شده و با پارچۀ نرم سطح کاشی کاری بندها تمیز می گردد.

طریقه دوم این است که دیوار محل کاشی کاری را با ملاط ماسه و سیمان شمشه گیری می کنند و اندود سیمان می نمایند، مانند زیر کارهای سیمانکاری. پس از این که کار اندود کاری به پایان رسید و سیمان خودگیری خود را انجام داد شمشه گیری زیر محل کاشی کاری را مطابق دستور انجام می دهیم. ملاط کاشی کاری که عبارت از ماسه بادی و سیمان که به نسبت یک دوم مخلوط می کنند و آب به آن اضافه می نمایند و ملاط را آماده نموده و با ماله شیاردار که در ابزارهای بنائی گفتیم روی کار می کشند. مالۀ شیاردار را در دست راست گرفته به طریقی که شیارهای آن به طرف دیوار باشد. ملاط را با لبۀ صاف ماله روی دیوار تقریباً یکنواخت می کشیم. سپس ار لبۀ شیاردار جهت یکنواخت کردن ضخامت ملاط استفاده می نماییم توضیح آنکه چون ارتفاع شیارهای ماله به یک اندازه است لذا ضخامت شیارهای مربوطه یکنواخت می شود. چون اندود اول ترازبندی و مسطح شده بود شیارها تماماً ً با هم مسطح می باشند. پس از اینکه ملاط روی دیوار آماده شد کاشی کاری را بدون اینکه ریسمانی روی کار ببندیم از گوشه کار شروع می کنیم و کاشیها را خیلی آرام روی کار نصب می نماییم. اول کاشی را در آب زده زنجاب می کنیم که رطوبت ملاط را زود جذب نکند . پس از آبخورد شدن، کاشی را روی ملاطهای شیار زده می چسبانیم، پس از این که چند ردیف کاشی کاری انجام شد برای هم سطح بودن آن تکه تخته صافی را روی آن گذاشته و با ضربه هایی که با تیشه به آرامی روی تخته وارد می کنیم سطح صاف تری به کاشیها داده می شود. ملاط های شیاردار برای این است که قسمتی از داخل شیارهای خالی که پشت کاشی موجود می باشد ملاط محل بازی داشته باشد و بتواند خود را جابجا کند چون اگر سطح پشت کاشی پر از ملاط باشد و ملاط محلی برای جابجا شدن نداشته باشد و ضربه سبکی که به آن وارد شود کاشی خرد شده می شکند.

طریقه دوم: کاشی کاری سریع تر و بهتر انجام می شود ولی روش کار با تمرین های زیاد بستگی دارد یعنی بدون تمرین کار بسیار مشکل است.

 

نصب سرامیک

سرامیک کاری ـ برای چسبانیدن سرامیک روی دیوار ابتدا دیوار را با ملاط ماسه و سیمان اندود نموده و شبیه زیر کار و رو کارهای سیمانی آماده می کنیم. سیمان خودگیری خود را که انجام داد و سطح صافی برای سرامیک آماده شد از یکی از زوایای کار که معمولاً از بالا به پایین است شروع به کار می کنیم ( سرامیک از کارخانه که به محل کار حمل می شود به صورت کادر بندی شده می باشد یعنی سرامیک را از طرف نما روی کاغذ چسبانیده و آماده برای نصب کرده اند) ملاط سرامیک تشکیل شده از پودر سنگ و سیمان معمولی که به مقدار یک به سه مخلوط نموده یک پیمانه سیمان و سه خاک سنگ و مقداری آب به آن اضافه می کنند و به هم می زنند ملاط که آماده شد به طور یکنواخت روی کار می کشند و کادر سرامیک را از پشت بر روی آن می چسبانند. و یا کف تخته ماله با ماله های معمولی بر روی تمام نقاط آن را آرام ضربه وارد می کنند تا خوب به ملاط بچسبد اگر زیر کار خشک باشد ملاط سرامیک آب خود را زود از دست می دهد و ملاط سوخته می شود و مدت زمان کوتاهی سرامیک ها از محل خود کنده و می افتند. بنابراین زیر کار باید آب خورده باشد تا ملاط خودگیری خود را انجام نماید

 

پس از اینکه سیمان خودگیری خود را انجام داد مقداری آب روی سرامیک چسبانیده شده می پاشند تا کاغذ روی سرامیک خیس خورده به راحتی کنده شود.

کاغذ که از روی سرامیک کنده شد مقداری پودر سنگ با سیمان رنگی مطابق رنگ سرامیک به کار رفته و یا چنانچه بخواهیم درزها خود را نشان بدهد از سیمان سفید و پودر سنگ ملاط آماده می نماییم و روی سرامیک می کشیم موقعی که تمام منفذ و درزهای آن پر شد با تکه ابری آن را تمیز نموده و روی آن آب می ریزیم تا خوب سخت شود.

ام چنانچه سرامیک به صورت تابلوئی و یه به رنگ های مختلف (نقشدار) تهیه شده باشد باید اول سرامیک ها را مطابق نقشه موجود درآورده اگر بتوانیم آن را روی کاغذ به صورت کادر کارخانه ای چسبانده و یا اگر نتوانیم روی محل کار تکه های سرامیک را پهلوی یکدیگر قرار داده و به ملاط بچسبانیم و پس از تمام شده آن و خودگیری ملاط دوغابی از خاک سنگ و سیمان همانطور که گفته شد بین درزهای آن ریخته و سپس روی آن را تمیز می کنیم.

لینک به دیدگاه

کف سازی زمین های ورزشی

چگونگی ساختمان کف و پوشش آن، یکی از مهمترین موارد نازک کاری زمین های ورزشی است که باتوجه به شرایط مطلوب هر یک از ورزشها نیاز به انتخاب مناسب و اجرای دقیق بود.انتخاب نوع کف نه تنها تاثیر زیادی در کیفیت بازی ورزشکاران دارد، بلکه در هزینه های اجراونگهداری نیز بسیار موثر است.

به طور کلی هرگونه فعالیت ورزشی بر روی هرگونه سطحی قابل اجراست، لیکن ایمنی بازیکنان و کیفیت بازی بر اساس استانداردهای بین المللی دارای حداقل است.که باید با انتخاب مناسب کف تامین گردد.

اتخاب کف خاص فقط برای یک نوع ورزش فقط در زمین های تک منظوره امکان پذیر است.در صورتی که در زمین های چندمنظوره (کف) باید جوابگوی یک گروه از ورزشهای مختلف باشد و هرچه قدر دامنه ورزشها گسترده باشد برآورد آنها مشکل تر خواهد بود.

در این گونه موارد،اگرچه ارائه بهترین کف برای همه ورزشها وجود ندارد ولی به منظور بهره برداری بهینه از زمین ورزش ، باید هماهنگی رزم را با انتخاب ورزش های نسبتا مشابه (از نظر کارایی کف) به وجود آورد و کف مناسب تری را انتخاب و اجرا نمود.

 

خصوصیات اصلی کف های ورزشی

الف: دوام و برجستگی

ب: قابلیت برجهندگی

پ: مقاومت گردشی

ت: سختی

ث: مقاومت سرندگی

ج: قابلیت چرخش

چ: مقامت نشست

ح: خصوصیات انعکاس کف ها

خ: انعکاس صوت(آکوستیک سالن)

.

لینک به دیدگاه

چه پوششی برای کف منزل مناسب تر است

کف پوش چوب پنبه ای:

این نوع کف پوش ازچوب پنبه حقیقى ساخته مى شود که از پوست درخت بلوط گرفته مى شود که اغلب در مناطقمدیترانه اى مخصوصاً در کشور پرتغال بسیار یافت مى شود. به دلیل این که براى تولیداین کف پوش احتیاج به پوست درخت بلوط داریم لذا تولید آن براى اکوسیستم مخرب نیست. این نوع کف پوش در مکان هایى استفاده مى شود که انعکاس صدا در آنجا مهم محسوب مىشود و مى خواهند محیطى آرام داشته باشند مانند استودیوها. رنگ چوب پنبه رنگى گرماست و به دکوراسیون خانه یا اتاق حالتى بسیار زیبا و طبیعى مى بخشد. این کف پوشمعروف است به این که جزو راحت ترین نوع کف پوش براى پا محسوب مى شود و همچنین «عایقصدا»ى مناسبى نیز است و در تمام نقاط خانه مانند آشپزخانه و حتى کتابخانه کف پوشمناسبى است. ، کف پوش چوب پنبه اى مى تواند مانند کف پوش هاى چوبى به وسیلهواکسو یا پلییوریتنبراق شود….

متداول ترین نوع براق کردن کف پوش، استفاده از واکس است که به کف پوش ها جلاى بسیار زیبا مى بخشد و لازم است حداقل سالى یک بار واکس زده شوند. اما براى کف پوش هاى استفاده شده در آشپزخانه بهتر است از براق کننده پلییوریتن استفاده شود زیرا احتیاج به مراقبت کمترى دارد و استحکام بیشترى هم دارد. به دلیل این که این نوع کف پوش جاذب آب است مى بایست کاملاً مراقب بود و هر زمان که آب یا مایع دیگرى بر روى آن ریخت سریعاً توسط پارچه پاک و تمیز شود چون این نوع کف پوش هم به راحتى منبسط و منقبض مى شود( کف پوش های چوب پنبه اى هم وجود دارد که از پلاستیک ساخته مى شوند).

کف پوش هاى لینولیوم

این نوع کف پوش یک مخلوط طبیعى ساخته شده از روغن تخم کتان اکسید شده، خاک اره، سنگ آهک پودر شده، صمغ کاج و رنگدانه هاى مختلف است. این مخلوط اولین بار در سال ۱۸۶۳ توسط یک انگلیسى به نام فردریک دالتون ساخته شد. این مواد بسیار مستحکم هستند و به صورت وسیعى در تمامى مناطق مانند آپارتمان ها و حتى مناطق صنعتى استفاده مى شد تا این که کف پوش هاى پلاستیکى در سال ۱۹۴۰ در دسترس مردم قرار گرفت. کف پوش هاى پلاستیکى مصنوعى در مقایسه با این نوع کف پوش از نظر نگهدارى بسیار راحت تر بود و به طور چشمگیرى بازار فروش لینولیوم را کساد کرد.

در بعضى مواقع مردم این دو نوع کف پوش (لینولیوم و کف پوش مصنوعى) را با یکدیگر اشتباه مى گیرند، در صورتى که مواد تشکیل دهنده آن دو کاملاً با یکدیگر متفاوت هستند. تنوع رنگ در کف پوش هاى لینولیوم بسیار زیاد است و معمولاً به صورت ورقه اى در بازار موجود هستند.

کاشى هاى کف چرمى

این نوع از کاشى ها نیز در رنگ ها و سایزهاى مختلفى وجود دارد. آنها مى توانند خیلى زیبا و شیک باشند و عایق هاى بسیار خوبى براى صدا محسوب مى شوند. در زیر پا خیلى نرم و لطیف احساس مى شوند و ظاهرى بسیار لوکس و گران قیمت دارند. در طول زمان شکل چرم عوض مى شود و رنگ و جنس آنها تغییر مى کند و همیشه دست نخورده و تازه به نظر نمى آید. استفاده از کف پوش هاى چرمى زیاد مقرون به صرفه نیست اما بسیار زیبا و فریبننده هستند. این نوع کاشى هاى کف با طراحى مد روز و یا حتى مدل هاى قدیمى و سنتى براى کتابخانه ها بسیار مناسب هستند. بهتر است که کاشى هاى چرمى در محیط هایى با آب و هواى خشک یا در رطوبت زیاد استفاده نشوند. کاشى هاى کف چرمى باید حداقل ۲بار در سال واکس بخورد و بدین منظور مى بایست با فروشنده، نصاب یا توزیع کننده آنها قبلاً مشورت کنیم.

موزائیک

این نوع کف، یک طرح یا تصویر مجازى از قطعات کوچک است. این قطعات کوچک شامل مرمر یا شیشه مى باشند. رومیان چیزى را که ما امروزه موزائیک مى نامیم ایجاد کردند و آن را بر روى کف و دیوارها استفاده مى کردند. کلیساهاى وابسته به روم شرقى نمونه بسیار خوبى است از کاربرد موزائیک هاى بسیار رنگارنگ و شگفت انگیز که در آنها قطعات کوچکى از طلا نیز دیده مى شود.

براى این که ثابت کنیم ایده هاى بزرگ و قدیمى از بین نمى روند در طراحى هاى جدید نیز به صورت گسترده اى از موزائیک استفاده مى شود. نمونه ها و طرح هاى قدیمى موزائیک را مى توان در شهر pompeii (یکى از شهرهاى ایتالیا) مشاهده کرد و نمونه هاى مدرن و امروزى آن که داراى رنگ هاى بسیار شفاف و زنده اى هستند در حمام، آشپزخانه یا اتاق اصلى خانه استفاده مى شود.

پوشش هاى ارتجاعى کف

این پوشش ها از موادى ساخته شده است که شکل خود را حفظ مى کند. این نوع کف شامل موادى مانند چوب پنبه، لینولیوم (یک نوع مشمع کف)، لاستیک و کف پوش پلاستیکى است. آنها از سنگ سرامیک، کف هاى سیمانى و حتى از کف پوش هاى چوبى نرم تر هستند؛ این بدین معنى است که آنها در زیر پا بسیار راحت هستند و شما مى توانید براى مدت طولانى روى آنها بایستید. کف پوش هاى ارتجاعى همچنین عایق هاى ضد صداى بسیار مناسبى محسوب مى شوند و از آنجا که آنها از انواع دیگر کف پوش ها نرم تر هستند، به راحتى خراش پیدا مى کنند و نباید با اجسام سخت شست و شو شوند. پوشش هاى ارتجاعى کف به راحتى منقبض و منبسط مى شوند که این مسئله بستگى به رطوبت و درجه هوا دارد. پس قبل از نصب این نوع کف پوش ابتدا اجازه دهید تا این کف پوش ها خود را با محیط و نوع آب و هوا تطبیق دهند و سپس آنها را بر روى زمین نصب کنید.

سرامیک کف

تاریخچه سرامیک به هزاران سال پیش مى رسد و در حال حاضر نیز به صورت وسیعى از آن استفاده مى شود. چین باستان و تمدن هاى رومى هر دو از سرامیک استفاده مى کردند. در معابد یونانى، کلیساها و مساجد، کاشیکاری هاى کف و دیوارها به صورت خیره کننده اى زیبا و کاملاً متفاوت بود. امروزه کاشى سرامیک در هر نقطه اى از خانه مثل اتاق ها مى تواند استفاده شود به دلیل این که سرامیک استحکام بالایى دارد و بسیار راحت قابل شست وشو است در آشپزخانه ها و حمام از آن استفاده مى شود. در کاشیکارى و صنعت امروزه سرامیک ها از لحاظ رنگ و شکل از استحکام و دوام بیشترى برخوردار هستند. سرامیک هاى قدیمى و سنتى اسپانیا و سرامیک هاى ترکیه داراى انواع متفاوتى از رنگ و مدل هستند و به این دلیل براى به وجود آوردن الگوهاى جدید و متفاوت امروزه آنها را با یکدیگر ادغام مى کنند. شکل و الگوى کاشی ها مى بایست با شکل و سایز اتاق هماهنگى داشته باشد و بهتر این است که براى اتاق هایى با سایز بزرگ از سرامیک هاى بزرگتر استفاده شود. هنگام راه رفتن، سرامیک نسبت به کف پوش هاى ارتجاعى مثل پلاستیکى، چوب پنبه اى و لاستیکى بسیار سخت تر و محکمتر به نظر مى آید و اگر برحسب اتفاق چیزی روى زمین بیافتد غالباً مى شکند. به عبارت دیگر کاشى و سرامیک مى توانند براى نما همیشه باقى بمانند و عمر طولانى خواهند داشت. به طور کلى کاشی ها سرد هستند و مخصوصاً در هواى سرد بسیار خنک و سرد مى شوند اما به کار بردن یک سیستم گرمایى که در زیر کاشى ها کار مى شود باعث گرم شدن آنها در فصول سرد سال مى شود. کاشى هاى سرامیک مى توانند در محیط هاى چهارگوش یا چند ضلعى استفاده شوند.

کاشى تراکوتا (در زبان ایتالیایى به معنى خاک رس پخته شده)

این کاشى ها از خاک رس پخته شده ساخته مى شوند که داراى رنگ قهوه اى مایل به قرمز است. در تمامى کشورهاى دنیا از ایتالیا تا مکزیک از این نوع کاشى استفاده مى کنند. این نوع کاشى به نظر روستایى و کهنه مى آید که مخصوص کشورهاى مدیترانه اى است و مخصوصاً در کشورهاى جنوب غربى و اسپانیایى از آنها بسیار استفاده مى شود. شما مى توانید آنها را به صورت مات یا شفاف خریدارى کنید. زمانى کاشى ها را براق مى کنند که بخواهند از خوردگى و خش افتادن روى آنها جلوگیرى شود. خریدارى آنها به صورت مات این اجازه را به مشترى مى دهد که درجه شفافیت و براق بودن آنها را خود انتخاب کند اما از طرف دیگر ممکن است از نظر قیمت کمى بیشتر شود. اندازه کاشى ها باید با اندازه اتاق متناسب باشد. کاشى هاى تراکوتا به دلایل بسیارى داراى محبوبیت زیادى هستند. آنها بسیار مستحکم هستند و رنگى گرم و جذاب دارند. این کاشى را مى توان در تمامى قسمت هاى خانه مثل آشپزخانه و راهروها استفاده کرد.

کف سیمانى

کف هاى سیمانى ظاهرى صنعتى دارند و مخصوصاً در سال هاى اخیر از توجه خاصى برخوردار شده اند. اما شما ممکن است کف هاى سیمانى را در گالرى هاى هنرى یا اتاق هاى زیرشیروانى نیز مشاهده کنید. کف های سیمانی را می توان با فرش پوشاند یا بدون هیچگونه پوششی به حال خود رها کرد و همچنین مى توان به طرق مختلفى رنگ آمیزى نمود. مى توان هنگام ساخت رنگ دانه ها را مستقیم وارد سیمان کرد یا این که بعد از اتمام کار، به وسیله قلم یا اسپرى آنها را رنگ آمیزى کرد. براى به دست آوردن نتیجه بهتر مى بایست ۶۰ تا ۹۰ روز صبر کنید تا سیمان کاملاً خشک بشود. اگر کف هاى سیمانى قلم زنى بشوند به دلیل ورود رنگ به داخل منافذ سیمان ثبات و پایدارى رنگ بیشتر خواهد شد. در صورت به کار بردن سیمان روى کف هایى که ثبات ندارند یا دیوارها، با ایجاد کوچکترین حرکت در آنها تولید شکاف و یا ترک مى شود. براى جلوگیرى از این ترک ها بهتر است قبل از ریختن سیمان روى زمین، روى کف ترک هایى را ایجاد کنیم تا سیمان در آن نفوذ کند، مخصوصاً در جاهایى که فشار روى آنها زیاد است مثلاً در اطراف درها. این نوع از پوشش کف هم در زیر پا بسیار سخت و محکم به نظر مى رسد و مانند سرامیک اگر چیزى روى آن بیفتد خواهد شکست. سیمان هایى که با دستگاه ریخته مى شوند بسیار سنگین هستند و بعضى از ساختمان ها نمى توانند وزن آنها را تحمل کنند.

منبع:روزنامه شرق

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...