رفتن به مطلب

اندازه‎گیری


ارسال های توصیه شده

اندازه‎گیری محتوای نسبی آب برگ (RWC)

 

 

نمونه­برداری با استفاده از قیچی از برگ رفرنس (آخرین برگ توسعه یافته) تمامی تیمارهای آزمایشی انجام و نمونه­ها بلافاصله درون یخ قرار گرفته و در آزمایشگاه وزن تر آنها با ترازوی دقیق اندازه­گیری می شود (برگ ها نباید دچار شکستگی و پارگی باشند)، سپس تمامی نمونه­‏ها در آب مقطر قرار داده شده و به مدت 24 ساعت در سرد­خانه (Cold Room) در دمای 4 درجه سانتی­‎گراد قرار می گیرند (در صورت در اختیار نداشتن سردخانه می توان از یخچال استفاده نمود). بعد از 24 ساعت وزن اشباع برگ­ها اندازه­گیری و برگ­ها به مدت 24 ساعت دیگر در دمای 70 درجه سانتی­‎گراد در آون قرار گرفته و وزن خشک هر کدام اندازه­‎گیری می شود. با قرار دادن اعداد حاصل از توزین با ترازوی دارای دقت یک ده هزارم در فرمول زیرRWC بدست می آید:

RWC= Fw – Dw / Sw –Dw ×100

Fw: وزن تر برگ بلافاصله بعد از نمونه­‎برداری

Dw: وزن خشک برگ بعد از قرار گرفتن در آون

Sw: وزن اشباع برگ بعد از قرار گرفتن در آب مقطر

Ritchie, S. W., and Nguyen, H. T. 1990. Leaf water content and gas exchange parameters of two wheat genotypes differing in drought resistance. Crop Science, 30: 105

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...