رفتن به مطلب

پست های پیشنهاد شده

آرکی باکتریا بر اساس تشابه توالی دی.ان.ای ،به نظر می رسد که آرکی باکترها و یوکاریوتها قبل از جداشدن از هم از یوباکتریا منشعب شده اند(شکل1) و در مواردی آرکی باکتریا از لحاظ بیوشیمیایی بیشتر شبیه یوکاریوتها هستند تا یوباکترها،مثلا" آر.ان.ای پلیمراز آنها از نظر تعداد زیرواحد مثل یوکاریوتها پیچیده است و تشابه آمینواسیدی زیادی با بعضی زیرواحدهای یوکاریوتی دارند. ساختار پروموتر ژنی در آرکی باکتریا نیز شبیه یوکاریوتهاست، هرچند مثل یوباکتریا دارای اپرون هستند و آنها را به آر.ان.ای پلی سیسترونی رونویسی می کنند. همچنین تشابه فاکتورهای ترجمه آرکی باکتها و یوکاریوتها احتمال وجود مکانیسم کلی مشابهی را درمورد سنتز پروتئین در آنها نشان می دهد.16 اس.آر.ان.ای در یوباکتریا و آرکی باکتریا از نظر توالی کاملا" متفاوتند. یوباکتریا (به استثنای جنسهای مایکوپلاسما و کلامیدیا) دارای پپتیدوگلیکان (اسامی مشابه: مورین،موکوپپتید،اسکلت دیواره سلولی) هستند.پپتیدوگلیکان حاوی یک قند منحصربفرد به نام مورامیک اسید است که در هیچ جای دیگر در طبیعت یافت نمی شود. آرکی باکترها دارای یک سودومورین هستند که ازنظر ساختمانی با مورین متفاوت است. در جدول زیر،مروری بر تشاهات رو به افزایش آرکی باکتریا و یوکاریوتها داریم که همه اشکال حیات غیر از باکتریها تحت عنوان یوکاریوتها (شامل گیاهان،جانوران و قارچها) اشاره شده اند. اعضای آرکی باکتریا پاتوژن انسانی نیستند. [TABLE=width: 532]

[TR]

[TD=width: 100%, bgcolor: #800000, colspan: 4]

شباهتهای بین آرکی باکتریا و یوکاریوتها

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 25%, bgcolor: #666666] [/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #666666]یو باکتریا[/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #666666]آرکی باکتریا[/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #666666]یوکاریوتها[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]هسته[/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]خیر[/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]خیر[/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]بله[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]نوکلئوزوم/هسته[/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]خیر[/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]بله[/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]بله[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]پلی سیسترونیک/اپرون mRNA [/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]بله[/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]بله[/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]خیر[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]اینترون[/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]خیر[/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]خیر[/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]بله[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]TATA پروتئینهای متصل به جعبه[/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]خیر[/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]بله[/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]بله[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]اندامکها[/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]خیر[/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]خیر[/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]بله[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]کروموزومها[/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]1 حلقوی[/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]1 حلقوی[/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]بیش از یک[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3] پلیمرازRNA [/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3](ساده)[/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3] (پیچیده) بیش از یک

[/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3](پیچیده) بیش از یک

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]اسید آمینه آغازین سنتز پروتئین[/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]-فرمیل متیونینN[/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]متیونین[/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]متیونین[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]حساسیت سنتز پروتئین به توکسین دیفتری[/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]مقاوم[/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]حساس[/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]حساس[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]پپتیدوگلیکان[/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]بله[/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]خیر[/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]خیر[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]سنتز پروتئین[/TD]

[TD=width: 75%, bgcolor: #f3f3f3, colspan: 3]

  • فاکتورهای آغاز
  • پروتئینهای ریبوزومی
  • فاکتورهای طویل شدن

در آرکی باکتریا بیشتر شبیه یوکاریوتها هستند

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

به اشتراک گذاری این ارسال


لینک به ارسال
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

برای ارسال دیدگاه یک حساب کاربری ایجاد کنید یا وارد حساب خود شوید

برای اینکه بتوانید دیدگاهی ارسال کنید نیاز دارید که کاربر سایت شوید

ایجاد یک حساب کاربری

برای حساب کاربری جدید در سایت ما ثبت نام کنید. عضویت خیلی ساده است !

ثبت نام یک حساب کاربری جدید

ورود به حساب کاربری

دارای حساب کاربری هستید؟ از اینجا وارد شوید

ورود به حساب کاربری

×