رفتن به مطلب

اولین نیروگاه تولید برق از زباله در کشور افتتاح شد


ارسال های توصیه شده

۲۰ بهمن ۱۳۹۳

پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران: نخستین نیروگاه تولید برق از زباله شهری در مجتمع دفع و پردازش آرادکوه صبح امروز دوشنبه در آیینی با حضور معاون رییس جمهور، شهردار تهران و جمعی از مسئولان دستگاه هایی اجرایی و مدیران شهری در نهمین روز از دهه فجر به بهره برداری رسید.

به گزارش ایرنا این کارخانه که با همکاری کشور چین ساخته شده است با سوزاندن روزانه ۲۰۰ تن زباله سه مگاوات برق تولید می کند.

برای ساخت کارخانه زباله سوز آرادکوه ۱۲ میلیارد دلار اعتبار ارزی و ۱۶۰ میلیارد ریال اعتبار ریالی هزینه شده که ۶۰ درصد آن توسط شهرداری و ۴۰ درصد از سوی بخش خصوصی تامین شده است.

ضمن اینکه ساخت این مجتمع با عملیات خاکبرداری به حجم ۳۳ هزار متر مکعب، هشت هزار مترمکعب بتن ریزی و با به کارگیری دو هزار تن آهن آلات اجرا شده است.

ساخت مجتمع دفن و پردازش آرادکوه سه سال به طول انجامید و مخزن این نیروگاه ظرفیت ذخیره سوخت به مدت ۱۰ روز را دارا می باشد.

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در آیین بهره برداری از نخستین نیروگاه زباله سوز شهری مجتمع آراد کوه گفت: در شهرک صنعتی ساری نیز نیروگاه زباله سوز شهری راه اندازی می شود که ساخت این نیروگاه مشابه نیروگاه زباله سوز تهران که امروز راه اندازی شد خواهد بود.

معاون رئیس جمهور گفت: طبق هماهنگی های انجام شده برای کمک به حفاظت محیط زیست برق تولیدی این نیروگاه ها از سوی دولت با نرخی که مقرون به صرفه باشد خریداری خواهد شد.

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

ابتکار به مدیریت پسماند در کلان شهرها اشاره کرد و آن را از مولفه های اصلی مدیریت شهری دانست و گفت که مدیریت پسماند نیازمند برنامه ریزی دقیق، علمی و منطبق با واقعیت ها است در غیر این صورت با معضلات زیادی روبرو خواهیم شد.

محمدباقر قالیباف در مراسم افتتاح اولین کارخانه زباله‌سوز کشور گفت: امروز مشکلات اصلی ما در حوزه محیط زیست است و نباید بگوئیم جان مردم درخطر است باید بگوییم مشکلات محیط زیست دارد جان مردم را می گیرد.

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

شهردار تهران در ادامه با بیان اینکه در تولید کارخانه زباله‌سوز استانداردهای زیست‌محیطی رعایت شده است، گفت: ما می‌توانیم این نیروگاه‌ها را در سطح شهر تولید کنیم همانگونه که در شهر توکیو بیش از ۲۰ نیروگاه زباله‌سوز در سطح شهر ساخته می‌شود. بنابراین این موضوع در تهران نیز قابل انجام است.

قالیباف گفت: روزانه ۸ هزار تن زباله در تهران تولید می‌شود که اگر همکاری خوبی صورت بگیرد تا ۴ سال آینده کل زباله‌های شهر تهران به انرژی پاک تبدیل خواهد شد.

لینک به دیدگاه

بازم جای شکر داره که بجای هزینه های گزاف سر مساله هسته ای قدری هم به این مسائل پرداختن...ولی حالا چرا چین؟! :w000::banel_smiley_4:

از آلمان یا همون ژاپن کمک میگرفتن خو.... :|

لینک به دیدگاه

دستشون درد نکنه. اما یه سوال! این دود و آلودگی هوای ناشی از سوزوندن زباله تکلیفش چی میشه اونوقت؟!!!!:banel_smiley_4:

لینک به دیدگاه

به گزارش انرژی هاب به نقل از باشگاه خبرنگاران، معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در مراسم افتتاح نخستین کارخانه زباله سوز کشور که امروز (دوشنبه) با حضور جمعی از مسئولان شهری و کشوری برگزار شد، با بیان اینکه کارآمدی یکی از آ زمون ها و اهداف مهم نظام جمهوری اسلامی ایران است، اظهار کرد: مردم جامعه ما نیازمند آزادی و رسیدن به یک زندگی بهتر هستند.

 

وی با اشاره به افتتاح نخستین کارخانه زباله سوز کشور افزود: به طور حتم در تمامی کلان شهرهای ایران نیازمند استفاده از فناوری اینچنینی هستیم بطوری که مقرر شده دومین کارخانه زباله سوز کشور در استان مازندران شهرساری راه اندازی شود.

 

ابتکار با تاکید بر اینکه یکی از مسائل مهم جامعه ما معضلات زیست محیطی است، گفت: با مدیریت شهری به راحتی می توانیم در خصوص رفع این معضلات گام برداریم.

 

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با تاکید بر اینکه بسیاری از پسماندهای شهری با مشارکت مردم و تفکیک از مبدا ارزش اقتصادی دارند، افزود: پسماند در دنیا به عنوان یک سرمایه ملی محسوب می شود و می توان با فناوری های نوین آن ها را به چرخه اقتصاد کشوری بازگشت داد.

 

ابتکار با بیان اینکه کشور و شهرداری ها از دوره سوم خود برنامه مدیریت پسماند را آغاز کرده اند، ادامه داد: ما در دولت تکلیف کردیم که شهرداری های کشور برنامه مدیریت پسماند خود را ارائه دهند و نسبت به اجرای آن و تامین اعتبار لازم اقدام کنند به این دلیل که این جزء برنامه های است که محیط زیست با وزارت کشور آن را پیگیری می کند.

 

وی با بیان اینکه معضل ما در برخی از شهرها مشکلات زیست محیطی است، تصریح کرد: در بسیاری از شهرها مانند گیلان، مازندران، تهران، شیراز و... برنامه های موفق مدیریت پسماند در حال اجرا است که هنوز تا رسیدن به شاخص های مورد نیاز راه فراوانی داریم.

 

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با بیان اینکه یکی از مسائل کلیدی مدیریت پسماند، مسئله توجه اقتصادی در تولید برق است تصریح کرد: دولت قول داده که خریداری برق با قیمت های قابل قبول باشد و با صندوق توسعه ملی بر اساس تکلیف بودجه نیز اقدامات بسیاری انجام شده است، کاهش آلودگی هوا از جمله این فعالیت ها است.

 

ابتکار ادامه داد: خروجی زباله اگر در مجاورت فضای شهری قرار گیرد باید از استاندارد بالایی برخوردار باشد و اتاق کنترل با پایش بر خط خروجی ها از تکالیف تصریح شده در قوانین است.

 

وی تاکید کرد: یکی از کاربردهای زباله سوزها استفاده از مواد پلاستیکی است که باید با آموزش آن را حل کرد.

 

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با بیان اینکه برای پسماندهای بیمارستانی باید از ساز و کارهای مشابهی استفاده شود افزود: معضل پسماندهای بیمارستانی باید در شهرها حل شود و سازمان حفاظت محیط زیست کشور به طور جدی از این برنامه ها حمایت می کند.

 

ابتکار در پایان افزود: باید به شوراها و شهرداری ها کمک کرد تا ارتقای استاندارد در شهرهای بزرگ را داشته باشند.

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...