رفتن به مطلب

ریسکهای امنیتی تلفنهای هوشمند


ارسال های توصیه شده

با هوش ها هم گول می خورند

 

تلفنهای هوشمند با فروش روز افزون خود نه تنها توانسته اند موبایلهای قدیمی را به حاشیه بازار برانند، بلکه توانسته اند خود را بعنوان محبوبترین و همگانی ترین ارمغات تکنولوژی روز معرفی کنند. پیش از این به تفصیل از مزایای استفاده از تلفنهای هوشمند و تبلتها در عرصه های مختلف و از جمله پزشکی گفته ایم، اما باید در نظر داشته باشیم که تلفنهای هوشمند با وجود هوشمند بودن خود می توانند به راحتی پای نفوذگران را به حریم خصوصی شما باز کنند. با هم بعضی از ریسکهای امنیتی تلفنهای هوشمند را مرور می کنیم:

 

۱- شما یک میکروفون مخفی در جیبتان دارید

 

دیگر گذشت آن زمانی که جاسوسها به زور و زحمت وارد خانه شما می شدند و گوشه ای برای جاسازی میکروفون یا دوربین مخفی پیدا می کردند. جاسوسهای مدرن پشت کامپیوتر خود می نشینند و با ارسال چند بدافزار و اجرای چند کد مخرب کنترل ابزارهای هوشمند شما (از جمله تلفن تان) را به دست می گیرند. همین چند روز پیش بود که فاش شد ماموران اف بی آی از موبایلهای افراد مظنون برای استراق سمع آنها استفاده می کنند. بله به راحتی می شود میکروفون تلفن شما را (حتی وقتی که خاموش است) روشن کرد و به صدای اطراف آن گوش کرد. تنها هنگامی که باطری موبایلتان را خارج کرده باشید این احتمال وجود ندارد.(البته تا جایی که ما می دانیم)

 

۲- بیایید حسابهای بانکی مان را قسمت کنیم

 

ممکن است شما از اپلیکیشنهای بانکی برای اطلاع از وضع موجودیتان یا بعض تراکنشهای بانکی استفاده کنید. این مساله اشکالی ندارد اما مشکل وقتی پیش می آید که یک نرم افزار آلوده هم روی موبایلتان داشته باشید، حالا این بدافزار می تواند اطلاعات رد و بدل شده در گوشی شما (از جمله اطلاعات حساب بانکی تان) را رصد کند و به نااهلش برساند.

 

۳- موبایل دست دوم، گنجینه اسرار

 

با بالا گرفتن تب موبایل، اشتیاق به عوض کردن و ارتقای گوشیها هم بیشتر شد. خیلی ها بعد از مدتی که از یک گوشی استفاده می کنند، با به بازار آمدن نو، کهنه ها ا دل آزار می کنند و به نزدیکترین موبایل فروش می روند تا چوب حراج به یار قدیمی دیجیتال خود بزنند. اما آگاه نیستند که ممکن است گنجینه اسرار خود را (از اطلاعات محرمانه گرفته تا عکسهای خانوادگی) به راحتی در اختیار اغیار بگذارند. تنها پاک کردن اطلاعات و دفترچه تلفن کافی نیست. اینکه در این مورد چه باید بکنیم، موضوع مطلب هفته آینده مان خواهد بود.

 

۴- بلوتوث روشن، امنیت خاموش

 

هرچند که تب و تاب اشتراک فایل و به اصطلاح «بلوتوث فرستادن» کمی فروکش کرده است، اما هنوز یکی از سرگرمی های بعضی کاربران در هنگام بیکاری است. هرچقدر تبادل فایل موبایل شما با موبایلهای دیگر بیشتر باشد، احتمال ابتلایش به بیماریهای منتقله از طریق بلوتوث (مثل انواع ویروسها و بدافزارها) افزایش می یابد.

 

۵- دسترسی های فراوان

 

 

خیلی از اپلیکیشنهای موبایل هنگام نصب از شما اجازه ها و دسترسی هایی می خواهند که ممکن است بدون دقت به آنها فقط اوکی ها را پشت سر هم تپ کنید و از اختیاراتی که به اپلیکیشن جدید می دهید بی خبر باشید. در صورتی که چنین اختیاراتی به یه نرم افزار مشکوک و غیر امن داده شود، خیلی راحت ممکن است اطلاعات شخصی شما لو برود.

 

۶- دقیقا بدانید کجا هستم

 

جئوتگ ها یا برچسبهای موقعیتی نوعی اطلاعات مکان یابی هستند که به فایلهای مختلف اضافه می شوند. مثلا اگر شما قابلیت جئو تگ دوربین را فعال کنید و سیستم مکان یاب (جی پی اس) موبایلتان هم روشن باشد، هنگام گرفتن عکس، مختصات جغرافیایی محل آن هم ضبط می شود. چنین اطلاعاتی در بسیاری از اپ ها هم می تواند منتشر شود مثلا در اینستاگرام، فور اسکوئیر، فیس بوک و غیره. مشکلش چیست؟ مشکل اینجاست که به این وسیله شما راحت موقعیت خود را به دیگر کاربران موجود در یک شبکه اعلام می کنید. این مساله نه تنها برای افرادی که مشاغل حساس دارند مخاطره امیز است، بلکه برای مردم عادی هم می تواند دردسرساز باشد. مثلا چند ماه پیش در آمریکا دزدی پیدا شد که با چک کردن اطلاعات موقعیت کاربران در فوراسکوئیر از برنامه مسافرت یا غیبت آنها در منزل خبردار می شد و با برنامه اقدام به سرقت می کرد. همچنین ممکن است شما دوست نداشته باشید دیگران از آدرس محل سکونت یا اشتغال شما باخبر شوند، اما اگر در انتشار چنین اطلاعاتی و تنظیمات اپهای مربوطه دقت نکنید، ممکن است به راحتی این اسرار را در اختیار نامحرمان بگذارید.

 

۷- ایمیل از گذشته تاکنون

 

از سالها پیش ایمیل ها یکی از بهترین ابزارها برای انتشار بدافزار ها هستند، این روش قدیمی خرابکاری هنوز هم جواب می دهد و هم کلاهبرداریهای زیادی از طریق ایمیل صورت می گیرد و هم نرم افزارهای مخرب زیادی از این طریق منتشر می شوند. اگر هر ایمیلی را بدون انکه بدانید از طرف چه کسی فرستاده شده باز می کنید و بدتر از همه بی هوا روی لینکهای ان کلیک می کنید یا فایلهایش را راحت دانلود می کنید، بدانید و آگاه باشید که شما هم ممکن است یکی از قربانیان این سو استفاده ها شوید. از آنجا که روز به روز استفاده از ایمیل در تلفنهای هوشمند گسترش می یابد، بی احتیاطی در این مورد می تواند به راحتی باعث آلوده شدن تلفن های همراه شود.

 

خب پس چه کنیم؟

 

از قدیم گفته اند احتیاط شرط عقل است. پس در هنگام استفاده از موبایلتان هیچگاه به هوش سرشار این دوست کوچکتان زیادی اعتماد نکنید، چرا که همین هوش سرشار در صورت بی احتیاطی می تواند در اختیار غریبه ها قرار بگیرد. برای آگاهی از اصول امنیت موبایل، با مطالب بعدی

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
همراه باشید.

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...