رفتن به مطلب

نقد فیلم Pink floyd The Wall


Shiva-M

ارسال های توصیه شده

rj0g71o2***x3sqaq5.jpg

دیوار پینک فلوید

 

کارگردان : آلن پارکر

 

بازیگران : باب گلداف - کریستین هارگریوز - النور دیوید - کوین مک کیان - باب هاسکینز

 

استودیو : مترو گولدوین مایر

 

سال تولید : ۱۹۸۲ - آمریکا

 

امتیاز فیلم : " تماشاگران ۱۰/۷.۸ "

 

خلاصه :

 

فیلم در مورد آشفتگیهای ستاره ای در موسیقی راک به نام پینک ( باب گلداف ) است. او که دچار مشکلات روانپریشی فراوان است ، در خلال یک تور موسیقی با پی بردن به خیانت همسرش به مرز جنون و انفجار میرسد.

 

درباره فیلم:

 

مطمئنا شما با یک شاهکار عظیم طرف شده اید. در طول فیلم باید خیلی زجر بکشید تا بفهمید جریان از چه قرار است. فلاش بک های متوالی، تصاویر و داستان نامنظم ، و سکانسهای بدون دیالوگ این فیلم را برای شما تبدیل به یکسری تصاویر متحرک بدل میکند. اگر میخواهید درگیر این مسائل نشوید و به عنوان یک فیلم نگاه کن فقط بگویید آن را دیده ام، رو صندلی خود لم بدهید ،صدای تلوزیون را کم بکنید و حتی الامکان خوراکی فراوان کنار خود قرار بدهید. در ضمن یک دوست خوب هم که راحت با او گپ بزنید مورد نیاز است. فیلم که تمام شد ،دستگاه را خاموش کنید و حتما تفریحی برای خود در نظر بگیرید. چون مطمئنا این فیلم برای شما هم مانند خیلی ها خواهد بود. اما اگر نمیخواهید اینگونه باشد یک توصیه به شما دارم "یک نسخه باکیفیت روی یک دیسک مطمئن پیدا کنید" چون مدت مدیدی به آن نیاز خواهید داشت. این فیلم تلفیقی از فیلم، انیمیشن، موسیقی، تاریخ، روانپزشکی، روانپریشی، جامعه شناسی و خیلی چیزهای دیگر است. البته فراموش نکنید که این فیلم سرگذشت نامه ای هم هست.

 

تماشای این فیلم در وهله اول (البته پیشنهاد میکنم بار اول این فیلم را ببینید و اگر توجه شما را جلب کرد این مسائل را دنبال کنید) نیاز به شناخت عوامل آن دارد که سعی میکنم حتی الامکان توضیح دهم. واز آن جایی که مطمئن هستم کسی که این را میخواند برای وقت تلف کردن نمیخواند و میداند که بدنبال چیست به همین دلیل سعی میکنم به دور از گزافه گویی تا جای ممکن توضیح لازم بدهم. تازه شروع شد

 

کارگردان : آلن پارکر کارگردان انگلیسی که کار خود را با تیزرهای تبلیغاتی و ویدئو کلیپ شروع کرده است از جمله نام آورترین و گمنام ترین کارگردانان میباشد. گزیده کار کردن وی مشخصترین خصیصه اش میباشد. ۱۴ فیلم سینمایی، ۳ فیلم تلویزیونی و ۲ فیلم کوتاه در مدت ۳۵ سال. سبک کاری پارکر شباهتهای زیادی با کارهای دیوید لینچ و تا حدی دیوید فینچر است و بی راه نیست که آنها را مثلث روانی سینما بنامیم. فکر میکنم سینما دوستان ایرانی پارکر را بیشتر با دوفیلم angel heart 1987 با بازی رابرت دنیرو و میکی روک و همچنین فیلم Midnight Express 1978 با بازی براد دایویس و ایرن میراکل میشناسند. دو نامزدی اسکار به همراه ۱۸ نامزدی و ۱۶ جایزه در فستیوالهای معتبر مانند بفتا ،برلین و کن از جمله افتخارات وی است. بسیاری از هنرپیشگان بزرگ هالیوود با او هم کاری داشته اند. که رابرت دنیرو - آنتونی هاپکینز - آنتونیو باندراس - مدونا - کوین اسپیسی - میکی روک - بریجت فوندا - نیکولاس کیج - جین هکمن از آن جمله اند.

 

بازیگر نقش اول : باب گلداف ،خواننده، ترانه‌سرا، بازیگر، نویسنده و فعال سیاسی ایرلندی است. نقش وی در این فیلم مهمترین فعالیت وی به عنوان بازیگر است. به جز The wall سایر کارهای او محدود به دو کار تلویزیونی و یک صداپیشگی در یک فیلم مستند است. ولی اصلی ترین فعالیت وی برگزاری تورهای بزرگ انساندوستانه میباشد .موسیقی دوستان او را با کارهایی مانند Live Aid و live8 میشناسند. از بزرگترین کارهای او اجرای متحد pink floyd در live8 است که بعد از جدایی راجر واترز از گروه برای اولین بار پس از حدود ۲۰ سال انجام گرفت. او همچنین ترانهٔ «آیا آن‌ها می‌دانند کریسمس آمده؟» را در زمان همکاری‌اش با گروه موسیقی عام‌المنفعهٔ بَند اِید ساخته‌است که یکی از پرفروش‌ترین ترانه‌های تمام دوران است. او در کنار فعالیت‌های هنری‌اش به شکل جدی به امور بشردوستانه به‌خصوص در زمینهٔ فقرزدایی و کمک به قحطی‌زدگان کشورهای آفریقایی می‌پردازد و همین فعالیتهای او باعث شد تا در سال ۲۰۰۵ نامزد جایزه صلح شود. وی چندین نشان افتخار و تجلیل از جمله نشان شوالیه را از ملکه الیزابت دوم دریافت کرده‌است.

 

آهنگساز ، ترانه سرا و تنظیم: Pink Floyd (راجر واترز-دیوید گیلمور - ریچارد رایت - نیک میسن)

 

نویسنده و سناریست : راجر واترز

 

خب میریم سر اصل موضوع . راجر واترز بیش از نیمی از بار این فیلم را بدوش دارد و بی راه نیست بگوییم که همه چیز و همه افراد (حتی آلن پارکر و باب گلداف با همه بزرگیشان) تنها وسیله ای در دستان واترز هستند. واترز که ۳ سال پیش از ساخت این فیلم ، با ساخت آلبوم موسیقی The Wall این کار عظیم را آغاز کرده بود ، در این فیلم هرچه که دلش میخواسته را به تصویر کشیده است. از سرگذشت خودش (که مانند فیلم، پدرش در جنگ جهانی دوم در بمباران هواپیماهای ژاپنی کشته شد) و ترس های خودش از پیری و به پایان رسیدن تا اتفاقات زندگی شخصی و کاری اش که در ادامه به آنها خواهم پرداخت. راجر واترز از بزرگترین افراد در تاریخ موسیقی میباشد که حتی آلبومی اپرا هم در سال ۲۰۰۵ بیرون داده است. موسیقی متن فیلمهای مختلف و ۱۲ آلبوم به همراه گروه و چند آلبوم به صورت انفرادی گوشه ای از سابقه کاری اوست . راجر واترز در دهه هفتم زندگی خودش همچنان فعال است و در سال ۲۰۱۰ در جریان تور آمریکای شمالیش حدود ۱۰۰ اجرا داشته اش.

 

هرچند تفکرات واترز در حد سید برت (از اصلی ترین افراد گروه) روانپریش و عجیب نبود با این حال بسیار بهتر از وی توانایی بیان کردن حرفش را داشت. انیمیشنهای عجیب و غریب( کار جرالد اسکارف)، فضاهای سوررئال ،نور پردازی و صحنه های مهیب، و تمام تکنیکهای خاص و بالاخص موسیقی استثنایی ، نمیتوانند داستان قوی این فیلم را تحت تاثیر قرار بدهند. داستان فیلم همسو با تراک های اورجینال آلبوم است. به همین دلیل گاهی در زمان حال، گاهی کودکی پینک ،گاهی همراه مادر یا پدر معلم و دیگران و گاهی در رویاها و کابوس های پینک سیر میکند. برای درک درست این فیلم بهتر است در مورد سابقه و فلسفه موسیقی گروه Pink Floyd اندکی اطلاعات داشته باشید.این فیلم هم برای روانشناسان است هم برای روانپریشان .

 

پس اگر شما نرمال هستید یا پینک فلوید را نمیشناسید، فکر نمیکنم این فیلم زیاد برای شما جالب باشد.در مورد داستان این فیلم زیاد توضیح نمیدهم زیرا صفحات زیادی را در بر خواهد گرفت. اگر این فیلم را دیده اید خیلی مایلم نظر شما را در مورد این فیلم بدانم. قول میدهم برای هیچ نقد دیگری از شما درخواست نظر نکنم. در پایان برای پنک دوستان چند نکته جالب را درمورد این فیلم بیان میکنم

 

۱: نقش مادر پینک در فیلم کنایه ای به مادر خود راجر واترز است که معلمی کمونیست بود.

 

۲: تزریق دارو به پینک در آهنگ" به سادگی کرخ " مربوط به یکی از تورهای گروه بود که به واترز آمپولی تزریق میشود تا بتواند اجرای زنده را انجام دهد . بعدا مشخص شد که واترز به دیابت مبتلا بوده.

 

۳: صحنه ای که پینک موهای بدن و ابرویش را میتراشد یادآور سید برت است. هنگامی که گروه مشغول ضبط آهنگ " بدرخش ای الماس خوشتراش " از آلبوم " کاش اینجا بودی " در استودیو ابی رودز بودند، ( که اتفاقا برای سید برت بود ) ناگهان برت وارد استودیو میشود در حالی که تمام موهای بدنش را تراشیده بود. و در حالتی بود که گروه او را نشناختند. نقل شده است هنگامی که او را شناختند واترز به گریه افتاد. ارادت و علاقه عجیب واترز به برت را هرگز فراموش نکنید.

 

۴: شعری که به خاطر آن پینک در کودکی تنبیه و تحقیر شد ترانه "پول" از آلبوم "نیمه تاریک ماه"است.

 

۵:آهنگ آغازین فیلم ترانه‌ایست با عنوان «پسرکی که بابانوئل فراموشش کرد». این ترانه در سال ۱۹۳۷ نوشته شده و ویرا لین آنرا اجرا کرده بوده است.

 

۶:باقی ترانه‌ها به جز ترانهٔ «آنگاه که ببرها رها می‌شوند» از آلبوم دیوار پینک فلوید (۱۹۷۹) هستند و تنها ترانه‌های «هی تو» و «نمایش باید ادامه یابد» از این آلبوم در فیلم استفاده نشده است.(البته در نسخه DVD این تراکها قرار داده شده اند)

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...