رفتن به مطلب

ارسال های توصیه شده

سخن آغازین :

شرق اوروپا از نظر تولید گوشت غاز از مراکز مهم در جهان به شمار می آیید اما قاره آسیا و به ویژه چین از تولید کنندگان عمده تخم و گوشت اردک در جهان می باشد . عملکرد رشد اردک پکنی نسبت به مرغ های گوشتی تجاری به مراتب بهتر می باشد و علاوه بر رشد بیشتر اردکها , طعم گوشتشان و ایمنی آنها در برابر بسیاری از بیماری ها نیز بهتر می باشد. به گونه ایی که در کشورهایی همانند اندونزی , گله های اردک روز ها در مزارعی که برنج برداشت شده ویا سایر زمین هایی که مواد غذایی فراوان است , برده شده و در شب به لانه های خود باز گردانده می شود و از این راه درامد هنگفتی نیز دارند.

 

انواع نژاد ها :

 

نژاد های اردک در جهان بسیار هستند . به طور عمده نژاد های موجود در جهان از نژاد های تخمگذار , گوشتی , زینتی و یا تلفیقی از این گروه ها وجود دارند.

 

 

نژاد سفید پکنی ( white pekin ):

 

منشاءاین نژاد همانطور که از نامش پیداست از کشور چین است .

pekin.jpg

این نژاد از نظر تولید گوشت یکی از مناسب ترین نژاد ها می باشد

به طوری که در 8 هفتگی به وزنی در حدود 3 کیلو گرم می رسد .در

بیشتر مزارع پرورش اردک امریکا از این نژاد استفاده می شود .این نژاد

دارای پرهایی کاملا سفید و یک دست است. نوک به رنگ زرد متمایل

به نارنجی و پاها زرد مایل به قرمز بوده و رنگ پوست بدنش زرد می

باشد.نرها در سن بلوغ حدود 4 کیلوگرم و ماده ها حدود 3.5 کیلو

گرم وزن دارند . تولید تخم در این نژاد در حدود 150 عدد در سال می

باشد .اما مادر خوبی برای جوجه کشی طبیعی نیست و بهتر است

برای جوجه کشی از این نژاد از دستگاه های جوجه کشی و یا مرغ

و یا بوقلمون استفاده کرد..همچنین بایستی یاد آور شد که حدود

25 - 20 % وزن قابل استفاده این نژاد از سلول های چربی تشکیل

شده که این مسئله برای مصرف کننده چندان خوشایند نیست , از این

رو بهترین سن کشتار این اردک 8 تا 12 هفتگی می باشدکه بافت چربی

کمتری نسبت به سنین بالاتر برخوردار است .این نژاد سرو صدای زیادی دارند. این نژاد در ایران به فراوانی وجود دارد .کسانی که می خواهند پرورش اردک انجام دهند , یک نزاد مناسبی است.

 

 

[TABLE=width: 323, align: left]

[TR]

[TD=width: 99%, colspan: 2, align: right]

جدول رشد اردک پکنی

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 47%]

سن ( روز )

[/TD]

[TD=width: 51%, align: right]

وزن زنده ( گرم )

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 47%, align: justify]

0

[/TD]

[TD=width: 51%, align: right]

58

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 47%, align: justify]

7

[/TD]

[TD=width: 51%, align: right]

202

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 47%, align: justify]

14

[/TD]

[TD=width: 51%, align: right]

506

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 47%, align: justify]

21

[/TD]

[TD=width: 51%, align: right]

1008

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 47%, align: justify]

28

[/TD]

[TD=width: 51%, align: right]

1538

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 47%, align: justify]

35

[/TD]

[TD=width: 51%, align: right]

2258

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 47%, align: justify]

42

[/TD]

[TD=width: 51%, align: right]

2536

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 47%, align: justify]

49

[/TD]

[TD=width: 51%, align: right]

3145

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 47%, align: justify]

56

[/TD]

[TD=width: 51%, align: right]

3345

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

 

 

 

 

 

 

 

توجه داشته باشید که چنین وزنی در در این مدت زمانی رخ خواهد داد که مدیریت پرورش و تغذیه این پرنده مشکلی نداشته باشد .در صورتی که تنها به چرای آزاد و استفاده از غذا هایی که ارزش غذایی پایینی دارد و یا مدیریت بدی در زمینه پرورش داشته باشید ممکن است به چنین وزنی دست نیابید .

لینک به دیدگاه

[TABLE=width: 100%, align: right]

[TR]

[TD]

نژاد مسکوی( Moscovy or Barbari ) :

منشا این نژاد ازقاره امریکا وبه ویژه امریکای جنوبی همچون برزیل و پاراگوئه است .اگرچه گوشت لذیذی دارداما از نظر

تولید تخم چندان جالب نیست. مدت زمان در آمدن

Muscovy_Duck_051a.jpg جوجه از تخم

در این نژاد 32 تا 35 روز است.وزن نر این نژاد در سن 16تا 20

هفتگی حدود 4.5 تا 5.5 کیلوگرم و ورن ماده ها حدود 3.25

کیلو گرم است . دارای واریته های مختلفی همچون سیاه ,

سفید وبرنزی بوده که واریته برنزی کمیاب است.رنگ ساق

پا در این نژاد تیره و گاهی زرد رنگ می باشد . بر روی سر و

تا حدودی بر روی منقار این نژاد یک زائده گوشتی قرمز رنگی

وجود دارد .رنگ پوست آن سفید می باشد. این نژاد به مراتب

مادر بهتری برای جوجه کشی طبیعی نسبت به سایر نژادهای

اردک می باشد. بر خلاف سایر اردک ها , اردک مسکوی ترجیح می دهد در خشکی بماند و کمتر وارد آب بشود. در جدول زیر وزن اردک مسکووی در سنهای مختلف و ضریب تبدیل غذاییاین پرنده اورده شده است .

برای رسیدن به این وزن و ضریب تبدیل , باید مدیریت پرورش و تغذیه اردک مسکووی را تقویت کنید.

[TABLE=width: 428]

[TR]

[TD=width: 222, colspan: 2, align: center]

ضریب تبدیل

[/TD]

[TD=width: 210, colspan: 2, align: center]

وزن بدن به گرم

[/TD]

[TD=width: 78, align: center]

سن

(هفته )

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 114, align: center]

ماده

[/TD]

[TD=width: 108, align: center]

نر

[/TD]

[TD=width: 102, align: center]

ماده

[/TD]

[TD=width: 108, align: center]

نر

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 114, align: justify]

1/10

[/TD]

[TD=width: 108, align: justify]

1/10

[/TD]

[TD=width: 102, align: justify]

150

[/TD]

[TD=width: 108, align: justify]

160

[/TD]

[TD=width: 78, align: justify]

1

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 114, align: justify]

1/20

[/TD]

[TD=width: 108, align: justify]

1/20

[/TD]

[TD=width: 102, align: justify]

450

[/TD]

[TD=width: 108, align: justify]

500

[/TD]

[TD=width: 78, align: justify]

2

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 114, align: justify]

1/42

[/TD]

[TD=width: 108, align: justify]

1/40

[/TD]

[TD=width: 102, align: justify]

900

[/TD]

[TD=width: 108, align: justify]

1000

[/TD]

[TD=width: 78, align: justify]

3

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 114, align: justify]

1/75

[/TD]

[TD=width: 108, align: justify]

1/60

[/TD]

[TD=width: 102, align: justify]

1300

[/TD]

[TD=width: 108, align: justify]

1600

[/TD]

[TD=width: 78, align: justify]

4

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 114, align: justify]

1/90

[/TD]

[TD=width: 108, align: justify]

1/80

[/TD]

[TD=width: 102, align: justify]

1800

[/TD]

[TD=width: 108, align: justify]

2250

[/TD]

[TD=width: 78, align: justify]

5

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 114, align: justify]

2/05

[/TD]

[TD=width: 108, align: justify]

1/95

[/TD]

[TD=width: 102, align: justify]

2100

[/TD]

[TD=width: 108, align: justify]

2800

[/TD]

[TD=width: 78, align: justify]

6

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 114, align: justify]

2/15

[/TD]

[TD=width: 108, align: justify]

2/10

[/TD]

[TD=width: 102, align: justify]

2350

[/TD]

[TD=width: 108, align: justify]

3500

[/TD]

[TD=width: 78, align: justify]

7

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 114, align: justify]

2/30

[/TD]

[TD=width: 108, align: justify]

2/20

[/TD]

[TD=width: 102, align: justify]

2500

[/TD]

[TD=width: 108, align: justify]

4000

[/TD]

[TD=width: 78, align: justify]

8

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 114, align: justify]

2/50

[/TD]

[TD=width: 108, align: justify]

2/32

[/TD]

[TD=width: 102, align: justify]

2700

[/TD]

[TD=width: 108, align: justify]

4500

[/TD]

[TD=width: 78, align: justify]

9

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 114, align: justify]

2/62

[/TD]

[TD=width: 108, align: justify]

2/40

[/TD]

[TD=width: 102, align: justify]

2900

[/TD]

[TD=width: 108, align: justify]

4800

[/TD]

[TD=width: 78, align: justify]

10

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 114, align: justify]

-

[/TD]

[TD=width: 108, align: justify]

2/45

[/TD]

[TD=width: 102, align: justify]

-

[/TD]

[TD=width: 108, align: justify]

5100

[/TD]

[TD=width: 78, align: justify]

11

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 114, align: justify]

-

[/TD]

[TD=width: 108, align: justify]

2/60

[/TD]

[TD=width: 102, align: justify]

-

[/TD]

[TD=width: 108, align: justify]

5400

[/TD]

[TD=width: 78, align: justify]

12

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[TR]

 

[/TR]

[TR]

[TD=colspan: 2]

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

لینک به دیدگاه

نژاد ایلسبوری ( Aylesbury ) :

 

منشائ این نژاد از منطقه ایی به همین نام در کشور انگلستان می باشد . رنگ پر و پوست این نژاد در هر دو جنس نر و ماده سفید است . پاها به رنگ زرد مایل به نارنجی است .وزن نر بالغ این نژاد به حدود 4 کیلو گرم و ماده بالغ به حدود 3.5 کیلو گرم می رسد .به طور عموم در سن 8 هفتگی می توان آن را روانه بازار کرد . تولید تخم در این نژاد در حدود 100 عدد در سال می باشد. اما مادر خوبی برای جوجه کشی طبیعی نمی باشد.

لینک به دیدگاه

اردکهای تخمگذار:

 

نژاد خاکی کمپل (Khaki Kampell ) :

 

این نژاد از آمیزش دو نژاد روئن (نژاد گوشتی – تخمی) و نژاد دونده هندی (تخمگذار ) به وجود آمده است. یکی از بهترین نژاد

های اردک تخمگذار است.تولید تخم در این نژاد در حدود 250 تخم در سال می باشد که تخم آن نیز نسبت به تخم سایر اردکهای

تخمگذار بزرگتر است. رنگ پر بر روی گردن و سر و بال و تا حدودی پشت این نژاد برنزه متمایل به سبز است و بقیه پرها ی بدنش

به رنگ خاکی است.

 

 

نژاد دونده هندی ( Indian runner):

 

این نژاد از آسیا (نواحی هندوستان و آسیای جنوب شرقی و بخشهایی از چین ) است.نژاد دونده هندی همانند نژاد خاکی کمپ

بل نژاد بسیار خوبی برای تولید تخم می باشد اما از نظر گوشت نسبت به نژاد هایی همچون مسکوی یا پکینی چندان قابل توجه

نمی باشد.

دارای سه واریته به نامهای وایت پنسیلد , ( White penciled ) فاون( Fawn) , سفید(White )می باشد. بدن اردک دونده هندی بر

خلاف سایر نژادها که نسبت به سطح زمین تقریبا افقی هستند , تا حدودی عمود بر سطح زمین می باشند . رنگ پوست زرد و نوک

پا های قرمز مایل به نارنجی دارند . تعداد تخم در این نژاد 200 تا 300 تخم در سال بوده و تخم آن اگرچه درشت است اما به درشتی

تخم های نژاد خاکی کمپ بل نیست.

 

نژاد های زینتی اردک :

 

این گونه نژادها در ایران چندان جنبه اقتصادی ندارند

و کشاورزانNesting_Mandarins.jpg محلی نیز کمتربه پرورش آنها می پردازند.

اما به هر روی این نژادهابسیار زیبا بوده و از این دیدگاه

قابل ملاحضه و توجه هستند.برخی از این نژادها عبارتند

از نژاد کاکل دار سفید , نژاد اردک تاج دار, اردک کاکل دار

سیاه و..... .این نژادها اصولا دارای وزن کمتری هستند

و همچنین تعداد تخم سالیانه آنها کم است, از این رو از

نظر اقتصادی چندان به صرفه نیست.

 

 

اردک ماندارین

لینک به دیدگاه

پرورش اردک :

 

پرورش اردک را با هزینه کم و در حیاط یک خانه روستایی هم می توان انجام داد . به جزء یک منبع گرم کننده که بیشتر تا هفته دوم و یا سوم مورد نیاز است و تعدادی دانخوری و آبخوری که آن هم به شیوه های ابتکاری هم می توان ساخت , تجهیزات گران قیمتی همانند مرغداری های صنعتی نمی خواهد .

 

 

ویژگی های ساختمان پرورش در شیوه های سنتی ( در روستا ها) :

 

لانه اردک می تواند از یک اتاقک ساده از چوب و یا سنگ و یا انباری که معمولا در گوشه هر خانه ایی پیدا می شود , باشد . البته این لانه باید به گونه ایی باشد که اندکی بالاتر از سطح زمین های اطراف آن باشد تا آب باران ویا رطوبت وارد لانه نشود.بستر لانه آگر چه بهتر است از بتن باشد اما اگر از شن هم بود مشکلی نیز پیش نمی آید .(بهتر است بستر از خاک نباشد چرا که با اندکی رطوبت مدفوع اردک تبدیل به گل می شود). در کف بستر هم 3 تا 5 سانتی متر بسته به فصل گرم ویا سرد سال از تراشه چوب و یا کاه و یا هر ماده جاذب رطوبت دیگری می توان استفاده کرد.این لانه می تواند برای نگهداری در شب باشد و در روز اردک ها در محوطه ایی باز رها شوند.

 

 

ویژگی های ساختمان پرورش اردک در شیوه صنعتی :

 

لانه اردکهایی که به شیوه تجاری پرورش داده می شوند به دو شیوه بسته و نیمه باز می باشد .سالن های بسته دارای عایق بندی مناسب , تهویه مکانیکی خوب , با کف بتونی و تجهیزات گرمایشی و آبخوری و دانخوری مناسبی مباشد .در این مزارع اردکها با سن هایر مختلف در سالن های مختلف و یا اگر در یک سالن قرار دارند به صورت جداگانه و در بخش های مختلف یک سالن قرار می گیرند(بهتر استاردک هایی با سنهای مختلف در سالن های متفاوت قرار بگیرند ).سیستم تهویه به صورت فشار منفی بوده و از یک سو ورودی هوا و از سوی دیگر فن ها قرار دارند .البته دریچه هایی در دیواره های کناری باید قرار گیرند .از آنجایی که مصرف آب توسط اردک ها بسیار بیشتر از مرغ هاست از این رو در چنین سالن هایی باید تهویه و گرمایش اضافی برای کاهش رطوبت ایجاد شده , مورد توجه قرار گیرد , که باید مدیریت قوی در این زمینه اعمال شود . بهتر است از یک مهندس دامپرور که در زمینه پرورش اردک فعالیت می کند مشاوره گرفت .در صورتی که طراحی سالن و مدیریت گله به درستی انجام شود , پرنده ها در برابر بسیاری از بیماری ها و رطوبت بستر , آسیب پذیری کمتری پیدا می کنند . در مدیریت گله بکوشید که پرندگان وحشی از گله اردکها دور باشند .

لانه نیمه باز پرورش اردک تقریبا مشابه موارد بالا ( سالن بسته ) است ., با این تفاوت که از سن 2 تا 3 هفتگی بسته به فصل گرم و یا سرد سال , اردک ها برای مدتی در طول روز بیرون از لانه به سر می برند . اردکهایی که بالاتر از سن 4 هفته دارند به راحتی می توانند مدت بیشتری در بیرون آشیانه نگهداری شوند.

لینک به دیدگاه

جوجه کشی :

 

 

دوره انکوباسیون ( جوجه کشی ) اردکها به جز نژاد مسکووی 28 روز است .در نژاد مسکووی 32 تا 35 روز است . تخم هایی که برای جوجه کشی مورد استفاده قرار می گیرند باید حتما حداقل 10 روز از زمان جفتگیری نر و ماده ها در گله گذشته باشد . سن اردک پکنی مولد باید دست کم 6 تا 8 هفته باشد .نسبت نر به ماده در اردکهای نژاد تخمگذار 1 : 6 تا 1 : 8 برای باروری تخم ها رضایت بخش است اما در اردک های نژاد گوشتی همانند اردک مسکووی این نسبت باید کمتر باشد. تخم ها باید پس از جمع آوری در دمای14 تا 18 درجه (بسته به مدت زمان نگهداری تخم ها ) با رطوبت 80 % ذخیره شود . در جوجه کشی با دستگاه های جوجه کشی تا روز 25 باید حداقل 4 بار در روز چرخانده شود .در روز 26 به هچر فرستاده می شود. بهترین دما برای جوجه کشی اردک 37/2 تا 37/5 است . در 25 روز اول دما 37/5 و در سه روز پایانی 37/2 درجه سانتی گراد باید باشد .رطوبت دستگاه نیز در 25 روز ابتدایی 60 تا 65 درصد و در سه روز پایانی 75 تا 80 درصد باید باشد .در جوجه کشی طبیعی بهتر است از اردک کرچ شده استفاده نکنید چرا که ممکن است پس از مدتی از روی تخم بلند ودیگر حاضر به نشستن بر روی تخم ها نباشد . بهتر است تخم اردک را در زیر پرندگان دیگری همانند مرغ و بوقلمون قرار دهید .همچنین باید توجه کنید که پرنده کرچ شده را تنها روزی یک بار و حداکثر 15 دقیقه از روی تخم ها بلند کرد و برایش آب و غذا بگذارید .

لینک به دیدگاه

پرورش:

 

 

در صورتی که جوجه اردکها با خوابیدن پرندگانی همانند مرغ بر روی تخم ها به دنیا امده اند شما مشکلات کمتری برای گرم کردن و تغذیه انها خواهید داشت. چرا که پرنده مادر با زیر بال و پر قرار دادن جوجه ها باعث گرم شدن جوجه ها می شود اما اگر جوجه ها به وسیله دستگاه جوجه کشی از تخم در امده اند باید از یک منبع گرمایی همانند هیتر , جت هیتر ( در شرایط صنعتی ) , و یا اگر به صورت سنتی کار می کنید بخاری های گازی و یا نفتی و یا هر منبع گرمایی دیگر استفاده باید کرد(به ایمنی وسایل توجه کنید ). در صورتی که تعداد انها کم باشد می توانید انها را درون یک جعبه بگذارید و یک لامپ رشته ایی 100 تا 200 وات بالای سر انها روشن کنید .

غذا و آب باید به اندازه کافی در کنار منبع حرارتی قرار بگیرد. کف بستر در جایگاه های تجاری حتما باید از تراشه های چوب و یا کاه و یا موادی این چنینی به ارتفاع 3 تا 5 سانتی متر استفاده شود . توجه کنید که اگر جوجه اردکها از منبع حرارتی دور می شوند به این معنی است که گرمای سالن زیاد است و اگر در گوشه ایی بر روی هم جمع شده اند به معنی سرد بودن بیش از اندازه سالن پرورش می باشد. شما می توانید از جدول زیر برای تنظیم دمای سالن استفاده کنید. پس از سن 2 تا 3 هفتگی , در صورتی که دمای هوای بیرون بیشتر از 21 درجه سانتیگراد باشد , اردکها را می توان در ساعتی از روز بیرون از آشیانه نگهداری کرد.

لینک به دیدگاه

دمای مناسب برای اردک ها :

 

جوجه اردک های تازه به دنیا آمده توانایی تنظیم دمای بدن خود را ندارند , از این رو باید از یک منبع گرمایی استفاده کرد. با افزایش سن و کامل شدن پرهای بدن , آنها توانایی نگهداری گرمای بدن خود را خواهند داشت , به گونه ایی که در بیرون از لانه در فضای آزاد هیچ مشکلی برای آنها پیش نمی آید .

[TABLE=width: 535]

[TR]

[TD=width: 354, colspan: 2, align: justify]

دمای مناسب برای پرورش اردک

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 174, align: justify]

دما ( سانتی گراد )

[/TD]

[TD=width: 180, align: justify]

سن (روز)

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 174, align: justify]

32

[/TD]

[TD=width: 180, align: justify]

1

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 174, align: justify]

28

[/TD]

[TD=width: 180, align: justify]

7

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 174, align: justify]

24-23

[/TD]

[TD=width: 180, align: justify]

14

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 174, align: justify]

20-21

[/TD]

[TD=width: 180, align: justify]

21

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 174, align: justify]

16 -17

[/TD]

[TD=width: 180, align: justify]

28

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 174, align: justify]

15 -14

[/TD]

[TD=width: 180, align: justify]

35

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 174, align: justify]

15 - 14

[/TD]

[TD=width: 180, align: justify]

42

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 174, align: justify]

15- 14

[/TD]

[TD=width: 180, align: justify]

49

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 174, align: justify]

15 - 14

[/TD]

[TD=width: 180, align: justify]

اردک های گوشتی که در انتظار کشتار و یا فروش قرار دارند

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 174]

15 - 14

[/TD]

[TD=width: 180]

اردک های تخمگذار ( مولد )

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

لینک به دیدگاه

مساحت مورد نیاز برای پرورش اردک ها:

 

تراکم بالا در آشیانه و فضای بیرون از لانه می تواند اثرات منفی بر روی رشد و تولید تخم در آنها شود . دادن فضای مناسب در هر مقطع سنی برای هر اردک می تواند به راندمان تولید کمک کند.

[TABLE=width: 422]

[TR]

[TD=width: 564, colspan: 2]

فضای لازم برای هر اردک

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 366]

فضای مورد نیاز برای هر اردک ( سانتی متر )

[/TD]

[TD=width: 198]

سن (هفته )

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 366]

289

[/TD]

[TD=width: 198]

1

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 366]

576

[/TD]

[TD=width: 198]

2

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 366]

1024

[/TD]

[TD=width: 198]

3

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 366]

1369

[/TD]

[TD=width: 198]

4

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 366]

1764

[/TD]

[TD=width: 198]

5

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 366]

2116

[/TD]

[TD=width: 198]

6

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 366]

2304

[/TD]

[TD=width: 198]

7

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 366]

2500

[/TD]

[TD=width: 198]

اردک های پرورشی برای تامین گوشت

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 366]

2809

[/TD]

[TD=width: 198]

اردک های تخمگذار

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

لینک به دیدگاه

مدیریت بستر :

 

در محوطه ایی که اردک ها هستند نباستی هیچ گونه میخ , پیچ , سیخ و سیم باشد , چرا که پاهای اردک نسبت به مرغ ها به لحاظ آناتومی در برابر سطوح زبر و خشن و تیز حساسیت بیشتری دارد. مصرف آب و دفع آن در اردکها نسبت به مرغ و بوقلمون زیاد است. مدفوع اردکها بیش از 90 % رطوبت دارد., از این رو لازم است تلاش بیشتری را برای خشک نگه داشتن بستر در سالن پرورش داشته باشیم . در سالن های نیمه باز , اردکها بیشتر وقت خود را در طول روز ( بیش از 3 هفته سن ) در بیرون از سالن پرورش می گذرانند , منابع آب باید در بیرون از آشیانه قرار بگیرند. این کار به کاهش رطوبت بستر کمک می کند. در فصل سرد سال به ویژه در نواحی کوهستانی ایران که دمای هوا به زیر صفر درجه هم می رسد و آب یخ می زند بهتر است که ظرف آب را درون سالن قرار داده شود . سالن هایی با بستر شنی و ماسه در صورتی که بیش از اندازه خیس و کثیف شده , باید عوض شود و در سالن با کف بتونی که بر روی آن تراشه چوب و یا کاه ریخته شده است , در صورتی که مقدار رطوبت کم است , آن قسمت از بستر را زیر ورو کرده و اگر بیش از اندازه مرطوب باشد باید آن قسمت از بستر را عوض کرد.کف بستر هرگز نباید از خاک باشد چرا که با دفع فضولات اردک , بستر گلی شده و مشکلات زیادی برای شما و گله پیش می آید .

لینک به دیدگاه

دانخوری و آبخوری های سالن پرورش اردک اردک :

 

دانخوری های مورد استفاده برای مرغ ها , برای اردک ها نیز مناسب می باشد . برای هر اردک تا سن 3 هفتگی 2/5 سانتی متر فضای دانخوری نیاز است .برای اردک های مولد باید 10 سانتی متر دانخوری در نظر گرفت تا همه پرندگان بتوانند با هم خوراک را مصرف کنند.

آبخوری های مرغ و بوقلمون نیز برای اردک ها مناسب است . در سالن های تجاری معمولا یک سیستم تخلیه آب به بیرون در زیر هر آبخوری قرار دارد. برای جوجه اردک ها و اردک های در حال رشد 3 تا 4 سانتی متر و برای اردک های تخمگذار و مولد 5 تا 7 سانتی متر فضای ابخوری در نظر می گیرند .در صورتی که آبخوری آویز درون سالن قرار دارد باید بر روی آن شبکه ایی سیمی قرار داد تا اردک ها در هنگام آب خوردن , آب را به اطراف بخش نکنند و بستر کمتر خیس شود .اگر از آبخوری نیپل استفاده می شود 15 عدد نیپل برای هر 100 عدد جوجه اردک و اردکهای در حال رشد و مورد نیاز است , و برای مولد ها نیز به ازاری هر 100 عدد 20 عدد نیپل نیاز است.باید توجه داشت که تا زمان یاد گرفتن استفاده از نیپل توسط جوجه اردک ها , حتما باید از آبخوری های آویز استفاده کرد.

لینک به دیدگاه

تهویه:

 

سالن های نیمه باز و روستایی که اردکها بیشتر در بیرون از سالن قرار دارند , تهویه مکانیکی مورد نیاز نیست اما برای سالن های بسته و پیشرفته , تهویه مکانیکی و استفاده از فن نیاز است.

 

 

تغذیه:

 

جدول زیر مقادیر مورد نیاز جیره غذایی برای سن های مختلف اردک آورده شده است.برای دستیابی به حداکثر رشد باید به جیره غذایی اردک ها توجه کرد .البته توجه به جداول غذایی تنها در سیستم صنعتی و نیمه صنعتی امکان پذیر است و در شیوه صنتی و

 

 

[TABLE=width: 809]

[TR]

[TD=width: 134]

مولد (بالغ )

[/TD]

[TD=width: 211, colspan: 2]

دوره نگهداری

(از 8 هفته تاآغاز افزایش نوردهی در گله)

[/TD]

[TD=width: 113]

رشد /پایانی

(4 تا 7 )

[/TD]

[TD=width: 66]

استاتر

(0 تا 3 )

[/TD]

[TD=width: 198]

سن ( هفته )

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 134]

16

[/TD]

[TD=width: 211, colspan: 2]

14

[/TD]

[TD=width: 113]

18

[/TD]

[TD=width: 66]

22

[/TD]

[TD=width: 198]

پروتئین خام %

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 134]

2850

[/TD]

[TD=width: 211, colspan: 2]

2750

[/TD]

[TD=width: 113]

3100

[/TD]

[TD=width: 66]

2950

[/TD]

[TD=width: 198]

انرژی متابولیسمی (kcal/kg)

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 134]

3

[/TD]

[TD=width: 211, colspan: 2]

0/75

[/TD]

[TD=width: 113]0/75[/TD]

[TD=width: 66]

0/85

[/TD]

[TD=width: 198]

کلسیم %

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 134]

0/38

[/TD]

[TD=width: 211, colspan: 2]

035

[/TD]

[TD=width: 113]

0/38

[/TD]

[TD=width: 66]

0/40

[/TD]

[TD=width: 198]

فسفر قابل دسترس %

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 134]

0/16

[/TD]

[TD=width: 211, colspan: 2]

0/16

[/TD]

[TD=width: 113]

0/17

[/TD]

[TD=width: 66]

0/17

[/TD]

[TD=width: 198]

سدیم %

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 134, align: center]

0/40

[/TD]

[TD=width: 211, colspan: 2, align: center]

0/3

[/TD]

[TD=width: 113]

0/38

[/TD]

[TD=width: 66]

0/48

[/TD]

[TD=width: 198]

متیونین %

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 134]

0/68

[/TD]

[TD=width: 211, colspan: 2]

0/58

[/TD]

[TD=width: 113]

0/66

[/TD]

[TD=width: 66]

0/85

[/TD]

[TD=width: 198]

متیونین + سیستئین %

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 134]

0/80

[/TD]

[TD=width: 211, colspan: 2]

0/70

[/TD]

[TD=width: 113]

0/90

[/TD]

[TD=width: 66]

1/15

[/TD]

[TD=width: 198]

لیزین %

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 134]

0/58

[/TD]

[TD=width: 211, colspan: 2]

048

[/TD]

[TD=width: 113]

0/55

[/TD]

[TD=width: 66]

0/78

[/TD]

[TD=width: 198]

ترئونین %

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 134]

0/16

[/TD]

[TD=width: 211, colspan: 2]

0/14

[/TD]

[TD=width: 113]

0/18

[/TD]

[TD=width: 66]

0/22

[/TD]

[TD=width: 198]

تریپتوفان %

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 134]

100%

[/TD]

[TD=width: 211, colspan: 2]

80%

[/TD]

[TD=width: 113]

90%

[/TD]

[TD=width: 66]

100%

[/TD]

[TD=width: 198]

ویتامین (کیلوگرم در جیره )

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 345, colspan: 3] [/TD]

[TD=width: 179, colspan: 2]

6000

[/TD]

[TD=width: 198]

ویتامین A

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 345, colspan: 3] [/TD]

[TD=width: 179, colspan: 2]

2500

[/TD]

[TD=width: 198]

ویتامین D3

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 345, colspan: 3] [/TD]

[TD=width: 179, colspan: 2]

40

[/TD]

[TD=width: 198]

ویتامین E

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 345, colspan: 3] [/TD]

[TD=width: 179, colspan: 2]

2

[/TD]

[TD=width: 198]

ویتامین K

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 345, colspan: 3] [/TD]

[TD=width: 179, colspan: 2]

1

[/TD]

[TD=width: 198]

تیامین

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 345, colspan: 3] [/TD]

[TD=width: 179, colspan: 2]

6

[/TD]

[TD=width: 198]

ریبوفلاوین

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 345, colspan: 3] [/TD]

[TD=width: 179, colspan: 2]

3

[/TD]

[TD=width: 198]

پیرودوکسین

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 179, colspan: 2] [/TD]

[TD=width: 543, colspan: 4]

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 524, colspan: 5, align: center]

5

[/TD]

[TD=width: 198]

پنتاتنیک اسید

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 524, colspan: 5, align: center]

1

[/TD]

[TD=width: 198]

اسید فولیک

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 524, colspan: 5, align: center]

100

[/TD]

[TD=width: 198]

بیوتین

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 524, colspan: 5, align: center]

40

[/TD]

[TD=width: 198]

نیاسین

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 524, colspan: 5, align: center]

200

[/TD]

[TD=width: 198]

کولین

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 524, colspan: 5, align: center]

10

[/TD]

[TD=width: 198]

ویتامین B12

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 524, colspan: 5, align: center]

50

[/TD]

[TD=width: 198]

منگنز (

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 524, colspan: 5, align: center]

40

[/TD]

[TD=width: 198]

آهن

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 524, colspan: 5, align: center]

8

[/TD]

[TD=width: 198]

مس

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 524, colspan: 5, align: center]

60

[/TD]

[TD=width: 198]

روی

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 524, colspan: 5, align: center]

0/4

[/TD]

[TD=width: 198]

ید

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 524, colspan: 5, align: center]

0/3

[/TD]

[TD=width: 198]

سلنیوم

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=width: 134, align: center] [/TD]

[TD=width: 45, align: center] [/TD]

[TD=width: 166, align: center] [/TD]

[TD=width: 113, align: center] [/TD]

[TD=width: 66, align: center] [/TD]

[TD=width: 198] [/TD]

[/TR]

[/TABLE]

لینک به دیدگاه

مدیریت روشنایی :

 

طول دوره تخمگذاری اردک به طور قابل توجهی با نور مصنوعی افزایش می یابد .اگر از نور مصنوعی استفاده نشود تولید تخم فصلی و وابسته به تغییرات طول روز می باشد. روشنایی مصنوعی برای مدت 14 تا 17 ساعت در طول روز و به مدت 7 تا 12 ماه بدون کاهش مدت آن ادامه یابد .اگر ترجیح می دهید که اردک ها در طول روز در بیرون از سالن نگهداری شوند پیش از غروب آفتاب باید نور سالن را روشن کرد و سپس اردکها را وارد سالن بکنید و صبح ها نیز پیش از طلوع آفتاب چراغ ها را روشن کنید , به طوری که اردکها دست کم 14 ساعت روشنایی داشته باشند و 10 ساعت تاریکی البته روشنایی را می توان تا 17 ساعت در شبانه روز افزایش داد. مدت روشنایی را می توان با استفاده از یک تایمرکنترل کرد. شدت نور در حدود 10 لوکس در بالای سر اردکها برای تحریک جنسی اردکها موثر است .با این همه در عمل برای اردکهای تخمگذار معمولا به 20 تا 30 لوکس در بالای سرشان نیاز است .اگر چه نور کم برای اردکهای پرورشی (جهت تولید گوشت ) چندان مشکل افرین نیست به ویژه اگر کاملا رشد کرده و منتظر فروش و یا کشتار می باشند , اما در جوجه ها در یک هفته اول و به ویژه در 2 تا 3 روز اول شدت نور و مدت آن مهم است .در 3 روز اول روشنایی باید 24 ساعته باشد تا جوجه ها با آبخوری و دانخوری ها کاملا آشنایی پیدا کنند. طول دوره روشنایی در اردک های تخمگذار و ماده تا جایی که امکان دارد در طول روز تغییر نباید کند .

منبع:

تپور ماکیان صنعت

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...