رفتن به مطلب

تخم مرغ سبز


masi eng

ارسال های توصیه شده

برای مشاهده رنگ زرده تخم مرغ دانش آموزان دو تخم مرغ را برداشته اند.یکی از تخم مرغ ها را پس از اب پز شدن در آب داغ باقی گذاشتند و دیگری را بلافاصله پس از اب پزشدن در اب سرد انداختند.

به نظر می رسد که اولین زرده(انکه در اب داغ باقی ماند) یک پوشش سبز مایل به خاکستری دارد که این به علت حضور گاز سولفید هیدروژن است که با اهن موجود در زرده واکنش می دهد وسولفید آهن II (که به رنگ خاکستری مایل به سبز)تولید میکند.

زرده دوم همان زرد به نظر می رسد، زیرا هیچ آهن II سولفیدی تشکیل نشده است. در عوض، گاز سولفید هیدروژن به خارج از تخم مرغ در آب سرد اطراف آن حرکت کرده است.

عمده دلیل این است که گاز در محلول سرد نسبت به محلول گرم

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
یت بیشتر دارد.

 

پیش زمینه

زرده تخم مرغ حاوی آهن و سفیده حاوی گوگرد در پوششی از پروتئین است. هنگامی که یک تخم مرغ را طبخ میکنید گوگرد از پروتئین موجود به فرم گاز سولفید هیدروژن آزاد میشود.

بوی تخم مرغ اب پزاز گاز هیدروژن سولفید است...

گاز

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
یت کمتری در محلول داغ وبالعکس
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
یت بیشتری در اب سرد دارد..

در حالی که تخم مرغ را ابپزمیکنید تخم مرغ هاسریعاَ شروع به گرم شدن در لایه خارجی میکنند زیرا گاز سولفید هیدروژن به سمت مرکز تخم مرغ، که سردتر است حرکت میکند و

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
یت بیشتری در انجا دارد.هنگامی که گاز سولفید هیدروژن به زرده می رسد، بلافاصله شروع به واکنش با آهن موجود در زرده کرده و به شکل سولفید آهن (II) درمیاید، که سبزرنگ است،

برای جلوگیری از سبز شدن زرده نیاز هست که گاز هیدروژن سولفید از مرکز خارج شود تا با اهن موجود در زرده واکنش ندهد.برای تحقق این موضوع لازم هست که محیط خارجی تخم مرغ سردتر از محیط درونی ان شود تا گاز هیدروژن سولفید به قسمت های خارجی مهاجرت کند.

ترکیب حاصل سبز رنگ است که در هر حال مضر نیست، اما اکثر مردم زرده ی زرد رنگ را به سبز ترجیح می دهند.

 

روش

دو عدد تخم مرغ را در یک ظرف اب قرار دهید وبگذارید بجوشد (15 دقیقه پس از زمان شروع اولین جوش نگه دارید).

در پایان 15 دقیقه، ظرف را از منبع گرمادورکنید. یک عدداز تخم مرغ ها را بردارید و آن را در یک ظرف آب سرد قرار دهید.تخم مرغ دیگر در آب گرمی که در ان آب پز شده نگه دارید.

اجازه دهید تخم مرغ ها در آب به مدت حدود 30 دقیقه بمانند. درصورت لزوم یخ به ظرف اب سرد برای حفظ درجه حرارت بیاندازید.

پوست هر دو تخم مرغ را گرفته و سعی کنید زرده را به شکل قالب گرد ان جداکنید و نتیجه را مشاهده کنید.

 

 

منبع : lianportal.com

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...