رفتن به مطلب

پست های پیشنهاد شده

در ارتبط با کاربرد میکروبیولوژی در صنعت نفت میتوان دو جنبه را مد نظر قرار داد
:

1-
ارتقای کمی : نمونه بارز آن روش
(microbialenhanced oil recovery)
یا
MEOR
است
.

2-
ارتقای کیفی : مانند حذف هسته و اتمهای گوگرد و نیتروژن
.

استفاده از
MEOR
در ازدیاد برداشت از مخازن نفت
:

در طبیعت چاههای نفتی وجود دارد که به علت تزریق آب دیگر قادر به تولید نفت نیستند و یا

به اصطلاح غرقاب شده اند و همچنین چاههایی وجود دارند که به دلیل رسوب تر کیبات آلی و معدنی

مسدود شده اند لذا بعد از استخراج اولیه و ثانویه نفت , قسمت اعظم آن حدود 80% در

چاهها باقی می ماند لذا روشهای مختلفی به منظور استخراج

مابقی نفت به وجود آمده است که عبارتنداز
:

1 –
تزریق فرم و آلیاژهای پلیمری .

2 – روشحرارتی .

3 – تزریق آب
.

4 –
تزریق گاز

5 – استفاده از مواد شیمیایی کاهش دهنده نیروی کشش سطحی 6 – روش
MEOR

روش
MEOR :

روشی است که در آن بوسیله میکروبهای مخصوص و مشخص میزان

نفت استخراجی از چاهها را افزایش می دهند
.

میکروبها به سه طریق می توانند باعث ازدیاد برداشت از مخازن نفتی شوند
.

-1
با اکسیداسیون نفت اسید چربی تولید می کنندکه باعث کاهش گرانروی نفت میگردد
.

-2
با تولید مقادیر نسبی از گاز
CO2 ,
باعث افزایش فشار در مخزن میگردند

از اینرو مانند تزریق گاز عمل می کنند
.

-3
میکروبها با بوجود آوردن بیومس میان سنگ و نفت مخزن باعث جابجایی فیزیکی نفت می شوند
.

شرایط فیزیکی نفت مثل دما , فشار, نمک و .....عامل محدود کننده استفاده از
MEOR
است . از

آنجا که شرایط فیزیکی چاههای نفتبا هم فرق می کنند نمی توان برای همه آنها از یک نوع

میکروارگانیسم استفاده کرد. مثلادر چاههای کم عمق کار به روش
MEOR
به دلیل دمایی کمتر

نسبت به چاههای عمیق که دمای بالا دارند بیشتر است.درچاههای عمیق مثل کشور ما باید از

میکروارگانیسم های گرما دوست استفاده گردد. روش
MEOR
بطور چشمگیری محدود به دمای حداکثر 80 درجهاست
.

خصوصیات باکتریهایمورد استفاده در روش
MEOR :

-1
کوچک باشد

2- قادر به تحمل شرایط محیطی چاه باشد

3- رشد سریعی داشته باشد و از

تحرک لازم داخل چاه برخوردار باشد

4- بتوانند مواد ضد میکروبی و ضد خوردگی را تحمل کنند

5 - بری رشد به مواد مغذی پیچیده ای نیازنداشته باشند
.

انواع باکتریهای مورد استفاده در
MEOR:

سودوموناس, میکروکوکوس,کلستریدیوم, انتروباکتریاسه, اشرشیاکلی, مایکوباکتریوم,

لوکونوستوک, باسیلوس لینکنیفرمیس
.

به اشتراک گذاری این ارسال


لینک به ارسال
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

برای ارسال دیدگاه یک حساب کاربری ایجاد کنید یا وارد حساب خود شوید

برای اینکه بتوانید دیدگاهی ارسال کنید نیاز دارید که کاربر سایت شوید

ایجاد یک حساب کاربری

برای حساب کاربری جدید در سایت ما ثبت نام کنید. عضویت خیلی ساده است !

ثبت نام یک حساب کاربری جدید

ورود به حساب کاربری

دارای حساب کاربری هستید؟ از اینجا وارد شوید

ورود به حساب کاربری

×