رفتن به مطلب

روابط جنسی، خشونت و هورمونها


ارسال های توصیه شده

Testosterone-violence.jpg

 

 

وقتی پرنده های سینه سرخ نر وارد فصل باروری میشوند، میزان تستوسترون در بدنشان بالا میرود. به همین دلیل بسیار خشن و عاشق پیشه میشوند. تستوسترون تقریباً تاثیرات مشابهی بر مردان جوان دارد.

 

البته همه روانشناسان چندان با این نتیجه گیری موافق نیستند. اساتید روانشناسی تاکید میکنند که بااینکه مردانی که سطح تستوسترون پایینی دارند، معمولاً درجه خشونت و میل جنسی پایین تری نیز دارند، مردانی که میزان تستوسترون در بدنشان بالاست، ممکن است خیلی خشن یا شهوتی نباشند.

 

 

 

چرا تصور ما بر این است که حیوانات تحت کنترل هورمونهایشان هستند اما ما انسانها اینطور نیستیم؟ علت آن این است که رفتار انسان با فرایندهای شناختی او تنظیم و تعدیل میشود. منطق خون را سردتر کرده و باعث میشود مسئولیت اعمالمان را بپذیریم. این یکی از قدیمی ترین فرمولهای فلسفی است که رنه دکارت عنوان کرد. بااینحال حتی دکارت نیز اعتقاد نداشت که یک روح منطقی همیشه تحت فرمان منطق خود عمل میکند و بسیاری اوقات انسانها نیز توسط غرایزشان هدایت میشوند.

 

 

بخشی از شواهدی که رفتار انسان را تا حدودی تحت هدایت هورمونهایشان می داند، به ارتباطات محدود است که مثل علل نیستند. حداقل یک تحقیق نشان داده است که بالا رفتن تستوسترون در جمعیت کوچکی از مردان موجب افزایش خشونت شده است. احتمال ارتکاب مردان جوانی که از استیروئیدهای آنابولیک استفاده میکنند – که ترکیبی از تستوسترون است – به جرایم خشونت آمیز بسیار بالاتر است. این یافته ها به طور کل نشان میدهد که بالا بودن میزان تستوسترون در بعضی مردان میتواند موجب بروز خشونت شود.

 

 

اوج رفتار مجرمانه و تولید تستوسترون تقریباً در یک دوره سنی اتفاق میافتد. مردان بعد از ازدواج درمقایسه با مردان همسن مجرد خود، با کاهش تولید تستوسترون و رفتارهای مجرمانه مواجه هستند.

 

 

به نظر میرسد که ازدواج تاثیری مثبت بر مردان دارد زیرا سطح تستوسترون را در آنها پایین می آورد. البته هیچ محققی قادر نخواهد بود برای انجام یک آزمایش کامل بعضی از مردان را به طور تصادفی مجبور به ازدواج کرده و بعضی را مجرد نگه دارد.

نکته جالب بعدی یک آزمایش طبیعی است. وقتی مردان طلاق گرفته و دوباره شروع به آشنایی های تازه میکنند، سطح تستوسترون در بدنشان دوباره بالا میرود، درست مثل پرنده سینه سرخی که وارد فصل تولیدمثل میشود.

 

 

ارتکاب آنها به جرایم مجرمانه نیز افزایش مییابد. این تا بخشی مربوط به تغییر سبک زندگی آنهاست که زمان بیشتری را تا دیروقت بیرون از خانه سپری میکنند که باعث میشود با زنان مجرد تماس پیدا کنند. بالا رفتن مصرف الکل نیز از عوامل پیچیده کننده این مسئله است که قضاوت را دچار مشکل میکند.

رابطه بین تستوسترون و جرایم خشونت آمیز درست به اندازه رابطه بین تستوسترون و خشونت با جفت در سینه سرخها و سایر حیوانات نر جالب توجه است. درواقع میتوان گفت بیشتر جرایم به علت رقابت باروری اتفاق میافتد (بعنوان مثال، خشونتهای بین مردان و قتل، خشونت در خانه).

 

 

در مورد رابطه بین تستوسترون و عاشق پیشگی در مردان نیز شواهد بسیار جالبی در دسترس است. میل جنسی مردان در سنین ابتدای جوانی در بالاترین حد است؛ درست در همان زمان تولید تستوسترون در بدن مردان در بالاترین سطح خود میباشد. تحقیقات جدید نشان میدهد که سطح تستوسترون در مردان در مواجهه با زنان زیبا و درگیر شدن آنها در روابط جنسی بالا میرود.

 

 

البته مردان شبیه به سینه سرخهای نر نیستند و نمیتوان جرایم خشونت آمیز را بدون بررسی تفاوتهای اجتماعی (مثل نسبت مردان به زنان)، عوامل موقعیتی (مثل محل جرم) و مشکلات رفتاری (مثل اینکه چرا وقتی کسی در صفی ایستاده است کسی او را هل میدهد) درک کرد. بااینحال، ارتباط بین خشونت و تستوسترون شباهتهای بسیاری بین گونه های مهره داران دارد که انسانها و سینه سرخها جزیی از آن هستند. درمورد انگیزه های جنسی نیز وضع به همین ترتیب است. کسانیکه تستوسترون را در تحلیل و بررسی خشونت مردان و تمایلات جنسی نادیده میگیرند، هیچوقت نخواهند توانست این پدیده را با پیچیدگی واقعی آن که نیاز به مقایسه با گونه های دیگر دارد، بررسی و درک کنند.

 

 

البته با گفتن اینکه هورمونها نقش مهمی در رفتارهای انسانی ازجمله جرایم خشونت آمیز بازی میکنند، باور قدیمی که تستوسترون بهانه ای برای رفتارهای ضداجتماعی است را زنده میکنیم. واقعیت این است که میزان جرایم خشونت آمیز جدی در جوامع مدرن امروز بسیار پایین است. این یعنی اکثر مردان جوان باوجود بالا بودن میزان تستوسترون در بدنشان، معمولاً درگیر این نوع خشونتهای جنایت آمیز نمیشوند. بااینحال این نوع خشونت ها بیشتر درمیان جوانان اتفاق میافتد تا مردان میانسال و بالا بودن میزان تستوسترون میتواند یکی از عوامل دخیل در آن باشد.

لینک به دیدگاه
  • 4 سال بعد...

به به ، واقعا لذت برم از این مطالب و بالاخره یک تاپیکی پیدا کردم تو این فروم ها که از مزخرف دور و به واقعیت نزدیک بود ، حیف که قدیمه اما دوست داشتم کمی تکمیلش کنم

البته تستوسترون دلیل خشونت نیست و اون یاکریم نر که سینش سرخ میشه رو فقط باید موقع قور قور کردن گرفت و گازش گرفت ? بعد رهاش کرد ....خوشمزه هستش ...

اما تستوسترون اصلی ترین هورمون در بدن نه فقط مردها بلکه خانمها هم هست ! کپ میکنه آدم اما استروژن فقط صفات زنانه رو تشکیل میشه و استرادیول و پریژسترون هم (اگر کلمه درستی باشه ) همولوگهای استروژن هستند که کارشون مشخصه و از تنظیم دوران قاعدگی تا رشد اندام های تناسلی اما تستوسترون بازیگر اصلی این داستانه که تمام هورمونهای بدن رو تجت تاثیر قرار میده ، همه هورمونها روی انگشت این آندروژن محبوب و دوست داشتنی میگرده ....هورمونهای زیادی تو بدن آدمیزاد وجود داره ، از هورمون به ظاهر رشد سوماتوتروپین و سایر پلی پپتایدهای دیگه که یا فاکتور رشد هستند و توسط همین سوماتروپین تحریک میشن و یا سایر پپتایدها مثل اکسی توسین که از مزخرف ترین هورمونهاست ....هورمونهای دیگه مثل انسولین و تیروئید و خلاصه هر نوع هورمون دیگه ای که اگر بخوام اسم ببرم از کادر میزنم بیرون .....تستوسترون عامل اصلی کنترل و حساسیت پانکراسه ! باور نکردنی و به نظر مزخرفه ؟ اما واقعیه ....ترشح انسولین با تستوسترون تنظیم میشه ، آدرنالین که بسیار خطرناکه هم به همین شکل و خلاصه مطلب اینه که تستوسترون یک اتاق فرماندهی هستش ...... البته وجود تستوسترون بالا نه تنها بد نیست بلکه به شدت قدرت ذهن و هر چیزی که فکر کنید رو بالا میبره اما به یک شرط !!! این که این هورمون دوست داشتنی تحت تاثیر روکتاز کمتر قرار بگیره ، در واقع تستوستون باعث خشونت و بیماری های روانی نمیشه و اون دی هیدروتسترونه که این حالتا رو ایجاد میکنه و جالبه که دی هیدرو تستوسترون به شدت حجم آدرنالین رو بالا میبره ....این دو با هم به شدت کوپل میشن و اون زمانه که از یک آدم سالم یک دیوانه میسازه ....در مورد آدرنالین و نور آدرنالین مطلب زیاد هست که اصلا نمیشه نوشت ولی همه چیز به ژنتیک بر میگرده ....تستوسترون رمز جوانیه ولی همونطور که گفتم به شرط اینکه کمتر به دی اچ تی تبدیل بشه ....دی اچ تی صفات ثانویه مردانه رو شکل میده اما بیش از حدش یک ترکیب باز و سیر نشده هستش که نظم بقیه هورمونها رو به هم میریزه ، اصلا خشونتو بذاریم کنار اما بعضی از آدمها وقتی طاس میشن و مو میکارن یک اعتماد به نفسی پیدا میکنن ، در واقعیت داشتن مو و نداشتنش اعتماد به نفس رو تغییر نمیده اما هورمونی هست که این حس رو تحت تاثیر قرار میده ...این دی اچ تی و آدرنالین به شدت مخرب میشن و سایر هورمونها رو به باد میدن ....برعکسشم هست و درست مشخص نیست دی اچ تی و آدرنالین به چه هورمونهایی حمله میکنن و ممکنه شما آدم طاس ببینید با اعتماد به نفس بالا و اصلا هم به داشتن مو فکر نکنه ...موضوع مو نیست موضوع اون هورمونه هستش که رفتار شخصیتی آدم رو تحت تاثیر قرار میده .....به هر حال این مقاله به اندازه کافی خوب و مفید بود و دیگه روش کامنتی ندارم .....

اما تستوسترون خودش عالمیه و اگر یک فرد خوش شانس باشه و میزان بیش از حدی تستوسترون در بدنش داشته باشه و همینطور میزان بیش از حدی تستوسترون در بدنش به دی اچ تی تبدیل نشه به جرات میتونم بگم اون فرد ذاتا یک نابغه از آب در میاد ..... پیری رو خیلی دیر تجربه میکنه و حتی در پیری هم جوانه ، قدرت ذهنی باور نکردنی داره ، هیچوقت بیماری هایی مثل دیابت و سایر بیماری های متابولیسمی رو تجربه نمیکنه و.............تستوسترون و انسولین ضریب هوشی فرد رو به شدت بالا میبره .... آدرنالین و سایر عوامل ترس رو به شدت سرکوب میکنه و.........

ترس ، تغییر فاز ، تصمیمهای رو هوا و دیمی ، و در مواقع شدید تر توهم زدن ، افکار آزار دهنده ، افسردگی ، لرزش دست و پارکینسون ، ام اس  و........... هیچ کدوم بیماری های عصبی نیست که با داروهایی مثل پرامی پکسول ، سیتالوپرام ، ونلافاکسین ، پرگابالین و یا هر آشغال دیگه ای بخواد درمان بشه ، سروتونین اصلا کیلو چنده . اینجاست که میگم پزشکی که با روان کار داره حالا هر چی چه اعصاب و روان و چه روان شناس و.........اصلا یک گرایش اشتباه علمیه ....اینایی که گفتم حاصل کار آدرنالین ، نور آدرنالین و دی اچ تی هستند ...قرار نیست برای لرزش دست سریع پرامی پکسول داد .....لرزش دست در جوانان معمولا با عصبانیت و بیقراری عصبی همراهه و تو سالمندان هم که دلیل روشنی داره ...در جوانان دی اچ تی و آدرنالین و در سالمندان کمبود خود تستوسترون و آدرنالین زیاد .... مثل اثری که سرب فلزی روی بدن داره ، جالبه که سرب دقیقا عامل باز دی اچ تی و  آدرنالین رو پیدا میکنه و جذبش میشه ، یک کامپلکس جالب با 13 نیتروژن و فقط به جای اکسیژن سرب میشینه ...سرب نهگدارنده دو ترکیب آلی و البته به شدت نامحلول و خطرناک که وقتی زیاد میشه پالایشگاه بدن و خون رو هم تحت تاثیر قرار میده .... ....در مورد درمانشون حرف نمیزنم خود دانید ...

 

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...