رفتن به مطلب

پست های پیشنهاد شده

آرکی باکتریا بر اساس تشابه توالی دی.ان.ای ،به نظر می رسد که آرکی باکترها و یوکاریوتها قبل از جداشدن از هم از یوباکتریا منشعب شده اند(شکل1) و در مواردی آرکی باکتریا از لحاظ بیوشیمیایی بیشتر شبیه یوکاریوتها هستند تا یوباکترها،مثلا" آر.ان.ای پلیمراز آنها از نظر تعداد زیرواحد مثل یوکاریوتها پیچیده است و تشابه آمینواسیدی زیادی با بعضی زیرواحدهای یوکاریوتی دارند. ساختار پروموتر ژنی در آرکی باکتریا نیز شبیه یوکاریوتهاست، هرچند مثل یوباکتریا دارای اپرون هستند و آنها را به آر.ان.ای پلی سیسترونی رونویسی می کنند. همچنین تشابه فاکتورهای ترجمه آرکی باکتها و یوکاریوتها احتمال وجود مکانیسم کلی مشابهی را درمورد سنتز پروتئین در آنها نشان می دهد.16 اس.آر.ان.ای در یوباکتریا و آرکی باکتریا از نظر توالی کاملا" متفاوتند. یوباکتریا (به استثنای جنسهای مایکوپلاسما و کلامیدیا) دارای پپتیدوگلیکان (اسامی مشابه: مورین،موکوپپتید،اسکلت دیواره سلولی) هستند.پپتیدوگلیکان حاوی یک قند منحصربفرد به نام مورامیک اسید است که در هیچ جای دیگر در طبیعت یافت نمی شود. آرکی باکترها دارای یک سودومورین هستند که ازنظر ساختمانی با مورین متفاوت است. در جدول زیر،مروری بر تشاهات رو به افزایش آرکی باکتریا و یوکاریوتها داریم که همه اشکال حیات غیر از باکتریها تحت عنوان یوکاریوتها (شامل گیاهان،جانوران و قارچها) اشاره شده اند. اعضای آرکی باکتریا پاتوژن انسانی نیستند. [TABLE=width: 532]

[TR]

[TD=width: 100%, bgcolor: #800000, colspan: 4]

شباهتهای بین آرکی باکتریا و یوکاریوتها

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 25%, bgcolor: #666666] [/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #666666]یو باکتریا[/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #666666]آرکی باکتریا[/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #666666]یوکاریوتها[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]هسته[/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]خیر[/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]خیر[/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]بله[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]نوکلئوزوم/هسته[/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]خیر[/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]بله[/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]بله[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]پلی سیسترونیک/اپرون mRNA [/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]بله[/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]بله[/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]خیر[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]اینترون[/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]خیر[/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]خیر[/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]بله[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]TATA پروتئینهای متصل به جعبه[/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]خیر[/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]بله[/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]بله[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]اندامکها[/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]خیر[/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]خیر[/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]بله[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]کروموزومها[/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]1 حلقوی[/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]1 حلقوی[/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]بیش از یک[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3] پلیمرازRNA [/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3](ساده)[/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3] (پیچیده) بیش از یک

[/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3](پیچیده) بیش از یک

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]اسید آمینه آغازین سنتز پروتئین[/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]-فرمیل متیونینN[/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]متیونین[/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]متیونین[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]حساسیت سنتز پروتئین به توکسین دیفتری[/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]مقاوم[/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]حساس[/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]حساس[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]پپتیدوگلیکان[/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]بله[/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]خیر[/TD]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]خیر[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 25%, bgcolor: #f3f3f3]سنتز پروتئین[/TD]

[TD=width: 75%, bgcolor: #f3f3f3, colspan: 3]

  • فاکتورهای آغاز
  • پروتئینهای ریبوزومی
  • فاکتورهای طویل شدن

در آرکی باکتریا بیشتر شبیه یوکاریوتها هستند

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

به اشتراک گذاری این ارسال


لینک به ارسال
به اشتراک گذاری در سایت های دیگر

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از ۷۵ اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به عنوان یک لینک به جای

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.


×
×
  • جدید...