رفتن به مطلب

ارسال های توصیه شده

عرق نيلوفر

 

 

مقوي قلب و اعصاب، مسكن سردردهاي گرم مزاج، خواب آور، تشنگي و حرارت را تسكين مي دهد، شادابي پوست، مفيد براي سرماخوردگي

 

عرق نعناع

 

تقويت كننده دستگاه گوارش، بر طرف كننده ناراحتي هاي معده، ضد اسهال، رفع دل درد، باد شكن، رفع بوي بد دهان

 

عرق نسترن

 

 

ضد اسكوربوت، رفع انقباض غير ارادي ماهيچه معده، رفع بيماري هاي ناشي از ورم و التهاب كليه، ادرارآور، سرشار از ويتامين ث

 

عرق هل

 

 

مقوي معده، رفع سردرد و بي خوابي، مسكن دردهاي عصبي صورت و كمر، معطر و خوشبوكننده

 

عرق يونجه

 

 

چاق كننده، مولد خون، نيرو دهنده قواي جنسي، تقويت كننده عمومي بدن، تامين استخوان بندي اطفال و درمان پوكي استخوان، داراي ويتامين هاي مفيد

لینک به دیدگاه
  • 9 ماه بعد...
  • پاسخ 92
  • ایجاد شد
  • آخرین پاسخ

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

عرقیات گیاهی و خواص آنها

 

 

عرق آویشن: مسکن – ضد سرماخوردگی – مقوی معده – معالج بیماریهای قارچی پوست – ضد ورم بینی وگلو.

 

عرق اسطو خودوس: تقویت کننده اعصاب – معالج برونشیت وزکام – پایین آورنده تب ونیروبخش – ضد تشنج وصرع درمان بیماریهای عصبی.

 

عرق بید: درمان تب های شدید ودردهای تناسلی – زردی پوست (یرقان) – تصفیه خون.

 

عرق بهارنارنج: تقویت کننده مغز واعصاب – نشاط آور- تقویت قلب.

 

عرق بادرنجبویه: ضد خستگیهای روحی – استفراغ های دوران بارداری – برونشیت وتشنج – ضد قلنج – درمان دل پیچه.

 

عرق بومادران: ضد ورم روده ومعده – ضد روماتیسم ونقرس – رفع اختلالات قاعدگی ودرد دوران قاعدگی.

 

عرق بیدمشک: تقویت کننده فلب – رفع ناراحتیهای اعصاب – ضد تپش قلب.

 

عرق پونه: ضد سیاه سرفه وگریپ – خلط آور- بادشکن – قابض – بازکننده عروق – ضد عفونی کننده .

 

چهارعرق سرد: تب بر- خنک – تقویت کننده معده.

 

چهارعرق گرم: تقویت کننده معده – مفید برای هضم غذا – رفع ناراحتی های روده .

 

عرق چهل گیاه: تقویت کننده معده – کمک به هضم غذا – بادشکن – ضد سردی – ضد تهوع واستفراغ .

 

عرق خارخاسک: مدر قوی – رفع سنگ کلیه ومثانه – کیسه صفرا- تصفیه خون.

 

عرق خارشتر: ضد عفونت مجاری ادراری – سنگ شکن – مدرقوی – ضد سیاه سرفه.

 

عرق رازیانه: معطر کننده – محرک – بادشکن – مدروقاعده آور- درمان بواسیر ونقرس – ازدیاد شیر مادران .

 

عرق زنیان: ضد نفخ معده – ضد ترشی معده – ضد عفونت – ضد انگل – بادشکن – درمان عوارض بعد از ترک اعتیاد.

 

عرق زیره: ضد چاقی– تصفیه کننده خون– ضد هیستری وتشنج – افزایش شیر مادران – بادشکن – هضم کننده غذا– کاهنده چربی خون.

 

عرق سنبل الطیب: خواب آور- مسکن – تقویت قلب – اشتها آور.

 

عرق شاتره: ضد خارشهای پوستی – صفرا بر- تقویت کبد – نشاط آور- ضد نفخ – اشتها آور.

 

عرق شنبلیله: ضد قند – تقویت قوای جنسی – نیرو بخش.

 

عرق شیرین بیان: درمان قاطع زخم معده واثنی عشر- ضد سرفه – صفرا بر.

 

عرق شوید: ضد چربی خون – جهت پایین آوردن کلسترول – ازدیاد شیر مادران – درمان لاغری

 

عرق کاسنی: مفید برای کبد – ضد جوش – ضد خارش – تصفیه کننده خون – کاهنده چربی .

 

عرق کیالک: تصفیه کننده خون – جلوگیری ازعواقب سعت کلسترول – جلوگیری ازتنگ شدن رگها.

 

عرق گزنه: اثر قاطع در رفع بیماریهای پوستی وجلدی – ضد چربی وقند خون – ضد خون ریزی – بازکننده عروق – مدر.

 

عرق گلبهار: مفید برای لطافت پوست دست وصورت – مقوی معده

 

عرق مریم گلی: ضد دیابت – ضد رماتیسم واسهال – ضد سینوزیت – ضد انگل – ضد نفخ .

 

عرق مخلصه: ملین – مقوی – دفع سموم – ضد قولنج – پاد زهر قوی مفید برای ناراحتیهای کمرو مفاصل عضلانی – تقویت معده .

 

عرق مورد: ضد خون ریزی – قابض روده – درمان اسهال وبواسیر- تقویت رشد مو- ضد آفت .

 

عرق نعنا: ضد دل درد – دلپیچه – ضد نفخ – بادشکن – تقویت کننده معده کودکان

 

عرق یونجه: چاق کننده – نیروبخش – معالج رعشه وناراحتی های عصبی – تصفیه خون – کاهش قند خون

 

سرکه سیب: لاغر کننده – مکمل غذا

لینک به دیدگاه
  • 2 هفته بعد...
  • 6 ماه بعد...

با اجازه دوستان. منم چند تاگیاه اضافه کنم وهم طبیعت بعضی گیاهانی که دوستان اسم بردن را بگم:

عرق شصت گیاه: طبیعت معتدل. معروف به عرق مفرح شیخ

رفع گرفتگی عروق قلب- رفع چربی خون-دردهای عصبی و افسردگی- قلب و اعصاب مغز- مقوی کلیه و معده وروده

عرق چهار گیاه اعصاب: طبیعت معتدل

مقوی اعصاب- نشاط آور- آرامبخش

عرق دارچین: طبیعت گرم

مقوی قلب- برطرف کننده عفونت گلو- خلط آور- کاهش فشار خون- چربی و قند

عرق رزماری:طبیعت گرم

ضد سیاه سرفه و سرگیجه- نارسایی کبد- نیرودهنده- مقوی معده- رفع زردی و تورمکبد- ضد یرقان- کاهش قند خون

عرق زرین گیاه: یا ژینکو- طبیعت گرم

تقویت حافظه- درمان ام اس- تسریع جریان خون- سرگیجه- وزوز گوش- سردرد

عرق زیره سیاه: طبیعت گرم

جمع کننده رطوبت بدن- معالج ورم طحال و اسهال- ضد چاقی- ضد نفخ و ***که- افزایش شیر مادر- مقوی معده و کبد

عرق نعناع فلفلی: طبیعت گرم

رفع اسپاسم دستگاه گوارش- رفع اختلالات کیسه صفرا- دردهای عضلانی- خارش و کهیر- ضد نفخ- ضدعفونی کننده- سوء هاضمه- تهوع- سرما خوردگی- گلودرد و ...

عرق سرکه سیب: طبیعت سرد

رفع زکام- روماتیسم- شکنندگی ناخن- تنظیم فشار خون- ضد خونریزی و آسم- اختلالات بیناییو سنگینی شنوایی- ورم مفاصل- ضد چاقی- تصلب شراین- پیری زودرس و ...

لینک به دیدگاه

طبیعت عرقیات

گلاب: طبیعت گرم

آویشن: طبیعت گرم

اسطوخدوس: گرم

بابونه و بادرنجبویه: گرم

برگ چنار: سرد

برگ گردو و بومادران و بهارنارنج : گرم

بید : سرد

بید مشک: معتدل

پونه و چهل گیاه : گرم

خارشتر: سرد

زنیان وزیره و رازیانه : گرم

سنبل الطیب و شنبلیله و شوید و شیرین بیان: گرم

شاتره: معتدل

طارونه و کاکوتی: گرم

کاسنی و کیالک (زالزالک) : سرد

گاوزبان و گزنه و نسترن و نعناع: گرم

هل و یونجه : گرم

 

لینک به دیدگاه
  • 3 هفته بعد...

- عرق آویشن (گرم)

تقویت بدن : تقویت معده – رفع ترشی معده – تقویت بینایی – ضددردوتشنج – رقیق کننده خون – درعفونتهای ریوی ، زکام ، برنشیت ، آسم – گریپ آنژین وسوء هاضمه بی همتاست – برای نقرس وسیاتیک مفیداست .

طریقه مصرف : بعدازهرغذا نصف استکان میل کنید – جهت زکام وگریپ شبی یک بار نصف استکان رادر یک ظرف آب جوش بریزیدوبخوردهید .

2- آبغوره (سرد و خشک)

مفیدجهت تسفیه خون – ضدچاقی و چربی خون – رفع پا درد – جهت تهیه سالاد و چاشنی غذا .

3- آبلیمو (سرد)

صفرا بر- رفع عطش – سرشاراز ویتامین ث – چاشنی غذا و تهیه سالاد

4- عرق اترج (گرم)

تقویت قلب و معده – کبد رااز سموم پاک میکند – به علت دارا بودن کلسیوم فراوان غم و غصه رااز بین می برد – دربند آمدن اسهال کودکان بسیار مؤثر است.

طریقه مصرف : قبل از هر غذا نصف استکان میل شود .

5- عرق اسطو خودوس (گرم)

مفید جهت انواع سردرد ، سرگیجه ، ضربه های مغزی ، لرزش اعضای بدن ، عصبانیت ، فراموشی و درمان نقرس – بیماری های کلیه و کبد را تسکین می دهد – رافع عفونت های مجاری تنفس وگریپ – آرام بخش و خواب آور خوبی می باشد.

طریقه مصرف : روزی سه مرتبه هروعده نصف استکان میل کنید .

6- اکسیر خوشبو (اگیر ترکی) (گرم)

تقویت معده – لطافت دهنده صورت – مؤثر دررفع لکنت زبان و زودبه حرف آمدن اطفال – در کوچک شدن طحال و قطره قطره آمدن ادرار مفید است .

طریقه مصرف : بعد از هر غذا نصف استکان میل شود .

7- عرق برگ مورد (سرد)

تقویت موی سر – ریزش مو مخصوصا موهای چرب – خارش وسوزش بدن و جوش صورت را درمان می کند – رافع تنگ نفس – ضد عفونی دستگاه تنفس وسرفه – غرغره کردن دردهان ضد عفونی کننده دهان و آف و گلواست – ضد خونریزی های داخلی .

طریقه مصرف : جهت امرازداخلی قبل ازهرغذایک استکان میل شود – جهت ریزش مو شبی یک بار کمی روی موها بریزید و کاملا ماساژ دهید – جهت خارش و جوش صورت روی جوش ها یا بدن بمالید

8- عرق اکالیپتوس

ضد عفونی کننده – تب بر – رفع سرما خوردگی – پایین آورنده قند خون و میکروب کش

طریقه مصرف : قبل از هرغذا یک استکان میل کنید.

جهت میکروب کشی و ضدعفونی کننده هوای داخل منزل و رفع سرما خوردگی یک استکان رادرنیم لیتر آب ریخته و روزی سه مرتبه بخور دهید .

9- عرق بابونه (گرم)

نیرو بخش – تبهای بلغمی و عفونی و سودایی و عفونتهای دردناک را تسکین می دهد – اختلالات قاعدگی و دردناک رامنظم می کند – کرم کش است و یبوست مزاج و بلغم رااز بین می برد .

طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل کنید .

تذکر : مصرف مداوم جهت خانمهای باردار مضر است .

10- عرق باد رنجبویه (گرم)

تقویت مغز و اعصاب و حافظه و قلب و حواس پنج گانه (گوش – چشم – بینی – زبان - پوست) درمان خستگی های روحی و عصبانیت ،بی حوصلگی ، سردرد عصبی و تنگ نفس و ضد استفراغ های دوران بارداری .

طریقه مصرف : بعد از هرغذا یک استکان میل کنید .

ضمنا جهت گزیدگی حشرات مانند زنبور – پشه و... بسیار مفید است ، با پنبه به محل گزیدگی بمالید .

11- عرق برگ چنار (بسیار سرد)

چاق کننده – تب بر – ضد آسم – ضعف اعصاب – درد و ورم مفاصل را که از گرمی مزاج باشد تسکین می دهد – مالیدن بر بدن پوست را جلا میدهد .

طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل شود .

12- عرق برگ زیتون

مدر – پائین آورنده فشار خون – مفید برای نا رسائی های کبدی – رافع سردرد – تقویت حافظه – مزمزه کردن در دهان درد دندان را تسکین می دهد .

طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل شود .

13- عرق برگ گردو (گرم)

پایین آورنده قند خون – درمان نقرس – ورم مفاصل را که ازسردی مزاج باشد تسکین می دهد .

طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل شود .

14- عرق بومادران (گرم)

نیرو بخش – تقویت قلب و اعصاب – ضد تشنج –تب بر – تصفیه کننده خون – درمان ورم معده و روده – مفید جهت بواسیر – اختلالات قاعدگی و دردناک را بر طرف می کند – درمان عضله و گرفتگی دراطراف قلب و خواب رفتن دستها .

طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل شود .

15- عرق بهار نارنج (گرم)

تقویت قلب واعصاب – ضد تشنج – آرام بخش – ضد هیستری – رفع افسردگی – درمان بی خوابی و اختلالات عصبی – رفع ***که .

طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان و یا به صورت شربت میل شود .

16- عرق بید (سرد)

تقویت معده - آرام بخش – تقویت قلب – ضد تشنج – تب بر- درمان یرقان و سردرد – تسکین دهنده دردهای تناسلی – لطافت کننده موی سر و رفع شور سر .

طریقه مصرف : جهت امراز داخلی : قبل از هر غذا نصف لیوان میل شود . جهت سر : شبی یک بار کاملا موها را ماساژ دهید .

17- عرق بید مشک (معتدل)

تقویت قلب – رفع گرفتگی و خفقان قلب – تقویت عمومی بدن – ملین – مصرف بیدمشک در دوران جوانی مانع فشار خون در زمان پیری می شود .

طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان و یا به صورت شربت میل شود .

18- عرق بید کاسنی (سرد)

تقویت معده – آرام بخش – تقویت قلب – تب بر – ضد یرقان – تصفیه کننده خون – ضد تشنج – صفرا بر – تقویت پوست – تقویت کبد .

طریقه مصرف : قبل از هر غذا نصف لیوان میل شود .

19- عرق پونه (گرم)

اشتها آور – باد شکن – ضد اسهال – مسکن ***که – رفع سوزش معده – ضد سرفه – خلط آور .

طریقه مصرف : بعد از هر غذا نصف استکان میل شود .

تذکر : مصرف مداوم جهت خانمهای بار دار مضر است .

20- چهار عرق (گرم)

تقویت معده - رفع ترشی معده - هضم کننده غذا - رفع دل درد .

طریقه مصرف : بعد از هر غذا نصف استکان میل شود .

لینک به دیدگاه

21- عرق تره (گرم)

ضد سرفه - سینه را نرم می کند - خلط آور - درمان زکام لارنژیت و برونشیت بطور کلی در التهابات دستگاه های تنفس و ورم های آن ها به کار می رود - کیسه صفرا را باز می کند - به هضم غذا کمک می کند – مقوی کمر و شهوت را زیاد می کند – معالج بواسیر و بادهای غلیظ شکم می باشد – خون بواسیر را قطع می کند – پاک کننده ترشحات رحم و ضد عفونی کننده آن و مانع سقط جنین می شود – رنگ چهره را باز می کند و بر زیبائی و لطافت پوست می افزاید .

طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل شود .

22- عرق چهار زیره (گرم)

مقوی معده – ضد نفخ و گاز معده – درمان قلنج – هضم کننده غذا – زیاد کننده شیر مادر .

طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل شود .

23- چهار عرق (سرد)

تب بر – ضد یرقان – تصفیه کننده خون – ضد تشنج – تقویت پوست و کبد – شستشوی کلیه ها – آرام بخش .

طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل شود .

24- عرق چهل گیاه (گرم)

تقویت کننده معده – رفع ترشی معده – هضم غذا را آسان می کند – رافع دل دردهای ناشی از سردی مزاج و دل پیچه .

طریقه مصرف : جهت سلامتی خودتان بعد از هر غذا نصف استکان میل کنید .

25- عرق خارک خاسک (سرد)

ضد عفونی کننده کلیه ها – سنگ های کلیه و مثانه را خرد کرده و از بین می برد – درد کلیه را تسکین می دهد – درمان قلنج – شهوت را زیاد می کند .

طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل کنید و در مواقع درد کلیه به جای آب مصرف شود .

26- عرق خار شتری (سرد)

دافع سنگ های کلیه و مثانه – شستشو دهنده کلیه ها – مفید جهت سیاه سرفه و سلامتی کلیه ها .

طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان و در مواقع درد کلیه یا احساس سنگ در کلیه و مثانه به جای آب میل کنید .

27- عرق خرفه (سرد)

تب برب – تصفیه کننده خون – تشنگی را به خوبی تسکین میدهد – در رفع سوزش لوله مری و دهانه معده که بر اثر ترش کردن غذا باشد اثر مفید دارد – سرفه های مزمن را که همراه با اخلاط خونی باشد بخوبی معالجه می کند – مفید جهت مبتلایان به گواتر – بر طرف کننده سردردهای میگرنی – صفرا بر – درمان خونریزی های نا منظم زنانگی و در بند آمدن آن بسیار مفید است – اشتها آور و چاق کننده نیز می باشد – مفید جهت بواسیر .

طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل شود .

28- عرق دارچین (گرم)

تقویت معده – مقوی قوه با – تقویت عمومی بدن – تقویت اعصاب – بوی بد دهان را از بین می برد – ضد سرفه های مرطوبی – وحشت و خفقان و ترس و وسواس و جنون را از بین می برد .

طریقه مصرف : بعد از هر غذا نصف استکان – با ریختن چند قطره عرق دارچین در چای ، چای خوش طعم و دلپذیر بنوشید .

تذکر : مبتلایان به فشار خون از مصرف آن خوداری کنند .

29- عرق رازیانه (گرم)

ضد نفخ – درمان قلنج – رفع بلغم – زیاد کننده شیر مادر – مصرف عرق رازیانه در دوران بارداری چشمانه نوزاد را زیبا می کند .

طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل شود .

تذکر : بعلت دارا بودن هورمون های زنانه مصرف مداوم جهت آقایان مضر است .

30- عرق زنجبیل (گرم)

تقویت معده و کبد – دفع بلغم – باد شکن – نیرو دهنده قوای جنسی – رفع مسمومیت های غذائی و میوه ای .

طریقه مصرف : بعد از هر غذا نصف استکان میل شود .

31- عرق زنیان (گرم)

ضد عفونی کننده قوی معده – ضد نفخ ، قارچ و انگل – برای رفع اعتیاد و مضرات آن بسیار نافع است – دافع رطوبات بدن و معده – ضد اسهال – جهت فلج و رعشه مفید است .

طریقه مصرف : بعد از هر غذا نصف استکان میل شود .

32- عرق زیره (گرم)

لاغر کننده - دافع تنگ نفس – هضم کننده غذا – باد شکن – زیاد کننده شیر مادر – ملین .

طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل شود . جهت لاغر شدن حداقل به مدت چهل روز روزی 4 مرتبه میل کنید .

33- عرق زوفا

نیرو دهنده – تقویت معده – ضعف معده – ضد سرماخوردگی و سرفه خلط آور – رفع عفونتهای ریوی و زکام های نزله ای و مزمن – در درمان آسم اثر فراوان دارد – رفع کم خونی دختران جوان در دوران بلوغ – غرغره کردن در دهان درد گلو را تسکین می دهد .

طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل شود .

34- عرق زیره سیاه (گرم)

تقویت معده – ضد نفخ – مفید جهت هضم غذا و قلنج – لاغر کننده .

طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل شود .

35- سرکه سیب

ضد چاقی – مفید برای شادابی و طراوت پوست – درد مفاصل – آرترز و بیماری های قلبی را از شما دور می کند رگ های خونی را نرم و قابل انعطاف می سازد و از فشار خون جلوگیری می کند – چربی خون را پایین می آورد – ضد عفونی کننده و میکروب کش است سرشار از کلسیم و پتاسیم و انواع ویتامین ها می باشد .

طریقه مصرف : یک قاشق غذا خوری سرکه سیب را با یک قاشق چایخوری عسل طبیعی و نصف لیوان آب ولرم مخلوط کرده و هر روز قبل از صبحانه میل کنید یا نصف استکان سرکه سیب را در یک وقت معین هر روز همراه با غذا یا سالاد مصرف کنید .

36- سرکه سفید و قرمز

چاشنی غذا – جهت تهیه سس مایونز و سالاد و تهیه انواع ترشیجات

37- عرق سنبل الطیب (گرم)

محرک قلب و اعصاب – آرام بخش – رفع نگرانی و اضطراب ، دلهره ترس و وحشت – ضد هیستری و مسکن سر دردهای میگرنی – ادرار مبتلایان به مرض قند را کم می کند .

طریقه مصرف : بعد از غذا یک استکان و شب موقع خواب مصرف شود .

38- عرق سیر (گرم)

دافع رطوبت بدن ومعده – هاضم غذا – اشتها آور - رقیق کننده خون – فشار خون را به طور ثابت پایین می آورد – ضد عفونی کننده دستگاه تنفس و دستگاه گوارش – دفع کننده انواع کرم معده – درمان تب های کهنه – ضد میکروب – باز کننده رنگ چهره – مصرف کم آن در دوران بارداری باعث خوش آب و رنگی نوزاد می شود – از سفید شدن موهای سر و بدن جلو گیری می کند .

طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل کنید .

توضیع : عرق سیر بویی از سیر در دهان شما نمی ماند .

39- عرق شاطره (معتدل)

تصفیه کننده خون – صفرا بر – ضد یرقان – تب بر – تقویت کننده پوست و کبد – ادرار آور – دفع بلغم – ضد اسکوربورت (کمبود ویتامین ث در بدن ) – تقویت لثه و از خونریزی آن جلو گیری می کند .

طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک لیوان میل شود .

لینک به دیدگاه

40- عرق شاه اسپرم (معتدل)

تقویت معده – باد شکن – ضد عفونی کننده دهان و دستگاه گوارش – رفع دل درد – بوی بد سیر و پیاز را از بین می برد – رفع سر دردهای یک طرفه و عصبی – ضد سرفه و آنژین – رفع التهابات دستگاه مجاری ادرار – جهت افرادی که هنگام مسافرت با هرنوع وسیله نقلیه ای که دچار سردرد و استفراغ می شود بسیار نافع است .

طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل شود .

41- عرق شلتوک (سرد)

پیاز موی سر را تقویت می کند و مانع ریزش مو می شود و از سفید شدن موهای سر جلو گیری می کند – چاق کننده .

طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک لیوان میل شود .

42- عرق شنبلیله (گرم)

پایین آورنده قند خون – درمان کم خونی – چاق کننده – نرمی استخوان را از بین می برد – تقویت موی سر .

طریقه مصرف : قبل از هر غذا نصف لیوان میل شود .

43- عرق شوید (گرم)

پایین آورنده چربی خون – مقوی معده – باد شکن – رفع ***که و دل درد – قاعده آور – درد پشت و کلیه و مثانه را تسکین می دهد – رافع تنگ نفس و ضعف معده – زیاد کننده شیر مادر .

طریقه مصرف : بعد از هر غذا نصف لیوان میل شود .

44- عرق شیرین بیان (گرم)

درمان زخم معده و اثنی عشر – تقویت دستگاه گوارش – عفونتهای ریه وکلیه را برطرف می کند – ضد سرفه ، خلط آور – سینه را نرم و صدا را باز می کند – یبوست مزاج و بواسیر را از بین می برد .

طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان و بعد از هر غذا نصف استکان میل شود .

45- عرق صنوبر (گرم)

محرک و مقوی اعصاب – رفع سرما خوردگی ، زکام ، نزله ، برونشیت ، عفونت سینه ، درد گلو – برای فلج و لقوه و بی حسی اعضای بدن و بعضی از تنگ نفس ها مفید است – درد کلیه و مثانه را تسکین می دهد .

طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل شود .

46- عرق طارونه (گرم)

تقویت اعصاب – آرام بخش – امراض روماتیسمی و درد مفاصل را از بین می برد – محرک و نیرو دهنده قوای جنسی .

طریقه مصرف : قبل از هر غذا نصف لیوان میل شود .

47- عرق کاسنی (سرد)

تب بر – تقویت پوست و کلیه و کبد – خون را تصفیه می کند و حرارت آن را پایین می آورد و رگ هارا باز می کند – درد مفاصل را که از گرمی مزاج باشد مداوا می کند – دارای ویتامین ث – پایین آورنده فشار خون .

طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک لیوان میل شود .

توضیع : مصرف این عرق در دوران بار داری نوزاد را زیبا و خوش آب و رنگ کرده و زایمان را آسان می کند .

48- عرق کاکاتو (گرم)

ضد نفخ – تقویت معده – مفید جهت برونشیت و سیاه سرفه – خلط آور – کرم کش (در بند آمدن خونریزی بینی بسیار مؤثر است) در موقع خونریزی کمی از این عرق را استنشاق کنید .

طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل شود .

توضیع : ضمنا دوغ و ماست را خوش طعم و گوارا می کند . جهت مصرف برای دوغ دو قاشق غذا خوری در یک لیتر دوغ بریزید .

49- عرق کلپوره (گرم)

نیرو بخش – مقوی – اشتها آور – ضد تشنج و دل درد و استفراغ – آسم را تسکین می دهد – اختلالات عصبی و اعمال کلیه را تنظیم می کند .

طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل شود .

توضیع : مؤثر در رفع نازایی . طریقه مصرف : خانم ها به مدت سه ماه قبل از بار دار شدن به طور مداوم روزی سه استکان میل کنند و جهت زایمان آسان یک ماه مانده به وضع حمل به صورت منظم روزی سه مرتبه میل کنند .

50- عرق کیالک (سرد)

مفید جهت بیماری های قلبی – طپش قلب و زربان آن را منظم می کند – باز کننده انسداد عروق و از سخت شدن رگها جلو گیری می کند – تقویت معده – صفرا بر – ضد تشنج و اسهال .

طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل شود .

51- عرق گشنیز (سرد)

مقوی مغز و قلب – رفع خفقان – وسواس و هیستری – مقوی معده – ضد عفونی کننده مجاری ادرار – میکروب کش – شستشوی دهان با این عرق جوش ها و آف دهان را از بین می برد – لثه را محکم می کند واز خونریزی آن جلو گیری می کند.

طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل شود .

تذکر : از مصرف زیاد آن خودداری شود .

52- عرقه گزنه (گرم)

پایین آورنده قند خون – خلط آور – رافع تنگ نفس – نیرو دهنده – زیاد کننده شیر مادر – قاعده آور – ضمنا مزمزه در دهان لثه ها را تقویت کرده و غرغره کردن آن برای ورم لوزه و زبان کوچک مفید است .

طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل شود .

53- گلاب (گرم)

البته گلاب با عطر و رایحه دل انگیزی که دارد در همه جا و همه چیز می شود مصرف کرد و لازم به ذکر خواص آن نمی باشد : مقوی مغز واعصاب – غش و ضعف و بیهوشی را رافع می کند – دفع بلغم – لثه را سخت می کند – صفرا بر .

طریقه مصرف : قبل از هر غذا نصف استکان میل شود .

تذکر : در مواقع سرماخوردگی از مصرف آن خودداری شود .

54- عرق گلپره (گرم)

ضد نفخ – محرک اشتها و دستگاه حاضمه را تقویت می کند – ضد عفونی کننده – ضد تشنج و انگل و ***که – معالج هیستری – عفونتهای دستگاه تنفس – تقویت حافظه – جهت فلج و بی حسی اعضای بدن مفید است – ادرار آور و قاعده آور – دافع بلغم .

طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل شود .

55- عرق گل گاو زبان (گرم)

آرام بخش – دلهره و اضطراب و وحشت را از بین می برد – اعضای بدن را تقویت نموده و روح را نشاط می بخشد – سودا و صفرا بر است – معالج گریپ و برونشیت – رافع تنگ نفس – مفید جهت افراد مبتلا به وسواس .

طریقه مصرف : صبح و ظهر قبل از غذا یک استکان و شب موقع خواب یک استکان میل شود . ضمنا : اگر با عرق سنبل الطیب مصرف شود خواب آور بسیار خوبی است .

56- عرق مخلصه (گرم)

تقویت اعصاب – تقویت معده و کبد – جهت آرتروز و کمر درد و درد مفاصل بسیار مفید است – درمان قلنج .

طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل شود .

57- عرق نسترن (گرم)

تقویت قلب – تصفیه کننده خون – سرشار از ویتامین ث – مفید جهت سنگ کیسه صفرا – اسهال کودکان را بند می آورد .

طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان و یا به صورت شربت میل شود .

58- عرق مرزنجوش (گرم)

مقوی معده - رفع دل درد و سوء هاضمه – باد شکن – ضد تشنج – ضد میگرن – آرام بخش – معالج زکام و آب ریزش بینی .

طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل شود . جهت زکام و آب ریزش بینی روزی دو مرتبه همراه با کمی آب گرم استنشاق کرده و شبی یک بار بخور دهید .

59- عرق مرزه (گرم)

تقویت معده – ضد ترشی معده – ضد نفخ – دافع انگل روده و معده نرمی استخوان را از بین می برد – رافع مؤثر اسهال های حاد و مزمن .

طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل شود .

60- عرق میخک(گرم)

مقوی مغز و اعصاب – مسکن سر درد ، دندان درد – تقویت لثه – ضد اضطراب – تقویت معده و کبد – ضد استفراغ – درمان قلنج و سکته های ناقص ، تنگ نفس و سرفه های خلط آور .

طریقه مصرف : بعد از هر غذا نصف استکان میل شود .

61- عرق نعنا (گرم)

مقوی معده – مولد خون – اشتها آور – رفع دل درد و دل پیچه – ضد تشنج – باد شکن – رفع گرما زدگی اطفال – رفع ***که .

طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل شود .

62- عرق هل (گرم)

مقوی معده – باد شکن – بوی بد دهان مخصوصا سیر را از بین می برد – عرق هل گذشته از خواص درمانی آن مصارف فراوانی دارد .

توضیع : اگر می خواهید چای خوش طعم و خوش عطر بنوشید فقط با چند قطره عرق هل غذاهای مطبوع و دلپذیر بخصوص برنج و انواع ته چین با کمی عرق هل شیرینی ها و کیک های خوشمزه خانگی فقط با کمی عرق هل اگر شما یک مرتبه امتحان کنید هرگز بدون عرق هل غذا یا شیرینی جات میل نخواهید کرد.

63- هفت عرق اعصاب (گرم)

تقویت مغز و اعصاب – آرام بخش – اختلالات عصبی ، ضعف اعصاب ، سر دردهای عصبی ، سر گیجه ، عصبانیت ، بی حوصلگی را درمان می کند .

طریقه مصرف : روزی سه مرتبه هر وعده یک استکان میل شود .

64- هفت عرق قلب (گرم)

تقویت قلب – نشاط آور – نیرو بخش – رفع گرفتگی و خفقان قلب – تپش قلب – تقویت عمومی بدن – رفع ضعف بدن .

طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل شود .

65- عرق یونجه (گرم)

چاق کننده – مولد خون نیرو دهنده قوای جنسی – تقویت عمومی بدن – به علت دارا بودن انواع ویتامین ها در تامین استخوان بندی اطفال و درمان نرمی استخوان آنها اثر نیکو دارد و چون سرشار از ویتامین (کا) می باشد مانع خونریزی می گردد .

طریقه مصرف : بزرگسالان قبل از هر غذا یک لیوان و اطفال قبل از هر غذا نصف استکان میل شود .

لینک به دیدگاه
  • 1 ماه بعد...

شناسنامه:

 

تيره:

کاسنی Composites

 

 

نام لاتين:

Matrica chamomilla – Metric ricotta L

 

نام انگليسی:

German chamomile – Wild chamomile

نام فارسی:

بابونه– بابونه گاوی – بابونه

 

نام عربی:

بابونج - قراص

 

مقدمه:

 

با پيشرفت ، علوم مختلف بشرموفق به تهيه داروهای شيميايي شد. پس از چند سال اثرهای زيان بار آنها را شناخت وبه تدريج بسياری از اين داروها به عنوان داروهای خطرآفرين، از فهرست داروهای مجازحذف شدند به همين دليل در 20 سال اخير، توجه زيادی به داروهای گياهی شده است گياهان دارويي گروه مهمی ازگياهان زراعی هستند که از آنها برای درمان بسياری از بيماريهااستفاده می شود در اين گروه، گياهانی هستند که حاوی مواد معطراند ودرصنايع غذايي وآرايشی استفاده می شود. گياهان دارويي به صورت وحشی در طبيعت رشد می کنند؛ اما امروزه برای بدست آوردن محصول بيشتروجمع آوری آسانتر، تعدادی ازآنها را به صورت گياهان زراعی می کارند. درواقع بابونه يکی از قديمی ترين ودرعين حال مهمترين گياهان دارويي در دنيا می باشد. منشأ اصلی ومرکز خزانه ژنی اين گياه، منطقه ی مديترانه به ويژه ايران است. بابونه گستردگی اکولوژيکی بسيار وسيع دارد وامروزه به فلورگسترده در آسيای غربی ، اروپا، آمريکا و آمريکای شمالی انتشار يافته است.

لینک به دیدگاه

خصوصيات گياه شناسی :

گياهی علفی، يکساله وکوچک به ارتفاع cm30 دارای بوی معطره درچمن زارها واراضی شنی می رويد. برگهای آن

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
ازکرک است رنگ برگها سبزروشن است. ساقه علفی واستوانه ای شکل وبه رنگ سبزروشن ودارای انشعاباتی که هر يک به کاپيتول هايي به بزرگی 1.5 _ 2 سانتی مترمنتهی می شود. در هر کاپيتول آن دونوع گل، يکی زبانه ای به رنگ سفيد وديگری لوله ای به رنگ زرد ديده می شود؛ گلهای زبانه ای که درحاشيه کاپيتول ها قراردارند ،پس ازشگفتن کامل ،حالت خميده به سمت پايين پيدا می کند به نحوی که ازنظرکلی ظاهرچترباز يا نيمه باز به کاپيتول می بخشد.ميوه فندوقه وبسيارکوچک است.منشاء اصلی اين گياه نواحی مديترانه می باشد ولی امروزه پراکندگی وسيع دراروپا وآسيا دارد درآمريکاهم منتشريافته اند

عوامل محيطی ونيازاکولوژيکی :

به علت ريزبودن بذر ، به کشت عميق حساس است . اين گياه تحمل نسبی به شوری آب وخاک ودما ( نزديک به صفر) دارد وکاشت آن در اقليم و فصلهای مختلف ( پاييز، بهار و زمستان ) موفقيت آميز است.بابونه به علفکشهايي با ماده ی مؤثره ی » تريازين « حساس است بروزسرما درمرحله ی گل دهی ،عملکرد گل بابونه راکاهش می دهد

لینک به دیدگاه

بابونه

 

کاشت :

 

رايج ترين روش تکثيربابونه ،استفاده ازبذراست. دربين گياهان دارويي ، بذر بابونه سرعت جوانه زدن وسبزشدن زيادی دارد. بسترکشت بابونه بايد بسيارنرم وغلتک خورده باشد تا بذرتماس کافی با خاک پيدا کند. بابونه را می توان به صورت يک کشته (چند سال در يک زمين) کشت کرد. در اين مورد 10 و يا حتی 100 سال می توان به کشت بابونه در يک زمين اقدام نمود.و در صورت روش يک کشته هر دو بوته و يا هر چهار يا پنج سال (بستگی به کيفيت خاک) بايد به مبارزه با علفهای هرز زمين پرداخت کشت بابونه بشكل بهاره و پائيزه است ( کشت پائيزه در نيمه دوم شهريور ـ کشت بهاره در نيمه دوم اسفند ). تحقيقات نشان می دهد كشت آن بشكل پاييزه عملكرد خيلی بيشتر ازكشت بهاره دارد. درکشت بهاره يا پائيزه پس ازآبياری زمين ، بذرها را دررديف هايي به فاصله ی 12 _ 15 سانتی متری درزمين اصلی کشت می کنند. برای کاشت درهرهکتارزمين به 3- 5/4 کيلوگرم بذر خوب نيازاست. بذرها را درسطح خاک به صورت يکنواخت می پاشند و پس زمين را غلتک وماله می زنند و از آنجاييكه بذرها جهت رويش نياز به نور دارند، کشت سطحی آنها در خاک توصيه می شود.

 

دمای مناسب برای جوانه زنی بذر 6 _ 7 درجه ودرجه ی مطلوب برای جوانه زنی بين 20 _ 25 درجه است. بابونه گياهی هالوفيت (شورپسند) است وکشت بابونه درمناطق شورباعث کاهش عملکرد گل می شود وزن هزاردانه ی بابونه 02/0 _ 03/0 گرم است. کشت بابونه به صورت رديفي ويا درهم در کرت ، انجام می شود ، در کشت رديفی فاصله رديف ها 10 _ 50 سانتی متر در نظر مي گيرند بذر لازم درکشت رديفي 4کيلوگرم و در کشت درهم 6 کيلوگرم در هکتار است . Ph حدود 3/7 _ 1/8 مناسب است.

 

بابونه را ازطريق نشاکاری هم می توان تکثيرد، که دراين صورت بايدنشا ها همراه با حجم قابل توجهی ازخاک مرطوبِ اطراف ريشه منتقل شود و بي درنگ آبياری شود اين روش زياد توصيه نمی شود.

 

داشت :

 

مبارزه باعلف های هرزبابونه ،ضروری است ، برای مبارزه باعلف های هرزازعلف کش مالوران به مقدار3 تا 4 کيلوگرم درهکتاربه صورت محلول پاشی می توان استفاده کرد. زمان مناسب برای استفاده ازاين علف کش اواسط فروردين است. و می توان تا مرحله 2 تا 3 برگی ازآن استفاده نمود. تا قبل از به ساقه رفتن بابونه از علف کش سيس 67 پروپ به مقدار 8/1 تا 2 کيلوگرم در هکتار می توان استفاده نمود.تا قبل از به گل رفتن بابونه می توان ازعلف کش آفالون به مقدار 3 تا 4 کيلوگرم در هکتاراستفاده کرد. وازآنجايي که بابونه به علف کش های با ماده موثره تريازين حساس است نبايد در تناوب با گياهانی( شويد ، کشنيز زيره سياه و........) که به علف کش مذکور مقاوم هستند، قرار گيرند.

 

جهت کود دهی افزودن 20 _ 30 کيلوگرم درهکتار ازت و 20 _ 30 کيلوگرم درهکتار اکسید فسفر به خاکهای تهی از مواد و عناصر غذایی نتايج مطلوبی درافزایش عملکرد گل خواهد داشت چنانچه خاک تهی از پتاس باشد بايد با توجه به کمبود مقادير مناسبی اکسيد پتاس به خاک اضافه کودهای حيوانی يا گياهی به مقدار200 _300 کيلوگرم درهکتارمفيد است شود.

 

برداشت :

 

اندام مورد استفاده دراين گياه گل هستند با توجه به رسيدن غيريکنواخت گلها عمل برداشت مشکل است وچون بوته ها هم دائما گل می دهند بايد هرچند روز يکبار بايستی برداشت صورت گيرد.علامت رسيدن گل ها، باز شدن کامل گل ها است که در اين حالت گلچه های زبانه ای سفيد بصورت افقی قرارمی گيرند.

 

گلها هنگامی که کاملاً بازمی شوند، ازبيشترين مقداراسانس برخوردارهستند. برداشت گلها درساعت 12 ظهرنقش عمده ای درافزايش كمّيت وكيفيت مواد مؤثره دارد.گل ها پس ازبرداشت به سرعت بايستی خشک شوند.خشک کردن گل ها درسايه توسط خشکن های الکتريکی (دمای 40_ 50 درجه) صورت می گيرد.عملکرد گل تازه 5/0 _ 2 تن درهکتار است که پس ازخشک کردن 100 تا 500 کيلوگرم گل خشک به دست می آيد.

 

جهت برداشت بذر، درزمانی که گلچه های سفيد رنگ زبانه ای به سمت پايين خم شده اند و گلچه های لوله ای به رنگ قهوه ای درآمده اند، ومقدارعملکرد بذر30 _ 150 کیلوگرم درهکتاراست گل ها برداشت می شوند. برداشت گل درسطوح کوچک با دست ودرمقياس وسيع کشت با ماشينهای برداشت گل بابونه امکان پذيراست

لینک به دیدگاه

ترکيبات شيميايي :

ماده موثره اين گياه ، اسانس (آزولن و كامازولن)، الكلهای سزكويي ترپن (كاموميلول)، فلاونوئيد می باشد که درقسمت تحتانی گلچه های لوله ای زرد رنگ ساخته وذخيره می شود.ميزان اسانس درگلها 20/0 - 80/0 درصد است اين اسانس درحالت تازه رنگ آبی روشن دارد که مربوط به وجود ماده ای به نام آزولن درآن است وتدريجاً با تأثير هوا و نور، رنگ آن زرد مايل به قهوه ای می شود

آزولن حالت چسبنده دارد که درقسمت های پايينی گلچه های لوله ای ساخته وذخیره می شود مهمترين مادۀ تشيکل دهنده ی اسانس بابونه کامازولن است که ازماده ی پيش سازتحت عنوان ماتريسين دراثرحرارت به وجود می آيد بوی اسانس بسيارقوی وطعم آن معطراست. گلهای بابونه دارای اسانس روغنی آنته مين(1)،تانن ، فيتوسترول وهمچنين ماده ای تلخ بنام اسيد آنته ميك (2) می باشد.

لینک به دیدگاه

خواص دارويي :

گلهای بابونه درصنايع غذايي، آرايشی وبهداشتی مصرف فراوان دارد، ضد عفونی كننده، ضد نفخ وباعث افزايش گلبولهای سفيد خون می شود.در درمان زخم معده و ورم معده وزخم نوك انگشتان مفيد ، دردرمان التهاب مخاط دندان ، ضد اسپاسم ، اشتها آور، جهت درمان چشم درد برای رفع زردی آبريزش بينی، بی قراری مؤثراست. ضدالتهاب دردرمان دل پيچه های ناشی ازنفخ نوزادان مفيد است.حالت موضعی برای محفوظ نگه داشتن زخم ازآلودگی وبهبود آن مؤثراست.ازآزولن درتهيه بعضی صابون های بهداشتی ،کرم ها ولوسين هااستفاده می شود.

ازآثاربهداشتی و زيبايي می توان دررفع چروک های دورچشم ،مرطوب کننده ی پوست وتأثيربرشفاف شدن رنگ موی سردارد. چای بابونه دردرمان کم خونی مفيد است (برای بدست آوردن چای بابونه يک قاشق چای خوری، گياه بابونهِ خشک را دريک فنجان آب جوش ريخته وبه مدت 5 دقيقه بگذاريد دم بکشد) برای رفع گوش درد وسنگینی گوش يک قطره روغن بابونه را درگوش بچکانيد (برای تهيه ی روغن بابونه مقداری ازگل خشک بابونه را با چهاربرابر وزن آن روغن کنجد مخلوط کنيد وبعد به اندازه ی 2 برابرگل بابونه ،به آن آب اضافه کنيد آن راروی چراغ بگذاريد تا بجوشد تا اين که آب آن به کلی تبخيرشود و فقط روغن باقی بماند) وهمچنين روغن بابونه برای ازبين بردن کمردرد ،دردمفاصل ،نقرس مفيد است که روغن را بايد در محل درد بماليد.

برای رفع بی خوابی وداشتن يک خواب راحت وآرام کافی است 10 دقيقه قبل از اينکه به رختخواب برويد يک فنجان چای بابونه بخوريد ،از جوشانده ی گل گياه به مقدار 50- 100 گرم دريک ليترآب که به مدت 20 دقيقه می جوشد برای شفاف وطلايي کردن موهای بور و بورکردن موهای بلوطی استفاده می شود که ازاین نظرشهرت جهانی دارد

لینک به دیدگاه

منابع:

1. زرگری ، علی ، گياهان دارويی ، 1375 ، جلد سوم ، انتشارات دانشگاه تهران

2. صمصام شريعت ، هادی ، پرورش و تکثير گياهان دارويي ، انتشارات مانی

3. مجنون حسينی ، ناصر ، دوازده امامی ، سعيد ، زراعت و توليد برخی گياهان دارويي وادويه ای ، 1386 ، چاپ اول ، انتشارات تهران ، ص191-200

4. اخلاقی ، فرساد ، شاه پسند ، محمد ، معجزه ی طبيعت ، 1379 ، چاپ اول

5. خلاصه مقاله های اولين همايش ملی دانشجويان علوم باغبانی ، باشگاه پژوهشگران جوان واحد کرمانشاه ، ناشر دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه ، چاپ اول ، تابستان 1387

6. روزنامه الدوز، چهارشنبه 28 فروردين 1387/9 ، ربيع الثانی 1329/16 ، آپريل 2008 سال پنجم/ شماره 261 /صفه ی 2 ستون پزشکی

.7

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

لینک به دیدگاه
  • 10 ماه بعد...

گیاهشناسی

نام و نام خانوادگی: Rhinacanthus nasutus

خانواده : Acanthaceae (خانواده Ruellia)

زیرخانواده: Acanthoideae

جنس: Rhinacanthus

گونه ها: R. nasutus

 

گیاه دارویی مهم است كه به طور گسترده ای در بعضی از بخش هایی از زیر قاره هند، چین و در منطقه جنوب شرقی آسیا از جمله تایلند توزیع شده.

 

بومی به هند، درختچه اي بلند و باریک،راست، شاخه تا حدودی مودار كه ارتفاع ان به 1-2 متر مي رسد. حالت برگ ها دوك مانند به طول 4-10 سانتی متراست برگ ها بلند، نوک تیز. بلند و باریک، راست، تا حدودی مودار است. درختچه ای چند ساله معمولا به عنوان Rangchita شناخته شده

 

گل آذین spreating، برگ، خوشه مودار با گل معمولا به صورت خوشه است. کاسه گل سبز، مودار و در حدود 5 میلیمتر طول می باشد. ام گل لوله ای مایل به سبز، بلند و باریک، استوانهای و در حدود 2 سانتی متر می رسد.

 

گل دو لب دارد كه لب بالا سفید، راست، مستطیل و یا lancelike، 2دندانه دار در اوج، و در حدود 3 میلی متر در هر دو طول و عرض است . لب پایین، obovate اندازه گیری 1.1-1.3 سانتی متر طول و گسترده، 3-lobed و سفید، با یک دقیقه چند، نقاط قهوه ای در نزدیکی پایگاه.

میوه ( کپسول) باشگاه شکل است. سایه دوست است

 

استفاده دارويي :

در هند ریشه و برگ تازه، برای درمان کچلی موضعی و سایر بيماري هاي پوست و پادزهر نیش مار سمی استفاده مي كنند

 

فعالیت های ضد حساسیت، فعالیت ضد التهابی، فعالیت ضد ویروسی، ضد جهش زایی،

ضد پرولیفراتیو فعالیت، فعالیت ضد تومور. برای درمان بیماریهای مختلف استفاده می شود

مانند اگزما، سل ریوی، تب خال ،درمان هپاتیت، دیابت، فشار خون بالا و بیماری های پوستی ،ضد قارچ، ضد باکتری،

 

برگ و ریشه R. nasutus به طور گسترده ای در جنوب و جنوب شرق آسیا درمان درماتوز مختلف استفاده می شود. این است که معمولا در درمان هجوم قارچی مثل عفونت قارچی یا خارش dhobie را به کار گرفته شده است. در هند ریشه و برگ تازه با آب آهک مخلوط شده و به صورت محلی بر روی ضایعه اعمال شده است. مردم فیلیپین با استفاده از شیره استخراج شده از ریشه و برگ و یا جوشانده، در حالی که تایلند را tinctures های از ریشه و برگ ها و یا تهیه شده در سرکه است. مالزیاییها از سوی دیگر مخلوط آب از ریشه و برگ با benzoin و suphur برای اعمال بر روی عفونت قارچی است.

 

همچنین برای درمان درماتوز دیگر از جمله scruf، اگزما و تب خال استفاده می شود

 

همين قدري تونستم اطلاعات كسب كنم و نشد يه مقاله خوب ارائه كنم

لینک به دیدگاه
  • 1 سال بعد...

خواص درمانی عرقیاتی با طبیعت گرم

گلاب:

مقوی قلب و اعصاب،آرام‌بخش،محرك هورمون‌ها و میل جنسی،ملین،پاك‌كننده،روشن‌كننده و محافظ پوست و تحریك‌ كننده جریان خون.

عرق بهارنارنج:

آرام‌بخش،مقوی قلب و اعصاب،رفع‌كننده بی‌خوابی‌های عصبی،رفع‌كننده افسردگی و تپش قلب.

عرق گزنه:

بند آورنده خونریزی‌های داخلی،تسكین‌دهنده دردهای عضلانی و استخوانی،پایین‌آورنده قند خون،‌ادرارآور،تقویت‌كننده دستگاه هاضمه،رفع‌كننده خونریزی در فواصل قاعدگی، جلوگیری‌كننده از ریزش مو،درمان‌كننده پروستات،افزایش‌دهنده گلبول‌های قرمز خون و زیادكننده شیر مادران.

 

عرق نعناع:

تقویت‌كننده دستگاه گوارش،برطرف‌كننده ناراحتی معده،اشتها آور،ضددرد،ضداسهال،ضد نفخ و رفع‌كننده دل درد و دل پیچه.

عرق چهل گیاه:

مقوی قلب و اعصاب،مسكن دردهای قاعدگی،بازكننده رگ‌های قلب،تنظیم‌كننده دستگاه گوارش، بادشكن،ضدتهوع و استفراغ‌،مقوی معده و آرام‌بخش.

عرق باد رنجبویه:

تقویت‌كننده مغز،اعصاب و حافظه،بازكننده رگ‌های قلب،درمان‌كننده خستگی‌های روحی،عصبانیت و سردردهای عصبی و ضدتهوع در دوران بارداری.

عرق زیره:

ضدچاقی،رفع‌كننده ضعف اعصاب،نیرو دهنده و هضم ‌كننده،پایین ‌آورنده چربی خون و درمان ‌كننده كم‌خونی.

خواص درمانی عرقیاتی با طبیعت سرد و معتدل

 

عرق كاسنی:

تصفیه‌كننده خون،سفیدكننده پوست،درمان‌كننده كم‌خونی و بیماری‌های مزمن پوست،رفع‌كننده یبوست،رفع‌كننده رسوبات ادراری،برطرف‌كننده جوش‌های صورت،رفع‌كننده ورم التهابی لثه و مقوی كبد.

عرق بید مشك:

معتدل،مقوی قلب و اعصاب،آرام‌بخش،نشاط ‌آور،پایین‌آورنده فشار خون و ضد تپش قلب.

 

عرق شاتره:

معتدل،ضدحساسیت،تصفیه ‌كننده خون،صفرابر،اشتها آور،ادرارآور،ضدیرقان،هضم‌كننده غذا و معرق.

 

عرق خارشتر:

برطرف ‌كننده سنگ كلیه و مثانه،تقویت‌كننده اعمال كلیه و شستشو دهنده كلیه‌ها و تقویت‌كننده كبد.

عرق بید:

تب‌بر،رفع‌ كننده بی‌خوابی‌های ناشی از ضعف اعصاب،رفع ‌كننده قاعدگی‌های دردناك،تسكین‌دهنده دردهای دستگاه تناسلی،مقوی معده،درمان‌كننده یرقان،سردرد و اشتها‌ آور.

 

توجه:در مصرف عرقیات زیاده ‌روی نكنید و همیشه در هنگام تهیه‌ آنها ابتدا به تاریخ مصرف و مجوز بهداشتی آنها توجه كنید و سپس در مورد میزان و زمان استفاده آنها از متخصصان این امر كمك بگیرید.

لینک به دیدگاه

هر 100 گرم نعنا تازه 43 كالری انرژی، 4/86 گرم آب، 8/3 گرم پروتئین، 3/5 كربوهیدرات و 5/9 میلی‌گرم آهن از نوع (غیر هم) و 210 میلی‌گرم كلسیم دارد.

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
مقوی معده، ضد اسپاسم و گرفتگی عضلات، ضد نفخ، تقویت كننده معده و بدن است. نعنا برای هضم و سنگینی معده می‌تواند مفید باشد و به دلیل داشتن ویتامین B1 ،B2، B3 اشتها آور و سرشار از فولات است.

فولات موجود در نعنا برای كسانی كه فقر آهن دارند می‌تواند مفید باشد. نعنا دارای پتاسیم است برای كسانی كه فشار خونی مفید است.

خیلی از افرادی كه مشكل گوارشی مانند سنگینی معده هستند می‌توانند از عرق نعنا استفاده كنند ولی افرادی كه سوزش سرمعده دارند بهتر است كه از عرق نعنا استفاده نكنند به دلیل این كه نعنا خاصیت اسپاسم دارد و سوزش سرمعده به دلیل شل شدن عضلات سر معده و باعث بازگشت اسید به مری می‌شود. بنابر این با مصرف عرق نعنا این شلی عضله سر معده بیشتر شده و باعث برگشت بیشتر اسید به مری می‌شود.

نعنا دارای اسانس منتول است كه تسكین دهنده و برای دردهای موضعی مفید و ضدعفونی كننده است. از نعنا اسانس، روغن گرفته می‌شود. اسانس نعنا دارای خواص ضد درد، ضد میكروب، ضد اسپاسم، ضد احتقان بینی و محرك هضم غذا است.

نعنا ویتامین A بالایی دارد و در كنار ویتامین C می‌تواند آنتی‌اكسیدان قوی در برابر رادیكال‌های آزاد باشد. جویدن نعنا موجب خوشبویی دهان می‌شود.

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
خشك نسبت به نعناع تازه تفاوت دارد و اسید‌فولیك و ویتامین C ویتامین B1، B2 و B3 در نعناع خشك از دست می‌رود ولی 100 گرم نعنا خشك نسبت به 100 گرم نعنا تازه حجم بیشتر و سدیم، پتاسیم، گوگرد، منگنز و كلسیم بیشتری نسبت به نعنا تازه دارد.

لینک به دیدگاه

عرقیات

عرق نعنا:طبع:گرمخاصیت:موثردرنفخ(گازشکم)،تقویت کننده معده ورروده،ضداسپاسم،مسکن،ضدمیکروب،اشتهاآور،تقویت کننده قلبطریقه مصرف:بعدازهرغذایک استکان عرق کیالک:طبع:سردخاصیت:مفیددربیماری های قلبی،تنظیم تپش قلب وضربان آن،بازکننده انسداد عروق،جلوگیری ازسخت شدن رگ ها،صفرابر. عرق سنبل الطیب:طبع :گرمخاصیت:ضد تشنج،محرک ،مسکن،بادشکن،رفع بیخوابی ،ضدهیستری،ضدصرع،مقوی اعصاب،پایین آورنده فشارخون.طریقه مصرف:بعداز هرغذاوموقع خواب شب،یک استکان.عرق خارخاسک:طبع:گرمخاصیت:درمان سنگ کلیه ومثانه،شستشوی کلیه ومثانه،مدرقوی،کاهش ئتورم پروستات،مفیدبرای سیاه سرفهطریقه مصرف:روزی 3فنجان صبح وعصریاناشتا میل شود. عرقیات مناسب درپاکسازی ومحافظت کبد:عرق کاسنی(1لیوان درروز)،عرق شاه تره(2فنجان درروز)،عرق خارشتر(2فنجان درروز)،شاه تره(روزی 2بارتا1استکان بین دووعده غذا).

لینک به دیدگاه

عرق آویشن

 

 

 

طبع:گرم و خشک

 

خاصیت:مقوی، ضدنفخ ،رقیق کننده خون، ضداسپاسم ریا،ضدسردرد، ضدسردی معده و سوهاضمه و میکرو ب ،کاهش دهنده کلسترول ،ضد قارچ وتحریک کننده غده تیرویید

 

 

طریقه مصرف:پس ازهرغذایک استکان

 

نکته:دردوران بارداری از مصرف آن خودداری کنید.

 

 

 

 

عرق اسطوخدوس

 

 

طبع:سرد

 

 

خاصیت:درمان تنگی نفس ، دردمفاصل ، نیروبخش ،معرق ،درمان برونشیت مزمن، پایین آورنده تب

 

 

نحوه استفاده:روزی 3مرتبه هروعده نصف استکان

 

 

 

 

عرق برگ چنار

 

 

طبع:سرد

 

 

خاصیت:تب بر،معالج تنگی نفس،مفیدبرای امراض عصبی،چاق کننده قوی.

 

 

 

طریقه مصرف:قبل از هرغذا یک لیوان

 

 

 

 

عرق برگ زیتون

 

طبع:سرد

 

 

خاصیت:پایین آورنده فشارخون ،مدر مقوی،قابض،تب بر.

 

 

طریقه مصرف:قبل ازهرغذا یک لیوان

 

 

 

 

عرق بومادران

 

 

طبع:گرم وخشک

 

 

خاصیت:ناراحتی شکم،اسهال،دل درد،خونریزی معده،تنظیم عادات زنانه،اشتهاآور، نیروبخش،مسکن سوزش ادرار

 

طریقه مصرف:بعدازهرغذایک استکان

 

 

 

 

عرق خارشتر

 

 

طبع:سرد

 

 

درمان سنگ کلیه،دردبندهای انگشتان دست وپا،دفع بلغم،مدر،تسکین دهنده سوزش ادرار،تقویت کننده نیروی جنسی

 

 

طریقه مصرف:قبل از هرغذانصف استکان

 

 

 

عرق ختمی

 

 

طبع:سرد

 

 

خاصیت:درمان گلودرد،درمان اسهال،درمان ناراحتی معده و عفونت بدن

 

 

 

 

عرق زنیان

 

 

طبع:گرم

 

 

خاصیت:دفع عفونت بدن،رفع سرفه های شدید،ضدنفخ،ضدانگل،هضم کننده غذا،ضد***که،دفع کننده سموم بدن،مقوی قوای جنسی،کمک موثر درترک اعتیاد.

 

 

طریقه مصرف:پس از هرغذا نصف استکان

 

 

 

 

 

عرق کاسنی

 

 

طبع:سرد

 

 

این عرق گیاهی موجب زیبایی صورت می شودواز بوی بد عرق انسان می کاهد.هم چنین در تقویت معده انسان نیز موثراست وکلسترول خون راتنظیم مینماید.

 

در ماه های گرم سال تحمل گرما رادر بدن افزایش می دهد و مسکن اعصاب است.

 

این عرق هم دارای اثرادرار آور است و هم برطرف کننده یبوست و در درمان بیماری های کبد و هم چنین پاکسازی آن از سموم تا ثیر زیادی دارد.

 

طریقه مصرف:روزی 2 فنجان

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.


×
×
  • اضافه کردن...