رفتن به مطلب

انواع بانک های اطلاعاتی


Mohammad Aref

ارسال های توصیه شده

به طورکلی وقتی به تاریخچه و مراحل تکامل mysql می نگریم، سه ویژگی آن، یعنی قابلیت اطمینان، کارایی مناسب و آسانی استفاده را از نکات مورد توجه سازندگان آن در تولید این اثر می یابیم. قابلیت اطمینان، از این جهت که یک بانک اطلاعاتی اپن سورس و با حمایت یک شبکه توانمند و در همه جا حاضری به نام mysql network در هرلحظه آماده ارایه خدمت به استفاده کنندگان آن و پشتیبانی از آن ها است و به راحتی می تواند دربسیاری از کاربردهای تجاری جایگزینی مناسب برای همتایان گرانقیمت خود باشد. کارایی مناسب، از این لحاظ که با ارایه نسخه های متعدد تحت سیستم عامل های مختلف و تحت معماری های سخت افزاری گوناگون قادر است تا هم در کاربردهای مبتنی برتعداد فرآیندهای فراوان (oltp) و هم در کاربردهای دارای پردازش ها و محاسبات سنگین (olap) مورد استفاده قرار گیرد. آسانی استفاده هم از این جهت است که کلیه مراحل استفاده از آن، از دستیابی به فایل های مخصوص نصب که به طور رایگان قابل دریافت است و هم از این بابت که مراحل نصب و پیکربندی که حداکثر در ده دقیقه در سیستم عامل های مختلف صورت می گیرد. همچنین در زمان بهره برداری به شیوه ای بسیار آسان و گویا، ابزارهای خود را در اختیار توسعه دهندگان و مدیران سیستم قرار می دهد.

 

معماری mysql

ویژگی اپن سورس بودن mysql باعث شده است معماری داخلی آن، به صورت گویا و واضح و در قالب ماجول های اساسی یا جانبی آن برای کاربرانش شناخته شده باشد. ساختار این بانک اطلاعاتی شامل ماجول های مختلفی برای انجام دادن وظایف مختلف و استاندارد یک موتور پایگاه داده ای همه منظوره است. برخی از قسمت های اصلی و شیوه عملکرد آن ها در mysql عبارتند از:

 

مدیریت اتصال

کنترل و ایجاد محدودیت درتعداد اتصالات قابل انجام بین کلاینت ها و سرور بانک اطلاعاتی یکی از ماجول ها و وظایف اصلی mysql است. درواقع موتور بانک اطلاعاتی با مدیریت خودکار و ایجاد اشتراک بین کلاینت ها در استفاده بهینه از اتصالات موجود نقش مهمی را ایفا می کند. درواقع این ماجول سعی می کند با ایجاد فضای مشترک، از به وجود آمدن تعداد زیادی اتصالات بلااستفاده به بانک اطلاعاتی جلوگیری کند و در استفاده کمتر از فضای حافظه و پردازش پردازنده موثر واقع شود.

 

دستورات و عناصر اصلی

وظایف ماجول های مستقر در این قسمت، ایجاد امکان ساخت جداول بانک اطلاعاتی ایندکس ها، دیدها، روال های ذخیره شده، توابع، تریگرها، و پشتیبانی از دستورات sql ویژه ساخت این عناصر یا خواندن، درج، حذف و تغییر داده ها در آنان است.

 

مدیریت حافظه

یکی از مهم ترین کارهایی که یک موتور پایگاه داده ای باید انجام دهد، تخصیص و مدیریت حافظه مورد استفاده بانک اطلاعاتی و پردازش های مربوط به آن ها و همچنین فضای موردنیاز جهت عملیات بافرینگ ورودی و خروجی به علاوه عملیات caching برای افزایش سرعت خواندن اطلاعات است. این کار به خوبی در mysql انجام می گیرد. ضمن این که در زمان ایجاد و نگهداری یک بانک اطلاعاتی نیز پارامترهای مختلفی در این زمینه توسط مدیرسیستم و استفاده از ابزارهای مختص mysql قابل تنظیم است.

 

موتور ذخیره سازی اطلاعات

mysql دارای ابزارهای متعددی برای ذخیره سازی اطلاعات به شیوه های گوناگون است. براین اساس و درزمان ایجاد یک پایگاه داده، mysql پرسش های خاصی درمورد انتخاب نوع کاربرد بانک اطلاعاتی و انتخاب موتور ذخیره سازی مطرح می گردد. در پرسش اول که اختصاص به نوع کاربرد دارد، مدیرسیستم می تواند از بین دو نوع پیش فرض یعنی یک پایگاه داده با تعداد زیادی فرآیندهای همزمان (oltp) یا یک پایگاه داده با تعداد زیادی دستورات ویژه خواندن و آنالیز اطلاعات (olap) یکی را انتخاب کند یا اقدام به تنظیم دستی نماید.

 

منبع : بازیاب

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...