رفتن به مطلب

ناو هواپیمابر HTMS Chakri Naruebet اولین و تنها ناوهواپیمابر تایلند


ارسال های توصیه شده

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

اصولا ناوهواپیمابر یک جنگ افزار نظامی بسیار پر هزینه است و معمولا کشورها بدون داشتن دلیل محکم و تهدید جدی یا نیاز مکرر به سفرها نظامی دریایی به مناطق دور دست اقدام به تهیه و نگهداری ناوهای هواپیمابر نمیکنند زیرا علاوه بر هزینه های سرسام آور آن باید پدافند قوی شامل تعداد زیادی ناوچه ، رزمناو و ناوشکن را نیز برای حفاظت از آن بسیج کنند . اما در این میان کشور تایلند گویا این معادلات را چندان قبول نداشته است !

 

ناو هواپیمابر HTMS Chakri Naruebet اولین و تنها ناوهواپیمابر این کشور است که در سال 1996 خریداری و در سال 1997 به آب انداخته شد . هرچند تاریخ به آب اندازی این ناو اینگونه تداعی میکند که این ناوهواپیمابر از فناوری مدرن بهره گرفته است اما در واقع اساس این ناو بر پایه ناوهواپیمابر اسپانیایی Principe de Asturias ساخته و به انداخته شده که از فناوری دهه هفتاد میلادی سود میبرد . این ناو جزو ناوهای هواپیمابر کوچک محسوب شده و تنها برای 10 پرنده چه هواپیما و چه بالگرد فضای کافی دارد ( در مواقع اظطراری 14 بالگرد میتواند حمل کند ) .

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

ضمن اینکه به علت طول باند نسبتا کوتاه تنها 174 متر است ( در ناوهای بزرگ طول باند به 300 متر میرسد ) بیشتر برای هواپیماهای عمود پروازی مثل هاریر طراحی و ساخته شده است . به علت اینکه از راکتور اتمی بهره نبرده و با استفاده از توربین گازی به حرکت درمی آید با محدودیت برد مواجه است که البته 19000 کیلومتر برای این کشتی کافی به نظر میرسد . خدمه این کشتی شامل افسران ، پرسنل تعمیر و نگهداری کشتی ، خدمه پروازی و سربازان روی هم رفته به 675 نفر میرسد . در حال حاضر این کشتی هواپیماهای AV-8A Harrier و بالگرد های S-70B Seahawk را حمل میکند اما قادر به حمل بالگردهای Sikorsky Sea King و CH-47 Chinook نیز خواهد بود .

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

ناوهواپیمابر تایلند در کنار ناوهواپیما کیتی هاوک آمریکا

 

در هر حال هرچند این ناوهواپیمابر تا به حال ماموریت چندان مهمی نداشته و بعید به نظر میرسد در آینده نیز ماموریت خاصی بدان واگذار شود اما این کشور را از این نظر در آسیا با کشورهایی مثل هند و چین همطراز کرده است و البته میتوان گفت به همان نسبت در یک جنگ تمام عیار آسیب پذیری این کشور را نیز افزایش میدهد !

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...